Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Άρπαξε να φας και κλέψε να΄χεις



Το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν".
Γνωστή η παροιμία του σοφού λαού μας. Εύκολος τρόπος για την λύση των οικονομικών προβλημάτων. Και προπάντων καθαρά ελληνικός τρόπο. Από τα πολύ παλιά χρόνια ο Έλληνας αυτόν τον τρόπο είχε για να αντιμετωπίζει τις ανάγκες της ζωής. Άρπαξε για να τρώει, για να εξασφαλίζει το καθημερινό του και έκλεβε για να έχει και κάποιο απόθεμα για ώρα ανάγκης. Αν ψάξετε την ιστορία του ελληνικού λαού θα δείτε να είναι αμέτρητα πλήθη αυτοί που είχαν σαν οδηγό στη ζωή τους αυτήν την παροιμία. Πλήθη αμέτρητα αυτοί που άρπαζαν και έκλεβαν. Και όσοι δεν την πήραν στα σοβαρά υπέφεραν και χάθηκαν νηστικοί, πεινασμένοι και....άγνωστοι.
Aνδρέας Μαρτίνης. Κατάφερε να περάσει στην ιστορία.
Κάπως έτσι σκέφτηκε, αποφάσισε και ενήργησε και ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην διευθυντής και πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και ομοίως και πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πνιγμένος στο χρήμα, όχι μόνο το δημόσιο, αλλά και το ιδιωτικό που οι αφελείς ευαίσθητοι προσέφεραν σε διάφορους εράνους για να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους τους, ο κύριος αυτός το χρησιμοποιούσε για να απολαύσει την ζωή του, άδωντας το γνωστό παλαιό και αξέχαστο εκείνο τραγουδάκι, μια ζωή την έχουμε κι΄αν δεν την γλεντήσουμε.
Το ζεύγος Ανδρέας και Γεωργία Μαρτίνη.
Και νάσου λοιπόν ο κύριος μετά της συμβίας του το έριξε στα γλέντια. Και γιατί όχι; Ούτε κόπο ούτε ιδρώτα είχε δώσει για να τα αποκτήσει.
Τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες γερμανικά μάρκα ήταν η μίζα που πήρε από την γερμανική εταιρεία Hospitalia International για να της δώσει την παραγγελία για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με νοσηλευτικό υλικό. Τρομερό το ποσό και του εξασφάλιζε την ζωή πάνω σε κότερα, σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σε ταξίδια στο εξωτερικό και ακόμα να παριστάνει τον γαλαντόμο στα γκαρσόνια δίνοντάς τους μεγάλα ποσά σαν πουρμπουάρ.
Παράλληλα κατέφθαναν και τα ποσά από τους διάφορους εράνους. Κι΄αντί να γίνονται τα έργα που προγραμμάτιζαν και διαφήμιζαν στον λαό για να του πάρουν τις δεκάρες του, φούσκωναν οι τσέπες του Μαρτίνη.
Βαδίζοντας προς την πόρτα της φυλακής. 
Όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν έτσι τέλειωσε και η παραμυθένια ζωή του ζεύγους Ανδρέα και Γεωργίας Μαρτίνη. Ο ήρωας αυτός πέρασε τις πόρτες της φυλακής και ελπίζουμε το κράτος της Ελλάδας να τον φιλοδωρήση με την πρέπουσα τιμωρία. Να μην ξαναδεί τον ήλιο έξω από τα κάγκελα της φυλακής.

η χιλιοτραγουδημένη Βουλή των Ελλήνων.
Πιστεύω φίλες και φίλοι πως όλοι σας θα απολαύσατε το μεγαλείο της ελληνικής βουλής τούτες της μέρες όπου οι πατέρες του Έθνους του ταλαίπωρου συζητώντας για το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων – Ναι ! Καλά διαβάσατε. Νομοσχέδιο 7.500 σελίδων - περί εργασιακού και ασφαλιστικού είχαν μετατρέψει την αίθουσα σε στίβο πυγμαχίας. Ευτυχώς μόνο λεκτικής πυγμαχίας. Τις γροθιές τις άφησαν για κάποια άλλη φορά.
Τα έδρανα της Χρυσής Αυγής. Ο καυγάς έχει αρχίσει.
Πρωταγωνιστές, όπως πάντα οι ληστοσυμμορίτες της Χ
ρυσής Αυγής οι οποίοι μόνο τα περίστροφα δεν τράβηξαν. Ακούστηκε αυτό το άθλιο υποκείμενο, ο Κασσιδιάρης να αποκαλεί τους βουλευτές πόρνες.

Θαυμάστε τους εκπροσώπους του λαού μας. 
Δεν υστέρησε ο έτερος των αλητών, ο Παναγιώταρος ο οποίος έβριζε τους πάντες και τα πάντα.
Με τα επίθετα Τσάβες της Μεσογείου, κομπανιέρο του Μαδούρο, κληρονόμο του Άρη Βελουχιώτη ζωγράφισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Μάκης Βορίδης.
Ο Μάκης Βορίδης. 
Όμως ενδιαφέρον ξεχωριστό είχε και η κόντρα μεταξύ του βουλευτού της ΝΔ Μάκη Βορίδη με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Πάυλο Πολάκη. Ο Πολάκης παραδέχτηκε ότι στο γραφείο του έχει την φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη.
Ο έταιρος των μονομάχων, Παύλος Πολάκης.
-Εσύ όμως, είπε του Βορίδη έχεις φωτογραφία με τον δικτάτορα της χούντας τον Γιώργο Παπαδόπουλο, και βγάζοντας μια φωτογραφία από την τσέπη του την έδειξε. Και ο Μάκης Βορίδης προτίμησε την σιωπή.
Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα που στόλισαν την συνεδρίαση της Ελληνικής βουλής θα πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς για να περιμένουμε να δει η πατρίδα μας άσπρη μέρα με τέτοιους πολιτικούς.
Την ώρα που έγραφα τούτες τις γραμμές ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους 153 βουλευτές της κυβερνητικής συμμαχίας που γκρεμίζουν την Ελλάδα. Λυπάμαι εκείνους τους βουλευτές της κυβέρνησης που δάκρυσαν για το έγκλημα ενάντια στην πατρίδα τους αλλά....ψήφισαν.

Αποκλείεται να γνωρίζουν τι είναι η ντροπή.

6 σχόλια:

  1. Η παλια μου γειτονια, ακριβως απέναντι απ το Ερρικος Ντυναν! Ακολουθησε την πεπατημένη το ζευγος φιλε μου!
    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου καλή σου μέρα.
      Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί σας και αυτούς στην πατρίδα μας γι΄αυτό και την έφτασαν στο άσχημο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
      Τι να πω καλή μου;
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  2. Και μην ξεχνάμε και τα μυθικά ποσά που πήρε η κόρη Μπακογιάννη από το δικό μας υστέρημα...όλοι αυτοί πρέπει να μπουν μέσα και να μην ξαναβγούν ποτέ!
    Πάντως δε νομίζω πως είναι μόνο ελληνικός τρόπος αυτός...είναι ο διεθνής τρόπος των λαμόγιων...τα εκατομμύρια δε γίνονται με το σταυρό στο χέρι σε κανένα μέρος του κόσμου!
    Με λαμογιές και απατεωνιές γίνονται!
    Να ας δούμε και τους φίλους μας τα ζώα...σόρι τους Ευρωπαίους ήθελα να πω...σε όλα τα σκάνδαλα μέσα η Γερμανία να το παίζει μετά αθώα περιστερά!!

    Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο καλή μου Μαρία. Η απάτη δεν έχει πατρίδα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αυτοί που θέλου με την ευκολία και σύντομα να κατακτήσουν τα πάντα. ακόμη και στην Ρωσσία, τη μάνα του κομμουνισμού δες πως ζούνε οι ηγέτες.
      Τι να κάνουμες];
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  3. Ντένη μου, η φυλακή για όλους αυτούς δεν είναι τιμωρία. Τα υποτιθέμενα κελιά τους έχουν όλα τα κομφόρ, μια χαρά περνάνε.
    Θεωρώ ότι πρέπει να τους επιβληθεί σκληρή δουλειά για να δουν πώς βγαίνει το πενιχρό μεροκάματο των περισσοτέρων. Να σκάβουν, να σηκώνουν απίστευτα βάρη, να τους ζεματίζει ο ήλιος ή το τσουχτερό κρύο, να μην αντέξουν παραπάνω από λίγες ώρες αλλά να είναι υποχρεωμένοι από τις 6 το πρωί ως το βράδυ να δουλέψουν κι ο κόσμος να δικαιωθεί κάπως.
    Η Βουλή πλέον είναι χώρος... ακατάλληλος για ανηλίκους με τόσα που ακούγονται. Όλοι όσοι είναι στην αντιπολίτευση ουρλιάζουν αλλά πάντα την πληρώνει εκείνος που βγάζει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά κι η ζωή μας συνεχίζεται από το κακό στο χειρότερο...
    Ντροπή; Άγνωστη λέξη φίλε μου...

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτα δίκιο Μαιρούλα μου. Χρειάζεται τιμωρία παραγειγματική.
      Σ΄ένα ξερονήσι και να σκάβουν όλη μέρα.
      Δυστυχώς όμως τους χαϊδεύουν. Τι να κάνουμε;
      Την αγάπη μυ καλή μου και φιλάκια.

      Διαγραφή