Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η αλήθεια να λέγεται.



Για μια ακόμη φορά νοιώθω την ανάγκη να δηλώσω ότι δεν είμαι οπαδός κανενός κόμματος στην Ελλάδα. Και τούτο όχι μόνο διότι κανένα δεν αξίζει να είσαι οπαδός του αλλά και διότι θέλω να νοιώθω ελεύθερος να αφήνω το χέρι μου να γράφει την οποιαδήποτε γνώμη έχω για τον καθένα.
Να πούμε λοιπόν ότι έχει προχωρήσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν ακούσαμε μια λέξη σοβαρή, μια λέξη αξίας, μια λέξη με νόημα από όλους αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουν να μας κυβερνήσουν και να σώσουν την πατρίδα μας.
Έχει καταντήσει πλέον γελοίο να μην ακούς από αυτούς τίποτε άλλο από βρισιές. Άχρηστος ο ένας, ψεύτης ο άλλος, ανίκανος ο τρίτος. Κανείς τους μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε κάποιο έστω υποτυπώδες πρόγραμμα Κανείς δεν άφησε κάποια σημάδια ελπίδας για την πατρίδα  Ελλάδα.
Κανείς δεν φάνηκε με κάποιο ενδιαφέρον για τον άμοιρο λαό της πατρίδας. Υβριστικές επιθέσεις ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι το πρόγραμμά τους.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που είπε στο κεντρικό δελτίο του STAR ο Νίκος Χατζηνικολάου. Πρέπει να πούμε ότι εντυπωσιάζει η σφοδρότητα των επιθέσεων των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας κατά του Αλέξη Τσίπρα και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια προχτές Τετάρτη είχαμε την αναμέτρηση των αρχηγών των κομμάτων. Ντιμπέϊτ το ονομάζουν. Κι΄εκεί τίποτα σοβαρό δεν ακούστηκε.
Οι εφημερίδες είχαν σαν τίτλο “Κοροϊδία το ντιμπέϊτ” ενώ ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, είπε χαρακτηριστικά. “Συμπαρίσταμαι στον ελληνικό λαό που παρακολούθησε μια εκπομπή χωρίς κανένα ενδιαφέρον.”
Στις 14 του μηνός και έξη μέρες πριν ο λαός να πει τη γνώμη του θα έχουμε την τηλεοπτική συνάντηση Τσίπρα – Μεϊμαράκη. Ίσως να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν κάποιο υποτιθέμενο πρόγραμμα. Όμως να είστε σίγουροι ότι ο περισσότερος χρόνος θα κατασπαταληθεί σε αντιπαραθέσεις, σε ύβρεις, σε επίρριψη ευθυνών, σε λάθη και σφάλματα, σε ανικανότητα.
Δεν κερδίζονται έτσι οι εκλογές κύριοι. Δεν διορθώνετι έτσι η πατρίδα κύριοι. Αρκετά. Το μόνο που έχετε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια είναι να έχετε δώσει το 6% των ψήφων του ελληνικού λαού στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και να την φέρετε να είναι το τρίτο κόμμα μέσα στην ελληνική βουλή. Αν αυτό σας ικανοποιεί μπράβο σας.

Κι΄αφού αναφέρθηκα στην Χρυσή Αυγή να πω ότι ο αποκλεισμός αυτής της οργάνωσης από τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των αρχηγών των κομμάτων αλλά και ο περιορισμένος χρόνος παρουσίασης της από τις οθόνες της ελληνικής τηλεόρασης κάθε άλλο παρά ζημιά προξενεί σ΄αυτό το εγκληματικό μόρφωμα στην παρουσία του στον προεκλογικό αγώνα. Το να αποκλείεις τον αρχηγό ενός κόμματος αλλά και το ίδιο το κόμμα να εκπροσωπηθεί σε μια προεκλογική αναμέτρηση κατ΄αρχάς είναι αντισυνταγματικό. Παράλληλα όχι μόνο δεν το ζημιώνεις αλλά αντίθετα το ωθείς να ανέβει ποσοστικά και επί πλέον του δίνεις την ευκαιρία να προβληματίσει προς όφελός του τον ψηφοφόρο. Την συμπεριφορά αυτή την εκλαμβάνει σαν φόβο για κάποιο κόμμα που είναι πάρα πάνω, που εκλογικά μετράει πιο πολύ, που πιθανόν να είναι καλύτερο και πιο δυνατό και είναι επόμενο να επηρεάζει τη γνώμη του ψηφοφόρου. Αυτή η συμπεριφορά των πολιτικών και ο τρόπος που αντιμετώπισαν την Χρυσή Αυγή τόσο επιπόλαια είναι η αιτία που το κόμμα αυτό, ένα κόμμα φασιστών, ένα κόμμα δολοφόνων κατάφερε όχι μόνο να εισέλθει στην ελληνική βουλή αλλά να φτάσει στην τρίτη θέση των κομμάτων. Αυτή η επιπόλαια συμπεριφορά των πολιτικών είναι η αιτία που σε καθημερινή βάση βλέπουμε το εκλογικό ποσοστό αυτού του κόμματος να ανεβαίνει ανησυχητικά. Αυτό έγινε χτες με το πολυδιαφημισμένο ντιμπέϊτ.Έτσι όπως πάτε κύριοι πολιτικοί της πατρίδας μας θα καταφέρετε κάποια μέρα να δούμε αυτούς τους εγκληματίες στην διακυβέρνηση της χώρας. Κι΄άντε τότε να δούμε τι θα γίνει.Να συμπληρώσω ότιο το κύριο άρθρο της Καθημερινής σήμερα 10 Σεπτεμβρίου είχε για τίτλο."Αλματώδης άνοδος για την Χρυσή Αυγή μετά το "συνταγματικό" σικέ ντιμπέϊτ " ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου στην πρωινή του εκπομπή είπε. "Μεγάλος νικητή του ντιμπέϊτ ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Σκεφθείτετα αυτά κύριοι που θέλετε να κυβερνήσετε τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της προγραμματικής διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας ο Λαφαζάνης είπε.”Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης που αναδείχτηκε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διέλυσε το κοινωνικό συμβόλαιο που την συνδέει με τη λαϊκή πλειοψηφία σπέρνοντας απογοήτευση και αναζωπυρώνοντας τον φόβο”Δεν είχε το θάρρος να πει ότι αυτός διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θαυμάστε τον. 
Παρομοίασε την Λαϊκή Ενότητα με το ΕΑΜ και την Αντίσταση της Κατοχής. Σε λίγο ο Λαφαζάνης θα προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι ο νέος Βελουχιώτης.
Όμως αυτός ο κύριος θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Αρης, όπως και κάθε αληθινός κομμουνιστής, κάθε άλλο παρά προδότης ήταν. Ο Λαφαζάνης διαφώνησε με το ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί τον ενόχλησε η πολιτική του κόμματος. Διαφώνησε διότι ήθελε να χτυπήσει τον Τσίπρα. Αλλιώς ένας τίμιος πολιτικός, αν υπάρχει τέτοιο είδος σήμερα, όταν διαφωνεί φεύγει τίμια και δεν ιδρύει άλλο κόμμα.

Θα μου επιτρέψετε να κλείσω το σημερινό μου άρθρο με την μεγαλύτερη ηλιθιότητα που άκουσα μέχρι σήμερα από Έλληνα πολιτικό. Το είπε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους, Κώστα Εφήμερο και Γεράσιμο Λιβιτσάκο στο κανάλι The Press Project. Κι΄ακούστε τι είπε.
Τα νησιά έχουν πλουτίσει από τους πρόσφυγες. Αυτοί οι άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα”
Δεν νομίζω να μπορούμε να πούμε τίποτα πάνω στα λόγια αυτής της κυρίας. Να την χαίρεται ο Τσίπρας.










6 σχόλια:

  1. Η αλήθεια ειναι πικρή.
    Αν καταφερουμε και ανεβασουμε κι αλλο τη ΧΑ θα πάρουμε τις βάρκες να πάμε κατά Συρία μεριά.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου καλή μου σ΄ευχαριστώ για το πέρασμά σου από εδώ.
      Λυπάμαι αλλά βλέπω να ετοιμλάζετε τις βάρκες για Συρία.
      Όλοι αυτοί οι άχρηστοι κάνουν ό,τι μπορούνε για να ανεβάσουν την ΧΑ. Περίμενε την Δευτέρα να δεις τα ποσοστά.Ο Θεός να μας λυπηθεί.
      Σ΄ευχαριστώ καλή μου.

      Διαγραφή
  2. Αυτό που με πικραίνει περισσότερο και από τις αλήθειες που γράφεις Διονύση, είναι πως ούτε τιμωρήθηκαν ούτε χρησιμοποιήθηκαν για το συμφέρον της Ελλάδας, οι αποφάσεις των δικαστηρίων και τώρα του Αρείου Πάγου, για το "μαγείρεμα" του ελλείμματος που μας οδήγησε σ' αυτή την τραγωδία. Αυτή ήταν η αιτία του κακού, που σε συνδυασμό με τους βρώμικους πολιτικούς, μας οδήγησαν στην "αγκαλιά" των τοκογλύφων!...
    Καλή συνέχεια καλέ μου φίλε!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρίνα καλησπέρα σου.
      Είναι τόσο μεγάλη η βρωμιά μέσα στον πολιτικό χώρο καλή μου που δεν θα μπορέσει ποτέ κανείς να βρει άκρη. Λυπάμαι αλλά όλοι αυτοί έχουν καταδικάσει σε αφανισμό την πατρίδα μας. Ο Θεός να μας λυπηθεί γιατί μας βλέπω να φεύγουμε όλοι από την όμορφη Ελλάδα.
      Νάσαι πάντα καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Πόσο δίκιο έχεις Διονύση! Πολλές φορές το σκέφτομαι κι εγώ τα τελευταία χρόνια...
    Να είσαι καλά! Καλώς σε βρίσκω κι από δω...

    Έχουμε ένα βραβειάκι για σένα, με την αγάπη μας. Δες το εδώ: http://toperiodikomas.blogspot.gr/2015/09/libster.html
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ασχοληθώ ξανά με την πολιτική όταν αποφασίσουμε να κατέβουμε στους δρόμους!
    Την καλημέρα μου Ντένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή