Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Άντε να δούμε τι θα γίνει.



Από προχτές βρίσκονται στην Αθήνα οι τέσσερις εκπρόσωποι των δανειστών. Το γνωστό κουαρτέτο, όπως χαριτολογώντας τους αποκαλούν οι Έλληνες, ίσως για να ελαφρύνουν κάπως τη δυστυχία τους. Βέβαια τους έχουν αλλάξει και το όνομα. Θεσμούς τους λένε τώρα. Ακούγεται πιο όμορφο. Άλλο να χρωστάς στους δανειστές και άλλο να χρωστάς στους θεσμούς. Και το παιγνίδι έχει αρχίσει.
Πιέζεται ασφυκτικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί της πιέζεται όλη η Ελλάδα για να επιτυχουν την υπερψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων των προαπαιτούμενων προκειμένου να κατορθώσει να γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση η αποταμίευση της πρώτης δόσης με τα δύο δισεκατομμύρια. Αρκετά δύσκολο βέβαια με μια αντιπολίτευση να διάκειται εχθρικά προς την κυβέρνηση και όχι άδικα, μετά από όλα όσα έχουν προηγηθεί. Ειλικρινά είναι άγνωστο το που βαδίζει η χώρα μας. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι θετικό.
Το αποκορύφωμα της πολιτικής κατάστασης ήταν η υποτιθέμενη αμέλεια κάποιων υπουργών της κυβέρνησης να μη δηλώσουν κάποια εκατομμύρια τους στο “Πόθεν έσχες” με την απλή και παιδαριώδη αφέλεια και την βλακώδη λέξη “το ξέχασα”
Πόσο εύκολα ξεχνιούνται τα εκατομμύρια από τους πολιτικούς σε μια χώρα που ο λαός της δεν έχει να φάει.Τελικά είναι πλέον μια πραγματικότητα. Ο Έλληνας πολιτικός θα πρέπει να κλέβει αλλιώς δεν μπορεί να είναι πολιτικός.
Η κατάσταση στην πατρίδα μας έχει εξελιχθεί σε τραγωδία. Ο λαός υποφέρει. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τόσα πολλά είχε υποσχεθεί προεκλογικά τώρα προσπαθεί να επιζήσει φορολογόντας εγκληματικά τον απλό λαό. Οι συνταξιούχοι πληρώνουν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων.
Ούτε που σκέφτονται να αγγίξουν τον Φλαμπουράρη, τον Σταθάκη και τόσους άλλους που κρύβουν στις τράπεζες του εξωτερικού τα εκατομμύρια τους. Ποιος τολμά να τους αγγίξει;
Και το “φαινόμενο” του πολιτικού χώρου που ακούει στο όνομα Κατρούγκαλος, σαν μόνη λύση βρήκε το χτύπημα στους συνταξιούχους. Όλες οι συντάξεις σε μία με ποσά χαμηλά ίσα για ένα πιάτο φαΐ. Ξεχάστε τις επικουρικές, τις αναπηρικές, το ΕΚΑΣ . Όλα σε μία των 390 ευρώ. 
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την προεκλογική περίοδο του 2014, που ο Αλέξης Τσίπρας αλώνιζε τη χώρα υποσχόμενος παραδείσους. Είχε μάθει πολύ καλά το μάθημά του. “Χάιδεψε το λαό. Υποσχέσου αυτά που θέλει και θα σε ψηφίσουν”
Και τι δεν υποσχέθηκε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτόν. Από κατάργηση του μνημονίου, εξαφάνιση ΕΝΦΙΑ, αφαίρεση φόρων, αύξηση συντάξεων, αύξηση μισθών. Ακόμη και έναν πεντοζάλη πρόσφερε στους δανειστές μας. Συγνώμη. Στους θεσμούς ήθελα να πω. Μόνο που το πεντοζάλη έγινε χορός του Ζαλόγγου και χορεύεται σε καθημερινή βάση από τον λαό της Ελλάδας.
Όσο κι΄αν φωνάζαμε τότε μέσα από τα γραφτά μας ότι τίποτε δεν θα καταφέρει, όσο κι΄αν γράφαμε ότι δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, κανείς δυστυχώς δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι μόνο λόγια ήσαν όλα για το ψάρεμα της ψήφου. Κι΄αφού το πέτυχε για εφτά μήνες διαπραγματευόταν αφήνοντας την κατάσταση να εξελίσσεται καθημερινά προς το χειρότερο,
με τον Βαρουφάκη και τους συνοδούς τους να πηγαινοέρχονται στις Βρυξέλλες για να επιδεικνύουν τα εμπριμέ πουκάμισά τους ενώ ο Σόϊμπλε, ο Ντάϊσελμπλουμ και όλη η αληταρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας απειλούσαν να μας πετάξουν έξω. Είχαν την καλοσύνη μάλιστα να δώσουν κι΄ ένα εύηχο όνομα σ΄αυτή την παλιανθρωπιά τους. Grexit το ονόμασαν. 'Έτσι για να μας το σερβίρουν πιο γλυκά και να δεχτούμε ευχαρίστως το τρίτο δολοφονικό μνημόνιο το οποίο υπόγραψαν οι άρχοντες της κυβέρνησης αφού δεν μπορούσε πλέον να γίνει αλλιώς.
Και τώρα μπροστά τους απειλητικό έχει υψωθεί το τείχος των θεσμών. Βρείτε χρήματα να πληρώσετε τις υποχρεώσεις σας αλλιώς ψοφάτε από την πείνα. Κι΄όπως πάντα καλείται να πληρώσει ο απλός λαός.

Είναι απορίας άξιο πως και γιατί δεν έγιναν περικοπές στις αποδοχές των πολιτικών. Είναι απορίας άξιο πως και γιατί δεν φορολογήθηκε η περιουσία της εκκλησίας. Είναι απορίας άξιον πως και γιατί δεν σχόλασαν τόσους περιττούς σε δημόσιες υπηρεσίες. Πως δεν μείωσαν τις 2800 υπαλλήλους της Βουλής., που τους βλέπουμε να κουβαλάνε ένα ποτήρι νερό σ΄αυτούς που μιλάνε. Πως δεν έκλεισαν κάποιες υπηρεσίες που μόνο στα μισθολογικά χαρτιά υπάρχουν. Πως δεν κατάφεραν να αγγίξουν τις ελληνικές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Γιατί δεν έγινε ούτε μία επένδυση. Πως τελικά δεν έγινε κάποια κίνηση να ανοίξει η αγορά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ανίκανη η κυβέρνηση για κάποια κίνηση θετική μοιάζει να περιμένει το μάννα εξ΄ουρανού.Κι΄έχει απομείνει ο άμοιρος λαός της να κοιτάζει τον ουρανό και να σκέφτεται Άντε να δούμε τι θα γίνει.

12 σχόλια:

  1. Αγαπημένε μου φίλε Ντένη, τι να χρωστάω στον Μανώλη ή Μανωλάκη ή Μανωλιό το αποτέλεσμα είναι ένα, οτι χρωτάω!!!!
    Τη φράση σου "ο Ελληνας πολιτικός θα πρέπει να κλέβει αλλιώς δεν μπορεί να είναι πολιτικός" θα την αλλάξω λίγο "....αλλιώς δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική" βλέπεις αν δεν κλέψει δεν υπαρχει λόγος να ασχοληθεί με το άθλημα. Γιατί ο μόνος λόγος που οι περισσότεροι μπαίνουν στον χώρο της πολιτικής είναι μόνο για να κλέψουν. Κάποιοι βέβαια (βλέπε Αλέξης) το κάνουν και για την δόξα.
    Είμαι σίγουρη πως τα χειρότερα έρχονται, οι συντάξεις κλπ δεν είναι τίποτα μπορστά σε αυτό που έρχεται. Γιατί αν το καλοσκεφτείς ένας μικρός ελεύθερος επαγγελαμτίας θα πει στον εαυτό του "Η δουλειά πάει από το κακό στο χειρότερο λόγω της πεσμένης αγοράς. Οι φόροι και ο Φ.Π.Α όλο και αυξάνονται. Οι εισφορές στα ταμεία επίσης. Για μία σύνταξη που δεν θα πάρω πριν τα 67 αλλά και μια σύνταξη, που δεν παίρνει σήμερα, καλά καλά ο πατέρας κι η μάνα μου. Προς τι λοιπόν τόσος κόπος; Ας κλέψω κι εγώ το κράτος αφού με κλέβει κι αυτό καθημερινά και κατ' εξακολούθηση τόσα χρόνια." Ο Έλληνας σήμερα πληρώνει όχι για να σωθεί ο ίδιος όπως εσκεμένα τον κάνανε να πιστεύει αλλά για να σωθεί η τράπεζα στην οποία έχει επενδύσει τα λιγοστά λεφτά που με κόπο και ιδρώτα έβγαλε. Αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχασε πολύ περισσότερα από αυτά που έχει στη τράπεζα. Πόσα σπίτια μένουν ξενοίκιαστα; Πόσα σπίτια πουλήθηκα σε πολύ χαμηλές (εξεφτελιστηκές) τιμές; Πόσοι άνθρωποι πουλήσανε ότι μάζεψαν όλα αυτά τα χρόνια; Και καλά αυτοί που είχαν κάτι για να πουλήσουν. Αλλά αυτοί που δεν είχαν και δεν έχουν και δεν θα έχουν;;;;;;
    Δυτυχώς οι πολιτικοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο αλλά ούτε και τσίπα. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως κανένας σωστός άνθρωπος, με ήθος και αξίες δεν θα ασχολούταν με την πολιτική γιατί είναι ένας χώρος βρώμικος γεμάτος κλέφτες κι απατεώνες.
    Πραγματικά δεν θέλω να δω τι θα γίνει γιατί πιστεύω ότι δεν θα είναι καθόλου καλό....
    Καλή σου μέρα σου εύχομαι, τα φιλιά που και την αγάπη μου σε σένα και την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου αγαπημένη μου φίλη.
      Σωστή η αλλαγή στη φράση μου περί κλοπής. Γίνεται πολιτικός για να κλέψει.
      Στ΄αλήθεια δίνεις μια πραγματική εικόνα της Ελλάδας όπως είναι σήμερα.Διαβάζω όλες τις εφημερίδες, βλέπω τέσσερα ελληνικά κανάλια αλλά στο βάθος ξέρω πως τα συμφέροντα δεν τους αφήνουν να πουν την αλήθεια. Το έχω πει εδώ, στα ΜΜΕ της Ομογένειας ότι η Ελλάδα πάει για χρεωκοπία. Δεν γλυτώνει. Άλλωστε αυτή είναι και η επιθυμία των "θεσμών". Ο Θεός να τους κάμει θεσμούς.
      Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε κορίτσι μου από να περιμένουμε ευχόμενοι για το καλύτερο.
      Την αγάπη μου Νίκη μου. Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Ζούμε τραγικές στιγμές, Ντένη. Δυστυχώς... Όλοι ευχόμαστε για κάτι καλό, ένα θαύμα που θα δώσει μια ανάσα ζωής στον ελληνικό λαό, όμως οι οιωνοί είναι πολύ κακοί...
    Άντε να δούμε τι θα γίνει.. ακριβώς όπως λες κι εσύ..

    Καλή συνέχεια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια μου λέει και η Νίκη πιο πάνω καλή μου φίλη. Γνωστά σε εμας εδώ στην ξενητιά όπου παρακολουθούμε όλοι με αγωνία την τύχη της πατρίδας μας αφού εκεί έχουμε δικούς μας ανθρώπους.Ευχή όλων μας αλλά και προσευχή μας να έρθουν καλύτερες μέρες.
      Υπομονή και προσευχή στον Θεό καλή μου.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. από το κακό στο χειρότερο...δυστυχώς! :(((

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δυστυχώς Αριστέα μου, όπως το λες. βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο.
      Πολύ φοβάμαι ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την ΕΕ πλησιάζει. Όλα δείχνουν ότι δεν θα το αποφύγουμε.
      Ο Θεός να μας ύπηθεί.

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς η πελατειακή αντίληψη των πολιτικών μας η απόφαση τους να μην βάλουν βαθειά το χέρι στο Δημόσιο και να ξεριζωθούν την γάγραινα που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν οπως σωστα αναφέρεις μας εχει φτάσει στην απόγνωση .... Οι νοικοκυραίοι έγιναν έπαιρνες και αλωνίζουν στη πλάτη τους οι αλητηριοι.... Εισαι πολυ σωστός φίλε μου καλο Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς καλή μου Κάτια, δεν καταφέραμε να φτιάξουμε αυτή τη δόλια την πατρίδα και να την βάλουμε στο σωστό δρόμο. Και τούτο διότι όλοι γίνονται πολιτικοί για να κλέψουν, ν΄αρπάξουν και να φάνε. Κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε γι΄αυτή τη δόλια την πατρίδα.Όπως πολύ σωστά αναφέρεις οι αλητήριοι αλωνίζουν στις πλάτες των νοικοκυραίων.
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  5. Για να καταλάβεις Ντένη μου πού έχουμε φτάσει, θα σου πω αυτό που μου έκανε εντύπωση.Ξέρεις ότι τώρα χειμωνιάζει αρχίζουν οι ονομαστικές εορτές.Τηλέφωνα για χρόνια πολλά κλπ. Λοιπόν δυο στους τρεις φίλους μας είπαν ότι τα παιδιά τους, των δυο ανύπαντρα έφυγαν για εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Της άλλης φίλης εφυγε η κόρη -γιατρός- οικογενειακώς. Άλλων φίλων έτοιμα να φύγουν τα παιδιά, έχουν βρει δουλειές και εγκαταλείπουν την Ελλάδα.Τουλάχιστον θα έχουμε πρόσφυγες για να μην αδειάσουμε από ανρθώπους. Εκεί βαδίζει η χώρα μας και νομίζω....φοβάμαι, ότι δρόμος γυρισμού δεν υπάρχει.
    Δυστυχώς τα ζω όλα αυτά και αν αφεθώ θα με πιάσει απόγνωση!!!!! Ευτυχώς που δε ζεις εδώ.....
    Να σαι καλά που όμως νοιάζεσαι τόσο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω Αννούλα μου καλή μου, γιατί έτσι νοιώθω κι΄εγώ κάθε βράδυ που βλέπω τις ειδήσεις στα ελληνικά κανάλια. Βλέπω τα νέα παιδιά να παίρνουν τους δρόμους της ξενητιάς και ματώνει η καρδιά μου. Βλέπω επιστήμονες να αφήνουν την Ελλάδα και να φεύγουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες του εξω και δεν το αντέχω.
      Πονάω πολύ την πατριδα μου αλλά λέω ευτυχώς που έφυγα και μπόρεσα να δώσω μια αξιοπρεπέστατη ζωή στα παιδιά μου. Οι κόρες μου και οι δυό είναι καθηγήτριες σε Λύκεια με πολύ υψηλούς μισθούς. Αν ήταν στην Ελλάδα θα ήσαν σερβιτόρες σε καφετέριες. Ο συχωρεμένος ο γιός μου ήταν καθηγητής ιστορικός στο πανεπιστήμιο Exeter του New Hampshire. Και όλα τα παιδιά εδώ που αποφασίζουν να σπουδάσουν είναι σίγουρα ότι θα βρούνε δουλιά στο αντικείμενό τους. Αννούλα μου την πατρίδα μας την σκότωσαν. Και πολύ φοβάμαι ότι οι Ευρωπαίοι μας επιφυλλάσουν ακόμη χειρότερα.
      Την αγάπη μου πάντα Αννούλα μου.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα φίλε μου.
    Άραγε υπάρχει ελπίδα για την χώρα μας;
    Πού να ακουμπήσουμε;
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου καλησπέρα σου.
      Τι ελπίδα να υπάρχει καλή μου αφού οι Ευρωπαίοι προσπαθιούν να μας αποτελειώσουν;
      Ελπίδα να υπάρχει από που;
      Μόνο ο Θεός.
      Πολύ φοβάμαι ότι μας επιφυλάσουν το τελευταιο και δυνατό χτύπημα. Να μας πετάξουν έξω από Ευρώπη οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται.
      Μακάρι να διαψευστώ.
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή