Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Άρχισαν τα όργανα.


Η αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων. Σύμφωνα με την Ραχήγλ Μακρή, ένα μπουρδέλο.
Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015 ανέδειξαν νικητή το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα , τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και όπως ήταν αναμενόμενο χωρίς την αυτοδυναμία των 151 εδρών. Επόμενο ήτα να στραφεί σε κάποια συμμαχία. Και αφού, παρ΄όλες τις προβλέψεις , το κόμμα των ΑΝ-ΕΛ κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή ήταν επόμενο ο Αλέξης Τσίπρα να στραφεί προς τους πρώην συνεταίρους του, κάτι που ο πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος αποδέχτηκε και η συμμαχία έκλεισε. Δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς..
Οι συγκυβερνήτες της χώρας.
Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά με αυτή τη συμμαχία και θα τεθεί σαν κύρια βάση το καλό της χώρας. Ελπίζω και φοβάμαι. Όλα δείχνουν πολύ εύθραυστα.
Ελπίζω ότι αυτή τη φορά οι δυο συνεταίροι θα είναι πιο προσεκτικοί έτσι ώστε να αποφευχθούν τα τραγικά λάθη που σημάδεψαν την προηγούμενη συμμαχία τους. Και κυρίως θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η εκλογή των προσώπων που θα αποτελέσουν την κυβέρνηση. Διότι θα ήταν τραγικό να δούμε και πάλι πρόσωπα που ζημίωσαν τις προσπάθειες της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ-ΕΛ.
Κι΄ενώ εμείς ευχόμεθα αυτά τα ωραία στο εσωτερικό των δύο συνεταίρων κομμάτων η φαγωμάρα άρχισε με την διανομή των υπουργείων. Βλέπετε πριν τις εκλογές ο Πάνος Καμμένος μοίραζε υποσχέσεις για υπουργεία, όπως μοιράζει κανείς ξεροκόμματα ψωμιού σε πεινασμένους.
Ο πολύς Δημήτρης Καμμένος.
Κι΄όχι μόνο στον ξάδελφό του Δημήτρη Καμμένο αλλά και σ΄αυτόν τον Νίκο Νικολόπουλο είχε υποσχεθεί χωρίς να λάβει υπ΄όψη του την γνώμη των Ευρωπαίων για τον Νικολόπουλο μετά από τα όσα πολιτικά και κοινωνικά σφάλματα έχει διαπράξει.
Ο απαιτητικός Νικολόπουλος.
Από την άλλη οι “53” διαφωνούντες, με τον Σακελλαρίδη επί κεφαλής, έχουν αρχίσει να εξελίσσονται σε πλατφόρμα. Μια άλλη εξίσου επικίνδυνη πλατφόρμα. Και όπως όλα δείχνουν αν ο Τσίπρας δεν τους προσέξει μάλλον θα εξελιχθούν σε πλατφόρμα τύπου Λαφαζάνη. Μάλιστα μια πρώτη ένδειξη είναι ότι έθεσαν όρο ότι για να επιστρέψει ο Τσακαλώτος στο ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να του δοθεί η αποκλειστικότητα της υλοποίησης του 3ου μνημονίου.
Στον σχηματισμό της κυβέρνησης οι “53” είχαν λόγο και μάλιστα έθεσαν και veto για κάποια πρόσωπα. Κυρίως η πλατφόρμα αυτή απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση να έχει αριστερό πρόσημο. Αυτό μάλλον θα πρέπει να εκληφθεί ως σωστό.
Εν τω μεταξύ όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα για την κυβέρνηση έχουν αρχίσει πολύ πριν αυτή μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Όλα δείχνουν ότι ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝ-ΕΛ Νίκος Νικολόπουλος θα παίξει έναν δύσκολο ρόλο για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αφού δεν του έδωσαν κάποιο υπουργείο που τόσο πολύ απαιτούσε. Όμως τα πάντα πρόλαβε ο εξάδελφος του συγκυβερνήτη προέδρου των ΑΝ-ΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος πριν συμπληρωθεί δωδεκάωρο από την ορκωμοσία του ως μέλος της κυβέρνησης οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά από δημοσιεύματα που έκαμε στο Twitter και τα οποία έκθεταν την ελληνική κυβέρνηση αφού χαρακτηρίστηκαν σαν αντισημιτικά και ανέντιμα.
Όλα αυτά φαίνεται ότι έχει αρχίσει να τα υπολογίζει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται λόγω της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε συνέντευξη στο Ιταλικο κανάλι Skai Italia, όπου είπε ότι ...ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον.
Και φυσικά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Πριν οι προσπάθειες καταφέρουν να απλώσουν μια κάποια ισορροπία σε όλα όσα αντιμετώπισε τις πρώτες μέρες της ύπαρξής της,
Μια σεμνή βουλευτίνα μέσα στο μπουρδέλο. 
μια δήλωση της Ραχήλ Μακρή από το ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 χτύπησε τα θεμέλια όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλης της χώρας. Η κυρία αυτή με εντελώς ξεδιάντροπο ύφος δήλωσε ότι ..η βουλή είναι ένας οίκος ανοχής. Και μάλιστα προχώρησε λέγοντας. Με τη διαφορά ότι οι εργαζόμενες στους οίκους αυτούς έχουν μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από το Κοινοβούλιο. Δεν πιστεύω να χρειάζονται περισσότερα για να νοιώσει ο Τσίπρας να τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια του όταν μάλιστα ετοιμάζεται να βρεθεί στην Αμερική για να συμμετάσχει στην στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου και θα ομιλήσει αλλά και πιθανόν να έχει μια συνάντηση με τον Ομπάμα. Φαίνεται ότι τα βάσανα της Ελλάδας δεν έχουν τέλος. Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς που είχε πει και ο αθάνατος Σουρής.
Εμ βέβαια. Αφού η Βουλή είναι μπουρδέλο τέτοιες φωτογραφίες επιτρέπονται.
Βέβαια ακόμη δεν έχει παραδώσει την προεδρική της πολυθρόνα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Θα γίνει στις 2 του Οκτώβρη. Το ερώτημα είναι αν η παράδοση θα γίνει ομαλά ή θα αντιμνετωπίσουμε τις εκρήξεις της αχαρακτήριστης κυρίας. Να δούμε τι μας επιφυλάσει.

8 σχόλια:

  1. Ασφαλώς και γνωρίζουμε τις δυσκολίες... Ελπίζουμε κι ευχόμαστε για το καλύτερο δυνατόν... Και όχι για εμάς: Για τις επόμενες γενιές πλέον (και να σημειωθεί πως είμαι 30 και απίστευτα θετικό άτομο... ... ...)
    Νομίζω πως ο συντοπίτης μου ο Σουρής (από τη Σύρο κι εκείνος!) τα είπε πολύ σωστά! Το καλό με εμάς είναι πως όσα ζόρια κι αν τραβάμε, μπορούμε να αυτοσαρκαζόμαστε!
    Καλή σου μέρα, Dennis!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω, καλή μου φίλη ότι για ακόμη μια φορά η πατρίδα μας θα φανεί παλληκάρι. Θα το ξεπεράσει και τούτο. Όμως στ΄αλήθεια πονάμε σαν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να πληρώνουν τόσο ακριβά τα λάθη των πολιτικών. Πάντως κι΄εγώ το πιστεύω ότι είναι μεγάλο προτέρημα για έναν λαό να μπορεί να αυτοσαρκάζεται. Δείχνει αυτός ο λαός ότι έχει μια ποιότητα πνεύματος μέσα του.
      Την αγάπη μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένε μου φίλε Ντένη, οφείλω να ομολογήσω πως με την τελευταία φωτογραφία και το σχόλιο που υπάρχει κάτω απο αυτή, γέλασα σχεδόν μέχρι δακρύων.
    Θεωρώ πως η κα Μακρή κακώς υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση και γενικά κακώς υπάρχει.... Κι αυτό επειδή έχει το ίδιο επίπεδο σαν άνθρωπος με τον κο Μεϊμαράκη. Τέτοιοι άνθρωποι λοιπόν δεν έχουν καμία δουλειά ούτε στη Βουλή ούτε και στην πολιτική σκηνή γενικότερα.
    Στα ναυπειγία ως λιμενεργάτες, εκεί είναι η θέση τους.
    Ελπίζω πάντα με αισοδοξία τα καλύτερα για το μέλλον όλων μας αλλά με επιφύλαξη.
    Τα φιλιά μου και την αγάπη μου πάντα σε σένα και την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου γλυκιά μου φίλη.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη. Να σου πω ότι μελέτησα τα πρόσωπά τους σ΄αυτή τη φωτογραφία. Δεν έχουν κανένα ίχνος φιλίας. Κάτι άλλο δείχνουν. Πάντως με το να τους στέλνεις στα ναυπηγεία εργάτες υποτιμάς τους αγωνιστές του μεροκάματου. Υπάρχουν άλλα που μπορείς να τους στείλεις. Κι΄ έχεις απόλυτα δίκιο ότι η θέση της Ραχήλ δεν είναι στον πολιτικό χώρο. Όμως δεν φταίει αυτή. Φταίνε και έχουν ευθύνη απέναντι στην πατρίδα αυτοί που ψηφίζουν τέτοιους ανθρώπους.
      Τα φιλιά μου κι΄εσύ αγαπημένη μου και θα τα λέμε.

      Διαγραφή
  3. Εχω παψει να ασχολουμε γενικα με ολους αυτους
    Καλοβραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι μόνος φίλε μου. Χιλιάδες σε ακολουθούν.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Ντάνη κι εγώ σταμάτησα πια να ασχολούμαι! Δυστυχώς!
    Πλήρη απογοήτευση απ' ΟΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου θυμάσαι που τα έλεγα;;;;;
      45 χρόνια τους έχω σπουδάσει όλους αυτούς τους γελοίους.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή