Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μετά από τέσσερεις μήνες.


Πάνω από τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την 25η Ιανουαρίου όπου οι εθνικές εκλογές ανέδειξαν σαν νικητή και πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Νικητής με το ποσοστό του 36,34% χωρίς βέβαια την πλειοψηφία που θα του επέτρεπε να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση αφού έλαβε 149 έδρες.. Όπως ήταν επόμενο στράφηκε στη συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα προκειμένου ο κ. Τσίπρας να πάρει στα χέρια του την διακυβέρνηση της χώρας που τόσο επιθυμούσε.
Και το μόνο κόμμα που θα του άνοιγε την πόρτα του και θα δεχόταν συνεργασία μαζί του, δεν ήταν άλλο από το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΞ του Πάνου Καμένου. Ο Σοσιαλισμός μαζί με τον Φασισμό σε κυβέρνηση. Βέβαια είναι γεγονός ότι υπήρξε προεκλογική διαπραγμάτευση με τον Καμένο να απαιτεί το ευαίσθητο υπουργείο της Εθνικής Άμυνας το οποίο και του δόθηκε. Ένα πρώτο μεγάλο σφάλμα των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ.
Προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί πολλά στον ελληνικό λαό. Είχε υποσχεθεί πάρα πολλά που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατον να τα πραγματοποιήσει. Κι΄όσοι από μας μπορούσαν να τα δουν τα είδαμε. Δεν τα είδε όμως ο ελληνικός λαός που το μόνο που πρόσμενε από αυτές τις εκλογές ήταν η τιμωρία και ο παραμερισμός των παλαιών κομμάτων, κάτι που έγινε, αφού Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πήραν το μεγάλο μήνυμα του ελληνικού λαού. Σχεδόν έσβησαν.
Έτσι από την επομένη των εκλογών ο ελληνικός λαός πήρε τη θέση της αναμονής και περίμενε την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του. Κάτι που δεν θα γινόταν ποτέ και που ανάγκασε τον Μανώλη Γλέζο σε μια διαμαρτυρία η οποία πέρασε...στα αζήτητα.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατον να γίνουν. Εάν μεν τα γνώριζε γιατί τα υποσχόταν; Και φυσικά τα εγνώριζε και όμως τα υποσχόταν στον ελληνικό λαό. Βέβαια από όλα αυτά τίποτα δεν είδε ούτε και θα δει ο ελληνικός λαός. Απλά γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν του επιτρέπουν να κάμει οι θεσμοί και οι εταίροι. Έτσι το σκίσιμο του μνημονίου έμεινε ένα όνειρο απατηλό. Η Τρόικα όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά γέννησε και την Brussels group. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να μας καταπιέζει. Όσο για την πεντοζάλη την αφήσαμε για κάποια άλλη φορά και τον ΕΝΦΙΑ θα τον έχουμε για χρόνια πάνω από το κεφάλι μας.
Τέσσερις μήνες τώρα η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προσπαθεί με τις κόκκινες γραμμές της να βρει κάποια λύση αξιοπρέπειας. Ο αγώνας είναι αλήθεια υπήρξε μακρύς και οι εταίροι αμετακίνητοι. Έμοιαζαν να μας περιμεναν στη γωνία και να μας το φύλαγαν.
Πλέον βρισκόμαστε στις τελευταίες κινήσεις που έχει να κάμει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διασωθεί η χώρα από μια οικονομική καταστροφή. Βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού και ο τουρισμός, το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της χώρας κινδυνεύει να πέσει στον γκρεμό. Ο λαός πλέον δεν έχει άλλες αντοχές. Ο μήνας Ιούνιος είναι ο μήνας των μεγάλων πληρωμών στο ΔΝΤ και σε άλλους θεσμούς. Κάτι πρέπει να γίνει και όσο γίνεται πιο σύντομα. Για να δούμε.

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλε.
    Από τούτη τη γωνιά περνάω ταχτικά. Διαβάζω τις γνώμες των αναγνωστών σου και τις πιο πολλές φορές γελάω.
    Τούτες τις μέρες με σκούντηξε λιγάκι η απουσία σχολίων. Το σκέφτηκα και μάλλον τα Τσιπράκια ενοχλήθηκαν από το ότι έχεις το θάρρος να διαφωνείς μαζί τους. Μα καλά ρε φίλε δεν κατάλαβες ότι τούτα τα κουτάβια δεν σηκώνουν κουβέντα για τον αρχηγό τους; Μπας και νομίζεις ότι μπορουν να καταλάβουν ότι κι΄αυτός είναι μιά από τα ίδια; Τους πείραξες και την κοντέσσα τους τη Ζωίτσα. Μα είσαι καλά; Τα βάζει κανείς με την πρώτη κυρία της Βουλής; Κι΄έτσι σ΄άφησαν χωρίς επισκέψεις. Φίλε μου μάθε ότι έτσι σκέφτονται. Δεν ξέρω αλλά στο νου μου ήρθαν τα λόγια του μεγάλου Επίχαρμου. "Ω χάριεν εστ΄άνθρωπον όταν άνθρωπος είη" Λες τα Τσιπράκια να καταλαβαίνουν από τέτοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ανώνυμε.
      Κατ΄αρχάς να σου πω ότι σε ανώνυμους δεν απαντώ. Δεν μ΄αρέσουν αυτοί που κρύβονται.
      Δεν με πειράζει αν δεν έχω σχόλια στις αναρτήσεις μου. Μου φτάνει που έχω το θάρρος να γράφω αυτά που πιστεύω πως πρέπει να πω. Σέβομαι την πολιτική τοποθέτηση του καθ΄ενός. Έχει το δικαίωμα σαν ελεύθερος άνθρπος να έχει τη δική του γνώμη. Τώρα αν δεν του αρέσει η γνώμη του άλλου πρόβλημά του αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαγορεύει στον άλλον να έχει γνώμη. Μια ζωή στην δημοσιογραφία έγραφα πάντοτε αυτά που έπρεπε να πω με οποιοδήποτε κόστος. Και πολλές φορές άσκησα κριτική σε πολιτικούς πολύ πάρα πάνω από την Κωνσταντοπούλου. Από κει και πέρα τα Τσιπράκια, όπως τα λες - μου αρέσει αυτή η ονομασία - ας κάνουν ό,τι νομίζουν Εγώ είμαι εδώ. Και στ΄αλήθεια ο Επίχαρμος έχει πολύ δίκιο Μεγάλο πράμμα να είσαι άνθρωπος.
      Κι΄άλλη φορά όχι ανώνυμος. Εκτιμώ πολύ το θάρρος.

      Διαγραφή
  2. Τα είδε ο ελληνικός λαός όλα Ντένη μου (ότι δηλαδή δε γίνονται με το καλημέρα σας όλα και γι΄αυτό κάνει υπομονή), αλλά έβλεπε ταυτόχρονα και την ολέθρια παλιά κυβέρνηση που ούτε εκείνη είχε βγει με πλειοψηφία να μας ξεπουλάει ασύστολα και να δημιουργεί ένα κράτος φασιστικό κι επικίνδυνο...
    Τουλάχιστον τούτοι εδώ το παλεύουν....δεν παραδίδονται άνευ όρων!
    Όσο για τον γλυκύτατο ανώνυμο από πάνω που ανησύχησε για την υγεία μας, μπορεί επειδή ψήφισα Σύριζα αφού άλλη εναλλακτική δεν είχα(με), να με λέει Τσιπράκι ελεύθερα, αλλά να μου πει τι ψήφισε κι αυτός για να συστηθούμε όπως πρέπει!!
    Και να του πω επίσης πως είμεθα καλά και το αυτό επιθυμούμε και δι΄υμάς!

    Καλό μήνα να έχουμε με ευχάριστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρία.
      Πάντοτε έριχνα μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην Ελλάδα στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Από την εποχή του Αντρέα με το "Τσοβόλα δώστα όλα" μέχρι την τελευταία Σαμαρά - Βενιζέλου ήμουν γι΄αυτούς ένας αυστηρός κριτής γιατί έβλεπα που βαδίζανε.
      Δεν έχω καμμά διαφορά με τον Τσίπρα τον οποίο στ΄αλήθεια θαυμάζω για το θάρρος που είχες να πάρει στα χέρια του ένα βυθιζόμενο πλοίο και να αγωνίζεται για τη σωτηρία του. Οι αντιρρήσεις μου ήταν και είνα ότι προεκλογικά είπε πολλά που δεν μπορούσαν να γίνουν με αποτέλεσμα κάποιος λογικά σκεπτόμενος να τον αμφισβητεί. Τον αμφισβήτησα τότε και τώρα πάλι λέω ..." αφού δεν θα μπορούσες να τα κάμεις γιατί τα υποσχώσουν; "
      Αποτέλεσμα. Θα καταλήξει σε μνημόνιο, σε τρόϊκα κλπ Τι θα πει στους Έλληνες;
      Εκείνο που με πίκρανε είναι ότι κάποια κυρία του διαδυκτίου με στόλισε με τα πιο βρώμικα επίθετα. Με αποκάλεσε, χουντικό, εκδικητικό και μου απαγορεύει δικτατορικά να έχω μια πολιτική γνώμη στα δρώμενα. Κάποιος άλλο κύριος του διαδυκτίου αποκάλεσε δημόσια χωρίς ίχνος ντροπής "Ηλίθιους" όσους δεν χειροκροτούμε την Κωνσταντοπούλου. Από κει και πέρα τι να πω;
      Όσο για τον ανώνυμο να πω ότι απάντησα μόνο και μόνο για να μην του δώσω το δικαίωμα να νομίσει ότι φοβάμαι.
      Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Το χειροτερο από όλα είναι ότι τεσσερις μηνες τωρα ο συριζα παραμενει ανειλικρινης και εμπαιζει τον λαο που τον πιστεψε και ακομα τον στηριζει. Αλλα αυτος ο κοσμος που τον ψηφισε εχει αρχισει να κουραζεται και σύντομα θα χασει την υπομονη του.
    Πρέπει να πει την αληθεια στον λαο τι ακριβως «διαπραγματεύεται» και τι ζητανε οι δανειστες και όχι μισολογα. Πρεπει να πει καθαρα ότι εδώ που βρισκομαστε σημερα οι λυσεις είναι δυο. Νεα δανειακή συμβαση «μνημονιο» και «μεταρυθμισεις» η «παυση πληρωμων» με ότι αυτό συνεπαγεται.
    Αν και εγω πιστεύω ότι η «συμφωνια» εχει ηδη προαποφασιστει αλλα το θεμα του συριζα είναι πως θα την περασει πιο «ανωδυνα» στο ποπολο.

    ΥΓ.
    Και φυσικα να γραφεις αυτά που πιστευεις και να λες ελευθερα την γνωμη σου.
    Η καλυτερη προσφορα στη κυβερνηση είναι η κριτικη και όχι το λιβανισμα που κανουν ορισμενοι.

    Καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια αγαπητέ μου Velvet ότι αυτή η αδιαφορία ενημέρωσης του ελληνικού λαού από μέρους της κυβέρνησης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θα έπρεπε αυτός ο λαός να ενημερώνεται, να γνωρίζει. Δεν το κάνουν. Τι άλλο μπορεί να είναι από κάποιες συμφωνίες οι οποίες οπωσδήποτε ο λαός θα τις πληρώσει και γι΄αυτό θα πρέπει να του δοθούν όσο γίνεται πιο.....ευγενικά. Οι διαπραγματεύσεις έχουν τελείώσει, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και ο λαός θα τα μάθει τελευταίος. Στο ΥΓ σου να πω ότι ποτέ δεν σκέφτηκα να σταματήσω να γράφω αυτά που πρέπει να γράφω και ποτέ και τίποτα δεν κατάφερε να με σταματήσει. Γνωρίζω ότι με την κριτική μου προσφέρω στην κάθε κυβέρνηση και στον κάθε πολιτκό. Δεν το γνωρίζουν δυστυχώς αυτοί και αυτές που πιστεύουν πως με το να αρνούνται μια κριτική προσφέρουν στο κόμμα και στον κάθε πολιτικό.
      Νάσαι πάντα καλά και καλό σου μήνα.

      Διαγραφή