Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι δολοφονικές επιθέσεις στα κολέγια.



Αυτά θα συμβαίνουν αφού τα όπλα θα συνεχίσουν να πωλούνται ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ.

Θαυμάστε πατέρα. Δυόμιση χρόνων η κορούλα του και τη μαθαίνει να πυροβολεί.
Τρομακτικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν οι δολοφονικές επιθέσεις στα διάφορα κολέγια με πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Το κράτος βέβαια κάνει ό,τι μπορεί για να τις προλάβει αλλά είναι αδύνατο να τα καταφέρει. Συμβαίνει οι επιθέσεις αυτές να μην αφήνουν κάποιες ενδείξεις ούτε πότε θα συμβούν αλλά ούτε και που θα επιτεθεί ο αρρωστημένος δολοφόνος. Πάντως οι περισσότερες μέχρι σήμερα δολοφονικές επιθέσεις έχουν γίνει στις Μεσοδυτικές Πολιτείες και τις Πολιτείες του Νότου.
Τον περασμένο Ιούλιο ταξίδεψα οδικώς στην Φλώριδα, λόγω του ότι θα έπρεπε να κάμω κάποιες στάσεις σε διάφορες πόλεις κατά την διάρκεια της διαδρομής. Από την στιγμή που περάσαμε τα σύνορα της Βόρεια Καρολίνας μέχρι που φτάσαμε στη Φλώριδα παράλληλα με τον δρόμο που οδηγούσα, μας ακολουθούσαν τεράστιες διαφημίσεις από εργοστάσια, εταιρείες και καταστήματα κατασκευής και εμπορίας όπλων. Μιλάμε για εκατοντάδες διαφημίσεις και στις δύο πλευρές του δρόμου Highway 1-95. Πιστέψτε με είχα απομείνει αμίλητος να παρακολουθώ όλα αυτά και να σκέφτομαι.
-Μα είναι δυνατόν; Τέτοιο εμπόριο όπλων; Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορέσει να το σταματήσει;
Υπάρχει αυτός ο κάποιος. Είναι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που έχει ξεκινήσει έναν αγώνα. Έναν αγώνα, που όμως όχι μόνο δεν βρίσκει συμπαραστάτες αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι απέναντί του αρνούνται να συμπορευτούν μαζί του. Αλλά και το πανίσχυρο λόμπι των κατόχων όπλων ( Εθνική Ένωση Όπλοκατόχων – NRA ) εμποδίζει τις όποιες μεταρρυθμίσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής και αυστηρότερους νόμους.
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Τζεφ Μπους όταν ρωτήθηκε για τις δολοφονικές επιθέσεις είπε.
-Συμβαίνουν αυτά.
Αγαπητέ κύριε υποψήφιε για το προεδρικό αξίωμα της χώρας δεν φτάνουν μόνο οι προσευχές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο έτερος των ρεπουμπλικανών υποψηφίων κύριος Ντόναλντ Τράμπ.
Από κει και πέρα καταλαβαίνετε πως βλέπουν την δολοφονία των παιδιών μας που βρίσκονται στα κολέγια για να σπουδάσουν και να γίνουν άνθρωποι. Και το κακό δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι γονείς που δεν ελέγχουν την συμπεριφορά των παιδιών τους και δεν ζητούν τη βοήθεια κάποιας Υπηρεσίας όταν βλέπουν κάτι ύποπτο και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.
Ο δολοφόνος του 'Όρεγκον Κρις Χάμπερ Μέσερ. 
Δεκαπέντε όπλα είχε στο σπίτι του ο δολοφόνος του Όρεγκον, Κρις Χάμπερ Μέσερ, από τα οποία, κατά την διάρκεια της επίθεσης, χρησιμοποίησε τα τέσσερα, αφήνοντας εννέα νεκρούς και είκοσι τραυματίες. Δεκαπέντε όπλα σημαίνει ένα μικρό οπλοστάσιο που θα μπορούσε να οπλιστεί μια ολόκληρη ομάδα. Και γεννάται το ερώτημα. Αυτή η μάνα δεν τα είδε;

Μεταφορά των πτωμάτων. 
Κι΄αν τα είδε δοκίμασε να έχει  κάποιον διάλογο με το παιδί της; Δεν ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας; Δεν καταλαβαίνει ότι και η δική της ευθύνη είναι πολύ μεγάλη; Και δεν είναι μόνο ότι υπάρχουν γονείς που δεν ελέγχουν την συμπεριφορά των παιδιών τους και τα όπλα που έχουν στο σπίτι τους αλλά είναι και αυτοί οι γονείς που ενθαρρύνουν και βοηθούν τα παιδιά τους στην γνωριμία με τα όπλα. Σαν τον πατέρα της φωτογραφίας στην αρχή του άρθρου μου, που φροντίζει να γνωρίσει τα όπλα στην δυόμιση χρόνων κορούλα του και όχι τις κούκλες που θα έπρεπε να παίζει το παιδάκι του.
Η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ Wal Mart σε μια συμβολική κίνηση σταματάει να πωλεί το ημιαυτόματο ΑR-15 με το οποίο έχουν γίνει οι πιο πολλές φονικές επιθέσεις. Όμως η μισή Αμερική το έχει ήδη προμηθευτεί.
Αν δεν καταφέρουμε να θέσουμε κάτω από έλεγχο τις δολοφονικές επιθέσεις στα κολέγια αλλά και σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, αν δεν βοηθήσουμε αυτούς που θέλουν να καταργηθεί η οπλοκατοχή, αν δεν σταθούμε αρνητικά απέναντι σε δολοφονικές ενέργειες και επιθέσεις η ζωή μας θα κινδυνεύει ακόμη και μέσα στα σπίτια μας. Όταν τα όπλα πωλούνται όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ τότε κάτι πολύ κακό συμβαίνει με την αμερικανική κοινωνία. Στο χέρι μας είναι να φωνάξουμε όχι στα όπλα.


14 σχόλια:

  1. Πολλές φορές λέω πως τίποτα δεν με σοκάρει πια, αλλά όχι ρε γ@mwτο: Αυτό είναι και σοκαριστικό και φρικιαστικό...
    Δεν ξέρω τί να γράψω... Υπάρχει τόση εξοικείωση πια με το όπλα και την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής που μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας... Ο καθένας μπορεί να έχει ένα όπλο, να εισβάλει οπουδήποτε και πλέον να είναι ικανός για το οτιδήποτε... Αυτό ας ήταν το τελευταίο συμβάν...
    Καλό βράδυ, Ντένη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να πιάσει η ευχή σου Γιάννα μου αλλά δεν το βλέπω.Όσο υπάρχουν Πολιτείες, ιδίως στο Νότο, που αγωνίζονται να μην τους αφαιρεθεί το νόμιμο δικαίωμα της οπλοκατοχής, ησυχία δεν θα έχουμε. Είναι τρομερό να βαδίζεις σ΄ένα δρόμο και να βλέπεις τη βιτρίνα να έχει τα όπλα. Τι να κάνει ο κοσμάκης;
      Να είσαι καλά φίλη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  2. Εννοείται ότι συμφωνώ και επαυξάνω ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου καλή μου, αυτό θα πρέπει να το φωνάζουμε όλοι μας κάθε μέρα.
      Την αγάπη μου καλή μου.

      Διαγραφή
  3. Το LOBY των κατασκευαστών όπλων στις ΗΠΑ είναι τόσ δυνατόν ώστε μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν τολμά κανείς να τα βάλει μαζί του. Ακόμη και η Χίλαρυ Κλιντον στον προεκλογικό λόγο της σήμερα προσπαθεί να μας πίσει να τιμωρείταο ο μικροπωλητής όπλων όταν τα πουλά σε ανήλικου όχι οι μεγαλοκαρχαρίες που ελεύθεροι τα πωλούν αζικώς. έχω γνωρίσει πολλούς έλληνοαμερικάνους οι οποίοι ανήκουν σε αυτό το σωματείο κατέχουν ένα σωρό όπλα ακόμα τα διαφημίζουν και στο FB και όχι μόνο αλλά προσβάλλουν όσους αρνούντε να κατέχουν όπλα.
    Διότι άμα δεν έχεις την καρδιά να τραβήξεις την σκανδάλη ή να γίνεις δολοφόνος τότε τι το χρειάζεσαι;

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει απόλυτα δίκιο φίλε Γαβρίλη. Είναι ένα μεγάλο κακό που δεν χτυπιέται εύκολα. Δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει αυτούς που είναι πίσω από αυτό το LOBY.Δυστυχώς κάθε τόσο θα θρηνούμε θύματα. Κι΄εγώ έχω γνωρίσει μερικούς δικούς μας που πάνε στη δουλιά τους με το περίστροφο στη μέση Ο Θεός να μας φυλάει.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  4. Διονύση καλημέρα
    Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει και αμέσως το μυαλό, πάει στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ... Φοβάμαι όμως πως δεν είναι η μόνη λύση... παράλληλα πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν ν' αγαπούν, να μην απομονώνουν το διαφορετικό, να μη δημιουργούν περισσότερες ανασφάλειες σε ανασφαλείς ανθρώπους... να μάθει η κοινωνία να είναι λιγότερο "ατομική" και περισσότερο "συλλογική" για να αποφευχθεί κι άλλο αίμα...
    Να είσαι καλά, καλέ μου φίλε! Ευχαριστώ που το ανέδειξες!!!
    Την αγάπη μου
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου καλή σου μέρα.
      Εκτιμώ όσα λες και μακάρι να μπορούσε να γίνουν μια πραγματικότητα. Δεν το βλέπω εύκολο, για να μην πω ακατόρθωτο.Τουλάχιστον εδώ δεν μπορεί να γίνει τίποτα εύκολα διότι ο χορός των εκατομυρίων είναι πολύ μεγάλος. Ο Ομπάμα κάνει πολλούς αγώνες αλλά απέναντί του έχει θηρία.
      Την καλημέρα μου καλή μου Μαρίνα και θα σου γράψω.

      Διαγραφή
  5. Καλημερα φιλε μου απολυτα σωστη η αναρτηση σου χρειαζεται μια εμπρακτη κινηση εναντια στα οπλα που δυστυχως εχουν επιβληθει με τον ενα η τον αλλο τροπο στη ζωή μας και περα απο την Αμερικη . Αρχικα θα πρεπει να βελτιωθουμε σαν ανθρωποι να πλησιασουμε τους γυρω μας οπως σωστα ειπε η Μαρινα και στη συνεχεια να ασχοληθουμε ουσιαστικα με το προβλημα αυτο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Marilise καλή σου μέρα.
      Κατ΄αρχάς να σ΄ευχαριστήσω για την επίσκεψη.
      Πολύ σωστά όσα λες και μακάρι να μπορούσαν να γίνουν μια πραγματικότητα. Αυτά που ζούμε εμείς εδώ κάθε τόσο είναι μια τραγωδία. Πριν δυο χρόνια στην Πολιτεία Κοννέκτικατ έγινε η επίθεση μέσα σε δημοτικό σχολείο και σκότωσαν 20 μικρά παιδάκια.Ο μεγάλος μου εγγονός πάει σε κολέγιο και του χρόνου θα πάει και η εγγονή μου και από τώρα τρέμει η ψυχή μας. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Κάτι θα πρέπει να γίνει αλλά τι και ποιός όταν αυτοί οι μεγαλέμποροι είναι δούλοι των εκατομυρίων.
      Νάσαι καλά καλή μου και να τα λέμε.

      Διαγραφή
  6. Είναι τρομακτικές οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα των όπλων. Και είναι το ερώτημα, πού βρίσκεται η κοινωνία; το κράτος; Γιατί δεν υπάρχει παιδεία; Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση; επιμόρφωση; Πού βρίσκεται η οικογένεια; Πώς γίνεται ένας άνθρωπος με ελαφρά τη καρδία να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή για χάρη γούστου;
    Αλλά βέβαια, δύσκολο είναι να τα βάλεις με τα λιοντάρια... όταν υπάρχει το κέρδος στη μέση, όλα γίνονται πιο δύσκολα..
    Φιλιά πολλά Ντένη! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στ΄αλήθεια αγαπητή μου Αναστασία πρόκειται για ένα τρομερό θέμα. Οι διαστάσεις που έχει πάρει, ιδιαίτερα εδώ που βρισκόμαστε, είναι τρομακτικές. Φεύγουν τα εγγόνια το πρωί για το σχολείο και παρακαλάμε το Θεό να τα προστατεύει.Έχουμε φτάσει να τρέμουμε ώσπου να πάμε το μεσημέρι να τα πάρουμε.Εδώ, στην Αμερική γίνεται ένας τρομερός χορός εκατομυρίων γύρω από τα όπλα. Αν έβλεπες τις διαφημίσεις που είδα στο Highway 95 θα καταλάβαινες πόσο μεγάλο είναι το εμπόριο των όπλων εδώ και τι κέρδος αποφέρει.
    Δυστυχώς για την ώρα καμιά λύση δεν φαίνεται παρ΄όλους τους αγώνες που κάνει ο Ομπάμα.
    Ελπίζουμε καλή μου να το καταφέρει κάποτε.
    Την αγάπη μου και φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενώνω τη φωνή μου με τη δική σου!
    Όχι στα όπλα!
    Και το λέω και το εννοώ, αφού στα παιδιά μου ούτε για αστείο δε διανοήθηκα να τους πάρω ποτέ όπλο για παιχνίδι.
    Ο γιος μου βέβαια, αργά ή γρήγορα ανακάλυψε τον τρόπο να παίζει και με όπλα, αφού τα κατασκεύαζε με τα lego του, ή ακόμα ακόμα και με μανταλάκια.
    Αυτό με έκανε τότε να καταλάβω πως οι επιρροές από τους γύρω είναι τις περισσότερες φορές καθοριστικές.
    Οι συναναστροφές με παιδιά που είχαν παιχνίδια όπλα π.χ., και θυμήθηκα κι όλες εκείνες τις φορές που παίζαμε "πόλεμο" μικροί, ενώ οι γονείς μας δεν ήταν πολεμοχαρείς...
    Φαντάζομαι λοιπόν πως σε μια κοινωνία που τα όπλα τα βρίσκεις ακόμα και στο σούπερ μάρκετ κι ο γονιός (ανατριχιαστικό στα αλήθεια) τα "διδάσκει" στα παιδιά του, πόσο εύκολο είναι ένας με ψυχολογικά, ή άλλα θέματα στο ανύπαρκτο μυαλό του, να βγάλει το μίσος του σκοτώνοντας.
    Τραγικό και αδιανόητο συνάμα και πολύ φοβάμαι πως μόνο θα εξαπλώνεται το φαινόμενο, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα. Που τα μέτρα δεν ευνοούν τους κατασκευαστές του θανάτου, οπότε ο κύκλος που άνοιξε με αίμα δε θα κλείσει εύκολα!

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλή μου φίλη.
      Εκτιμώ την θέση σου απέναντι στα όπλα.Να σου πω ότι κι΄εμείς εδώ καταφέραμε και κρατήσαμε τα παιδιά μας έξω από το παιγνίδι των όπλων. Το ίδιο κάνουμε και με τα εγγόνια και δόξα τω Θεώ έχουμε καταφέρει να τα κρατάμε μεκρυά. Το πρόβλημα όμως υπάρχει και θα υπάρχει όσο πίσω από εμπόριο των όπλων κρύβονται τεράστια συμφέροντα. Τόσο τεράστια που και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να κάμει κάτι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Φεύγουν τα παιδιά μας για το σχολείο και τρέμει η ψυχή μας ώσπου να ξαναγυρίσουν. Και να σκεφτείς ότι και οι δύο μου οι κόρες είναι καθηγήτριες. Καταλαβαίνεις τι περνάμε.
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη και καλό σου Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή