Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ευλογούνται ζώα, αυτοκίνητα, κομπιούτερς, κινητά Δεν ευλογούμε άδειες τσέπες .

Θα πρέπει οποσδήποτε να θυμάσθε πριν κανά δυό χρόνια το σάλο που είχε ξασηκώσει ο ιερέας του ναού της Ανάστασης Χριστού στα Σπάτα όπου ουρές αυτοκινήτων τον περίμεναν να τα ευλογήσει φυσικά έναντι κάποιας αμοιβής.
Δεν γνωρίζω ποιός έστεισε αυτή την επιχείρηση, φαίνεται όμως ότι τα κέρδη ήσαν πάρα πάνω από ικανοποιητικά αφού όσες εκκλησίες φέρουν το όνομα του Αγίου Χριστοφόρου που είναι ο προστάτης των αυτοκινήτων και των οδηγών έχουν στήσει τις επιχειρήσεις τους με σημαντικά κέρδη και φυσικά χωρίς φορολογία. Κύριε Παπακωνσταντίνου, Δεν απλώνεις το χεράκι σου και κατά δω μεριά! Και φυσικά αφού αυτού του είδους οι επιχειρήσεις δείχνουν να είναι επικερδείς το ελληνικό παπαδίστικο μυαλό δουλεύει και ως συνήθως ξεφυτρώνουν επιχειρήσεις επικερδείς κάθε είδους. Έτσι οι παπάδες μας ανοίχτηκαν σε πιό πλατιά επίπεδα. Να μην μείνει κανείς παραπονεμένος
Με βάση την ιδιότητα του προστάτη των ζώων με την οποία έχουν τιμήσει τον Άγιο Μόδεστο, βοήθειά μας – αλήθεια, τον ξέρει κανείς; τον έχει ακούσει κανείς; - οι ιερείς μας έστησαν την επιχείρηση “ευλογείστε τα ζώα σας” Δεν έχω τίποτα με τα αγαθά τα κακόμοιρα ζωάκια. Εμείς είμαστε πιό ζώα από αυτά. Προς Θεού. Θύματα τα φουκαριάρικα. Έτσι τον περασμένο Δεκέμβρη ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδελφείας οργάνωσε ομαδική ευλογία των ζώων. Σκυλάκια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, πουλάκια σε κλουβιά, γατούλες με τα γιορτινά τους και φιογκάκια και ό,τι διαθέτει το ζωικό βασίλειο συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του ιερού ναού και ο πάτερ Αλέξανδρος κρατώντας στα χέρια του ένα σκυλάκι έλεγε τις ευχές.
Όπως είπε ο π. Αλέξανδρος ο Άγιος Μόδεστος, βοήθειά μας, βοηθούσε και γιάτρευε τα ζώα. Από τότε – λέει – έχει επικρατήσει να διαβάζεται η ευχή στα ζώα. Κι αν αυτό το πιστέψουμε τότε τι να πούμε γιά τον Άγιο Χριστόφορο, προστάτη οδηγών αφού στην εποχή του μόνο γαϊδουράκια κυκλοφορούσαν και μάλιστα χωρίς πινακίδες. Μήπως ο Άγιος αυτός είχε προβλέψει την ανακάλυψη του αυτοκινήτου; Πάντως και αυτή η μπίζνα φαίνεται να έχει ενδιαφέρον αφού έχει επεκταθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ας μην μιλήσω για το δικό μου σαραβαλάκι που όχι ο Άγιος Χριστόφορος αλλά ούτε όλοι οι Άγιοι της ορθοδόξου Εκκλησίας δεν μπορούν να το κάνουν καλά.
Και βλέπει λοιπόν ο Έλληνας ιερέας και προχωρεί. Σειρά ευλογίας πήραν ο αθλητικοί σύλλογοι. Πρόεδροι, διοικητικά συμβούλια, προπονητές, αθλητές κάτω από την ευλογία του ιερέα γιά νίκες και θριάμβους. Όμως δεν ξέρω γιατί, δεν βγαίνουν πάντα. Παράδειγμα η ΑΕΚ που παρ΄όλες τις ευλογίες βρίσκεται στην 7η θέση του πρωταθλήματος και προχωρεί προς διάλυση λόγω οικονομικών.
Όμως το πλέον γραφικό, το πλέον χαρακτηριστικό του πνεύματος της απάτης που χαρακτηρίζει όλες αυτές τις κομπίνες είναι ότι η ευλογία επεκτάθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα. Όμως γιά να είμαστε δίκαιοι αυτό έγινε στο Λονδίνο. Όχι ότι οι Άγγλοι μας πήραν την πατέντα. Οοοοοοοοχι!!Μάλλον μας αντέγραψαν. Σε συνοικία του Λονδίνου λοιπόν, στο St. Lawrence ιερέας συγκέντρωσε λοπ-τοπ, κομπιούτερς, κινητά, έβαλε κι΄ένα λοπ-τοπ πάνω στην Αγία Τράπεζα, γύρισε το πρόωπο του Χριστού γιά να μην βλέπει τα χάλια μας και στενοχωρηθεί και η ευλογία άρχισε.
Σκέφτομαι τι άλλο μπορεί να έχει ανάγκη της ευλογίας των ιερέων μας ώστε να το αγκαλιάσουν με χριστιανική αγάπη και πίστη και να το προστατεύσουν. Κι΄ο φουκαράς ο συμπατριώτης μου ο Λασκαράτος έστειλε τα παπούτσια των παιδιών του να τα αφορήσουν να μην λυώσουν. Και δεν του έκαμαν τη χάρη.
Εκείνο που εγώ επιθυμώ είναι αν μπορούν να ευλογήσουν την τσέπη μου, που είναι αιωνίως άδεια, μήπως και δει άσπρη μέρα. Λέτε να γίνει;

12 σχόλια:

  1. Ντένη μου ,μην τους αφήσεις να πλησιάσουν την τσέπη σου γιατί και άδεια να είναι θα την ξεσκήσουν .
    Τι να κάνουμε ρε φίλε,επάγγελμα είναι κι αυτό,όπως οι χαρτορίχτες,οι καφετζούδς,οι παπατζήδες,οι πολιτικοί της ρεμούλας και πάει λέγοντας.
    Α ρε μαστίγιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπύρο μου
    Δεν με νοιάζει να μου σκίσουν την τσέπη. Εκέινο που θα ευχαριστηθώ θα είναι να δω τα μούτρα τους όταν βάλουν το χέρι τους και δεν βρούνε τίποτα.
    Σε περιμένω ΝΥ.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ βρε Ντένη μου δεν έβαλες πιο νωρίς αυτή την ανάρτηση να μάθω κι εγώ για τον Αγ Μόδεστο και να σώσω έτσι το σκυλάκι μου...αλλά τώρα που το έμαθα ίσως σώσω το λαπ τοπ μου που συνεχώς κολλάει το καημένο...καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ μου δεν τους συμφέρει να ευλογήσουν άδεις τσέπες για ακριβώς αυτό το λόγο. Είναι άδειες! Τι να πάρουν απο εκει και ο μόνος σκοπός είναι για να πάρουν!!!
    Πόλές καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντένη μου καλή σου μέρα,πολύ ωραίο και το σημερινό σου άρθρο.Εγώ ήξερα για προστάτη των ζώων τον άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.Τώρα βγήκε καινούργιο φρούτο ...αλλά ξέχασα ο Πάπας συνέχεια βγάζει με το σωρό νέους οσίους και μάρτυρες... Ξέρεις που είναι ο θαυματουργός άγιος να πάω κι εγώ τα ζωάκια μου να τα ευλογήσει ο παπάς του .Τα δύο σκυλιά μου το ένα μάλιστα είναι γέρικο και έχει πρόβλημα με το ποδαράκι,λές να κάνει κανένα θαύμα και το γιάνει ...καιτα δύο γατάκια μου ...να πάρουν την ευλογία του ...Όσο για τη τσέπη σου Ντένη μου ουτε η δική σου ουτε κανενός άλλου θα ευλογηθεί ,μόνο τη δική τους ευλογούν και είναι η ευλογημένη και τόσοοοο μεγάλη για να χωράει πολλά.Νάχεις μία πολύ χαρούμενη μέρα .Κατερίνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη Εβελίνα μου. Λιγο αργά ε;
    Πάντως να τους έχεις υπ' όψη σου την επόμενη φορά. Αυτοί γιατρεύουν πάσαν νόσον και πάσαν.....κάτι άλλο.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράσινη κλωστίστα μου καλημέρα.
    Εγώ δεν τους τα δίνω ούτε θα τους τα δώσω ποτέ
    Ας ψάξουν αλλού.
    Νάσαι καλά καλή μου.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ Κατερίνα μου έχεις ζωολογικό κήπο. Από διπλά έτσι;
    Ναι ήταν ο Ασίζης πρώτα αλλά φαίνεται δεν είχε μπίζνες και τον ξήλωσαν Ο Μόδεστος τραβάει καλύτερα.
    Πάντως ό,τι νεώτερα έχω θα σε ενημερώνω.
    Νάσαι καλά Κατερίνα μου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν από λίγα χρόνια είχα γνωρίσει δυό γιατρούς επίορκους . Από τότε είπα πως δεν θα ξαναπάω σε γιατρό , γιατί ΟΛΟΙ τους είναι εκμεταλλευτές και αγύρτες .
    Να , όμως, που η αρρώστεια δεν κάνει διακρίσεις και με ξαναεπισκέπτεται δρυμύτερη. Η αναγκαστική μου πρσφυγή στην ιατρική βοήθεια μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω και να παραδεχθώ ότι όχι μόνον η Ιατρική επιστήμη είναι άξια και αποτελεσματική ,αλλά ότι και οι γιατροί δεν είναι ΟΛΟΙ τους επίορκοι και τσρλατάνοι .Η αναξιότητα κάποιων γιατρών σε καμιά περίπτωση δεν ακυρώνει το πολυτίμητο της Ιατρικής επιστήμης .
    Διάλεξα λοιπόν τον γιατρό μου με τα ίδια αυστηρά κριτήρια που διαλέγω τον μανάβη μου , τον κουρέα μου ή τον φυσιοθεραπευτή μου ...
    Οι αφελείς και μικρονοϊκοί συμπολίτες μας ας έχουν το νού τους .
    Και ο νοών νοείτω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου γιατρέ
    Σ' ευχαριστώ γιά την επίσκεψη. Σεβαστές οι απόψεις σου. Κι΄εγώ δεν απευθύνομαι στο σύνολο των ιερέων αλλά σε αυτούς - και είναι πολλοί - που το λειτούργημά τους το μετατρέπουν σε εμπόριο.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντένη, αυτό το σχόλιο με τον ΑΖΩΡ, υπάρχει, αλλά θα σου πω εγώ κάτι προσωπικό μου σχετικώς με την ευλογία του αυτοκινήτου μου των ταξιτζήδων.
    Πήγαμε λοιπόν στην εκκλησία όλοι οι ταξιτζήδες μαζί, μας μάζεψε ο παπάς, μας έβγαλε λόγω για τον άγιο Χριστόφορο, μας εξήγησε την λέξη Χριστόν Φερω, μας δώρησε κι από μια εικόνα του με μαγνήτη για το ταμπλό να μας προστατεύει από δυστυχήματα,
    μας ευλόγησε και πηγαμε στην ευχή του Θεού.
    Όλα αυτα, σε καθολικό κράτος της Γουατεμάλας...
    Εντύπωση μου έκανε η εξήγηση το τι εννοεί η λέξη Χριστόφορος,

    νασαι καλά φίλε
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Γαβρίλη
    Παντού υπάρχουν οι επιτήδιοι όχι μόνο παπάδες αλλά από όλα τα επαγγέλματα που κάνουν ό,τι μπορούν προκριμένου να τα οικονομήσουν Θά φτάσουν να ευλογούν ακόμη και τις κατσαρόλες των σπιτιών μας γιά να είναι πάντα γεμάτες
    νάσαι κλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή