Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Κι' αρχή καλος μας χρόνος

Aρχημηνιά κι’ αρχηχρονιά κι’ αρχή καλός μας χρόνος.
Κι΄από που να αρχίσουμε να τα λέμε. Είναι τόσα πολλά που ποιό να πάρεις πρώτο και ποιό να αφήσεις.
Ας αρχίσουμε με το ΚΚΕ και την Αλέκα του κι΄ας τους αφήσουμε να μας πούνε τα πρώτα γιά τον καινούργιο χρόνο. Μήνυμα λοιπόν από το κόμμα λόγω πρωτοχρονιάς. Απολαύστε το.
"Το 2010 μπορεί να γίνει μιά καλή χρονιά γιά τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά μόνο εάν ενωμένοι ξεσηκωθούν γιά να αποκρούσουν την αντιλαϊκή θύελλα που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία, με την στήριξη της ΝΔ,"
Εμπρος λοιπόν εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι και αγροτιά, πάρτε φτυάρια, γκασμάδες, στεκούρια και ορμήστε. Το κόμμα προστάζει. Γιατί αυτό μόνο βρίσκει σαν τη σωστή λύση. Οι τρόποι της πολιτικής επέμβασης και της στήριξης στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας δεν υπάρχουν γιά την Αλέκα μας.
Πως λοιπον να μην μας πάρει στην κοροϊδία η Liberation της Γαλλίας η οποία την παραμονή της πρωτοχρονιάς εκυκλοφόρησε έχοντας στην πρώτη σελίδα της την Αφροδίτη της Μήλου με ένα πρόσθετο χέρι απλωμένο ζητώντας από τους εραστικούς βοήθεια. Τέτοια ξεφτίλα.
Την ευχή του μέσα στο 2010 να καταφέρουν δυό Έλληνες να συννενοηθούν, μας στέλνει από τη Μυτηλήνη ο φίλος Φαίδων Θεοφίλου.
Τόσο πολύ δύσκολο το βλέπεις φίλε μου; Κι΄όμως θα μπορούσε να γίνει και αυτό. Γιά παράδειγμα θα μπορούσε κάλλιστα να συννενοηθεί ο Σαμαράς με τον Μητσοτάκη. Κι ακόμη θα μπορούσαν να τα βρούν και να πιούν παρέα το καφεδάκι τους ο Καρατζαφέρης μα την Αλέκα. Ή μήπως είναι δύσκολο να δεις να απολαμβάνουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού παρέα και αγκαλιασμένοι ένας βάζελος με ένα γαύρο;
Αν βρισκόταν κάποιος την εποχή των πέτρινων χρόνων, τότε που οι φαντάροι τραβούσαν τον Θεοδωράκη στα ξερονήσια, να του έλεγε ότι θα ερθει κάποια στιγμή που αυτοί οι ίδιοι θα τον τιμήσουν, το λιγώτερο θα χαρακτηριζόταν τρελλός.
Κι’ όμως. Στον Θεοδωράκη αφιέρωσαν την εκδήλωσή τους γιά τον καινούργιο χρόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις. "Ανατροπή και αποκατάσταση της ιστορίας," το χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. "Η απόφασή σας δείχνει ότι σ΄αυτή τη γωνιά που λέγεται Ελλάδα συμβαίνουν θαύματα," είπε στην αντιφώνησή του ο Θεοδωράκης. Να συμπληρώσω ότι στην Ελλάδα μπορεί να συμβούν τα πάντα.
Αυτά γιά τώρα, συνεχίστε το γλέντι γιατί από μεθαύριο μπαίνουμε πάλι στο ζυγό.

15 σχόλια:

  1. Οι Έλληνες έχουν ένα πρόβλημα στο διάλογο σιορ Κονταρίνη μου: Είτε λόγω διογκωμένου ΕΓΩ είτε γιατί τους λείπει η στόχευση στη συζήτηση, δεν καταλήγουν πουθενά, χαολογώντας και βυζαντινολογώντας ή καταλήγουν στη σύγκρουση. Σκέψου τώρα να είναι και παραπάνω από δύο!!!!! Για τον Θεοδωράκη τώρα: Οι εκδηλώσεις γι αυτόν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν φτάσει και τον ίδιο σε επίπεδο υπερκορεσμού! Αν και ο Μίκης δεν χορταίνει από τέτοια. Μέχρι και με τον Χριστόδουλο δέχθηκε να κάνει συναυλία!!! Πάντως το κράτος, τότε που τον κυνηγούσαν, είχε τη μορφή "παρακράτους της δεξιάς" και τώρα έχει τη μορφή του ΜΗ κράτους... (Πως λέμε: Non paper?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αλέκα είναι ενα ταριχευμενο νούφαρο σε λίμνη που δεν ανανεώνεται.Με τέτοιες λίμνες δεν ξεβαλτώνει ο τόπος.Μιά μέρα πάντως θα κολυμπήσω ανάμεσα στα σφυριά και στα δραπάνια και θα παω κοντά της να την ρωτήσω , αν κλείσουν όλες οι βιομηχανίες,τα πολυκαταστήματα,
    τα εργοστάσια,οι εταιρείες [που τοσο αγωνίζεται να τα κλείσει]που θα βρουν δουλειά οι "εργάτες της ?

    Ο Μίκης ειναι ένας αετός που γέρασε και πετάει χαμηλά.Αετός είναι,ισως,πριν κάνει την τελευταία του βουτιά θέλει να νιώσει την ικανοποίηση που με τα μουσικά φτερά του ημέρεψε αυτούς που τον βασάνιζαν.Ισως θέλει να νιώσει το χάδι μας πάνω στις κλεισμένες πληγές των ξερονησιών.

    Γιά τους άλλους ?είναι ικανοί γιά ολα εκτός για το καλό του τόπου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Φαίδων.
    Στο πρώτο μέρος του σχολίου σου ζωγραφίζεις με ακρίβεια τον σημερινό Έλληνα.
    Στο δεύτερο τι να πω. Πολλές φορές βρέθηκα αντίθετος με την πορεία που έπέλγε αυτός ο μεγάλος κομμουνιστής. Φαίνεται πως τα πάντα στη ζωή μας έχουν ισοπεδωθεί κι' αλοίμονο σε μας που πιστέψαμε κάποιους........ αρχηγούς.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως φίλε Σπύρο νομίζεις ότι θα είναι σε θέση να σου απαντήσει;
    Μήπως νομίζεις ότι ξέρει σε τι αποβλέπει η πολιτική της; Άσταω φίλε μου.
    Όσο γιά τον Θεοδωράκη διάβασε τι γράφω του Φαίδωνα. Αυτός ο άνθρωπος έχει περπατήσει σε όλα τα ξερονήσια και σε όλες τις εξορίες. Έγινε υπουργός του Μητσοτάκη. Και τη νύφη την πλήρωσα εγώ που τον πόιστεψα.
    Νάσαι καλά
    Ντένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Σιορ Κονταρίνη, ξέχασες να αναφέρεις ότι πρόσφατα, ο Μίκης εξέφρασε στις εφημερίδες τον ενθουσιασμό του για τον θρίαμβο του Αντώνη Σαμαρά!!! Θα μου πεις, ο καθένας μπορεί να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τον Σαμαρά, μόνο που παραμένει το ερώτημα μετέωρο: Ποιο λόγο έχει όμως ένας αριστερός;;; σαν τον Μίκη να είναι ενθουσιασμένος με την εκλογή του αρχηγού της Ν.Δ. που τον χαρακτηρίζει και θρίαμβο;;;; Θα καταλάβαινα να έβλεπε την εκλογή Σαμαρά σαν θετικό γεγονός για τον πολιτικό βίο της χώρας αλλά ενθουσιασμένος από τον θρίαμβο;;;
    Τελικά δεν πιστεύω ότι είμαστε εμείς ηλίθιοι που πιστεύαμε όσα δεν έπρεπε να γίνουν πιστευτά. Μάλλον ο Μίκης κατάφερε να κοντύνει το ανθρώπινο (όχι το καλλιτεχνικό) ανάστημά του με τις επιλογές του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου Φαίδων
    Ένα σου λέω.
    Είμαι σίγουρος πως αν καμμιά φορά τα φέρει ο διάβολος και έρθει κανένας βασιλιάς στην Ελλάδα ο Θεοδωράκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα τρέξει να υποβάλει τα σέβη του.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντένη και Φαίδωνα,διαφωνώ κάθετα γιά την κρίση σας στον Μίκη Θεοδωράκη.Ο Μ.Θ.ήξερε από πάντα ότι την Ελλάδα θα την διαφεντεύουν γιά πάντα τα δύο μεγάλα κόμματα,και ήθελε να βγάλει το καλύτερο από το χειρότερο.Ηταν ίσως από τους πρώτους που κατάλαβε ότι ο κομμουνισμός δεν είχε μέλλον.
    Δεν κόντυνε το ανθρώπινο ανάστημα του Ελληνα Φαίδωνα,το σήκωσε εκει που μπορεί να διαβουλευτεί καλύτερα μια αναπόφευκτη πραγματικότητα.Λυπάμαι που κατακρίνετε βιαστικά τις επί μέρους κινήσεις του παραβλέποντας τον απώτερον της πολιτικής του διόρασης.Καμιά φορά ,για να φανεί η ωφελιμότητα του αξιόλογου ,ισως χρειαστει να επιπλεύσει και πάνω από σκουπίδια.Ντένη ,εγώ αισθάνομαι όμορφα που πίστεψα στον αγώνα του,και ουτε κατά προσέγγιση πλήρωσα ότι πλήρωσε .Σας λέω μόνο αυτό ,δεν ξερω πόσο θα τραβούσε ακόμη η δικτακτορία αν δεν υπήρχε ο Μ.Θ.
    Το πολυτεχνείο έγινε κομματική επιχείρηση -και συχνά τρομοκρατική,και ο Μ.Θ,παρέμεινε ο γλυκός αοιδός και της πολιτικής.
    Σας παρακαλώ,εχουμε τόσα άλλα να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε,όχι ομως σε έναν αγώνα ενός ανθρώπου που όχι μόνο δεν έβλαψε τον τόπο,αλλα με τον τρόπο του εβαλε το στηθος του μπροστά να μην τον βλάψουν περισσότερο οι μύωπες των σκοτεινών σκοπιμοτήτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Σπύρο.
    Αρχίζω από το τέλος του σχόλιού σου. Θα μου επιτρέψεις να μην δεχτώ την θέση σου ότι ο Μ Θ έβαλε τα στήθια του μπροστά γιά να μην βλάψουν την πατρίδα κάποιοι. Πότε Σπύρο μου. Και γιά ποιούς;
    Ειλικρινά λυπάμαι ότα βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να κρίνω ένα αγωνιστή της Αντίστασης όταν οι πολιτικές του πράξεις μετά την αντίσταση δεν ήταν αυτές που του ταίριαζαν. Αναλογίσου από τότε που διαχώρησε τη θέση του από το ΚΚΕ
    - διακαίωμά του και το σέβομαι - μέχρι που έγινε Υπουργός του Μητσοτάκη.
    Φίλε Σπύρο.
    Ένας αγωνιστής του ύψους του Μ.Θ θα έπρεπε η βάση των επιλογών του να είναι πάντα αυτοί που τον πίστεψαν και αγωνίστηκαν γιά τις δικές του ελευθερίες. Τουλάχιστον τους όφειλε λίγο σεβασμό.
    Πάντα σεβαστές οι θέσεις σου και οι γνώμες σου καλέ μου φίλε.
    Διαφωνώ μαζύ σου αλλά...που είπε κι΄ο Βολταίρος. Έτσι;
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Σπυρέτο μου
    Σέβομαι απόλυτα την άποψή σου χωρίς να τη συμμερίζομαι όμως και απλά ασκώ το αυτονόητο δικαίωμά μου να καταθέσω τη δική μου χωρίς να επιδιώκω να μετακινήσω τη δική σου άποψη. Πρέπει λοιπόν να πω, ότι στην ιδεολογία μας, (όχι απαραίτητα την κομματική) την πολιτική γενικώτερα, τον τρόπο δηλαδή που πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος, ε, οι εκπτώσεις λοιπόν στην ιδεολογία έχουν κάποια όρια, που αν τα ξεπεράσεις, πετάς την ιδεολογία σου στα σκουπίδια. Δεν μπορεί π.χ. ο Μητσοτάκης να έχει γίνει ο αποστάτης του 1965 και στη συνέχεια λακές του παλατιού, να έχει χαρακτηριστεί ΕΦΙΑΛΤΗΣ από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, και ο Θεοδωράκης να δέχεται να πάει να γίνει υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου!!!! Δηλαδή ρόμπα.. Με βάση ποια λογική ο Μίκης έχει ασυλία ή το ακαταλόγιστον;;; Ισα ίσα επειδή έχει (είχε) ανάστημα, οι απαιτήσεις των πολιτών από αυτόν είναι μεγαλύτερες. Τόση απληστία για πολιτικό πόστο είχε λοιπόν, και έκανε ολική έκπτωση στις θέσεις του;;;; Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Ακόμα: Συνεργάστηκε με τον κατ' εξοχήν εκπρόσωπο της ακροδεξιάς πρώην αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μόνο και μόνο για να γίνει συναυλία στην Μητρόπολη του έργου του "Εξόδιος Ακολουθία" . Πρόσφατα, παραληρούσε για την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της Ν.Δ. Τι να σκεφθεί λοιπόν ο αφελής και απλός πολίτης για όλα αυτά;;; Γιατί και τα στρογγυλέματα και οι εξωραϊσμοί των ολισθημάτων έχουν κι αυτοί κάποια όρια Σπύρο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιά ποιά ιδεολογία μιλάμε Φαίδωνα?
    Γιά αυτή που γιά χάρη της προπυλακίστηκε,εξωρίστηκε,βασανίστηκε δεκάδες φορές και στο τέλος αποδείχτηκε εγωκεντρική ,αυταρχική και εκδικητική στα ίδια τα παιδιά της ?
    Γι αυτή την ιδεολογία ,που όπως την παρέφθαρε ο εκάστοτε κομματικός πυρήνας της,έγινε στείρα,παράλογη και απροσάρμοστη στις καινούριες απαιτήσεις των καιρών?
    Για μιά αλλοιωμένη ιδεολογία που ευτέλιζε, και καμιά φορά εκτελούσε στα δικαστηρια του βουνού νέους ανθρωπους ,μελη της , επειδη τους συνέλαβαν να αυλανίζονται ?
    Μιά ιερή ιδεολογία που την κατάντησαν στείρα φωλλιά εκδικητικών ανθρώπων ?
    Μιά ιδεολογία που τους σκορπισε στα ανατολικά κράτη για να συνεχισουν να σφάζονται και εκεί μεταξύ τους ?
    Μιά ιδεολογία που όταν ακόμη νομιμοποιήθηκε στην Ελλάδα συνέχισε να παράγει στειρότητα, και άρνηση στην ρεαλιστική αντιμετώπιση των καινούριων αναγκών και εξελίξεων?
    Για την ιδεολογία της Αλέκας Φαίδωνα?
    Αν ειναι αυτή Φαιδωνα ? από
    αυτή πήρε αποστάσεις ο Μίκης Θεοδωράκης
    Γιατί αυτή η ιδεολογία,ετσι όπως την κατάντησαν οι ηγήτορες της αρτιριοσκλήρωσης,δεν είχε όριο συνέπειας και αρχής,δεν είχε τίποτα κοινό με αυτή και γι αυτη αγωνίστηκε και βασανίστηκε.
    Ο Μ.Θ. ήταν και είναι ιδέα που εκπέμπει αρχές, ηθική και πολιτισμό μεσα από το ιδιο του το παραστημα.Παράγει μόνος του όραμα ,είτε είναι στην φυλακή είτε είναι στην εξορία ,είτε στα αμφιθέατρα .Κι αν έγινε υπουργός πολιτισμού μιά κυβέρνησης που δεν τον αντιπροσώπευε δεν έγινε από προσωπική του φιλοδοξία αλλά για να εχει την στηριξη ενός ταμειου να βγαλει έξω τον πολιτισμό μας.
    Ο ιδιος ήξερε τι πιστεύει μέσα του και τι μπορεί να δώσει μέσα από αυτό που υπάρχει ώστε και η προσφορά να φανεί και αυτό που υπάρχει να επιρεαστεί θετικά και κάπως να αλλάξει.Δεν μπορώ να μηδενίσω τον Μ.Θ. για κάποιες,εστω,εσφαλμένες κινήσεις του,κοιτάζω την συνολική πορεία
    του και βλεπω ανεκτίμητη προσφορά στο Ελληνικό έθνος.
    Για δες τι συζητάμε τωρα ?Για δες τι με αναγκάσατε να υπερασπιστώ [που δεν μπορώ και δεν χρειάζεται ειδικά από μενα ] όταν η Ελλάδα έχει γεμίσει σαπάκια και διαφθορείς του τόπου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Κονταρίνη.
    Καλή χρονιά και σε σας. Εύχομαι το 2010 να είναι ο χρόνος με τα περισσότερα χαμόγελα γιά σας και την οικογένειά σας.
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χίλα ευχαριστώ αγαπητή μοΥ Ευρυδίκη γιά τις ευχές σου. Να ευχηθή κι΄εγώ γιά σένα ακόμη πιό πολλά.
    Νάσαι πάντα καλά και αν θες κάμε μιά βόλτα και από το http://eftanhsa.blogspot.com
    Νάσαι πάντα καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Σπύρος
    Δεν μιλώ για την ιδεολογία που έτρωγε και τρώει τα παιδιά της με την κεντρική της επιτροπή να διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα. Και συμφωνώ για τα όσα λες για την ιδεολογία αυτή που νομίζει ότι ακόμα ζει αλλά έχει πεθάνει. Μακριά από μένα οι σταλινισμοί και του κάθε είδους -ισμοί-.
    Οι άνθρωποι όμως, όταν έχουν μπροστά τους ένα ανάστημα καλλιτεχνικό και ανθρώπινο, περιμένουν πολλά από αυτόν. Και άν όχι πολλά, τουλάχιστον μια συνέπεια και μια ειλικρίνεια απέναντι σε όσουν τον αγάπησαν και τον τίμησαν. Να βγεί δηλαδή και να πει όσα είπες εσύ για την ιδεολογία του τίποτα στο σχόλιό σου και να τοποθετηθεί με ευθύτητα. Τότε κανείς δεν θα είχε να πει τίποτα. Αλλά ο Μίκης προτίμησε να φοράει τον μανδύα του αριστερού και να παραληρεί δεξιά...
    Ξέρεις τι είπε ο Χριστόδουλος όταν τον προσφώνησε στη Μητρόπολη πριν από την έναρξη της συναυλίας του;
    Ότι αυτή τη στιγμή, συντελείται ο ιστορικός συμβιβασμός!!!!! (Δηλαδή της αριστεράς με τη δεξιά. Την ακροδεξιά για να είμαστε ακριβείς!!) Και ο Μίκης δεν είπε τίποτα. Αρκέστηκε στις τιμές της Εκκλησίας που είχε για προκαθήμενο τον εκφραστή της ακροδεξιάς τύπου Αγιατολάχ Χομεϊνί) Δεν είπε τίποτα. Τι να σκεφθώ , αν πρέπει να σκεφθώ; Όσο για το υπουργιλίκι με τον Μητσοτάκη, δεν έκανε απολύτως τίποτα τότε. Για κανέναν πολιτισμό. Γιατί το υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου, δεν έχει ούτε ένα φράγκο προϋπολογισμό. Είναι μόνο μια τιμητική θέση διακοσμητική. Έγινε μόνο ρόμπα. Αν τον έβαζε υπουργό πολιτισμού και το δεχόταν, τότε να το συζητήσουμε. Δεν ακυρώνω το Μίκη, απλά δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια ούτε μπορώ να του αναγνωρίσω το ακαταλόγιστο, γιατί τότε θα είναι που θα τον υποτιμήσω.
    Και ούτε μπορώ να τον συγκρίνω με τους διεφθαρμένους που αναφέρεις στο τέλος του σχολίου σου, γιατί αυτοί έχουν τη διαφθορά για κύρια ασχολία. Ο Μίκης είχε τη μουσική δημιουργία και τον αγώνα για τη χώρα του. Δεν ακούω πια τη μουσική του. Δεν είναι η ίδια που ζέσταινε τις καρδιές μας. Είναι η μουσική ενός ξεθυμασμένου Μίκη που χρειάζεται διαρκή ασυλία για να παρακάμπτονται τα ολισθήματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξέρεις Φαίδωνα,δεν περίμενα διαφορετική απάντηση από σένα.
    Απόλυτος και σαφής,κυριολεχτιμός και ειλικρηνής.Δεν αφήνεις κανένα περιθώριο ανθρώπινης αδυναμίας ,αυτής που απαλύνεται και απαλύνει ότι αγγίζει,χωρίς να τέμτει,χωρίς να μειώνει,χωρίς να προδίδει το ακέραιο.Πιστεύω πάντως πως υπάρχουν δυό τρόποι να μείνει αμιγής μιά καινόφορτη οντότητα.
    Ο ένας είναι να αυτοπεριφραχτεί στον ναρκισσισμό της αυτοτέλειας και ο άλλος να βασιστεί στην στεραιότητα του και να περάσει ανάμεσα στις μάζες αφήνοντας την αύρα του σ'αυτούς που τον εκτίμησαν,σ'αυτούς που τον αμφέβαλαν και σ'αυτούς που τον κυνήγησαν.Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε το δεύτερο !!!
    Φαίδωνα,εσύ ξέρεις καλά ότι δεν είμαι άνθρωπος των συμβιβασμών όταν πρόκειται να σκύψω για να συμβιβαστώ -ιδιαίτερα σε θέματα αρχής.Βλέπεις, εγώ δεν εχω την δύναμη να σηκώσω τους άλλους στο μικρό μου ύψος .Ο Μίκης Θεοδωράκης όμως την έχει ,και το κάνει ,και τον θαυμάζω.Και τον εκτιμώ.Οσο για την τωρινή του μουσική ? Ναι ,έχει τα συμτώματα της γήρανσης.
    Θα τα πούμε στο "ΚΑΦΕΝΕΙΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Σπυρέτο μου έχω βαθιά συμπάθεια για τις αδυναμίες των ανθρώπων που συχνά καταστρέφουν το εαυτό τους, είτε αυτοί είναι ναρκομανείς, είτε τζογαδόροι, είτε είναι αυτοκαταστροφικοί κ.λ.π. Έχω αγάπη και συμπάθεια γι αυτούς και για άλλους με άλλες αδυναμίες που δεν ανέφερα.
    Δεν μπορώ όμως να δεχθώ, έναν άνθρωπο που ενέπνευσε γενιές Ελλήνων με τους αγώνες και τη μουσική του που πήγαζε από αυτούς τους αγώνες, να μην μπορεί να κρατήσει όρθια την αξιοπρέπειά του και να καταδεχτεί μια διακοσμητική θέση από έναν Εφιάλτη πολιτικό, για το οφίτσιο. Ο λαός λέει και πολύ σοφά:
    "Τα στερνά τιμούν τα πρώτα"
    Πάντως ο κόσμος εξακολουθεί να είναι όμορφος κι όταν διαφωνούμε. Ιδίως τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή