Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η Πρόεδρος της Βουλής συνεχίζει να προκαλεί.



Συνεχίζει να προκαλεί με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τρόπο συμπεριφοράς.
Ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο προκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens. Αυτή τη φορά η κ. Πρόεδρος της Βουλής είχε απέναντί της τον πρώην πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος όταν της ζήτησε εξηγήσεις για την δίωρη αδικαιολόγητη καθυστέρηση προσέλευσης στον χώρο της συνεδρίασης δέχτηκε την λεκτική επίθεσή της. Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα έκανε γνωστό στην κ. Πρόεδρο ότι οι βουλευτές δεν είναι γαϊδούρια για να περιμένουν επί ώρες για να πάρει την απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου ότι ...προφανώς προσβληθήκατε ως έχων την μύγα. Αυτή ήταν η απάντηση της κ. Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων προς ένα βουλευτή εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό και πρώην κάτοχο του αξιώματος το οποίο κατέχει σήμερα η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο διάλογος που ακολούθησε μεταξύ της κ. Προέδρου και του κ. Μεϊμαράκη δείχνει τον τρόπο που έχει μάθει να ασκεί τα καθήκοντά της η κ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Καθαρά και πέρα για πέρα δικτατορική η συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη φτάνει ακόμη στο σημείο να του απαγορεύει να μιλάει λέγοντας με φωνή δυνατή και πολλές φορές
-Δεν σας έδωσα το λόγο.
Τελικά πιστεύω πως κάποιοι υπεύθυνοι από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποχρέωση να επαναφέρουν την κ. Κωνσταντοπούλου στην τάξη και να της κάμουν γνωστό ότι ποτέ καμιά πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν φέρθηκε τόσο φασιστικά τόσο δικτατορικά, τόσο χουντικά προς τους Έλληνες βουλευτές και γενικά προς τους κατοίκους της χώρας.
Τελικά κάποιος θα πρέπει να μάθει στην κυρία αυτή ότι ο φασισμός στη χώρα μας έχει ηττηθεί με το αίμα του λαού της.
Πριν κάποιες μέρες στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την επαναπρόσληψη στην ΕΡΤ του κ. Λάμπη Ταγματάρχη η κ. Πρόεδρος της Βουλής κατάφερε με το ύφος των ερωτήσεων να μας γυρίσει χρόνια πίσω, στην περίοδο της Κατοχής της χώρας μας από τους κατακτητές Γερμανούς όταν στην οδό Μέρλιν οι ανακρίσεις από την Γκεστάπο γινόντουσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η κ. Κωνσταντοπούλου ανέκρινε – προσέξτε. Ειλικρινά ανέκρινε – τον κ. Λάμπη Ταγματάρχη.
Και μάλιστα με την βοήθεια της άλλης κυρίας που θα έσωζε την Ελλάδα τυπώνοντας δισεκατομμύρια ευρώ με την... ραπτομηχανή της, την κυρία Ραχήλ Μακρή η οποία με έναν προκλητικό τρόπο καταψήφησε την πρόσληψη του Λάμπη Ταγματάρχη. Ειλικρινά θαύμασα την ψυχραιμία αυτού του ανθρώπου και απορώ πως δεν σηκώθηκε να φύγει πετώντας στα μούτρα της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων την πρόσληψή του στην ΕΡΤ. Ειλικρινά τον θαύμασα για την ψυχραιμία του.

Ο θεσμός της Βουλής των Ελλήνων στα χέρια της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει καταεξευτελιστεί. Απορώ με ποια κριτήρια 235 εκλεγμένοι του ελληνικού λαού ψήφισαν για πρόεδρο αυτή την κυρία. Αντε τώρα να δούμε ποιος θα μας απαλλάξει απ΄αυτήν. 

6 σχόλια:

  1. Οσο για τον θιγμενο:

    "Βαγγέλας ο λιμενεργάτης"

    «Μα είναι δυνατόν πρόεδρος της Βουλής και να μιλάει σαν λιμενεργάτης», αναρωτιούνται όσοι παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες τις δημόσιες παρεμβάσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

    Όσοι απορούν, απλώς δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Μεϊμαράκης. Πρώτα πρώτα δεν του χαρίστηκε τιμητικά το προσωνύμιο «Βαγγέλας»!

    Πολλοί Βαγγέληδες ή Ευάγγελοι θήτευσαν και θητεύουν στην Βουλή, αλλά μόνο έναν αποκαλούν «Βαγγέλα». Όχι επειδή είναι υπέρβαρος, αλλά επειδή εκφράζεται συχνά με αγοραίο τρόπο.

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που προχθές καθύβρισε δημοσιογράφο και χθες συνάδελφό του μέσα στην Βουλή, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί, μόνο και μόνο λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του που θεωρείται ανεπίτρεπτη για το αξίωμα που κατέχει.

    Αλλά στην Ελλάδα, όχι μόνο παραμένει στην θέση του, αλλά εξακολουθούν και τον εμπιστεύονται οι αρχηγοί των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων που τον επέλεξαν για το τρίτο υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα.

    Το αν έχει δίκιο ή άδικο που είναι τόσο εξοργισμένος αυτές τις μέρες ο Μεϊμαράκης, είναι ένα άλλο θέμα. Αλλά και δίκιο να έχει, ασφαλώς το χάνει με τον τρόπο που εκφράζεται…

    Για την εικόνα που εμφανίζει η Βουλή λόγω του προέδρου τους, μπορεί να εκπλήσσονται οι πολίτες που δεν γνωρίζουν, αλλά δεν μπορεί να εκπλήσσονται εκείνοι που τον ψήφισαν, γιατί εκείνοι τουλάχιστον τον γνώριζαν.

    Όταν ήλθε η ώρα να επιλέξουν πρόεδρο της Βουλής, επέλεξαν εκείνον που πριν από λίγους μήνες, φώναζε σε συνάδελφό του και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, «αν είσαι άντρας βγες έξω να σε γ…».

    Τα τρία κόμματα επέλεξαν για πρόεδρο της Βουλής, εκείνον που πριν από λίγους μήνες, έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε πολιτικό αρχηγό, όταν διασταυρώθηκαν τα βήματά τους στην Βουλή.

    Κι εκείνον που το φθινόπωρο του 2009, απειλούσε δημοσίως ότι θα… σκίσει, τον μετέπειτα αρχηγό του κόμματός του και πρωθυπουργό.

    Αλλά όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί τότε ο κ. Μεϊμαράκης ήταν απλός βουλευτής.

    Τώρα όμως είναι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Και δεν μπορεί να εκφράζεται έτσι, εκείνος που κάθεται στην καρέκλα, που κάποτε τίμησαν ο Ιωάννης Αλευράς κι ο Αθανάσιος Τσαλδάρης...
    Το Βημα 28.09.12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά όλα όσα γράφεις.
      Είμαι έξω από κόμματα. Γι΄αυτό λέω ότι όλοι όσους κλέινει μέσα του το ελληνικό κοινοβούλιο όλοι τους είναι άχρηστα σκουπίδια για πέταμα και κρίμα που ο ελληνικός λαός τους πληρώνει.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  2. Εγώ ένα θα πω Ντένη μου. Η πρόεδρος της Βουλής προβάλλει τον εαυτό της ως μελλοντικός αρχηγός του κόμματος. Πολύ νωρίς θα μου πεις αλλά θυμήσου το γιατί θα το δούμε κάποια στιγμή...και νομίζω νωρίτερα από όσο θα 'πρεπε...Τώρα βέβαια ο τρόπος της προβολής είναι επιλογή της και θα δούμε πόσο καλό θα της βγει.......
    Καλή εβδομάδα φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι καλή μου φίλη που μέσα από τις κινήσεις και την συμπεριφορά αυτής της κυρίας βλέπεις τα κάποια συμφέροντα που κουβαλάει πάνω της. Πολύ σύντομα θα δούμε και άλλα πολλά ακόμη. Να πω ότι θα καταθέτω εδώ όλα όσα μου επιβάλει η ευθύνη της δημοσιογραφικής εργασίας. Λυπάμαι αν κάποιους θα τους ενοχλώ.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή