Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.



Στ΄αλήθεια αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα διαπιστώσετε ότι ο κόσμος μας και όμορφος είναι και ηθικός είναι και αγγελικά πλασμένος είναι.  Και ιδού οι αποδείξεις.
Αυτοί που κατηγορούν τον Χίτλερ για έναν μεγάλο δολοφόνο είναι χειρότεροι από αυτόν.
Τα είπε ο Ερντογάν αυτά τα λόγια, για τους Ισραηλινούς, στον λαό της Τουρκίας.
Και να σας πω ότι δεν έχει άδικο. Να δούμε όμως τι θα απαντήσουν οι Ισραηλινοί. Και ιδιαίτερα ο κ. Νετανιάχου, που όταν τον βλέπω να μιλάει παρατηρώ το μίσος που στάζει από τα χείλη του για τους Παλαιστίνιους. Τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας με τις πυραυλικές και  χερσαίες επιθέσεις των Ισραηλινών και τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Όχι πως και οι Παλαιστίνιοι της ΧΑΜΑΣ είναι έξω από κάθε ευθύνη. Μεγάλο το μέρος της ευθύνης και αυτών.
Πάνω από 60 χρόνια στην περιοχή αυτή μαίνεται ένας πόλεμος συμφερόντων των μεγάλων με θύματα αθώους και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει κάποτε τόσο οι Ισραηλίτες όσο και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να κοιτάξουν και να δουν κατάματα το συμφέρον των λαών τους.

Και στην Ουκρανία φυσικά ο κόσμος είναι το ίδιο όμορφος, ηθικός και αγγελικά πλασμένος. Εκεί αν ρωτήσετε τα αντίπαλα στρατόπεδα ειλικρινά αμφιβάλω αν ξέρουν γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους.  Όλα ξεκίνησαν όταν πριν ένα χρόνο ξεσηκώθηκαν οι Ουκρανοί για να διώξουν τον πρόεδρο της χώρας τους Βίκτωρα Γιανουκόβιτς. Και ενώ τότε όλοι ήσαν Ουκρανοί σήμερα βλέπουμε να υπάρχουν εκεί Ουκρανοί, Ρώσσοι, Ρωσσόφιλοι, αντάρτες, ανεξάρτητοι και άλλοι. Μη ρωτάτε τι έγινε. Απλά τα συμφέροντα δημιούργησαν τις δικές τους ομάδες και η κάθε μια από αυτές ενεργεί αυτοβούλως.
Έτσι την πλήρωσε και ένα επιβατηγό αεροσκάφος των  Μαλαισιανών αερογραμμών το οποίο περνούσε πάνω από τη χώρα που ο λαός της  δεν ξέρει τι συμβαίνει. Κανείς δεν ξέρει ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο και 298 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Κανείς δεν τολμάει να αναλάβει την ευθύνη. Κανείς δεν θέλει να δείξει το πρόσωπό του. Ντροπή τους.

Εδώ Ελλάδα. Εδώ να δείτε κόσμο  όμορφο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο. Μέρα μεσημέρι. Στην πιο πολυσύχναστη γειτονιά της Αθήνας. Στο Μοναστηράκι. Γεμάτα τα εστιατόρια με κόσμο να απολαμβάνει το μεσημεριανό του.
Ξαφνικά οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν βροχή.
Εντοπίσθηκε ο αρχιτρομοκράτης Μαζιώτης και όλη η αστυνομία έχει εξαπολυθεί να τον συλλάβει. Να συλλάβουν τον Μαζιώτη που δύο χρόνια πριν ο ηλίθιος νόμος του δεκαοχτάμηνου του άνοιξε τις πόρτες της φυλακής και του ευχήθηκε, στο καλό κ. Μαζιώτη και να μας ξανάρθετε. Τύχη μεγάλη είχαμε και δεν θρηνήσαμε θύματα αλλά και χάρη στην αυτοθυσία ενός αστυνομικού τον συνέλαβαν. Κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, αν υπάρχετε. Κανονίστε τώρα και πάλι να περάσει το δεκαοχτάμηνο, να του ανοίξτε την πόρτα και να αρχίσουμε πάλι να τρέχουμε, να τον ψάχνουμε και να τον κυνηγάμε.

Ακούστε και το ωραίο. Στην πρόχειρη ανάκριση που του έγινε ρωτήθηκε ποιο είναι το επάγγελμά του και απάντησε....Επαναστάτης. Συγνώμη, αλλά μια ζωή κάνει ληστείες, σκοτώνει κόσμο, μπαινοβγαίνει στις φυλακές. Τι θέλατε να σας πει ότι είναι; Υποδηματοποιός; Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου!!!

Δεν ήταν δυνατόν να μην είναι όμορφος, ηθικός και αγγελικά πλασμένος ο κόσμος και στον χώρο της ιατρικής. Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τον θάνατο του καρδιοπαθούς, που ο γιατρός του επί δεκαοχτώ μέρες ανέβαλε την εγχείρηση απαιτώντας 1500 ευρώ, ένας ακόμη καρδιοπαθής βγαίνει και λέει ότι ο γιατρός του –καρδιοχειργός σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών- όχι μόνο δεν τον εγχειρίζει αν δεν του δώσει 2.000 ευρώ αλλά ενώ έχει άμεση ανάγκη επέμβασης του λέει ότι αν δεν έχει το φακελάκι να φύγει και να επιστρέψει μετά από πέντε μήνες. Τελικά σ΄αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κάποιος να πιάσει αυτούς τους εγκληματίες και να τους κλείσει σε μια φυλακή; Και τι θα δούμε ακόμη σ΄αυτόν τον όμορφο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου