Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το τέλος μιάς εποχής

Μιά καινούργια εποχή αρχίζει. Αυτές τις λίγες λέξεις τις τόνισε ιδιαίτερα στην προχτεσινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιά καινούγια εποχή αρχίζει. Έτσι ακριβώς απλά και υπεύθυνα το είπε. Καινούργια εποχή όχι ευημερίας, ούτε και καλοπέρασης Η καινούρια εποχή που ο Γίωργος Παπανδρέου αναφέρθηκε είναι η εποχή του αγώνα, η εποχή της λιτότητας, η σκληρή εποχή των περικοπών γιά να μπορέσει να φτιαχτεί η Ελλάδα και να αποφύγει τη διάλυση. Μόνο η γενική μεταρύθμηση και η γενική μεταβολή των συνθηκών μπορουν να ξαναφτιάξουν την Ελλάδα.Αρκεί ο λαός της να το θελήσει, να το πιστέψει και να το κάμει έργο. Η εποχή της ρεμούλας, της διαφθοράς, της ασυδοσίας τελείωσε Αυτό θα πρέπει κάποιοι να το πιστέψουν και να το κάμουν σκοπό της ζωής των.
Παρήγορο σημάδο ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού συμφώνησε..Απλοί άνθρωποι, που είχαν την δύναμη να δουν λίγο πιό μπροστά. Υπάρχουν και οι ασυμβίβαστοι. Αυτοί που δεν μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος της συμφοράς που αντιμετωπίζει η χώρα. Αυτοί που νομίζουν ότι με κούφια λόγια μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Και δυστυχώς γιά την χώρα μας αυτοί οι άνθρωποι συμβαίνει να κατέχουν και κάποιες θέσεις, κάποια αξιώματα.
Πρώτος ο, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Του οποίου το κόμμα προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης γιά την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Από τον κ. Τσίπρα καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι – και γενικά όλος ο λαός της Ελλάδας αλλά ντρέπεται να το πει - να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα μείωσης μισθών, παγώματα συντάξεων, αυξήσεις των εμμέσων φόρων. Τους καλεί ο κ. Τσίπρας να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να διασώσουν την χώρα.
Κεντρικά συνθήματα της διαδήλωσης θα είναι, λέει η ανακοίνωση. Πάρτε πίσω τα μέτρα. Να καταργηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας. Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας, που οδηγεί τους εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και στη φτώχια. Τώρα εάν υλοποιηθούν όλα αυτά που επιθυμεί ο αχηγός του κόμματος αυτού απομένει να δούμε με ποιόν άλλο τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει το πρόβλημα της χώρας του. Αυτό δεν το λέει. Απλούστατα γιατί δεν ξέρει. Δεν είναι σε θέση να έχει κάποιο άλλο πρόγραμμα. Δεν γνωρίζει. Δεν έχει καν ούτε όραμα.
Από την άλλη θαυμάστε πως η κ. Παπαρήγα απάντησε στην πρόσκληση του αρμοδίου Υπουργού. «Στην πρόσκληση που απευθύνετε σε μένα ως εκπρόσωπο του ΚΚΕ γιά συνάντηση μαζύ σας, προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα της αρμοδιότητός σας, απαντώ αρνητικά.» Δεν δέχεται συζήτηση η κ. Αλέκα μας. Δεν θέλει καμμιά κουβέντα. Και πολύ καλά κάνει. Διότι τι να πει η κ. Παπαρήγα; Τι να προτείνει; Ποιές γνώμες να δώσει; Προσωπικά αμφιβάλω αν αυτή η κυρία η οποία κατέστρεψε το πλέον ιστορικό κόμμα της Ελλάδας, γνωρίζει ποιό πρόβλημα αντιμετωπίζει η χώρα της. Πιθανόν ακόμη και να εύχεται τον θάνατο της χώρας μας μήπως και αναστηθεί η επανάσταση στην οποία αποβλέπει χρόνια τώρα.
Μετά από όλα αυτά και τις θέσεις που κατά καιρούς παίρνουν αυτά τα δύο κόμματα θα ήθελα πάρα πολύ να ρωτήσω τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και την κ. Παπαρήγα ποιά είναι η θέση τους στον πολιτκό χώρο της Ελλάδας, τι ζητούν από το λαό της χώρας και αν έχουν κάποια οράματα. Αν μπορούν κάτι να υποσχεθούν στο λαό της Ελλάδας Αλλοιώς ποιός ο λόγος να υπάρχουν.
Ο πρωθυπουργός της χώρας τα μέτρα τα εξείγγειλε. Αν όλα πάνε καλά κι’ αν ο λαός αποφασίσει να κατανοήσει τη θέση της πατρίδας μας, αυτή θα καταφέρει να ξεφύγει από την αγώνία που την κυνηγάει πεντε μήνες τώρα.Και λέω αν ο λαός αποφασίσει να κατανοήσει τη θέση της χώρας μας, διότι ενώ οι απλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και δηλώνουν την συμπαράσταση στην κυβέρνηση, ενώ μιά Νάνα Μούσχουρη δίνει το μεγάλο παράδειγμα, παραχωρόντας την βουλευτική της αποζημίωση αλλά και την σύνταξή της γιά το καλό της πατρίδας, οι φωστήρες συνδικαλιστές ηγέτες κάποιων οργανώσεων κάνουν ό,τι μπορούν γιά να τιναχτούν όλες οι προσπάθειες στον αέρα.
Οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές οργανώνουν πορείες. Η ΑΔΑΔΥ κηρύσσει γενική πανελλαδική απεργία. Και ακολουθούν και άλλοι κλάδοι.
Να ρωτήσω όλους αυτούς: Έχουν καταλάβει τη θέση της πατρίδας μας; Ξέρουν τι σημαίνει γιά την χώρα μας αν δεν επιτευχθεί η σύναψη συμφέροντος δανείου και αναγκαστούμε να προσφύγουμε στο Διεθνες Νομισματικό Ταμείο; Ξέρουν τι σημαίνει να ανγκαστούμε να επαναλάβουμε γιά μιά ακόμη φορά τα λόγια του Τρικούπη, Κύριοι, Δυστυχώς επτωχεύσαμε; Ας ανατρέξουν στην Ιστορία και είμαι σίγουρος ότι θα μετανοιώσουν γιά τις θέσεις που έχουν πάρει

4 σχόλια:

  1. Ντένη, αγαπητέ μου φίλε,

    Τα λες πολύ όμορφα, έτσι είναι όπως τα παρουσιάζεις
    Αλλά εγώ ο φτωχός σε πολιτική πείρα έλληνας που υπάρχω και ζω στο εξωτερικό, γιατί μας (έδιωξαν) μια εποχή όπου οι ξένοι τάϊζαν τους σκύλους λουκάνικα, απορώ με την νοημοσύνη του σημερινού ελληνικού όχλου του λαού, να θέλει να διαδηλώσει εναντίων μιας νόμιμης κυβέρνησης, αφού βλέπει ότι στέκεται πριν τον γκρεμό.

    Ακουσα φίλε μου στην αγγλική γλώσσα σήμερα το πρωϊ ότι στην Ελλάδα αναμένωνται πολιτικές εξελίξεις,

    Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να καταλάβουν ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, ότι όπωςε λέει και μια παροιμία, (Για να φας ψάρι πρέπει να βρέξεις κώλο)

    Καλημέρα σου,
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις μεγάλο δίκιο να απορείς φίλε Γαβρίλη. Ο Έλληνας δεν κατάφερε ακόμη να καταλάβει μπροστά σε ποιόν κίνδυνο βρίσκεται η πατρίδα μας. Το μόνο που τους πονάει είναι να μη χάσουνε τις απολάυσεις τους
    Όσο γιά τις πολιτικές εξελήξεις που λες ότι άκουσες δεν αποκλείω τίποτα Είναι τέτοιο το παιγνίδι που παίζεται σε βάρος της Ελλάδας που όλα είναι πιθανά
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ντένη καλημέρα πολύ ώραία σχολιάζει όλα τα τραγικά που γίνονται στην πατρίδα καθώς και τις θέσεις αυτών των δύων κομμάτων που μόνο αναρχία μπορούν να ξεσηκώσουν τίποτε περισσότερο.Όμως φίλε Ντένη δεν είναι μόνο αυτά τα κόμματα που δεν έχουν κατανοήσει το τί συμβαίνει στην χώρα,αλλά πολλά χρόνια πρίν δεν μπόρεσαν να τα προβλέψουν όλα ααυτά τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνούσαν αυτόν το άμοιρο τόπο .Μόνο για τις ψήφους τους ενδιαφέροντο και για την εξουσία και όταν το καθένα ανέβαινε στην κυβέρνηση έκανε αγώνα δρόμου να φέρει μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή. Η ρεμούλα πήγαινε σύννεφο .Τα ταμεία τα καταλήστεψαν η Εκάλη και ο Διόνυσος γέμισε βίλες και οι μαρίνες κότερα βουλευτών και υπουργών .Οι μισθοί,οι συντάξεις, η ασυλιά καιπολλά άλλα συμφέροντα τους παραμένουν ώς έχει γι' αυτούς δεν υπάρχει λιτότητα. Σε λίγο οι Γερμαναράδες θα κατεβούν στην πατρίδα μας για δεύτερη φορά.Αυτή τη φορά όχι με το μαστίγιο,αλλά σαν πολιτισμένοι κύριοι και αφέντες μας με τα χρήματα τους και όποιος μπορεί,ας σηκώσει κεφάλι στο δυναστη που θα μας διαφετεύει οικονομικά .Χαιρετώ Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Κατερίνα
    Δεν είναι πλέον να συζητάμε τι έγινε και τι έκανε ο καθένας Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο που εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες θα αποφασίσουμε ή το κλέινουμε το μαγαζάκι ή το φτιάνουμε. Κι΄αυτό είναι που αναφέρομαι στους δυό αρχηγούε ότι οι κινήσεις τους είναι εγκληματικά λανθασμένες
    Νάσαι καλά αγαπητή μου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή