Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο Άδωνις και τα κατορθώματά του.


Ένα πολύ μεγάλο σφάλμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η ανάθεση του Υπουργείο Υγείας στον Άδωνι Γεωργιάδη.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον ευαίσθητα Υπουργεία της χώρας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η υγεία στην Ελλάδα βρίσκεται στο πλέον άσχημο σημείο της ύπαρξής  της. Το ΙΚΑ είναι υπο δίαλυση. Νοσοκομεία υπολειτουργούν. Οι γιατροί έχουν γίνει απλησίαστοι. Τα φαρμακεία ζουν σε πόλεμο επιβίωσης. Τα φάρμακα είναι πανάκριβα. Κι΄ο Έλληνας ασθενής πολίτης προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή με...μαγοβότανα.
Μέσα σ΄αυτή την κατάσταση ο πλέον ακατάλληλος για τη θέση του υπεύθυνου γι΄αυτό το τόσο ευαίσθητο και επικίνδυνο Υπουργείο, ήταν βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης. Άλλωστε και ο ίδιος προσπαθεί να το αποδείξει.
Ο κ. Γεωργιάδης, σαν Υπουργός Υγείας διαθέτει τον περισσότερο χρόνο του στις δημόσιες εμφανίσεις. Είναι καθημερινή η παρουσία του σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ιντερνέτ. Επόμενο είναι να αναρωτηθεί κανείς. Ο κ. Υπουργός πότε ασχολείται με τα τεράστια προβλήματα του Υπουργείου του;
Ένα άλλο που θα πρέπει να του καταλογιστεί είναι ότι δεν σέβεται τη γνώμη των συνομιλητών του, αν τύχει να είναι διαφορετική από την δική του. Τότε ο κ. Υπουργός εξοργίζεται, υψώνει την παράξενη και διαπεραστική φωνή του και χαρακτηρίζει τον μη συμφωνούντα συνομιλητή του, κομμουνιστή. Έτσι λοιπόν όποιος δεν συμφωνεί με τον Άδωνι είναι κομμουνιστής. Να γνωρίζει άραγε ο κ. Υπουργός τι θα πει κομμουνισμός; Μάλλον θα βρίσκεται ακόμη στην εποχή του χωροφύλακα και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονιμάτων.
Πρόσφατα βρέθηκε στο Λονδίνο για να μιλήσει στους φοιτητές του πανεπιστημίου Ιμπέριαλ. Τώρα ποιός ο λόγος να επωμισθεί η χρεοκοπημένη πατρίδα μας με όλα αυτά τα έξοδα για να βρεθεί ο Άδωνις και η παρέα του στο Λονδίνο, ίσως κανείς να μην ξέρει και να μην το μάθουμε ποτέ.
Βέβαια, όπως γίνεται συνήθως όταν ο Αδωνις έχει διάλογο, ο χώρος του Πανεπιστημίου μετατράπηκε σε χώρο φραστικής παλαίστρας, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά ο Έλληνας υπουργός Υγείας  να μην καταφέρει να μιλήσει και αποχωρόντας να χαρακτηρίσει τους φοιτητές “κακομαθημένα πλουσιόπαιδα”. Και γεννάται το ερώτημα. Κύριε υπουργέ. Αφου οι φοιητές είναι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα γιατί πήγατε να τους μιλήσετε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου