Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Πολλά και διάφορα

Βρε πως αλλάξαν οι καιροί
Κι’ οι βουρλισμένοι χρόνοι
Να τραγουδάει ο κόρακας
να μην λαλεί τ’ αηδόνι
Ο Όμιλος Βρακοφόρων της Κρήτης είπε αυτή τη μαντινάδα στον Δράκουλα τον Μηστοτάκη. Μήπως σας θυμίζει τίποτα; Πάντως από την Ρηγίλης βγήκε ανακοίνωση. Ουδέν σχόλιον. Τι να πούνε;
Ο Κυριάκος όμως το άρπαξε το υπουργείο που του πέταξε ο Σαμαράς. Όχι, θα έχανε την ευκαιρία. Έγραψε κανονικά πατέρα και αδελφή και προχωράει.
Και μιά και μιλάμε γιά υπουργεία, εκείνα τα παλληκάρια τα ξέχασε ο Αντωνάκης; Βουλγαράκης, Τσιτουρίδης, Μαγγίνας, Λιάπης, Πολύδωρας, Παυλόπουλος, Ρουσσόπουλος και τόσοι άλλοι λεβέντες δεν πήραν τίποτα. Μήπως τα φυλάει γιά εφεδρείες;
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας τι γίνεται;
Ακόμη κι’ εκείνος ο λαλίστατος εκπρόσωπος, ο Αντώναρος, εξαφανίστηκε. Κάθε φορά που βγαίνει ο Αντώναρος στην τηλεόραση η Νέα Δημοκρατία χάνει 500 ψήφους, έλεγε τότε κάποιος φίλος μου. Και δεν είχε άδικο. Έτσι;
Όχι βέβαια πως ο Πεταλωτής πάει πίσω. Όμως αυτός τα λέει τόσο.....γρήγορα που δεν τον προλαβαίνω γιατί μ’ έχει πάρει ο ύπνος.
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Με τις γιορτές χάσαμε από τα τηλεπαράθυρα πολλά αγαπητά μας πρόσωπα. Μέρες τώρα δεν είδαμε τον Πανούλη τον Παναγιωτόπουλο, που όταν παίρνει εκείνο το ειρωνικό ύφος μοιάζει να υποφέρει από.... δυσκοιλιότητα.
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Και η κυρία εμείς οι βουλευτέςςςςςςς εξαφανίστηκε. Φαίνεται πωε η Φωτεινή η Πιπιλή θα....ξεκουράζεται από τις τόσες επισκέψεις της σε τηλεπαράθυρα. Πάντως μας έμεινε ο Γιακουμάτος να λέει, να λέει, να λέει, χωρίς κι΄ο ίδιος να ξέρει τι λέει. Α! Ρε και να ζούσε ο συμπατριώτης του ο Λασκαράτος να τον περιλάβενε.
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Πάντως το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον Ιούνιο όπου εκεί θα ερευνηθούν και θα μελετηθούν τα λάθη που οδήγησαν την παράταξη στην ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Συγνώμη, δεν τα ξέρετε τα λάθη σας; Και άντε τα βρήκατε, τα συζητήσατε, τα αναλύσατε. Τι έγινε; Την Ελλάδα ποιός θα την γλυτώση από τα όσα την φορτώσατε;
Πάντως γιά την Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ φταίει γιά όλα, που σαν κυβέρνηση των τριών μηνών δεν κατάφερε να σκεπάσει τα εγκλήματα της.
Αλήθεια εκείνο το παλληκάρι ο Κώστας τι γίνεται;
Η Αλέκα είναι να την χαίρεσαι σαν βγαίνει στα τηλεπαράθυρα και φωνάζει γιά το δίκιο των εργατών. Η αγάπη και το ενδιαφέρον αυτής της γυναίκας γιά την εργατιά της Ελλάδας είναι συγκινητική. Έτσι εξηγείτε ότι με την Αλέκα τόσα χρόνια στο τιμόνι, το κόμμα έφτασε.... στο 6%.
Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον θεσμό της πολυκατοικίας στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας έχει γίνει το θέαμα της Βουλής. Απολαυστικός όταν αγορεύει ο Καρατζαφέρης τον κοιτάς και αναρωτιέσαι Θεέ μου Τι άλλο ακόμη θα δούμε;
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Τη συμπόνια μας προκαλέι ο Τσίπρας που αγωνίζεται να καταλάβει που βρίσκεται. Ειλικρινά είναι απόλαυση όταν αποφασίζει να προχωρήσει στην πολιτική κριτική της Κυβέρνησης και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς λέει.
Τηλεφώνημα από τη Ραφήνα μας πληροφορεί ότι εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας είναι καλά, είναι σπίτι του και ......παίζει με τα δίδυμα.
Και του χρόνου Ελλάδα.

15 σχόλια:

  1. Το παλληκάρι ο Κώστας απολαμβάνει σαν άλλος Νερωνας από τον λόφο της Ραφήνας την γη που αποτέφρωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Σπύρο μου και χρόνια πολλά
    Τουλάχιστον από εκεί δεν μπορεί να κάμει άλλο κακό στην πατρίδα μας.
    Ας τον αφήσουν να τα παίζει. Τα....δίδυμά του.
    Καλή χρονιά σε σένα και την οικογένειά σου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ,εχεις δίκιο Ντένη,ας τον αφήσουν να είναι χρήσιμος τουλάχιστον στα παιδιά του
    Ο ανθρωπος ξεφούσκωσε απότομα σαν μπαλόνη ,ας τον αφήσουν τώρα να ζει με το κενό του,για να δούμε τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα γιά το κενό που της άφησε με την πενταετία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική πολιτική σάτιρα που αποτυπώνει την πραγματικότητα με τον δικό σου απολαυστικό τρόπο. Σκοορποχώρι λοιπόν, τσίρκο, το κόμμα της Ν΄Δ. που οδήγησε σε ναυάγιο την Ελλάδα.
    Και του χρόνου λοιπόν, να δούμε την ανέλκυση της Ελλάδας από τον τόπο του ναυαγίου της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα μπαλόνι ήτανε φίλε Σπύρο. ¨ομως απο αυτά τα μπαλόνια που όταν σκάνε αφήνουν [πίσω τους μιά μεγάλη πίκρα. Τι να κάνουμε; Ο Θεός να βοηθήσει τη δόλια πατρίδα μας.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιά όμορφη ευχή είναι η ευχή σου φίλε Φαίδων. Να μας αξιώσει ο Θεός μέχρι του χρόνου να μπορέσουμε να δούμε την ανέλκυση του ναυαγίου της Ελλάδας, αλλοιώς....
    Νάσαι καλά φίλε μου
    Καλή χρονιά. Κι΄εύχομαι την παραμονή να τα πείτε καλά με την παρέα κι΄ας μην τα γράψεις.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου taspa
    Ευχαριστώ γιά την επίσκεωη. Πάντα ευπρόσδεκτη.
    Χρόνια πολλά και σε σένα και καλή χρονιά. Μπορείς να επισκςφτείς και την άλλη σελίδα μου,http://eftanhsa.blogspot.com
    Νάσαι πάντα καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου Ντένη, όταν δεν γράφω σχόλιο δεν εννοεί ότι δεν επισκέπτωμαι το Μπλογκ σου, αλλά ακόμη αρνούμαι να χαλάσω την φαιά ουσία του εγγεφάλου μου για να σχολιάσω τις πράξεις αυτών που γράφεις. ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ,
    Απλούστατα τουs IGNORO,

    Χρόνια πολλά και καλά

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σεβαστή η θέση σου φίλε Γαβρίλη αλλά όχι σωστή. Εμείς, ο λαός, είμαστε αυτοί που θα βάζουμε στις βουλευτικές καρέκλες αυτούς τους κυρίους ή θα τους στέλνουμε σπίτι τους. Η χώρα είναι δική μας και όχι δική τους. Ο αρχαίος Δημοσθένης έλεγε γι΄αυτούς που δεν συμμετείχαν στα κοινά. Τούτον ουδαμού λέγω.
    Χρόνια πολλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κ. ΝτεΚοντ, χαίρετε.
    Η ειλικρινής και ανήσυχος επιμονή σας για την αφεντιά μου, με συγκίνησε τόσο πολύ που αποφάσισα να διαθέσω λίγο χρόνο και να σας γράψω δύο λόγια.
    Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο για κάποιον μετά από ένα μακρόχρονο πολιτικό αγώνα για την προστασία και ευημερία της χώρας του, να διαθέσει και λίγο χρόνο περισυλλογής και ξεκούρασης με τους δικούς του.
    Κύριε ΝτεΚοντ, πιστεύω ότι το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον για μένα - και ευχαριστώ πολύ - να είναι μια ευχαρίστηση εκ μέρους σας για τα τόσο χρηστά επιτεύγματα της μέχρι τώρα πολιτικής μου προσφοράς. Οπως π.χ. η καταστολή της κυβερνητικής ασωτίας, του λαδώματος και της φοροδιαφυγής. Επίσης, η φορολογική απαλλαγή της εκκλησίας. Πέστε μου, είναι σωστό να φορολογούμε την εκκλησία και τους αγίους πατέρες που μας φωτίζουν;
    Πιστεύω να συμφωνείτε.
    Και πάλι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
    Με την εκτίμησή μου,
    Κώστας
    Για τη μεταφορά,
    Νίκος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα φίλε μου
    Και σαν Κώστας και σαν Νίκος ευπρόσδεκτος.
    Συμφωνώ ότι το άτομα αυτό μετά από τα τόσα που έκαμε στην πατρίδα δικαιούται όχι μόνο να αναπάυεται αλλά και να απολαμβάνει καθώς διαβάζω πίνοντας σε ταβερνάκια.
    Κι΄εμείς τον πληρώνουμε.
    ΄Νάσαι καλά Νίκο και χρόνια πολλά σαε σένα και την Κάρολιν.
    ΝτεΚοντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή χρονιά!

    Κώστας Καραμανλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωστάκη μου και σε σένα καλή χρονιά. Αν κι΄εσύ δεν χρειάζεσαι ευχές. Εσύ ευχή είσαι από μόνος σου.
    Ντε Κοντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή