Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Φτύστε τους ! ! !

Κάπως μεγάλη η απουσία μας από την επικαιρότητα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε παρόντες. Δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσαμε την πορεία της ιστορίας και το πέρασμά της από την πατρίδα μας. Κάθε άλλο. Όλον αυτόν τον καιρό είμαστε μέσα στα γεγονότα, μέσα στην επικαιρότητα.
Κάποιοι λόγοι με οδήγησαν σε μια απουσία κάποιας διάρκειας. Όμως νάμαι και πάλι εδώ.
Εδώ για να ξεκινήσουμε και να δούμε τους τριακόσιους λεβέντες της Βουλής των Ελλήνων να αγωνίζονται για να αποτελειώσουν την βαρέως ασθενούσα και ετοιμοθάνατη, όπως λένε και….. οι γιατροί, Ελλαδίτσα μας. Και φυσικά να αρχίσουμε από τον Γιωργάκη μας. Τον ένα και μοναδικό. Τον Γιωργάκη που κυριολεκτικά δεν γνωρίζει που βρίσκεται. Όχι βέβαια διότι το πρωί ξυπνάει στην Αθήνα, το μεσημέρι γευματίζει στις Βρυξέλλες και το βράδυ κοιμάται Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο ή όπου αλλού βρει. Όχι βέβαια. Απλούστατα διότι του έχει φύγει κάθε έλεγχος από τα χέρια του και χορεύει στο ρυθμό που του χτυπάνε τα τύμπανα της Τρόΐκας. Τον Γιωργάκη που ξεκίνησε να μας κυβερνήσει με λάθος τακτική, με λάθος πορεία, σε λάθος δρόμο. Έχουμε και τον Αντωνάκη τον Σαμαρά. Αυτός, φυσικά, αγνοεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Γνωρίζει όμως πολύ καλά τον δρόμο που πιθανόν να τον οδηγήσει στον θρόνο του πρωθυπουργού χωρίς να είναι σε θέση να δει τι γίνεται μετά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φορέσει τα γαλόνια του πρωθυπουργού και μετά....ίδωμεν. Την Αλέκα μας την γνωρίζουμε όλοι μας. Υπέρμαχος των φτωχών, των αδυνάτων της εργατιάς και γενικά ο φύλακας άγγελος του ελληνικού λαού. Η Αλέκα που έχει καταντήσει ένα ενοχλητικό πολιτικό γραμμόφωνο ακόμη και γι΄αυτούς τους ίδιους τους οπαδούς του κόμματός της, του υποτιθέμενου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Πολεμάει για το μεροκάματο του εργάτη, φωνάζει για την αγωνία του φτωχού. Όμως όλα αυτά δεν την εμποδίζουν να πετάει στο δρόμο τους εργάτες του Ριζοσπάστη και του ραδιοφωνικού σταθμού της. Και οι Έλληνες απελπισμένοι οραματίζονται μια Ελλάδα ονειρεμένη κάτω από την ηγεσία της Μεγάλης Αλέκας. Όπως λέμε της Μεγάλης Αικατερίνης. Ο έτερος Γιωργάκης, ο μαχητικός Καρατζαφέρης, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, ενός κόμματος που υπόσχεται πως αν έρθει ¨στα πράμματα΄ θα μας απαλλάξει από πολλά κακά. Δεν μας λέει όμως με ποιόν τροπο. Βέβαια τούτος δω ο Γιωργάκης ζει στον δικό του κόσμο. Τα όσα δεινά περνάει η Ελλάδα του χρησιμεύουν μόνο για να πουλάει πνεύμα και να παρουσιάζει τις λεκτικές του επινοήσεις. Ιστορικό έχει μείνει εκέινο της ΄Δεξιάς πολυκατοικείας΄. Με συντροφιά του τον ΄Άδωνη, κάτοχο μιας εκνευριστικής σε ήχο φωνής, ορύονται μέσα στη Βουλή μόνο και μόνο για να δικαιολογούν τον παχυλό μισθό τους.
Βέβαια έχουμε και τον αξιότιμο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Tον αξιότιμο κ. Αλέξη Τσίπρα. Έναν αρχηγό ουρανοκατέβατον ελέω Αλαβάνου. Τούτος δω αναμφισβήτητα είναι η μεγάλη παραφωνία της Βουλής . Διαφωνεί με τους πάντες και για τα πάντα. Φυσικά και δεν έχει ποτέ του κάποια εναλλακτική πρόταση. Κύριος στόχος του να φύγει η κυβέρνηση. Τι θα γίνει μετά ούτε γνωρίζει αλλά και μάλλον δεν τον ενδιαφέρει.
Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Βέβαια υπάρχουν και οι εφεδρείες. Οι αναπληρωματικοί. Αυτοί που σαν μοναδικό σκοπό τους έχουν να εκμεταλεύονται τα πάντα για μια κάποια αύξηση του ποσοστού της. Η Ντόρα μας. Γόνος της γνωστής οικογενείας των Μητσοτάκηδων. Ιδρυτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Γιατί έφτιαξε το κόμμα μην την ρωτήσετε. Αποκλείεται να ξέρει. Γέννημα θρέμμα της ΝΔ και στέλεχός της, υπουργός, μεγαλοστέλεχος. Τώρα την πολεμάει μόνο και μόνο γιατί πρόεδρός της είναι ο Σαμαράς. Τα υπόλοιπα δεν την ενδιαφέρουν
Κι΄ακόμη έχουμε την Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους που αγωνίζονται να πάρουν κάποια χρήματα να ζήσουν οι άνθρωποι μια και μόνο αυτό γνωρίζουν να κάνουν.
Και μετά από όλα αυτά και με όλους αυτούς η Ελλάδα καο ο λαός της αγωνίζονται να σωθούν από τον βέβαιο θάνατο που τους έχουν οδηγήσει.
Τους χρειάζεται φτύσιμο ναι ή όχι;
Συγνώμη, αλλά τούτος επέμενε να μπει η φωτογραφία του και στο τέλος। Πως να του χαλάσω το χατήρι; Έναν τον έχουμε.

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία όλα που καταγράφεις γλαφυρότατα, εγω όμως θα σχολιάσω με ένα στίχο:
    "Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" κι αυτούς τους 300 λεβέντες, που είναι για φτύσιμο πράγματι, εμείς τους έχουμε επιλέξει, οι κοψοχέρηδες της επόμενης μέρας.
    Σε μας τι πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπολογίσουμε ή ας πούμε ότι είναι υποτιμητικό για έναν ξένο να έρχεται μέσα στο σπίτι σου να κάνει "κουμάντο" Που είναι το φιλότιμο; η ηπερηφάνεια;
    Αν σκεφτόταν έτσι οι Έλληνες πατέρες ποτέ δεν θα είχε συμβεί αυτό τα οποία συμβαίνουν σήμερα.
    Τώρα Ποιος ΦΤΑΙΕΙ;
    Οι ψηφοφόροι;
    Μάλλον όχι αφού δεν έχουν κανέναν άλλον να διαλλέξουν, άρα είναι όλοι οι ιθύνοντες ο κάθε ένας για την πάρτη του,
    Μα να μην υπάρχει ούτε ένας πατριώτης να βάλει ένα πρόγραμμα η Ελλάδα για τους ¨ελληνες να αρνηθεί την απερχόμενη σκλαβιά του ΔΝΤ και των υπολοίπων, να αρνηθεί να προσκυνεί το χέρι, αυτό που σου προσφέρει την άβυσσο με δέλεαρ να σε σώσει!!!

    Ντένη φίλε μου ωραία τα λες αλλά!!!!!

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μου κυρία Χαρά Κατ΄αρχάς να σε ευχαριστήσω για την επίσκεψη. Χαίρομαι που τα όσα γράφω σου προξένησαν έναν προβληματισμό. ΄λλωστε γι΄αυτό γράφω. Κι΄ο στίχος σου πετυχημένος. Τώρα τι πρέπει σε σας; Μα νομίζω τίποτε περισσότερο από όσα πληρώνετε. Την αγάπη μου πάντα κυρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ΄αρχάς φίλε Γαβρίλη να πούμε ότι ανάμεσα στου πολιτικούς της πατρίδας μας δεν υπάρχει ούτε ένας που να διαπνέεται από εθνικά ιδεώδη. Όλοι τους άνθρωποι με ένα στόχο Τον εύκολο και σίγουρο πλουτισμό
    Ένας από αυτούς είχε πει κάποτε.
    Αν έμενα καθηγητής Πανεπιστημίου θα ζούσα την οικογένειά μου. Σαν πολιτικός θα ζήσω και τα δισέγγονά μου
    Αυτό φίλε μου τα λέει όλα
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Ντένη
    Τώρα φίλε μου, όλες αυτές οι φάτσες που έβαλες (ξέχασες τον Αδωνάκο) εδώ τους φτύνουν. Όταν θα έρθει όμως η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες όλοι αυτοί θα τρέξουν να ρίξουν την ψήφο τους μήπως το κόμμα τους ανέβει στην εξουσία και τακτοποιήσουν κάποιον δικό τους σε καμμιά θεσούλα. Δυστυχώς ο λαός μας είναι βολεψάκιας και καλοπερασάκιας και οι πολιτικοί μας προδότες και κλέφτες. Ένα ασήμαντο....δείγμα της προδοσίας τους σε τούτη τη δύσμοιρη πατρίδα είναι και τούτο. Εφέτος στο Γυμνάσιο το μάθημα της ιστορίας θα διδάσκεται κάπου-κάπου από έμπειρους καθηγητές των αγγλικών. Οι φιλόλογοι μας τελείωσαν όπως και το μάθημα. Η εφαρμογή της συμφωνίας του Νταβός που αποδέχτηκε και υπόγραψε ο Αντρέας, έχει μπει πλέον φανερά σε εφαρμογή.
    Χαιρετώ
    Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή μου Κάτε.
    Πολύ σωστά τα όσα επισημαίνεις.
    Δυστυχώς το ρουσφέτι στην πατρίδα μας είναι κάτι που δεν εξαλείφεται και αυτό εκμεταλέυονται οι αχρείοι πολιτικοί μας και εξασφαλίζουν τις καρέκλες τους.
    Για το μάθημα της ιστορίας να σου πω ότι τα τελευταία χρόνια δέχεται μεγάλες επιθέσεις για να τροποποιηθεί και να φτιαχτεί μια ιστορία που να αρέσει στους εχθρούς της πατρίδας μας.
    Και δυστυχώς τα καταφέρνουν. Τι θα γίνει; ΄Οταν θα το καταλάβουμε θα είναι αργά.
    Την ακαλημέρα μου καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή