Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Αγαπητέ μου κουκουλοφόρε ! ! !

Αγαπητέ μου κουκουλοφόρε. ! ! !
.
Πάνε κάποια χρόνια που είχα την πρώτη γνωριμία μαζύ σου αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να δημιουργήσω και κάποιες σχέσεις με σένα. Όχι πως σε φοβόμουν. Κάθε άλλο. Από τα νεανικά μου χρόνια έχω μάθει να μην φοβάμαι τα σκουλήκια. Πως λοιπόν να φοβηθώ εσένα; Απλούστατα δεν το είχα αποφασίσει. Σήμερα όμως, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάμω, σκέφτηκα να αρχίσω μιάν αλληλογραφία μαζύ σου. Να μας δοθεί έτσι η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να πούμε πιό πολλά. Να μάθεις εσύ γιά μένα αλλά κι΄εγώ να μπορέσω να σε γνωρίσω καλύτερα. Τι λές; Ν΄αρχίσουμε να τα λέμε; Πάμε!
.
Αγαπητέ μου κουκουλοφόρε λοιπόν.
.

Σε βλέπω στις δραστηριότητές σου και σε θαυμάζω. Ζηλεύω που δεν έχεις με τίποτε άλλο να ασχοληθείς παρά μόνο με καταστροφές, λεηλασίες και ξυλοδαρμούς. Δηλαδή και γενικά με πάρα πολύ σοβαρές και θεάρεστες υποθέσεις. Φαίνεται πως έχεις επιλύσει όλα τα άλλα σου προβλήματα και έτσι απερίσπαστος επιδίδεσαι στα αγαπημένα σου σπορ.
Βέβαια υπολογίζω πως το φαγητό σου, το ενοίκιό σου και όλα τα άλλα σου έξοδα τα έχεις εξασφαλήσει, ή σου τα εξασφαλίζουν οι αγαπημένοι και περήφανοι γονείς σου, κι΄έτσι δεν σε απασχολούν και απερίσπαστος επιδίδεσαι στις καταστροφές.
Αλήθεια αγαπητέ μου κουκουλοφόρε, σκέφτηκες ποτέ σου ποιός πληρώνει το κάθε τζάμι που σπας; Σκέφτηκες ποτέ σου ποιός εργάζεται και πληρώνει γιά κάθε βιτρίνα που καταστρέφεις; Υπολόγισες ποτέ σου πόσα χρόνια υποφέρει ένας καταστηματάρχης γιά να σου προσφέρει το μαγαζί του γιά σπάσιμο και λεηλασία; Σε απασχόλησε ποτέ η σκέψη πόσα παιδάκια θα μείνουν νηστικά γιά να μπορέσει ο πατέρα τους να πληρώσει τη δική σου καταστοφική μανία; Σκέφτηκες ότι ο φουκαράς του οποίου το αυτοκίνητο το έκαψες αύριο δεν θα μπορέσει να πάει στη δουλιά του γιά να φέρει ψωμί στα παιδιά του; Δεν το πιστεύω πως τα υψηλά σου ιδανικά τα απασχολούν τέτοιες ανόητες σκέψεις Εσύ έχεις μόνο ένα ιδανικό. Μιά μόνο σκέψη. Την καταστροφή.
Με όλα αυτά τα εφόδια λοιπόν ξεκίνησες τούτες τις μέρες να τιμήσεις μιάν επέτειο. Τον άδικο θάνατο ενός μικρού παιδιού. Κατέβηκες στο κέντρο της ταλαίπωρης Αθήνας και η εμφάνησή σου, ειλικρινά μου θύμισε τους Ούνους του Αττίλα. Θατους θυμάσαι βαπό τα μαθητικά σου χρόνια, αν βέβαια έχεις πάει σχολείο.
Σε είδα να φοράς την τιμημένη κουκούλα σου και να τιμάς τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κοίτα σύμπτωση. Ο αδικοχαμένος μαθητής να είναι συνώνυμος με τον αξιότιμο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριον Αλέξη Τσίπρα.
Βέβαια εσύ δεν τιμούσες την μνήνη του νεαρού κρατώντας κάποιο κερί, ένα λουλούδι ή έστω ένα πανώ με δυό λέξεις. Κρατούσες το αγαπημένο σου ρόπαλο στο ένα χέρι και τον μπαλντά στο άλλο.Με τα όπλα αυτά σου έχουν μάθει ότι γίνονται οι αποδόσεις τιμών.

Σε είδα να επιτίθεσαι σε αστυνομικούς, σε αυτοκίνητα, σε καταστήματα, σε ανθρώπους
Δεν σε είδα να επιτίθεσαι όμως σε ζώα, Ίσως επειδή ανοίκετε στην ίδια συνομοταξία.
Θαύμασα το θάρρος σου και την επιθετική σου επιδεξιότητα, Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στο πέρασμά σου. Επιδρομή αγριανθρώπων θύμιζε η απόδοση τιμών από μέρους σας. Θαύμασα όμως, που πάντοτε φρόντιζες να μην φύγει η κουκούλα από το κεφάλι σου και φανεί το ένδοξο και τίμιο πρόσωπό σου.
Σε είδα να ιδρώνεις, να λαχανιάζεις, να αγκομαχάς. Συ λυπήθηκα. Σκέφτηκα με πόση λαχτάρα θα γυρίσεις το βράδυ στο σπιτάκι σου, κατάκοπος, θα φιλήσεις τη δόλια τη μανούλα σου, θα πλυθείς, θα καθαριστείς και θα κοιταχτείς στον καθρέφτη σου. Θα σκεφτείς όλα όσα έκαμες τούτη τη μέρα και θα φτύσεις τα μούτρα σου γιατί, αγαπητέ μου κουκουλοφόρε, πίστεψέ με, δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει την όρεξη να σε φτύσει. Αυτά γιά σήμερα και θα τα ξαναπούμε.

13 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Ντένη έβγαλες με πολύ επιδεξιότητα την κουκούλα του κακομαθημένου αυτού τύπου που παρ'όλο ότι είναι μόνο με άλλους 50 ή 100 παίρνουν μπάλα καταστήματα ,αυτοκίνητα και χιλιάδες αστυνομικούς και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.Αν ματώσουν σε κάποια τζαμαρία που σπάσανε και εξετάσουνε το αίμα τους αποκλείεται να είναι Ελληνες.
    Απορώ πως ένα κράτος με τοσες υπηρεσίες ασφαλείας αφήνουν ελεύθερα αυτά τα ερπετά να ξυλώνουν μια ολόκληρη πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου φίλε μου Διονύση.
    Να σε συγχζρώ γιά τη σκέψη σου να γράψεις και λίγο γι΄αυτούς τους άχρηστους που μας έχουνε κάμει τη ζωή μάυρη. Το τι τραβάμε κάθε φορά που τους πιάνει το επαναστατικό τους δεν λέγεται.
    Φίλε μου σου μιλάω ειλικρίνα. Σκέφτομαι να υα πουλήσω όλα και να πάω να ζήσω σε κανένα χωριουδάκι. Είσαι από τους τυχερούς όυ πήρες τους δρόμους της ξενητιάς.
    Νάσαι καλά
    Δημήτρης από την ταλαίπωρη Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Σπύρο.
    Μεγάλο το πρόβλημα με αυτοιύς τους εγκληματίες και δυστυχώς άλυτο.
    Παρ΄όλες τις αξιέπαινες προσπάθειες του Χρυσοχοείδη, ο οποίος μέσα σε δυό μήνες έφτιαξε μιά άλλη αστυνομία, το πρόβλημα των κουκουλοφόρων δεν είναι εύκολο.
    Ο Θεός να βοηθήσει.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου Δημήτρη.
    Σ' ευχαριστώ που δίνεις το παρόν στον αγώνα μου. Συμμερίζομαι τα όσα περνάτε μ΄αυτούς τους βάνδαλους, τους αγριάνθρωπους. Αυτοί και οι πράξεις τους είναι έξω από κάθε λογική. Θυμάσαι τους δικούς σηκωμούς; Εμείς στις επαναστάσεις μας είχαμε οράματα, ιδανικά και σκοπούς. Τούτοι έχουν μόνο την καταστροφή και το έγκλημα. Γιά την απόφασή σου να εγκαταλέιψεις την Αθήνα βλέπω το δίκιο σου. Εσύ θα αποφασίσεις.
    Να σε βλέπω στα Μπλογκς μου.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντένη, γεια σου,
    Η αρχαία τραγωδία μας δίνει μια ψυχολογική ερμηνεία αυτής της κατάστασης των κουκουλοφόρων.
    Ο Αισχύλος ανακάλυψε πρώτος ότι οι ενέργειες του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα εσωτερικής διαδικασίας. Γιαυτό και αναζητά τις αιτίες στις ενέργειες του ανθρώπου και αδιαφορεί σχεδόν τελείως για συγκεκριμένα γεγονότα. Αλλά σα δραματικός ποιητής, επινοεί καταστάσεις που θα φτάσουν στη στιγμή της συγκεκριμένης απόφασης.
    Στους δρόμους της χώρας μας για χρόνια τώρα συγκρούονται δύο αντιπαραθέσεις: το κράτος και η αναρχεία. Και απ'ότι γνωρίζουμε (τουλάχιστον εγώ) το κράτος ποτέ δεν προσπάθησε σε βάθος να ερευνήσει για την αιτία του κακού και για τη γενική καταστολή αυτής της επιδημίας.
    Λοιπόν, αν μέσα απ'αυτό τον θαυμάσιο κόσμο που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, εμείς δεν είμαστε άξιοι να χωρίσουμε την ήρα από το στάρι, τότε είμαστε άξιοι της κακομοιριάς μας.
    Να'σαι καλά,
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικο ,δεν ξέρω ποιός είσαι,εχω βεβαια την... υποψια ότι εισαι ο Φιλος μου Νίκος Λ.Οποιος και να είσαι όμως σε συγχαίρω για την τοποθέτησή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπύρο,
    Η υποψία σου βέβαια είναι σωστή.
    Ξέρεις, λόγο οικείωσης με τους εδώ φίλους μας, γράφω: Νίκος ή Νίκος Μanhattan. Στο εξής, για αποφυγή σε οτιδήποτε, θα είμαι επώνυμος: Νίκος Λιψάνος.
    Να'σαι καλά και σ'ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Νίκο
    Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου στο θέμα. Όλοι μας είμαστε γνώστες της αντιπαράθεσης μεταξύ κράτους και αναρχίας. Δεν συμφωνώ μαζύ σου ότι το κράτος δεν προσπάθησε ποτέ να ερευνήσει την αιτία του κακού. Γνώμη μου είναι ότι την ξέρει αλλά γιά κάποιους λόγους δεν θέλει να συγκρουστεί μαζύ της.Μοιραία όμως κάποτε η σύγκρουση αυτή θα γίνει.
    Και φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι η εξαφάνηση της αναρχίας και η τοποθέτηση του κουκουλοφόρου στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Σπύρο
    Επί τέλους ο Νίκος σου αποκαλύφθηκε. Μπορείτε να τα λέτε.
    Νάστε καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντένη,
    Αν όλα αυτά τα χρόνια το κράτος γνώριζε τις αιτίες της αναρχίας - όπως λες - και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την καταστολή της, τότε για τι κράτος μιλάμε;
    Πάντως, πιστεύω ότι ο Γιώργος είναι άνθρωπος με χαρακτήρα, και θα είναι αποτελεσματικός.
    Να'σαι καλά,
    Νίκος Λιψάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ζΝόκο
    Γράφω. ..."γιά κάποιους λόγους δεν θέλησε να συγκρουστεί μαζύ της..."
    Ψάχτο!!!
    Για τον Παπανδ. το πιστεύω ότι θα το λύσει. Εμπιστεύομαι τον Χρυσοχοϊδη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιορ Κονταρίνη μου, η ανάρτησή σου ήταν ένα στριπτιζ διαρκείας της πιο βασικής πλευρας του κουκουλοφόρου. Γιατί υπάρχουν κι άλλες. Αυτές που υπηρετούν σκοπιμότητες μυστικών υπηρεσιών. Αυτοί είναι λίγοι βέβαια αλλά υπάρχουν και αυτοί. Ελπίζω κι εγώ όπως ο Νίκος, ότι ο Χρσοχοΐδης θα τα καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Φαίδων
    Με την πιό πάνω απάντησή μου προς τον Νίκο λέω καθαρά περί υπόπτων αλλά και γιά την εμπιστοσύνη μου στον Χρυσοχοϊδη.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή