Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η κατάργηση της βίζας και οι σταθερές συμμαχίες

Καταργείται το καθεστώς της βίζας γιά όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.
Αυτό είναι το δώρο, που προσέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου
ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της γιορτής που έγινε στο Λευκό Οίκο γιά την 25η του Μάρτη, ημέρα της Εθνικής μας επετείου.
Δεν θα σταθώ στη γιορτή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο των ΗΠΑ γιά τη μεγάλη της χώρας μας γιορτή. Χρόνια γίνεται αυτή η εκδήλωση. Χρόνια οι…..περήφανοι Έλληνες Ομογενείς παίζουν ξύλο γιά να εξασφαλίσουν μιά πρόσκληση, τρώνε έναν μεζέ, πίνουν ένα ουϊσκυ και μέχρι την επόμενη χρονιά μιλάνε σε γνωστούς και αγνώστους ότι ήσαν καλεσμένοι του Αμερικανού προέδρου και πως τα πέρασαν στη γιορτή του Λευκού Οίκου.
Θα σταθώ όμως στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ του Μπάρακ Ομπάμα για να πω ότι μίλησε με ενθουσιασμό και είπε πάρα πολλά γιά την Ελλάδα. Μίλησε με λόγια πολύ κολακευτικά Με τα λόγια του μεγάλου προστάτη. Κι΄αυτό είναι που με γεμίζει με κάποιους φόβους και κάποιες ανησυχίες.
“Ο λαός της Ελλάδας, είπε, θα έχει έναν σταθερό σύμμαχο. Κι΄αυτός θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.”
Αυτά τα λόγια, όπως ήταν επόμενο, τα άρπαξαν τα δημοσιογραφικά σαϊνια και τα έκαμαν ηρωικό τραγούδι. Αυτοί οι άσχετοι με την δημοσιογραφία, που ποτέ τους δεν καταδέχονται να κοιτάξουν στο παρελθόν γιά να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αναλύσουν την είδηση Ποτέ δεν μετράνε τα λόγια με τα γεγονότα Αυτούς τους άσχετους με την ιστορία της πατρίδας μας, που ποτέ τους δεν μπήκαν στον κόπο να καταλάβουν τι είναι αυτοί οι “σταθεροί σύμμαχοι” γιά την Ελλάδα και πόσο επικίνδυνοι έχουν αποδειχτεί
Είναι οι ίδιοι αυτοί “σταθεροί σύμμαχοι” που μετά τον αγώνα του ’21 και την λευτεριά που χάρισαν στην πατρίδα μας οι αγωνιστές, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μιαούλης και άλλοι, ήρθαν αυτοί να μας διδάξουν πως να ζήσουμε και πως να κυβερνήσουμε τη χώρα μας. Είναι αυτοί που φόρτωσαν στις πλάτες της νεογέννητης Ελλάδας έναν άχρηστο Όθωνα γιά να της ρουφάει το αίμα. Είναι αυτοί οι “σταθεροί σύμμαχοι” που πάνω στα κεφάλια μας έστησαν τον Βαυαρό Άρμασμπεργκ γιά να κλείσει τον Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι.
Αυτοί οι “σταθεροί σύμμαχοι” είναι που μας παρέσυραν στην εκστρατεία της Μικρασίας και πρωτοστάτισαν στον ξεριζωμό του ελληνισμού από τις πανάρχαιες ρίζες του. Είναι αυτοί οι “σταθεροί σύμμαχοι” που στον Β! Παγκόσμιο πόλεμο ήρθαν και μας έστεισαν τον Εμφύλιο πάνω στα βουνά μας γιά να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους.
Είναι αυτοί οι “σταθεροί σύμμαχοι” που τον Αύγουστου του ’74 μεθόδευσαν την τραγωδία της Κύπρου. Κι΄είναι αυτοί οι ίδιοι “σταθεροί σύμμαχοι” που τούτο τον καιρό μεθοδεύουν τον αφανισμό της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μας προσφέρει, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, το ελέυθερο ταξίδι στην χώρα του. Όμως κανείς υπέυθυνος δεν βγήκε να μας πει πόσο ακριβά πληρώσαμε αυτό το δώρο. Διότι είναι γεγονός ότι τόσο την κατάργηση της βίζας όσο και την προσφορά της σταθερής συμμαχίας ο κ. Ομπάμα δεν μας τα προσέφερε δωρεάν.
Απλούστατα οι δικοί μας δεν έχουν το θάρρος να μας το πουν πόσο ακριβά τα πληρώσαμε. Όμως τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
Και γιά να μπορέσουμε να καταλάβουμε το παιγνίδι να πούμε ότι:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες του κ, Ομπάμα γιά πολλούς λόγους ενοχλούνται από την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Γηραιά Ήπειρο. Σκοπός των αλλά και σκοπός κάποιων συμφερόντων είναι να φύγει η Ε.Ε από τη μέση. Χρειάζονται όμως και κάποιοι να βοηθήσουν Ένας από αυτούς είναι η Ελλάδα Μιά Ελλάδα, που βρίσκεται στην τραγική κατάσταση της χρεοκοπίας, φυσικά μετά από τον πόλεμο των αμερικανικών τραπεζών και επομένως προσφέρεται γιά κάποιες ανταλλαγές. Έτσι είναι υποχρεωμένη να χορέψει τον χορό που θα της παίξουν.....οι “σταθερές συμμαχίες” και να πληρωθεί με την κατάργηση της βίζας
Πόσο όμως την πληρώσαμε αυτή την προσφορά που αν κανείς το μελετήσει δεν προσφέρει τίποτα, που να συμφέρει την χώρα μας. Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου πολύ φτωχές. Κι΄ακόμη πιό φτωχές οι δηλώσεις των υπευθύνων, που τον συνόδεψαν στο ταξίδι του αυτό. Δεν μας είπαν τι συμφώνησαν γιά την ονομασία των Σκοπίων. Δεν ανέφεραν τίποτε γιά κάποια λύση της κυπριακής τραγωδίας. Δεν μίλησαν γιά τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, με το Αιγαίο, με το Φαρμακονήσι, με το .....Σούνιο.
Και τη στάση τους αυτή ακολούθησαν και τα ελληνικά ΜΜΕ Καμμιά πληροφόρηση στον άμοιρο ελληνικό λαό Αν αύριο ο λαός αυτός βρεθεί αντιμέτωπος με εθνικά προβλήματα οι ηγέτες του αλλά και τα ΜΜΕ θα του πούν Σου εξασφαλίσαμε κατάργηση της βίζας με τις ΗΠΑ Χειροκροτήστε τις “σταθερές συμμαχίες” που μας εξασφαλίζουν οι πολιτικοί μας.

12 σχόλια:

  1. Η κατάργηση της Βίζας είναι μόνο στα χαρτιά αφου για να πας πρέπει να υποβάλεις την αίτησή σου ηλεκτρονικώς και να ρωτήσεις αν σου επιτρέπεται να ταξιδέψεις, αλλά και πάλι δεν είσαι σίγουρος εφόσον η είσοδό σου έγγειται στην έγκρειση του κάθε συνοριοφύλακα σε αυτή την περίπτωση Ινσπέκτωρ της μεταναστευτικής υπηρεσίας.
    Όσο για τις υποσχέσεις υπόσχονται τα ίδια σε όλους, σε φίλους και εχθρούς, εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να μην τσιμπάμε το δόλωμα, αλλά, για να βρεις πιος φταίει, μάλλον αυτός ο ΠΡΩΤΟΣ-ΟΙ που έκλεψε-αν και κατάντησαν την πατρίδα ώστε να χρησιμοποιεύντε οι ανεγγέφαλοι για δικούς τους ξένους σκοπούς.

    Η Πολιτική είναι βρώμικη, Ικανός πολιτικός είναι αυτός που προβλέπει 10 χρόνια μπροστά.
    Όταν βρεθεί ένας τέτοιος σώθηκε η Ελλάδα, μέχρι τότε θα υπάρχουμε αν το επιτρέπουν οι άλλοι.
    Πως καταντήσαμε έτσι;

    Ντένη γεια χαρά

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Διονύση ,οι πάντες βάλθηκαν να μας φάνε , αλλά δεν πρόκειται να τους βγει : κυκλοφορεί πολύ τρέλα, ακόμη ,στην Ελλάδα !
    Στη δεκαετία του 40 στο χωριό μου ,οι μπαξεβάνηδες (λαχανοκηπουροί) τραγουδούσαν τα βράδια στα γλέντια τους :
    «Είναι πολύ , είναι τρελοί οι Έλληνες .
    Θεέ μου να τους έδενες ,
    ποτέ να μη τους έλυνες ,
    Τους Έλληνες …»

    Εβδομήντα χρόνια μετά , τον Μάρτιο του 2010 , δια στόματος (γραφίδος) ενός πρώην Υπουργού Εξωτερικών , οι απόγονοι εκείνων των Ελλήνων δηλώνουν με φανερή περιφρόνηση προς τις νέες σιδερόφρακτες αυτοκρατορίες : «αείποτε αλήτες …»

    Οι μεγάλοι και δυνατοί αυτού του κόσμου μπορούν και βάζουν πολύ εύκολα στο χέρι κάθε διορισμένο κυβερνήτη αυτής της δύσμοιρης πατρίδας μας , αλλά την «τρέλα» και την «αλητεία» του λαού μας είναι αδύνατον να την ελέγξουν !
    Προσπαθούν σκυλιασμένα εδώ και 180 χρόνια να μας κάνουν κι εμάς προβλέψιμους , αλλά όπως φαίνεται «ουδέν εποίησαν» !
    Μάλιστα , πεινασμένοι γινόμαστε πιο δυνατοί … Αυτό το κατέχουν πολύ καλά οι επίβουλοι , γι’ αυτό και έτρεξαν ΕΕ και ΔΝΤ αντάμα προς δήθεν χορτασμό μας ! Ξέρουν ότι όταν είναι χορτάτος ο άνθρωπος , τότε πέφτουν οι αντιστάσεις του και γίνεται θύμα ευκολότερα .
    Λησμονούν όμως οι εχθροί μας κάτι εξαιρετικά σημαντικό : Τώρα την Μεγάλη Τεσσαρακοστή , περίπου πέντε εκατομμύρια Έλληνες (ίσως και περισσότεροι) ασκούνται εκουσίως στην πείνα …
    Είπαμε : Τρελοί και αείποτε αλήτες !

    Εύχομαι σε όλη την Ομογένεια Χρόνια Πολλά για την 25η Μαρτίου και Καλό Πάσχα . (Λίγο έλλειψε φέτος να συμπέσουν δυό Πασχαλιές …) .

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπητέ Ντένη δεν υπάρχουν σχόλια για το κέιμενο σου.Ολα τα είπες. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι μας και αυτοί οι κυβερνώντες μας που σύρονται πίσω τους με ψίχουλα και έχουν παντελώς ξεχάσει την πατρίδα και τα σοφά λόγια του μεγάλου προγόνου μας Σωκράτη.<< Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων 'απάντων τιμιότερον εστίν η πατρίς....Χαιρετώ. Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά το επισημαίνεις φίλε Γαβρίλη ότι η κατάργηση της βίζας είναι μόνο στα χαρτιά και στα λόγια
    Ελάχιστοι θα είναι οι Έλληνες που θα μπορέσουν να ταξειδέψουν χωρίς βίζα Τούτη η χώρα δεν ανοίγει εύκολα τις πόρτες της και ας μην κοροϊδεύμαστε
    Γειά χαρά σου φίλε
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου Φώτη, γιατρέ μου
    Χαίρομαι γιά την παρουσία σου στο Καφενείο μας και σ΄ευχαριστώ που δίνεις στους αναγνώστες μας τις μεγάλες εμπειρίες σου
    Στ' αλήθεια είμαστε κομμάτι δύσκολο καρύδι εμέίς οι Έλληνες
    Όσοι κατά καιρούς δοκίμασαν να μας δαγκώσουν μετάνοιωσαν σκληρά
    Πιστεύω πως το ίδιο θα γίνει γιά ακόμη μιά φορά
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ταχτικός πελάτης του Καφενείου μας και η αγαπητή μας Κατερίνα
    Καλή σου μέρα. Μεγάλο το δίκιο σου γιά το χάλι των πολιτικών μας.
    Και το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα γιά κάτι καλύτερο. Αυτά που διαθέτει ο πολιτικός χώρος είναι όλα γιά πέταμα
    Ο Θεός να λυπηθεί την πατρίδα μας.
    Καλή σου μέρα
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ντένη. Όπως πάντα να είπες ωραία κι όμορφα, με όλες τις λεπτομέρειες. Θάθελα να σχολιάζω λίγο τα συμβαίνοντα με τους Τούρκους αυτή τη στιγμή. Φαίνεται, πως οι Τούρκοι, αφού το Κογκρέσσο τους δυσαρέστηκε με την αναγνώρηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και όχι μόνον, μπήκανε στο PLAN B.Δεν νομίζω πως οι τελευταίες παρενοχλήσεις είναι τυχαίες. Μήπως ο "φίλος " μας ο Οβαμα τους έδωσε το ελεύθερο για τις σχεδόν καθημερινές παρενοχλήσεις, για αντίβαρο της απόφασης του Κογκρέσσου. Μήπως αυτά που ακούγονται για την δημιουργία μιας ΖΩΝΗΣ πάνω απ' τα ελληνικά ύδατα, στην οποία δεν θα μπορούν να εισέρχονται ούτε τουρκικά ούτε ελληνικά αεροπλάνα; (κι αυτό θα ισχύει και για πολεμικά πλοία). Το βλέπεις πιθανό;
    Χαιρετίσματα και Καλό Πάσχα. Και το άλλο Σάιτ σου το παρακολουθώ και συγχαρητία.
    Φιλικώτατα,Τάκης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου Τάκη
    Πολύ σωστά τα λες και πολύ σωστά τα υποψιάζεσαι ότι αυτό τον καιρό στο Αιγαίο τόσο οιΤούρκοι όσο και εμείς οι Έλληνες όχι μόνο παίζουμε το παιγνίδια των Αμερικανών αλλά και δουλεύουμε γι' αυτούς αφού όλες τις παραβιάσεις και τις αναχαιτήσεις τις καρπούνται αυτοί από τους οποίους αγοράζουμε αεροπλάνα, όπλα, βενζίνες και όλα όσα χρειάζεται ένας λαός προκειμένου να δολοφονηθεί
    Ευτυχώς φίλε μου που μας άφησαν το δικαίωμα να ανταλλάσουμε ευχές
    Καλό Πάσχα λοιπόν σε σένα και την οικογένειά σου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντενη ανάρτησες και ανάπτυξες με παθος και αλήθεια-που προκυπτει από την ιστορική επαλήθευση των γεγονότων, ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο.
    Και ειναι πάντα επίκαιρο γιατί πάντα οι μεγάλοι δίνουν ψίχουλα για να πάρουν καρβέλια.
    Οι μικροί από την άλλη μερια γινονται τρελοί οταν κινδυνευουν να χάσουν το μονο που έχουν :την ελευθερία.
    Μεσα στην τρέλα τους βέβαια ειναι και τα συσωρευμένα απωθημένα του αιώνιου αδικημένου.
    "Ευτυχως " φιλε μου που υπάρχουν τρελοί και μισθοφόροι αλλιώς πως
    θα δολοφονιοντουσαν οι λαοι για ενα ρεζερβουαρ βενζινης?
    Θα τα πουμε από κοντα στην Ν.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Ντένη. Θέλω να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με την οικονομία της Πατρίδας. Παρακολουθώ τα ρεποστάζ καθημερινά των (ίσως πληρωμένων) δημοσιογράφων, πως όλα τώρα είναι "ρόδινα" γιατί αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας σαν χώρα γιατί πείσαμε την αγορά πως είμαστε...σοβαροί άνθρωποι. Αρχίσαμε, λοιπόν τα δάνεια πάλι. 5 δις σήμερα, 5 δις (τα ξεφτιλίσαμε τα δις) στις 20 του μήνα, άλλα δις τον Μάη και πάει λέγοντας, με επιτόκιο 5.9%. Καλά τρελλαθήκανε; Που είναι το 2.5% που παλεύαμε για να πάρουμε;΄Ολοι οι πολιτικατζήδες δουλεύουν τον κοσμάκη ψιλό γαζί. Τους κοιτάζω στην Οθόνη και όλοι παίζουν Καραγκιόζη (ας με συγχωρήση ο Καραγκιόζης, που τον συνέκρινα με τους πολιτικούς!) Όλοι τους τα παρουσιάζουν όμορφα κι ωραία και περιμένουν τα ηρεμήσουν τα πράγματα για ν' αρχίσουν πάλι τις μίζες. Αυτά και σ' ευχαριστώ για την φιλοξενία, Φιλικώτατα Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπύρο φίλε μου
    Πολύ σωστά επισηαμίνεις ότι οι μεγάλοι μας δίνουν ψίχουλα και αρπάζουν καρβέλια
    Αυτό γίνεται στην πατρίδα μας από τότε που διώξαμε από πάνω μας τους Τούρκους και μας φορτωθήκανε όλι οι άλλοι
    Θα τα πούμε από κοντά.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τάκη μου
    Όταν οι της Ελλάδος Έλληνες καταλάβουν την κοροϊδία που τους παίζουν όλοι τότε ή θα επανεστατήσουν ή θα αυτοκτονήσουν
    Τρομερά μεγάλο το θέατρο που παίζεται τούτον τον καιρό στην πατρίδα μας
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή