Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Διάφορα Πασχαλινά.



Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά. ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ
Νομίζω ότι μετά τον Άγιο Αιγιαλείας που κατέβασε...λίγο από το δηλητήριο που είχε μέσα του, έχω κι΄εγώ το δικαίωμα να...ψάλλω κάλαντα πασχαλιάτικα. Έτσι; Πάμε λοιπόν.

Κήρυγμα μίσους επέλεξε να εκφωνήσει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος στον Μητροπολιτικό ναό του Αιγίου όπου λειτούργησε.
Αμβρόσιος.Ο Μητροπολίτης που δεν σεβάστηκε την Μεγάλη Παρασκευή. 
Ο Αμβρόσιος επιτέθηκε κατά του υπουργού Παιδεία Νίκου Φίλη διότι ετοιμάζεται να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και να το μετατρέψει σε μάθημα Θρησκειολογίας. Ενώπιόν σας παρακαλώ τον Εσταυρωμένο να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα. είπε ο σεβασμιώτατος. Κι΄ακόμη ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας επιτέθηκε και σε ομάδα αθέων οι οποίοι μέσω του Face Book καλούσαν τον κόσμο να φάει κρέας την Μεγάλη Παρασκευή. Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι, ευχήθηκε γι΄αυτούς ο Αμβρόσιος. Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες από τους πιστούς που παρακολουθούσαν την λειτουργία οι οποίοι του φώναξαν ότι αυτά τα λόγια του δεν είναι η αγάπη που διδάσκει η χριστιανική θρησκεία. Είναι λυπηρό όταν ένας Μητροπολίτης φτάνει σε μια τέτοια θέση και ξεχνάει ότι ο Χριστός, πάνω από τον σταυρό και την ώρα που ξεψυχούσε αναφώνησε το μεγαλείο της Χριστιανικής θρησκείας. Πάτερ άφες αυτοίς, Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Αυτό είναι το μεγαλείο της θρησκείας μας σεβασμιότατε αλλά εσείς το αγνοείτε.

Ακαταλαβίστικες οι πασχαλινές κάρτες του ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Χαμογελώντας οι Έλληνες ψάχνουν προκειμένου να ερμηνεύσουν τι συμβολίζουν τα όσα εικονίζονται στην ακαταλαβίστικη κάρτα της.
Μήπως μπορεί να μας πει κανείς τι είναι αυτό;;;;
Αλήθεια τι μπορεί να συμβολίζουν αυτά τα τρία παράξενα χρωματιστά αυγά, κλεισμένα σε μια ξύλινη θήκη;. Γιατί το κάθε ένα είναι σε ξεχωριστή θέση;. Γιατί έχουν βαφτεί με αυτά τα χρώματα; Και η θήκη τους; Ένα παράξενο μικρό ντουλαπάκι. Όσο για το μήνυμα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ μας οδηγεί στην Γοτθική γραφή. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα βγει η Φώφη να εξηγήσει στους απορούντες  Έλληνες τι σημαίνει η κάρτα της.

Δεν υπάρχει φράγκο ούτε για εφημερίδα.
Αξίζει μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων του Μεγάλου Σαββάτου τελευταίας ημέρας του Απρίλη.
Μας σταυρώνουν με 12 καρφιά, γράφει η Βραδυνή.
Το Πρώτο θέμα βλέπει να...Υπογράφουν με τα τέσσερα.
Η Kontra News προβλέπει ότι...Πρωθυπουργό τον Κυριάκο θέλουν οι δανειστές. Λέτε να  μην το έχουμε καταλάβει;
Eurogroup-ορόσημο για την χώρα. Προβλέπει η Καθημερινή.
Το Βήμα ξεκαθαρίζει. Συμφωνία ή κάλπες. Άντε να δούμε τι θα διαλέξει ο Τσίπρας.
Όχι άλλη ανοχή στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας, διαμαρτύρεται ο Ριζοσπάστης...
...ενώ η Real News προβλέπει ότι...Μας οδηγούν στην δραχμή. Με πρωθυπουργό τον Λαφαζάνη.
Παράδοση άνευ όρων, είναι ο τίτλος του Ελεύθερου Τύπου και μάλλον είναι ο πιο σωστός. Πότε παραδοθήκαμε με όρους; Απλώς ρωτάω.

Το Άγιο Φως προχωράει προς τον Καμμένο. 
Στις οκτώ το βράδυ έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", το αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μια πτυχή των πασχαλινών εορτών που γίνεται κάθε χρόνο με την ίδια μεγαλοπρέπεια αλλά και τον ίδιο σεβασμό προς το Άγιο Φως.
Όλγα Γερο-φασόλι, Γιάννης Αμανατίδης.
Στην αποστολή που μετέφερε το Φως προΐστατο ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ενώ συμμετείχε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. θα ήταν πιο ωραίο αν την έλεγαν Γεροφασόλη.
Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Στην υποδοχή παρέστησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας της Ελλάδας, εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ, κορίτσια από το Λύκειο Ελληνίδων, πρόσκοποι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων αλλά και πλήθος κόσμου.
Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, παρέδωσε το Άγιο Φως στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο και στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Δεν το περίμενα ποτέ πως οι υπεύθυνοι αυτής της Άγιας τελετής θα δεχόντουσαν να παραδοθεί το Άγιο Φως στα χέρια του Καμένου. Ντροπή μας.

Ο Βαγγέλας μας. Κοιτάτε  τι χάσαμε.
Πολύ φίνος άνθρωπος αυτός ο Βαγγέλας φίλες μου και φίλοι μου. Για τον Βαγγέλα τον Μεϊμαράκη μιλάω. Μόλις έμαθε ο φίλος μου ότι ανησυχώ πολύ με την εξαφάνισή του έσπευσε να μου δηλώσει παρών.
Χτύπα σαν Βαγγέλας.
Μια πολύ ωραία πασχαλιάτικη κάρτα μου έστειλε. Θαυμάστε την. Ένα κόκκινο αυγό έτοιμο για τσούγκρισμα αφού ακούσει την εντολή της Άντζελας Δημητρίου. Χτύπα σαν Βαγγέλας. Και με αδρές γραμμές η φάτσα του στην κάρτα. Η μουστάκα του Βαγγέλα. Τα φρύδια του σμιχτά και φουντωτά. Το στόμα του το πάντα χαμογελαστό. Ακόμα και όταν ο Κυριάκος ανακηρύχτηκε – Προσοχή. Όχι εκλέχτηκε - πρόεδρος της ΝουΔου, ο Βαγγέλας άπλωσε το ξεχειλωμένο χαμόγελό του. Αυτός είσαι ρε Βαγγέλα και άστους να λένε.

Αυτά τα ολίγα πασχαλινά φίλες και φίλοι και πάλι εδώ είμαστε με νεώτερα αφού περιμένουμε πάρα πολλά. Χρόνια σας πολλά. Χριστός Ανέστη.

13 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά φίλε Ντέννη.
    Ωραία τα γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και σε σένα αγαπητή μου Ρένα. Κάποιος πρέπει να τους τα λέει.
      Χριστός Ανέστη.

      Διαγραφή
  2. Αληθώς Ανέστη και χρονιά πολλα Ντεννη !!!
    και η ευχές μου για ένα καλο μηνα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια σου πολλά αγαπητή μου nieneke nia Σ΄ευχαριστώ που πέρασες από εδώ.
      Καλό μήνα και σε σένα.

      Διαγραφή
  3. Περισσότερο απ' όλα, είναι όσοι "κηρύττουν την αγάπη" που μου δίνουν στα νεύρα... Γιατί "την αγάπη" την φέρνουν πάντα στα δικά τους μέτρα...
    Ας μην επεκταθώ...
    Αληθώς Ανέστη, Ντένη μου! Με υγεία για εσένα και τους οικείους σου!
    Και καλό μας μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα δίκιο αγαπητή μου Γιάννα. Αν σου πω το τι έχω ζήσει με αυτούς κατά την δημοσιογραφική μου διαδρομή θα φρίξεις.
      Χρόνια σου πολλά καλή μου και καλό σου μήνα.

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και καλά, αγαπητέ Ντένη!
    Έγιναν τέτοια πράγματα στο Αίγιο? Καλά που έχουμε κι εσένα να μας ενημερώνεις!
    Καλό μήνα, σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και σε σένα αγαπητή μου Marie-Anne. Πως και δεν έμαθες τίποτα; Βούϊοξαν εφημερίδες και τηλεοράσεις μ΄αυτόν το καραγκιόζη. Γνωστός χωροφύλακας ο Αμβρόσιος. Εδώ ο δικός μας στην λειτουργία της Ανάστασης έβγαλε εννέα δίσκους και κάθε φορά έλεγε "Θέλω να δω την γαννεοδωρία σας"
      Καλό μήνα και σε σένα καλή μου.

      Διαγραφή
  5. χρονια πολλά, Χριστός ανέστη!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά και καλά!Και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου καλή μου φίλη Gina-Teta. Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές.
      Και σε σένα χρόνια πολλά με την αγάπη μου. Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ μου Ντένη, εμείς οι κοσμικοί λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι οι κατάρες είναι μεγάλο αμάρτημα. Αν κάποιος από μας εξομολογηθεί στον ιερέα, θα του ζητηθεί μετάνοια γι αυτό.
    Επίσης ξέρουμε ότι ο Χριστός μας δίδαξε αγάπη, που δυστυχώς είναι ανύπαρκτη...
    Τα λεγόμενα και οι φριχτές κατάρες του Μητροπολίτη με εξόργισαν και πολύ καλά έκαναν όσοι διαμαρτυρήθηκαν! Αναγκάζομαι κι εγώ να τον κρίνω γιατί σκανδάλισε όλο τον κόσμο!
    Η θέση του δύο λέξεις του επέτρεπε να πει, να έχει φώτιση και να ζητήσει συγχώρεση. Το τελευταίο είναι σχεδόν αδύνατον αλλά η αγάπη όλα μπορεί να τα αλλάξει.
    Στα άλλα σχόλια και εικόνες σου πιστεύω ότι τα αυγά με τα συγκεκριμένα χρώματα συμβολίζουν τα τρία μεγάλα κόμματα που πλέον δεν έχουν καμία σχεδόν διαφορά αλλά μέρες Αναστάσιμες που είναι, αφήνουμε την κυρία στον κόσμο της...
    Το Άγιο Φως εθιμοτυπικά το υποδέχτηκαν, έτσι για τα μάτια του κόσμου...

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή