Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το Κοινοβούλιο της ντροπής.



Από την εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ της Χίου, αρθ. Φύλλου 5538 της
22ας Απριλίου 2015 σελ 22 στήλη Απόψεις, αναδημοσιεύω το άρθρο του Λευτέρη Πυκνή. Απλά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.

             Δεν χρειάζονται λεζάντες στις φωτογραφίες. Μιλάνε από μόνες τους.

Εφιάλτες και Ερινύες του παρελθόντος φέρνουν στη σκέψη και το μυαλό μου οι καθημερινές εικόνες από τα ΜΜΕ.
Φαντάσματα, κουρέλιασμα, κατρακύλισμα της αξιοπρέπειας της Δημοκρατίας.
Εκπαιδευτικά μαθήματα παρακολουθούν τα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, στο βωμό της Δημοκρατίας!
Εξευτελισμός της ελληνικής, της Εθνικής μας αξιοπρέπειας. Σκηνές αίσχους και ντροπής!
Κοινοβούλιο Εθνοπατέρων, κοκορομαχίες και κυνομαχίες του αίσχους, των μπαχαλάκηδων, των ανεγκέφαλων του πεζοδρομίου.
Παλαίστρα ήθους, πολιτισμού, εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας του ανθρώπινου είδους. Ήθελα να΄ξερα σε τι διαφέρουν από τα όντα της ζούγκλας.
Παράδειγμα προς μίμηση!
Κανιβαλισμός, ποιος θα φάει τον άλλον, ποιος θα βρίσει περισσότερο, ποίος θα επιβληθεί του άλλου, ποιος θα προβληθεί πιο έντονα, πιο δυνατά, πιο θεατρικά και χορευτικά.
Παραστάσεις του καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη στο “Σαράϊ του Πασά”!
Έτσι κατάντησαν τον ναό της Δημοκρατίας.
Γυρίζω το ρολόι του χρόνου, ανοίγω το χρονοντούλαπο της ιστορίας και αντικρίζω μπροστά μου να εκτυλίσσονται εικόνες, γεγονότα, ευτράπελα, πόλεμος του 1965 και 1966, που μας οδήγησαν στη δικτατορία του 1967.
Άραγε θα αναζητούμε σε λίγο έναν λοχία να μας σώσει από την κατάντια, τον εξευτελισμό, την σαπίλα, το κατρακύλισμα των εθνοπατέρων της ξεφτίλας και του αίσχους; 
Μα μυαλό κουκούτσι δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ξέρουν που βρίσκονται; Δεν ξέρουν τι αντιπροσωπεύουν; Εκεί που τους σταύρωσε ο κοσμάκης για να δει μια άσπρη μέρα, για ν΄αλλάξει η νοοτροπία του πολιτικού κατεστημένου και να πάρουν ανάσα; 
Μας ντροπιάζουν διεθνώς, μας υποβαθμίζουν, μας υποτιμούν, μας διαλύουν τα όνειρα, καταρρακώνουν τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τους αρχαίους προγόνους μας. 
Χάθηκε το φιλότιμο, η σεμνότης, η σοβαρότητα, το ήθος, πλήρης κατάπτωσης των αξιών. 
Να κρεμάσουν σκοινιά στο ταβάνι του Κοινοβουλίου, να δέσουν θηλιές στην άκρη και να κρεμαστούν. Να πάνε να πνιγούν. Αυτό μόνο αξίζουν. Αυτό μας δείχνει η συμπεριφορά τους. 
Ξυπνήστε, μη φέρεστε σαν ζώα, η πατρίδα μας κατρακυλά και σεις ψ...αρμενίζετε! Αίσχος και ντροπή! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

10 σχόλια:

  1. Έτσι είναι αγαπητέ μου φίλε, αυτοί δεν είναι πολιτικοί είναι περσόνες της tv και των περιοδικών. Γι' αυτό ξεκατινιάζονται με τόσο εξευτελιστικό τρόπο. Όμως το να ξεφτιλίζουν έκτος από τον εαυτό τους και τη χώρα, αυτό είναι ανεπίτρεπτο!
    Βλέπεις τα ρούχα, η μόρφωση και το βιοτικό επίπεδο, δεν κάνουν τον άνθρωπο. Γιατί κάτω απ'όλα αυτά, παραμένει το ίδιο ανθρωποειδές ζώο χιλιάδες χρόνια τώρα. Άσε δεν θέλω να τα σκέφτομαι, γιατί όσο τα σκέφομαι τόσο συγχύζομαι...
    Καλό Σ/Κ σου εύχομαι Ντέννη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτο και μεγάλο το δίκιο σου Νίκη μου.
      Πολύ σωστά τους αποκαλείς ανθρωποειδή ζώα. Αυτοί είναι όλοι τους. Το δείχνουν από την πρώτη στιγμή που μοίρα κακιά θα τους φέρει στη Βουλή,
      Νάσαι καλά πάντα.

      Διαγραφή
  2. Μα Ντένη, αυτοί φταίνε μόνο; Ο ελληνικός λαός που κοιμάται και τους ψηφίζει, είναι άνεφ αυθυνών; Σήμερα το πρωί. θύμωσα πάρα πολύ. Ήταν στη τηλεόραση, ο Χατζηδάκης, αυτός που επί της υπουργείας του ξεπούλησε την Ολυμπιακή και διέγραψε όλα τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, (ήταν εκατομήρια). Ξέστόμησε, ότι σήμερα είναι η μέρα της Ευρώπης, ο βέβηλος. Τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών και δεν σεβάστηκε ο άθλιος, τα εκτομμύρια των νεκρών. Ετσι τους λέει η ΕΕ γιατί αυτοί που είναι επικαιφαλής της, είναι νεοναζί. Νιώθω ντοπή, πραγματικά που δεν κατάφερε ακόμα η ανθρωπότητα να τους εξαφανίσει. Ξέρω βέβαια ότι θα εξαφανιστούν, μόνο αν εξαφανιστεί ο καπιταλισμός. Ουφ! ξέσπασα. Καλό σου ξύπνημα, παρ' όλα όσα σου γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώρα μου τι να πω; Μ΄αυτούς τους ελεεινούς δεν θα μπορέσουμε να βρούμε ποτέ άκρη. Είναι τόσο κορεσμένοι ψυχικά όλοι τους που γι΄αυτούς δεν υπάρχει τίποτε άλλο από το να βλέπουν την πατρίδα τους να καταστρέφεται. Μακάρι να γινόταν κάποτε ένα θαύμα να εξαφανιζόντουσαν όλοι μαζί.
      Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Όπως τα λέει το άρθρο..........δυστυχώς έχει γίνει το κοινοβούλιο καφενές της κακιάς ώρας.
    Ντρέπομαι στ'αληθεια και μόνο μια φράση κρατώ ''Ο Θεός να βάλει το χέρι του''.......αλλά μας έχει εγκαταλείψει.
    Να μου είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου αυτό δεν είναι καφενές. Τεκές έχει καταντήσει. Ο κάθε έντιμοςΈλληνας καλή μου φίλη νοιώθει ντροπή με την κατάντια τους.
      Πολύ σωστά λες ότι κρατάς τη φράση "ο Θεός να βάλει το χέρι του." Το μόνο που μας απομένει.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  4. Οι φωτογραφίες σου τα λένε όλα!
    Καλημέρα Ντένη από την πατρίδα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ΄αλήθεια Αριστέα μου οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τουυς.
      Καλησπέρα από την ξενητιά μου.

      Διαγραφή
  5. Κι όσο καθυστερούν τα σχέδιά τους για τις "εθνοσωτήριες" επεμβάσεις τους, για το τελικό ξεπούλημα της γης, του αέρα και της θάλασσας, τόσο λυσσομανούν και αλυχτάνε... Λες και δεν τους γέννησε αυτή η πατρίδα κι η μόνη τους αξία είναι ο δωσιλογισμός και το ξεπούλημα.
    Ο Θεός μαζί μας Ντένη μου, όπως το λες κι εσύ. Μόνο Αυτός θα μας φωτίσει να τους στείλουμε στα τάρταρα της ιστορίας και στην κόλαση που τους αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβάμαι καλή μου Μαρία ότι δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από αυτούς. Κάθε μέρα γίνονται και πιο επικίνδυνοι. Δεν μπορουμε να ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει με δαύτους.Τι να πω; Για άλλη μια φορά ο Θεός να μας λυπηθεί.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή