Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μαζέματα της εβδομάδας.


Από την εβδομαδιαία ΑΛΗΘΕΙΑ της Χίου
και από την στήλη ΑΛΗΘΙΝΑ.Διαβάστε και σκεφθείτε.


Ο πολυσυζητημένος πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρας.
Aferin Alexi.
Μπράβο Αλέξη.
    Αυτός ήταν ο τίτλος βουλγαρικής εφημερίδας, μεγάλης κυκλοφορίας. Στο κείμενο γινόταν αναφορά ότι τον περασμένο Μάϊο η ανάπτυξη της Βουλγαρίας προβλεπόταν στο 0,8%. Στο τέλος του έτους η πρόβλεψη για φέτος ήταν 2,1% ενώ πριν από τρεις εβδομάδες ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός αναθεώρησε την πρόβλεψη στο 4,5%. Μεγάλο μέρος του θαύματος, σημειώνει το δημοσίευμα, εξού και ο τίτλος οφείλεται στη μετανάστευση 6,000 ελληνικών επιχειρήσεων και 60.000 ΑΦΜ αντιστοίχως από την χώρας μας στην Βουλγαρία.
Είπατε τίποτα αγαπητοί συνέλληνες; Οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες πλουτίζουν την Βουλγαρία αφού δεν αντέχουν τη φορολογία και την ακρίβεια της Ελλάδας. Και μεταφέρουν τις επιχειρίσεις τους έξω από την πατρίδα. Πως λοιπόν οι Βούλγαροι να μην αναφωνούν, Aferin Alexi? Με άλλα λόγια, μπράβο Αλέξη;


                                 Ατέλειωτα τα καραβάνια των προσφύγων σε όλη την χώρα.

Ένα μεγάλο χάος επικρατεί σε όλη την Ελλάδα από τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στον ελληνικό χώρο. Αμέτρητα τα καραβάνια των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων, που βαδίζουν ατέλειωτα χιλιόμετρα για να φτάσουν στα σύνορα και να περάσουν στην Ευρώπη. Φορτωμένοι με τα λιγοστά υπάρχοντά τους και σέρνοντας μαζί του αμέτρητα μικρά παιδάκια περπατούν ασταμάτητα. Εικόνες φρίκης. Τα σύνορα στην ΠΓΔΜ παραμένουν κλειστά χωρίς κανείς από τους υπεύθυνους της ΕΕ να είναι σε θέση να πει και να κάμει κάτι. Αλλά και άλλες χώρες με πρωτεργάτη τηνΑυστρία, τη χώρα του ανίδεου, αμόρφωτου και ανιστόριτου υπουργού εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς, που το μόνο που γνωρίζει είναι να δείχνει το μίσος του για την Ελλάδα, κρατούν μια στάση εχθρική στο παγκόσμιο πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων της Ασίας, χωρίς δυστυχώς όλοι αυτοί να μπορούν να καταλάβουν πως αν δεν δώσουν σήμερα τη σωστή λύση αργότερα θα είναι πολύ αργά και θα είναι πολύ οδυνηρά αυτά που θα εισπράξουν όλοι τους.
Αριστερά ο ΥΠΕΞ Αυστρίας Σεμπάστιαν Κρουτς με τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη Κων, Κυρανάκη.
Επί τη ευκαιρία να πούμε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποτελεί αυτή τη στιγμή, ένα στρατόπεδο των πιο ακραίων, αντιευρωπαϊκών φωνών, πλήρως υποταγμένο στα επιχειρηματικά λόμπυ της Αυστρίας, αλλά ακόμη αποτελεί έναν άκρως εχθρικό φορέα για τις ελληνικές θέσεις.
Ο υπουργός εξωτερικών Σεμπάστιαν Κρουτς, αν και δεν έχει πτυχίο ανέβηκε ραγδαία την ιεραρχία του συντηριτικού κόμματος της Αυστρίας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης υψηλά ισταμένων παραγόντων από το εσωτερικό του Λαϊκού Κόμματος.
Άγνωστο μέχρι στιγμής αλλά πολύ σημαντικό είναι ότι ο νεαρός υπουργός είναι πολύ καλός φίλος με τον πρόεδρο της Νεολαίας του ΕΛΚ, τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα μπορεί ακόμη και 70.000 πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα μέχρι τον Μάρτιο και προειδοποίησε ότι υπάρχει περίπτωση να κηρυχθεί η νότια Αττική σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Και μάλλον όλα δείχνουν ότι δυστυχώς προς τα εκεί βαδίζουμε. Οι εικόνες που παρουσιάζουν τα νησιά του Αιγαίου Λέσβος, Χίος, Σάμος Κω η Ειδομενή, ο Πειραιάς αλλά και η Πλατεία Βικτωρίας δείχνουν τι θα έχει να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας αν δεν υπάρξει κάποια λύση.
Όμως το χειρότερο από όλα είναι ότι κανείς δεν επεμβαίνει να υποχρεώσει την Τουρκία να αναλάβει την υποχρέωση να σταματήσει τους δουλεμπόρους να στέλνουν ανενόχλητοι χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα αλλά και στον υγρό τάφο.

Δεν είναι δυνατόν να πάρουμε σαν είδηση το ότι οι εσωτερικές εκλογές στο Ποτάμι ανέδειξαν νικητή τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μήπως περιμένατε κάποιον άλλον; Και αν έβγαινε κάποιος άλλος τι θα γινότανε; Μήπως το κόμμα θα πήγαινε πάρα πάνω από το δύο και κάτι;

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Αυστρία για την περίθαλψη των προσφύγων. Με κάποιο πρόχειρο υπολογισμό αναλογούν πέντε ευρώ σε κάθε πρόσφυγα. Σώθηκαν οι δυστυχισμένοι. Η σχετική εισήγηση κατατέθηκε προς έγκριση την Τρίτη στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης. Πολυξοδεύονται οι κύριοι του βαλς, του μπράντυ και των σαλονιών. Παράλληλα δεν παρέλειψαν για ακόμη μια φορά να ταχθούν εναντίον της πολιτικής μετακίνησης των προσφύγων από την Ελλάδα στην Κεντρική Ευρώπη. Θαυμάστε τι συμμάχους έχουμε σ΄αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Επί τέλους πήρε το Όσκαρ.
Επί τέλους. Επί τέλους φίλοι μου και αδέλφια μου. Το πήρε. Το πήρε και ησυχάσαμε. Για το όσκαρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο μιλάω που για μήνες είχε γίνει το καθημερινό πρόβλημα όλου του κόσμου. Θα το πάρει; Μπα!  Δεν θα το πάρει ούτε και τούτη την έκτη φορά που βρέθηκε υποψήφιος. Σε όλες τις γωνιές του κόσμου ήταν το κύριο θέμα. Αν ο Ντι Κάπριο θα πάρει το όσκαρ. Μέχρι στοιχήματα έπεφταν. Τελικά προχτές το πήρε και ησυχάσαμε εμείς και ησύχασε και αυτός. Πάντως να σας πω για μένα το άξιζε όχι τώρα με την πρόσφατη ταινία του Η Σιωπή”, αλλά και σε άλλες απονομές που ήταν υποψήφιος και αποκλείστηκε γνωμη μου είναι ότι το άξιζε. Είναι ένας ηθοποιός κλάσεως.

Τα τρακτέρ γύρισαν σπίτι τους.
Μετά από σαράντα μέρες τα τρακτέρ άνοιξαν τα μπλόκα και αποχώρησαν ήρεμα. Κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε, οι συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό ήταν...μια απ΄τα ίδια, καφεδάκι και τοστάκι και αυτοί είναι καλά και εμείς ακόμη καλύτερα.
Τελικά όλη αυτή η φασαριά γιατί έγινε ρε παιδιά;
Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα.



7 σχόλια:

  1. Οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες πλουτίζουν την Βουλγαρία αφού δεν αντέχουν τη φορολογία και την ακρίβεια της Ελλάδας. κ.λπ. Ν Κ

    ...και που είμαστε ακόμη, Ντένη μου!............
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή χρειάζεται αγαπητή μου Υιώτα γιατί πολλά ακόμη μας περιμένουν.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Μένω 20 λεπτα απο τα Ελληνοβουλγαρικά συνορα και ξερω πολύ καλα την κατασταση που περιγραφεις. Τα τελευταια πέντε χρονια, πολλοί μεταφερθηκαν εκεί.
    Το στοιχείο με το συνεργατη του Μητσοτακη δεν το ήξερα.......
    Ο κος Μουζαλας να μας πει πόσα χρηματα θα δωσει η ΕΕ για τους πρόσφυγες και πόσα θα πάνε πραγματικα εκεί! Στο λεω εγω, αν όχι όλο, ενα μεγαλο μερος θα εξαφανιστει ως δια μαγειας!
    Καλή συνέχεια στη μέρα σου!
    Ντεννυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Αριάδνη κατανοώ την ανησυχία σου για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα με τους ανεύθυνους πολιτικούς. Για τα χρήματα της ΕΕ μην περιμένεις να δεις να γίνεται τίποτα για τους πρόσφυγες. Σε πολιτικές τσέπες θα καταλήξουν.
      Νάσαι καλά αγαπητή μου φίλη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Κονταρίνη εχω πολύ καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας , εύχομαι να είστε καλά
      Το βιβλίο σας Η ΓΕΙΤΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ πού βρίσκεται ?
      Επιθυμώ να μάθω νέα σας

      Παναγιώτης Παπασταυρίδης
      ppapastavridis@gmail.com

      Διαγραφή
  3. Εγώ αγαπητέ Ντένη φοβάμαι άλλο πράγμα.. Πόσο θα αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι αυτή τη κατάσταση? Πόσο θα αντέξουν να πεινάνε? Έχουν και μικρά παιδιά.. Και προς Θεού δε λέω πως οι ανθρωποι είναι κλέφτες ή κακοί αλλά όταν βλέπεις το παιδί σου να πεινάει και εσύ υποφέρεις - τι κάνεις τότε? Η Ελλάδα δε μπορεί να δώσει δουλειά στους Έλληνες θα δώσει σε όλους αυτούς? Και τι θα γίνει θα μείνουν εκεί εγκλωβισμένοι μία ζωή? Οι αρρώστιες? Δε ξέρω αλλά πολύ φοβάμαι πως έρχονται πολύ άσκημες μέρες για την Ελλάδα που δεν την έφταναν τα χάλια της, της πρόσθεσαν ένα ακόμη πρόβλημα. Εντάξει το σχέδιο των ξένων για πλήρη εξόντωση της πατρίδας καλά πάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα δίκιο αγαπητή μου Ελεάνα σε όσα γράφεις. Κι΄εμένα με απασχολεί πάρα πολύ το μέλλον αυτών των ανθρώπων γιατί είμαι σε θέση να μπορέσω να προβλέψω τι θα γίνει. Είναι γνωστό ότι ο χειρότερος σύμβουλος του ανθρώπου είναι η πείνα. Και καταλαβαίνω τι θα γίνει όταν αυτοί οι άνθρωποι θα πεινάσουν. Διότι οποσδήποτε θα πεινάσουν αφού η πατρίδα δεν είναι σε θέση να τους βοηθήσει. Βλέπω τώρα πως επιτίθεντε σαν κάποιο όχημα φτάσει εκεί με κάποια βοήθεια. Πόλεμος γίνεται για να τα αρπάξουν.
      Ο Θεός να βοηθήσει την πατρίδα μας.
      Νάσαι καλά αγαπητή μου φίλη.

      Διαγραφή