Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο τελετάρχης.

Φίλες και φίλοι αγαπημένοι μου.
Μετά από μια μικρή απουσία, η οποία ήταν απαραίτητη για κάποιες  διορθώσεις, το ΚΑΦΕΝΕΙΟ  Η  ΕΛΛΑΣ είναι και πάλι κοντά σας για μια ενημέρωση στον αγώνα που κάνει να σας παρουσιάζει όσα συμβαίνουν και να σας ενημερώνει γιατί συμβαίνουν. Και όλα αυτά βέβαια με τον κίνδυνο να ενοχληθεί ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Παύλος Πολάκης και να μου επιτεθεί και να με "χώσει" τρία μέτρα κάτω από την γη και ο οποίος, δυστυχώς, εξακολουθεί ακόμη να παραμένει υπουργός.
 Να δούμε τι άλλο θα μας παρουσιάσει ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτά αγαπητοί μου φίλοι. Απολαύστε εικόνες της μεγάλης μας παρέλασης αλλά και πως έφτασε μέχρις εδώ ο άλλος σωτήρας της γενέτειρας, ο Κυριάκος μας. 
Να είστε καλά και περιμένω τα σχόλια σας. 

Η μεγαλύτερη τιμή για την παρέλασή μας είναι τα παιδιά μας, η Νέα Γενιά. 
Θύελλα συζητήσεων, αντιδράσεων, διαμαρτυριών αλλά και εμπλεκομένων επώνυμων της Ομογένειας προκάλεσε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να προσκαλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη να παραστεί στην θέση του τελετάρχης στην παρέλαση της Ομογένειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Αυτούς στην παρέλασή μας δεν τους χρειαζόμαστε.
Όπως είναι γνωστό υπάρχει μια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας η οποία εξαιρεί από την θέση του τελετάρχη πολιτικά πρόσωπα. Όμως κάποια στιγμή έγινε μια εξαίρεση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Τελευταία η απόφαση αυτή καταστρατηγείται συστηματικά με αποτέλεσμα να βλέπουμε πάρα πολλούς πολιτικούς, ακόμα και απλούς βουλευτές να επισκέπτονται την Νέα Υόρκη με δικά μας έξοδα και να απολαμβάνουν μερικές....ημέρες διακοπών. Ακόμη και κάποιοι από αυτούς απαξιούν να παρευρεθούν στην παρέλαση.
Γέμισε η 5η Λεωφόρος νιάτα....
Προσωπική εμπειρία.  Πριν κάποια χρόνια όπου την ώρα της παρέλασης κάποιος πολιτικός με την σύζυγό του ευρίσκοντο σε καταστήματα της Madison Ave. και όχι στην εξέδρα των επισήμων.
....αλλά και γαλανόλευκες. 
Δεν έχω τίποτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά πιστεύω ότι ήταν η πλέον ακατάλληλη επιλογή για την θέση του τελετάρχη. Όπως όλους τους πολιτικούς της πατρίδας μας έτσι και τον πρόεδρο της ΝΔ τον βαρύνουν πολλά. Ακόμη και η εκλογή του στην θέση του κόμματος έχει χαρακτηριστεί σαν όχι και τόσο καθαρή. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι κάποια ομογενειακά συμφέροντα τον ήθελαν τελετάρχη στην μεγάλη μας γιορτή. Κάποτε και κάποια στιγμή η ιστορία της Ομογένειας θα αναγκασθεί να μιλήσει λεπτομερώς γι΄αυτά. Όμως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να τιμά την καρέκλα για την οποία έχει εκλεγεί.
Τα παιδιά μας χειροκροτούν και όχι την εξέδρα.
Ανήκω σε αυτούς τους πολλούς ή λίγους, που γνωρίζουν ότι σε μια εκδήλωση με την σημασία που έχει για εμάς τους Ομογενείς η παρέλαση, η παρουσία ενός τελετάρχη δεν είναι αυτό που καθορίζει την επιτυχία της. Αν όμως κάποιοι θεωρούν απαραίτητη την παρουσία ενός προσώπου στη θέση αυτή γιατί δεν αναζητούν αυτό το πρόσωπο μέσα στα τόσα που διαθέτει η ελληνική Ομογένεια; Διαθέτουμε καταξιωμένους επιστήμονες, διακεκριμένους καθηγητές, δασκάλους με ιστορία, αξιόλογους επιχειρηματίες, προέδρους συλλόγων με ιστορία και πάρα πολλούς άλλους. Γιατί, αφού θέλουμε τελετάρχη, δεν καταφεύγουμε σε αυτές τις επιλογές;

Ποιος ο λόγος να καταφεύγουμε να παρακαλάμε τους “αμφιβόλου ποιότητας” πολιτικούς; Σε λίγο μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάμε και τον περιβόητο Μιχαλολιάκο. Για όνομα του Θεού.
Ας προσπαθήσουμε να συνέλθουμε και να μπορέσουμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε την δική μας παρέλαση στην ποιότητα που της αρμόζει. Κύριοι της Ομοσπονδίας συνέλθετε. 

2 σχόλια:

  1. Μπορεί να υπάρχουν αμφιβόλου ποιότητας πολιτικοί, αλλά υπάρχουν και κάτι δημοσιογράφοι που είναι η ντροπή της δημοσιογραφίας..
    Όσοι διαγράφηκαν από το δικό τους όργανο, και μας παίρνουν τα αυτιά καθημερινά διατυμπανίζοντας τη "λογοκρισία" που τάχα τους υπέβαλαν, ας διαβάσουν το καταστατικό τους!
    Αν δεν το καταλαβαίνουν, ας βάλουν έναν νοήμονα να τους το πει με δικά του λόγια και να σταματήσουν να σκούζουν ωσάν μωρές παρθένες, γατί μόνο μωρές είναι και καθόλου παρθένες...χαχα!!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτα δίκιο καλή μου Μαρία. Σχεδόν κάπως έτσι πιστεύω κι΄εγώ βλέπονας καθημερινά τις ειδήσεις από όλα τα κανάλια της Ελλάδας. Και αναρωτιέμαι αν κάποιοι από αυτούς έχουν το δικαώμα να λέγονται δημοσιογράφοι. Όμως μεγάλη η ευθύνη των πολιτικών οι οποίοι φρόντισαν να πολιτικοποιήσουν όλα τα ΜΜΕ. Αυτό είναι ένα ¨εγκλημα. Δεν σου κρύβω ότι αυτό το έγκλημα το μετέφεραν και στα ΜΜΕ του εξωτερικού. Όμως και η συμπεριφορά του Πολάκη είναι αχαρακτήριστη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να απειλεί με χώσιμο τρία μέτρα κάτω από τη γη κάποιον έστω και αν διαφωνεί με άσχημο τρόπο μαζί του. Δεν επιτρέπεται ένας πολιτικός και δη υπουργός να εκφράζεται με αυτοόν τον τρόπο και με τέτοιες λέξεις.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή