Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τιτανικός 102 χρόνια από τότε.

Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από την μεγάλη ναυτική τραγωδία που έχει πάρει τη θέση του μεγαλύτερου ναυαγίου στα θαλασσινά χρονικά. Το ναυάγιο του Τιτανικού. Μια τραγωδία που ακόμη και σήμερα απασχολεί την κοινωνία των ανθρώπων αφού έχει γίνει ακόμη και κινηματογραφικό έργο μετά από μια ατέλειωτη σειρά βιβλίων και ιστοριών που έχουν κυκλοφορήσει.
10 Απριλίου του 1912 το μεγαλύτερο και πλουσιότερο πλοίο του κόσμου τότε αναχωρεί από το Σαουθάμπτον με προορισμό την Νέα Υόρκη. Μεταφέρει 2.224 επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς οι 1517 θα καταλήξουν στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου οι οποίοι ταξίδευαν για να ζήσουν τις μεγαλειώδεις στιγμές της άφιξης του πλοίου στην Νέα Υόρκη μετά την επιτυχία νέου χρόνου ρεκόρ που θα κατέρριπτε.
Όμως έμελλε να μην φτάσουν ποτέ.
Στις 11.40 την νύχτα της 14ης Απριλίου το πλοίο θα συγκρουστεί μ΄ένα τεράστιο παγόβουνο και στις 2.20
ξημέρωμα της 15ης Απριλίου του 1912 κομμένο σε δυο κομμάτια θα βρεθεί στον βυθό παρασέρνοντας μαζί του 1517 από τους επιβαίνοντες.

Ο Τιτανικός έχει γίνει ένα από τα διασημότερα πλοία στην ιστορία και η μνήμη του διατειρείται ζωντανή από πολυάριθμα βιβλία, τραγούδια, ταινίες, και εκθέματα.

2 σχόλια:

  1. Ο Τιτανικός του τότε,
    Τα μεγαθήρια Σημερινά τουριστικά της Carnival Lines
    Αυτά τα πωτά πολυόροφα παλάτια, σε αυτά τα μικρά, πολύ μοκρά σκαφίδια που ήμουνα εγώ για 14 χρόνια και ειχα φτάσει μέχρι τον Ινδικό ωκεανό λίγο ποιο δυτικά από όπου έπεσε το αεροπλανο, (εάν)
    όλα τα πλεούμενα βασίζοντε στις καρφωμένες λαμαρίνες αν ξεκαρφοθούν ένα, δύο τρία καρφιά, πολλές φορές ξυλώνοντε και παραπάνω σαν την φόδρα σακακιού τότε βουλιάζουν.
    Άσε που πολλά από τα σημερινά όπως και τα Λίμπερτι του τότε οι λαμαρίνες είναι ηλεκτροσυγκολημενες.
    Τα καρφιά είναι πιο σίγουρα.

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο για την αφιέρωση.... είδα το έργο με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο.... Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή