Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ανθρωπόμορφα τέρατα

Βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Η πιό μεγάλη ημέρα της Μεγαλοβδομάδας αλλά και η πλέον σημαντική στιγμή που το Θείο δράμα κορυφώνεται.
Είναι οι ώρες, είναι οι στιγμές, που οι άνθρωποι συγκεντρωμένοι στις εκκλησιές προσεύχοντε συμμετέχοντες στη θυσία του Θεανθρώπου. Στιγμές ιερές.
Τη μέρα και την ώρα αυτή επέλεξαν τα δελτία ειδήσεων γιά να ανακοινώσουν σε όλο τον κόσμο ότι κάποιοι που έχουν τον τίτλο του ανθρώπου χωρίς, δυστυχώς, να είναι άνθρωποι, κάποιοι που δεν έχουν καμμιά σχέση ούτε και με τα ζώα, που σε τελική ανάλυση τα διακρίνει και κάποια ευαισθησία γιά κάποια άλλα πιό αδύναμα ζώα, αυτοί οι άνθρωποι που καμάρωναν στα πλούσια σπίτια του με τις πισίνες, τους κήπους τους, τα πανάκριβα έπιπλά τους, τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά τους, τα καραβάκια τους, άνθρωποι που τα γλέντιοα τους γίνοται αναγνώσματα στις στήλες των εφημερίδων, οι άνθρωποι αυτοί καταδέχτηκαν να στηθούν σε κάποιες ουρές των φτωχών ανθρώπων, των ανήμπορων, των αρρώστων για να εισπράξουν κι΄αυτοί το επίδομα αλληλεγγύης που χορηγεί η Πολιτεία και που κάποια λανθασμένα στοιχεία έδειξαν ότι το δικαούνται..Μάλιστα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι έβαζαν ένα πρόχειρο κουστουμάκι και παρίσταναν τον φτωχό άνθρωπο. Τον άνθρωπο της ανάγκης.
Πάνω από δυό χιλιάδες τέτοια ανθρωπόμορφα τέρατα στήθηκαν στις ουρές των αρμοδίων υπηρεσιών γιά να αφαιρέσουν από κάποιον φτωχό, από κάποιον ανήμπορο, από κάποιον άρρωστο, το βοήθημα , να το εισπράξουν να το μετατρέψουν σε ακριβά ποτά και πανάκριβα πούρα και να καθίσουν μπρος στην πισίνα του σπιτιού τους να τα απολαύσουν αδιαφορόντας αν κάποιος συνάνθρωπος τους περνούσε το πασχαλιάτικο βράδυ του και αυτός και η οικογένειά του χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Ανθρωπόμορφα τέρατα που αδιαφόρησαν μπρος στον πόνο τον ανθρώπινο τούτες τις άγιες μέρες γιά να εισπράξουν το ποσό των 260 ευρώ.
Ήταν προς τιμή του το ΣΔΟΕ που σε σχετικό έλεγχο τους ανακάλυψε, τους εντόπισε, τους κατέγραψε και – δυστυχώς - απλά τους ζήτησε να επιστρέψουν τα χρήματα Και αυτό είναι που ενόχλησε μιά ολόκληρη Ελλάδα. Αυτό είναι που σκόρπισε την αγανάκτηση σε καθε άνθρωπο με λίγη ευαισθησεία, με λίγο φιλότιμο.
Ε, λοιπόν όχι κύριοι. Όχι κύριοι του ΣΔΟΕ, του Υπουργείου Οικονομικών, της Ελληνικής Δικαιοσύνης, του Ελληνικού κράτους, της οποιασδήποτε αρμόδιας υπηρεσίας. Όχι. Τέτοια απάνθρωπα εγκλήματα δεν σβύνουν με την επιστροφή των χρηματών. Τέτοιες εγκληματικές παλιανθρωπιές δεν σταματούν με το να γυρίσουν τα χρήματα πίσω. Δεν είναι δυνατόν τέτοια κακουργήματα σε βάρος δεινοπαθούντων ανθρώπων να σβύνουν με την επιστροφή των χρημάτων. Σε κάτι τέτοια εγκλήματα η Πολιτεία θα πρέπει να είναι αμείληκτη. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επιλαμβάνεται. Και οι φυλακές θα πρέπει να είναι η κατάληξη τέτοιων εγκληματικών πράξεων.
Τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα, κύριοι υπεύθυνοι, δεν έχουν καμμιά θέση ανάμεσά μας. Δεν έχουν καμμιά θέση ανάμεσα σε τίμιους φτωχούς αγωνιστές της ζωής. Δεν έχουν καμμιά θέση ανάμεσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Ανάμεσά μας δεν χωρούν. Όμως αφού η Πολιτεία – και πολύ σωστά – έχει απαλείψη την τιμωρία της εξόντοσης η πλέον παραδειγματική τιμωρία γι΄αυτούς θα ήταν η δημοσιοποίηση του ονόματος τους για να μπορεί η κοινωνία να τους αποφεύγει σαν μιάσματα. Να γίνουν γνωστοί γιά να τους φτύνει ο κόσμος όπου τους βλέπει. Να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες τους γιά να επιδυκνείονται προς παραδειγματισμό. Να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να δολοφονούν ανθρώπους της ανάγκης αφαιρώντας τους το λίγο ψωμί που τους δίνει δίκαια η Πολιτεία.
Η περιφρόνηση όλων μας είναι η παραδειγματική τιμωρία τους. Και αυτό θα πρέπει πρώτη η Πολιτεία να το εφαρμόσει. Δώστε στους απλούς ανθρώπους τα ονόματα και τις φωτογραφίες αυτών που τους κλέβουν το ψωμί τους. Τιμωρείστε τους επιτέλους.

4 σχόλια:

  1. Ντένη, συμφωνώ και επαυξάνω.Το να τους ζητήσουν πίσω τα χρήματα είναι το λιγώτερο. Αφού έχουν πισίνες και πολυτελή αυτοκίνητα δεν θα δυσκολευτούν να τα πληρώσουν. Πρέπει να τους κλείσουν και στη φυλακή. Και, όπως λες, να δημοσιεύουν κατ τα ονόματά τους και τα πρόσωπά τους. Κάποιος θα τους αναγνωρίσει, οι γείτονες όπωδήποτε και να τους φτύσουν κατάμουτρα. Αλλά, βλέπεις, ο Τσίπρας κι η Παπαρήγα είναι πολύ ευαίσθητοι όταν μιλάμε για προστασία των προσωπικών δεδομένων..Αυτό τους έχει φάει.
    Και επί πλέον,ένας απλός πολίτης, που πληρώνει τους φόρους του, δεν θα μπορούσε να τους μηνύσει όλους μαζί εν ονόματι όλων των έντιμων πολιτών; Νομίζω πως έχει το δικαίωμα. Γιατί, επειδή παίρνουν επιδόματα, το κράτος (ας το πούμε έτσι) έχει πιο πολλά έξοδα και αναγκάζεται να αυξήσει τους φόρους των εντίμων. Δηλαδή οι έντιμοι την πληρώνουν.
    Τα "κακά" της Πατρίδας, Ντένη, δεν έχουν τελειωμό. Ευχαριθστώ, Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Τάκη
    Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί ό,τι και να κάνουν πάντα έχουν μιάν άλλη μεταχείρηση από την μαμά- πατρίδα.
    Δυστυχώς η Ελλάδα χωρίζει τους πολίτες της σε Α! Β! και Γ! κατηγορίες. Αν ήτανε κάποιος μικρός θα τον είχαν κλείσει μέσα.
    Αυτοί είμαστε και γι΄αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μας κ. Διονύση ,
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ .
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ .
    Έτσι είναι τα πράγματα , όπως ακριβώς τα γράφετε . Και από την άλλη μεριά πληροφορούμαι ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται φορολόγηση ΚΑΙ του πενιχρότατου πολυτεκνικού επιδόματος ! Εάν είναι δυνατόν ! Η υποκρισία και η αναίδεια δεν έχουν τέλος σ’ αυτό τον τόπο ! Κόβουμε τη μπουκιά από τα πεινασμένα στόματα , και την χαρίζουμε στους χορτάτους …

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου φίλε και γιατρέ
    Σ' ευχαριστώ γιά τις ευχές.
    Εύχομαι κι' εγώ σε σένα και την οικογένειά σου όλα τα καλά
    Δυστυχώς στην πατρίδα μας υπάρχουν από αιώνων κάποιες καταστάσεις τις οποίες καμμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να αλλάξει. Μία από αυτές είναι και η ιδιαίτερη μεταχείρηση των εχόντων και κατεχόντων.
    Είναι ντροπή αυτή η διάκριση των χορτάτων σε μιά χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό της είναι οι πεινασμένοι.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή