Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Αγαπητέ μου κουκουλοφόρε ! ! !

(Επιστολή Δευτέρα)

Σε είδα σε πλήρη δράση τούτες τις μέρες στους δρόμους της Αθήνας και σ’ ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Πολλή δουλιά πλάκωσε αγαπητέ μου και πως να τα βγάλεις πέρα. Βέβαια σκοπός σου υψηλός και ηθικός ήταν η απόδοση τιμών στον αδικοχαμένο πέρυσι μικρό μαθητή, Αλέξη Γρηρορόπουλου– το ίδιο όνομα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριον Αλέξη Τσίπρα. Τι σύμπτωση - . Εσύ όμως γιά μιά ακόμη φορά έδειξες τα υψηλά σου πατριωτικά φρονήματα, στέλνοντας στο Νοσοκομείο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και φτάνoντας στο σημείο να κάψεις ακόμη και την σημαία σου. Και μάλιστα αγαπητέ μου, θαύμασα το μίσος με το οποίο την πέταξες πάνω στις φλόγες.
Η ελληνική τηλεόραση φρόντισε να αποθανατίσει κείνες τις υπέροχες στιγμές σου γιά να τις έχει όλος ο κόσμος και να σε θαυμάζει. Φαντάζομαι την υπερηφάνειά σου εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι και μικρό πράμα να μπορείς να πετάς στις φλόγες τη σημαία σου!.
Όλοι οι συμπατριώτες σου αγαπητέ μου κουκουλοφόρε είναι περήφανοι γιά σένα και τα κατορθώματά σου. Κι΄εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε περήφανοι γιά σένα. Μιλάμε στους ξένους γιά τα μνημεία της πατρίδας μας, γιά τον Παρθενώνα, γιά τους Δελφούς, γιά την Βεργίνα. Και φυσικά τους μιλάμε και γιά σένα. Τους λέμε ότι μαζύ με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο η χώρα μας διαθέτει και στίφη από κουκουλοφόρους.
Πάντως αυτές τις μέρες δούλεψες πολύ σκληρά. Η μιά πορεία πίσω από την άλλη. Η μιά διαδήλωση ακολουθούσε την άλλη, η μιά διαμαρτυρία τελείωνε και άρχιζε η άλλη. Που να προλάβεις αγαπητέ μου. Ποιόν να πρωτοδείρεις, ποιά βιτρίνα να διαλύσεις πρώτη, ποιό αυτοκίνητο να κάψεις και ποιό να αφήσεις. Και το κυριότερο τι να πρωτοαρπάξεις Γιατί, πως να γίνει; Η ιδεολογία ιδεολογία αλλά πρέπει να βγει και το μεροκάματο.
Κι΄αλήθεια αγαπητέ μου κουκουλοφόρε. Μιά και μιλήσαμε γιά ιδεολογία, εσείς τι πιστεύετε; Ποιά είναι τα ιδανικά σας; Ποιά είναι τα οράματά σας; Ποιοί είναι οι σκοποί σας; Σε τελική ανάλυση ποιά είναι η ιδεολογία σας; Ακούω ότι είστε αντιεξουσιαστές. Δηλαδή είστε εναντίο της εξουσίας; Κι΄αν με τους αγώνες σας καταφέρετε να καταργηθεί η εξουσία, θα μας κυβερνήσει ποιός; Μήπως εσείς; Γιατί αν είναι έτσι να ψάχνουμε από τώρα να βρούμε τον γκρεμό που θα πέσουμε.
Αγαπητέ μου κουκουλοφόρε.
Στα νιάτα μας, πριν από κάποια χρόνια κάναμε κι΄εμείς τις επαναστάσεις μας. Κατεβαίναμε κι΄εμείς στους δρόμους αλλά δεν άνοιγε ρουθούνι, που λέει ο λαός μας. Δεν αγκίζαμε τις βιτρίνες των καταστημάτων, δεν κλέβαμε. Δεν καίγαμε τα αυτοκίνητα. Κάναμε τις επαναστάσεις μας σεβόμενοι τις περιουσίες των συνανθρώπων μας. Γι΄αυτό και όλοι μας αγαπόυσαν και ήσαν με το μέρος μας. Ανθρώπινα και πολιτισμένα διαδηλώναμε τα αιτήματά μας. Κι΄αν καμμιά φορά έπρεπε η αστυνομία να επέμβει εμείς τρέχαμε να κρυφτούμε και δεν πετούσαμε μολότωφ, πέτρες, λοστούς, σίδερα. Εσείς όπως πάτε κάποια μέρα θα κατεβείτε στις διαδηλώσεις σας με κανόνια.
Γι΄αυτό σου λέω αγαπητέ μου κουκουλοφόρε. Όσο δίκιο κι’ αν νομίζεις ότι έχεις, ακόμη δεν έχεις μάθει να το διεκδικείς. Και γι΄αυτό ποτέ σου δεν θα πετύχεις τίποτε πάρα πάνω από την έχθρα, το μίσος, την αηδία και την περιφρόνηση της κοινωνίας. Γιατί είσαι ένα τίποτα, που δεν διεκδικείς τίποτα και δεν γνωρίζεις τίποτα. Επαναστάσεις σαν τις δικές σου, που δεν είναι επαναστάσεις αλλά γιουρούσια καταστροφής και κλοπής, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία πρίν από το ξεκίνημά τους. Άδικα πολεμάς, άδικα σκοτώνεις και άδικα καταστρέφεις. Μοιραία κάποια στιγμή θα επιστρέψεις στο μηδέν . Εκεί που ανήκεις.

8 σχόλια:

  1. Kέραια επιστολή σιορ Κονταρίνη. Στόχεψε στο κέντρο. Στο τέλος να μου το θυμασαι, ο κουκουλοφόρος θα γίνει το πιο αφοσιωμένο τσιράκι του συστήματος που τώρα θέλει να καταστρέψει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντένη, διαβάζω τις σελίδες σου, τι να πω δεν παίρνω μέρος διότι στον καιρό μου δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι παρά μόνο οι καταδότες των Γερμανών.
    Οι υπόλοιποι ήταν ωμοί δολοφόνοι και δεν φορούσαν κουκούλα γιατί δεν σκιαζόταν κανένα, είχαν τις πλάτες του κράτους.

    Γεια χαρά

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Φαίδων.
    Συμφωνώ μαζύ σου. Δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφορετικά.
    Θα γίνει το αφοσιομένο τσιράκι του κατεστημένου.
    Νάσαι καλά
    ΝτεΚοντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω γιά ποιό λόγο έχεις επιλέξει φίλε Γαβρίλη γιά να παραμένεια μακρυά από τις πολιτικές εξελήξεις που αυτές διαμορφώνουν το μέλλον και την ιστορία της πατρίδας μας. Τους συχένεσαι; Μα και ποιός δεν τους συχένεται. Όμως μας είναι απαραίτητοι. Τους ανεχόμαστε και μας απομένει η ψήφος και η κριτική.
    Νάσαι καλά
    ΝτέΚοντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά, αν οι κουκούλες γίνουν τα πιο αφοσιωμένα τσιράκια κάποιου συστήματος, δε θα έχουμε τότε μια ανακύκλωση της ίδιας φαυλότητας;
    Ντένη, γράψε και τρίτη επιστολή γιατί με την τριλογία ίσως βρούμε κάποια άκρη στο τσούρμο της κουκουλοανωμαλίας.
    Εξάλλου και σα λογοτεχνικό έργο θα είναι αξιόλογο.
    Να'σαι καλά,
    Νίκος Λιψάνος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Νίκος Λιψάνος
    Νίκο μου ασφαλώς και θα έχουμε ανακύκλωση της ίδιας φαυλότητας. Γι αυτό λέμε ότι πρέπει να αποκτήσουμε συγκροτημένο πολιτικό λόγο και πολιτική παιδεία για να καλυτερέψουμε τη Δημοκρατία και τη ζωή μας.
    Υ.Γ.
    Βλέπεις ότι εγώ συνεχίζω να αντιμετωπίζω σοβαρά το θέμα, αποφεύγοντας να αντιδράσω (όπως θα μπορούσα πολύ άνετα) στην υφέρπουσα ειρωνία, που εισπράττω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίδων, ότι προσπάθησα να δώσω λίγο χιούμορ στην υπόθεση (μετά απ'όλες τις θέσεις που έχουμε πάρει) είναι σωστό. Αν όμως νομίζεις ότι το παρατράβηξα, ειλικρινά, ζητώ συγνώμη.
    Με την εκτίμησή μου,
    Νίκος Λιψάνος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου φίλε Νίκο.
    Στο πρώτο μέρος του σχολίου σου απαντάει πολύ εύστοχα ο Φαίδων.
    Όσο γιά τρίτη και τέταστή και βάλε επιστολές θα ακολουθήσουν εφ΄όσον χρειαστεί.Και πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστεί.
    Νάστε καλά και προ πάντων ψυχραιμία.
    Ντε Κοντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή