Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Που πάμε;

Να ξεκινήσω με δυο λόγια του Νίκου Kαζαντζάκη που διάβασα τούτες τις μέρες.
"Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες. Φύσηξε Χριστέ μου να γίνουν πεταλούδες."

Ένα χρόνο μετά από την θριαμβευτική εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αφού ο ελληνικός λαός με δυο ακόμη εκλογικές ενέργειες επιβεβαίωσε αυτή την νίκη όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπρος στο μεγάλο ερωτηματικό. Που πάμε;. Φυσικά περίμεναν ένα χρόνο μήπως και οι κυβερνώντες αποφασίσουν να κάμουν κάποια λίγα από τα τόσα πολλά που είχαν υποσχεθεί. Περίμεναν πως τουλάχιστον θα μπορούσαν οικονομικά να αναπνεύσουν μετά την πολύχρονη διακυβέρνηση της χώρας από τα άλλα κόμματα, περίμεναν να χαμογελάσουν, να σηκώσουν το κεφάλι τους. Τίποτε από όλα αυτά. Η κατάσταση όχι μόνο συνεχιζόταν η ίδια αλλά γινόταν και χειρότερη.
Πρόσωπα ανεύθυνα, πρόσωπα που καμιά σχέση δεν είχαν με την πολιτική, πρόσωπα που δεν γνώριζαν διπλωματική συμπεριφορά ανέλαβαν υπεύθυνες θέσεις με αποτέλεσμα την αποτελμάτωση της ζωής του ελληνικού λαού.
Φτάσαμε έτσι κάποιο πρωινό να πληρώνουμε την πολιτική άγνοια του Κατρούγκαλου, του Βαρουφάκη, του Παππά, της Χριστοδουλοπούλου και τόσων άλλων.


Αποτέλεσμα να γεμίσει η Ελλάδα τρακτέρ. Να κοπεί σε εδαφικά κομμάτια, τα οποία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Να μην μπορεί ο λαός να κυκλοφορεί. Να διαμαρτύρονται ξένες χώρες για τα εγκλωβισμένα οχήματα στα μπλόκα των διαμαρτυρομένων αγροτών. Κι΄ο λαός να έχει φτάσει να ζητιανεύει ένα κομμάτι ψωμί.
Αυτόν τον καιρό και άγνωστο για πόσο ακόμη η Ελλάδα θα βρίσκεται στην κρίσιμη θέση να είναι ένα βήμα από την καταστροφή. Οι αγρότες έχουν κλείσει όλα τα κύρια σημεία της χώρας την οποία συστηματικά έχουν κάμει κομμάτια. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει δει σοβαρά το θέμα και να καταφέρει να έχει κάποιον τίμιο και ειλικρινή διάλογο μαζί τους. Αντ΄αυτού χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά τον ελληνικότατο τρόπο του "διαίρει και βασίλευε" κατάφερε, με δόλιο τρόπο, να εισχωρήσει ανάμεσά τους, να δεχτεί σε διάλογο την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους χωρίς κάποια βάση και να δείξει για μια ακόμη φορά ότι στην δεδομένη στιγμή θα τα βάλει όλα στην άκρη και θα μπει στο χορό που της παίζουν οι Ευρωπαίοι δανειστές, αυτοί στους οποίους φρόντισε να δώσει το όμορφο όνομα Θεσμοί
Ήδη η ρήξη ανάμεσα στους απεργούς έχει αρχίσει με τα κυριότερα μπλόκα , Τεμπών, Μαλγάρων και Νίκαιας να διαμαρτύρονται και να δηλώνουν ότι ο διάλογος της κυβέρνησης πρέπει να γίνει με αγρότες και όχι με θεσμούς. Φυσικά η υποψία ανάμεσα στους απεργούς αγρότες άρχισε να παίρνει διαστάσεις αφού είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτοί που πήγαν σε διάλογο με την κυβέρνηση είναι κομματικά υποκινούμενοι.
Από την προηγούμενη εβδομάδα στα χέρια της κυβέρνησης υπήρχαν οι προτάσεις από τριάντα αγροτικά μπλόκα. Τα μπλόκα αυτά περίμεναν την πρόσκληση από την κυβέρνηση για να προσέλθουν σε διάλογο την οποία πρόσκληση όμως δεν έλαβαν ποτέ αφού η κυβέρνηση είχε ήδη αρχίσει να εφαρμόζει το σχέδιο διάσπασης των απεργών αγροτών. Κάτι που μάλλον έχει αρχίσει να πετυχαίνει και το οποίο τελικά θα το πετύχει οπωσδήποτε αφού αυτή είναι η λύση που επιδιώκει. Η διάλυση και όχι η συνεννόηση με αυτή την μεγάλη κοινωνική ομάδα του ελληνικού λαού.

Για μια ακόμη φορά θα γίνουμε μάρτυρες μιας άθλιας πολιτικής που όχι μόνο δεν θα σταματήσει την μάχη που δίνουν αυτή τη φορά οι αγρότες αλλά θα δημιουργήσει ακόμη πιο πολλά κοινωνικά προβλήματα αφού στις επάλξεις των κινητοποιήσεων και σε θέση μάχης βρίσκονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, επιστήμονες, συμβολαιογράφοι. Τι θα κάμει με όλους αυτούς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Πως θα τους αντιμετωπίσει;
Πως θα κυβερνήσει όταν ο λαός της χώρας είναι έτοιμος για να επαναστατεί κάθε στιγμή;. Κι΄ύστερα ας μην λησμονούν οι Κατρούγκαλοι όλων των ειδών ότι πάνω από όλα αυτά είναι και τα γηρατειά των 350 ευρώ. Τι θα γίνουν αυτοί οι ήρωες της ζωής; 

5 σχόλια:

  1. Καλο βράδυ Dennis .....ωραια φωτογραφεία στο
    banner μου άρεσε πολύ ....όσα για την κυβερνήσει ...ας βάλει ο θεός το χέρι του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου και αγαπητή μου Nienekenia.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη. Έχεις απόλυτα δίκιο. Μόνο το χέρι του Θεού μπορεί κάτι να κάμει.
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  2. ...η γλώσσα των σωμάτων και των εκφράσεων...
    Χίλιες ερμηνείες..
    όσο για τα υπόλοιπα;
    μη ξεχνάς κι εμείς πληρώνουμε...

    Χαίρε,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υιώτα μου συμβαίνει πάντα στις παλιανθρωπιές των πολιτικών να πληρώνουν μόνο οι λαοί.
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Ντενη! Όντως ο Βαγγελης που χαθηκε;;; Η Κωνσταντοπουλου ειναι ειδωλο τελειωσε χαχαχαχαχα!
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή