Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ελάτε να φτιάξουμε την Ελλάδα

Η Ελλάδα αυτόν τον καιρό βρίσκεται ίσως στο πλέον κρίσιμο σημείο της ιστορίας της.
Η εγκληματική οικονομική πολιτική που άσκησαν πάνω της, τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις των δύο κομμάτων της διακυβέρνησης αλλά και η παγκόσμια οικονομική κρίση την έχουν φέρει στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής. Όλοι το βλέπουν και το καταλαβαίνουν. Από τον πρώτον Άρχοντα της χώρας μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Όμως κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάμει κάποιο βήμα, κάποια κίνηση γιά κάτι καλύτερο. Αντίθετα όλοι τους με πρώτους τους αγρότες, κινούνται ενάντια σε κάθε λογική και σε κάθε αίσθημα αγάπης γιά την πατρίδα.
Οι πρόσφατες εκλογές ανέδειξαν με μία άνετη πλειοψηφία σαν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρός του αλλά και οι υπουργοί του όλοι νέοι στην διακυβέρνηση και αντιμέτωποι με τρομερά προβλήματα οπωσδήποτε χρειάζονταν μιά κάποια βοήθεια, μιά συμπαράσταση.
Φαίνεται όμως πως στην Ελλαδα ισχύει η αντιπολίτευση της εξ;oντωσης. Από την πρώτη μέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας όλα τα κόμματα της Βουλής κήρυξαν έναν εξoντωτικό πόλεμο. Τη σημαία της εξέγερσης σήκωσε πρώτο το ΚΚΕ
Το κόμμα που άλλοτε έκλεινε μέσα στους κόλπους του όλα τα όνειρα του λαού σήμερα στα χέρια ανάξιων ηγετών είναι μιά τραγική φιγούρα του εαυτού του με μόνο του όπλο να κινεί κάποια υπολείμματα οπαδών σε πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση. Κι’ όλα αυτά στο όνομα ενός λαού που δεν το εμπιστεύεται πιά. Ενός λαού που η αδιαφορία του το οδήγησε στο 6% από το 18% που το είχαν κάποιοι άλλοι άξιοι ηγέτες.
Σήμερα το ΚΚΕ πολεμάει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος αλλά και χωρίς να αποβλέπει σε κάποιο πολιτικό όφελος. Απλά το πολεμάει. Και πάντοτε το πολεμάει στο όνομα του λαού.
Το κόμμα του συγκατοίκου της Δεξιάς πολυκατοικίας κ. Καρατζαφέρη αντί να συνδράμει την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της έχει κι΄αυτό εξαπολύσει έναν πόλεμο εναντίο της χωρίς καμμιά αιτία αλλά και χωρίς κάποιο πολιτικό όφελος γιά το κόμμα του. Κινήσεις απελπισίας από το κόμμα του ΛΑΟΣ από το φόβο διαρροής βουλευτών.
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να μην γνωρίζει που βρίσκεται και πως κινείται. Τα εσωτερικά του κόμματός του, το οποίο κατά τα φαινόμενα οδηγείται σε διάλυση, δεν του δίνουν την δυνατότητα να βρει το σωστό δρόμο που οφείλει να χαράξει προκειμένου να βοηθήσει, ωστε η Ελλαδα να αποφύγει τον γκρεμό στον οποίον οδηγείται.
Η αναγενόμενη Νέα Δημοκρατία είναι ίσως το μόνο από όλα τα κόμματα που δεν θα έπρεπε να έχει λόγο. Εϊναι το κόμμα, που με την πενταετή διακυβέρνησή του έδωσε το μεγελύτερο χτύπημα στην Ελλάδα. Κι΄όμως . Όχι μόνο αφήνουν ανεξέλεγκτο αυτό τον αηδιαστικό Παναγιωτόπουλο να κομπορρημονεί και να απειλεί, αλλά υψώνει και το γλοιώδες ανάστημά της στους αγώνες της κυβέρνησης να διασώσει ό,τι υπάρχει ελπίδα να διασωθεί.
Κανείς από τους αρχηγούς των αντιπολιτευτικών κομμάτων δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα ή να θέλει να διακρίνει ότι η θέση που έχουν πάρει απέναντι στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν βοηθάει τη χώρα αλλά δεν βοηθάει και το ίδιο τους το κόμμα.
Με λίγη κοινή λογική και λίγη αγάπη προς την πατρίδα, αυτή την πατρίδα που λεηλάτησαν και ατίμασαν και βίασαν, θα έπρεπε να αφήσουν όλα στην άκρη, να δώσουν τα χέρια και να φωνάξουν. «Εμπρός. Ελάτε να φτιάξουμε την Ελλάδα.»
Δυστυχώς τέτοια διάθεση δεν υπάρχει από κανέναν αφού δεν υπάρχει και η απαραίτητη αγάπη προς την πατρίδα. Οι πολιτικοί της χώρας μας θα προσγειωθούν και θα συνέλθουν μόνο όταν μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσα στο σπίτι τους, διαπιστώσουν ότι δεν θα μπορούν να μιλήσουν χωρίς την άδεια των Ευρωπαίων Επιτρόπων.

8 σχόλια:

  1. Αγαπημένε μου κ. Διονύση ,
    αυτό που μπορεί να σώσει την Πατρίδα μας από την ολοσχερή καταστροφή δεν είναι ''το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα'', αλλά ''η ικανή κατά κεφαλήν καλλιέργεια''.
    Με άλλα λόγια , το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι οικονομικής τάξεως , αλλά πνευματικής .

    Ο λόγος , που αποτυγχάνουν παταγωδώς όλες οι οικονομικού χαρακτήρα προσπάθειες των εκάστοτε κυβερνήσεων, είναι ότι στοχεύουν αποκλειστικώς και μόνον στην βελτίωση των διαφόρων δεικτών της οικονομίας μας και αδιαφορούν τελείως γιά την πνευματική θωράκιση του λαού μας .

    Είναι λοιπόν περιττό να ψάχνομε στις ημέρες μας Έλληνες με ψυχή , με φιλότιμο , με αγάπη γιά την πατρίδα , με ενδιαφέρον γιά τον διπλανό τους .
    Τα παιδιά μας έχουνε πάψει από καιρό να διδάσκονται στην δημόσια εκπαίδευση τέτοιες "διαστροφές" ...!
    Αυτά τα χαρακτηριστικά ανήκουν στην σφαίρα "της ημιμάθειας και του συντηρητισμού " , όπως ακριβώς σας καταμαρτύρησε με ανεπίτρεπτη έπαρση ο γνωστός σας τηλεσχολιαστής !

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Ντένη,
    Το ξέρεις όταν ακούω πολιτικά με πιάνει αλεργία,
    αλλά σαν απλός άνθρωπος που είμαι θα ήθελα και μια απλή απάντηση στην απορία μου.
    Παίρνω ως παράδειγμα τα άλλα κράτη.
    Όταν κάνουν απεργία όλοι αυτοί οι απεργοί είναι υποχρεωμένοι να βγουν στους δρόμους σε καθορισμένο σημείο με πλακάτ να διαμαρτυριθούν.
    Έτσι π. χ. οι δάσκαλοι όταν έχουν απεργία θα υποχρεουντε να είναι πολλές ώρες στο χιόνι και το κρύο να βαδίζουν έξω, προσπαθούν να τα φτιάξουν να μην πάνε στα πεζοδρόμια.
    Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.
    Τώρα τι φταίει ο απλός πολίτης, ο εργάτης, ο άνθρωπος στην Ελλάδα όταν οι αγρότες του απαγορέυουν να πάει στην δουλειά του;

    Δεν είναι υποτιμητικό για τον ¨ελληνα όταν έρχεται ο Βούλγαρος πρωθ. και τους λέει να ανοίξουν τον δρόμο;
    Που είναι η εθνική υπερηφάνεια;
    Εδώ πάει η παροιμία (Δέρνουν το σαμάρι για να το ακούει ο Γάϊδαρος)
    Νάσαι καλά
    Γαβριήλ

    Αν και το δημοσίευμά σου έχει ολοκληροτική πολιτική χροιά εγώ σου φέρνω το θέμα των απεργών αγροτών, αυτών που δεν μπορώ να εννοήσω το γιατί κλείνουν την ελευθερία κυκλοφορίας των αθώων πολιτών οι οποίοι δεν έχουν καμιά δουλειά με το ποιος κυβερνά την χώρα.
    Θέλουν τα δίκαιά τους ας πάρουν μια καραμπίνα κι ας κυνηγήσουν αυτούς που έκλεξαν στη βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατρέ μου κλημέρα.
    Τα βλέπω καθημερινά όλα όσα γράφεις γιά την ημιμάθεια στην πατρίδα. Δεν χρειάζεται απαγοήτευση, Αγώνας χρειάζεται.Όσο μπορούμε θα αγωνιζόμαστε
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Κατερίνα.
    Ο πολιτικός χώρος στην Ελλαδα είναι μιά πληγή που δεν θα γειάνει ποτέ. Οπότε μην περιμένετε και κάποια βελτίωση στη ζωή αλλά και στην εκπαίδευση, όπως σωστά παρατηρεί ο Φώτης, διότι στην ανύπαρκτη εκπαίδευση ποντάτουν γιά να μπορούν αυτοί να επικρατούν.
    Όταν έχουν σε καίριες θέσεις μιά Ρεπούση και μι'ά Δραγώνα τι περιμένετε;
    Τι να πω; Μόνο μιά ευχή μόνοΟ Θεός να βοηθάει την πατρίδα μας
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Γαβρίλη
    Η απορία σου είναι απορία όλων που σκέφτονται θετικά γι΄αυτή τη δόλια Ελλάδα.Αν δεις τα σχετικά με την απεργία άρθρα του Συντάγματος θα καταλάβεις ότι μιλάμε γιά καταπάτηση του Συντάγματος. Ποιός όμως να τους δώσει να το καταλάβουν; Οι αγρότες προσπαθούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους με άδικους τρόπους.
    Έχω ετοιμάσει έμα σχετικό άρθρο που θα το αναρτήσω μεθαύριο.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ντένη .Σε όσα έχεις αναφερθεί στο άρθρο σου καθώς και ο αγαπητός φίλος Φώτης είναι πολύ σωστά .Ποιός μπορεί φίλοι μου να υποδείξει< Έλληνα> πολιτικό που να νοιάζεται γι'αυτήν την πατρίδα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ,το κόμμα,οι ψήφοι,η τσέπη τους και οι υψηλοί θώκοι στην εκάστοτε κυβέρνηση .Στην αρχαιότητα ο Διογένης με το φανάρι του έψαχνε να βρεί άνθρωπο,σήμερα ψάχνεις να βρεςί ένα τίμιο πολιτικό,αυτά και μη χειρότερα. Έχετε την καλημέρα μου Κατερίνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιορ Κονταρίνη μου, ένα κόμμα στην Ελλάδα για μια χούφτα ψήφους παραπάνω, μπορεί να ευχηθεί και να επιδιώξει την αποτυχία της όποιας εκλεγμένης κυβέρνησης, με όλες τις συνέπειες που θα έχει η χώρα.
    Αυτή είναι η πολιτική κουλτούρα των κομμάτων μας και η αλήθεια που δεν μας αρέσει να ακούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή