Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Οι μεγάλοι δάσκαλοι της διαπλοκής.

Ανάστατη από προχτές η δημοσιογραφική οικογένεια, τόσο στην Ελλάδα όσο και εδώ, στις ΗΠΑ από την ανάρμοστη συμπεριφορά των δυο ανταποκριτών στην Νέα Υόρκη των τηλεοπτικών καναλιών Alpha και Star κατά την άφιξη εδώ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παπά και της ομάδας που τον συνόδευαν.
Άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιο λόγο οι δυο δημοσιογράφοι επέφεραν μια αλλαγή στην εμφάνισή τους φορώντας περούκα, καπέλο τζόκεϊ και καλύπτοντας τα μάτια τους με γυαλιά ηλίου, παρακολουθούσαν την ομάδα του υπουργού και τους φωτογράφιζαν.
Επειδή η όλη υπόθεση καλύπτεται από κάποιο μυστήριο καλό είναι να την δούμε από όλες τις πλευρές.
Οι δύο δημοσιογράφοι. Θάνος Δημάδης, αριστερά και Δημήτρης Σουλτογιάννης
Το άρθρο 2 παράγραφος η΄ του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας αναφέρει . Ο δημοσιογράφος οφείλει να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους γνωστοποιώντας πάντοτε την δημοσιογραφική τους ιδιότητα.
Ποιος ο λόγος οι δύο δημοσιογράφοι να μην σεβαστούν το άρθρο αυτό;
Αν σκοπός τους ήταν η οποιαδήποτε φωτογράφιση του Υπουργού αυτό μπορούσαν να το κάμουν χωρίς καμία μεταμφίεση δηλώνοντας την δημοσιογραφική τους ιδιότητα.
Και φυσικά κανείς δεν θα τους εμπόδιζε ούτε η αστυνομία θα τους συνελάμβανε έστω και για εξακρίβωση στοιχείων. Όμως αυτοί προτίμησαν το θέατρο. Για ποιο λόγο;
Επειδή πρόκειται για δύο έμπειρους δημοσιογράφους, αρκετά πεπειραμένους, με κάποιο ενδιαφέρον δημοσιογραφικό παρελθόν, που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους, όλα αυτά γεννούν κάποιες απορίες.
Ο υπουργός των καναλιών της ελληνικής τηλεόρασης, Νίκος Παπάς.
Από τις πρώτες στιγμές που έγινε γνωστό αυτό το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο πρώτος ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς βγήκε στα ΜΜΕ και δήλωσε μεταξύ άλλων την ευθύνη που έχουν αυτοί που έβαλαν τους δύο δημοσιογράφους να προβούν στην πράξη αυτή.
Είναι ακατανόητο πως ο υπουργός Επικρατείας, χωρίς να έχει στοιχεία και τα τα δείχνει, πιστεύει πως κάποιοι άλλοι έβαλαν τους δυο δημοσιογράφους να προβούν στην πράξη αυτή. Ο Νίκος Παπάς δεν ζητάει ενόχους . Γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχουν ένοχοι. Ζητά να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού αλλά και όλου του κόσμου από την υπόθεση που έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ύπαρξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και που αυτό δεν είναι αλλο από την αποκάλυψη της απάτης που κρύβει μέσα του ο πλειστηριασμός για τα τηλεοπτικά κανάλια. Προσπαθεί να τους κάμει να βρουν ενδιαφέρον σε κάτι άλλο. Προσπαθεί να αποδείξει ότι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν το έργο της κυβέρνησης. Όμως η κριτική που έχει αρχίσει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μαζί με τον Star και τον Skai από την πρώτη ημέρα μετά τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού δείχνουν την μεγάλη απάτη που είχε στηθεί από την Επιτροπή που οργάνωσε αυτή την φιέστα.
Χρήστος Καλογρίτσας. Γνωστός. 
Αποκορύφωμα η ομολογία του Ιβάν Σαββίδη ότι κάποιοι του ανέθεσαν τον ρόλο του λαγούσε συνδυασμό με το βρώμικο παιγνίδι του Χρήστου Καλογρίτσα, του ανθρώπου που χωρίς ένα ευρώ κέρδισε το ένα κανάλι, τα αμφισβητούμενα βοσκοτόπια που εμφανίστηκαν σαν εγγύηση για το πόθεν έσχεςέφεραν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στο σημείο να ζητάει κάποιες παρεμβάσεις στο έργο της. Μέσα σε όλα πρωταγωνιστικό ρόλο δείχνει να έχει και η Attica Bank η οποία αποδείχτηκε η τράπεζα που γέμιζε με τα χρήματα των Μηχανικών τις βρώμικες εμπορικές υποθέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα. Μια τράπεζα που εξάντλησε όλο το αποθεματικό της κεφάλαιο δίνοντας δάνεια ύψους 127 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν άνθρωπο που διαθέτει σαν αντίκρυσμα ένα αμφισβητούμενο βοσκοτόπι κάποιου φίλου του. Όμως ακόμη πιο πολύ μετράει η άρνηση των υπευθύνων του πλειστηριασμού, ένα μήνα τώρα, να παραδώσουν το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες και το οποίο ζητούν επίμονα οι νομικοί υπεύθυνοι του Alpha του Skai, του Star και άλλων ενδιαφερομένων.
Οι εμφάνιση των δύο δημοσιογράφων με την περούκα και τα γυαλιά ηλίου – άγνωστο μέχρι στιγμής γιατί έγινε – ήταν μια ευκαιρία για τον Νίκο Παπά να αποδείξει την ύπαρξη εχθρών στο έργο της κυβέρνησης. Μάταια όμως. Όλα αποδείχτηκαν σαν ένα κατασκεύασμα της Παρέαςτου μεγάλου υπουργού Επικρατείας. Και το επιστέγασμα στην όλη υπόθεση ήταν η δημοσκόπηση της εταιρείας Merc που έγινε για λογαριασμό του Alpha και η οποία έδειξε ότι το 83% του ελληνικού λαού δηλώνει “θυμωμένος” και “οργισμένος” με την διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση της αριστεράς. Και να σημειώσω ότι όπως δήλωσε η δημοσκοπική εταιρεία σ΄αυτό το 83% το 66% ήσαν οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από όλα αυτά, αν τους έχει μείνει λίγη αξιοπρέπεια, λίγο φιλότιμο, λίγο ενδιαφέρον για την δύστυχη Ελλάδα, υπάρχει και μια πόρτα που γράφει ΕΞΟΔΟΣ.

                                                                               
  
Φίλες και φίλοι μου αγαπημένοι. Περάστε από το http://eftanhsa.blogspot.com  Κάτι πολύ όμορφο θα απολαύσετε.

3 σχόλια:

  1. Ντέννη μου γνωρίζω τα γεγονότα αλλά εσύ σαν δημοσιογράφος μπορείς να εξηγείς πως και γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα !!
    Μόλις σήμερα ο Καλογρίτσας δεν πλήρωσε την πρώτη δόση και τι ωραία πρώτος επιλαχών ο άνθρωπος ΄΄λαγός΄΄ Σαββίδης !!Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Ντεννυ, δούλεψα στα πλαίσια της πρακτικης πάντα και ασφαλώς χωρις αμοιβη, ως δημοσιογραφος. Φυσικα με "ξεβρασε" το επάγγελμα και ασχολούμαι με κάτι άλλο. Για ποιο λογο γελοιοποίησαν και γελοιοποιήθηκαν αυτα τα παιδιά, ακομη το ψαχνω!
    Με τις άδειες γινεται χαμος....για να δουμε....
    Καλημέρα και καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη να πουμε ..από οπού και να το πιάσεις το
    θέμα !!!καλό βραδυ και καλή συνεχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή