Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή στα χτυπήματα της Ρεπούση.

Η αμφιλεγόμενη κ. Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια πανεπιστημίου και βουλευτίς της ΔΗΜ.ΑΡ,  χτύπησε και πάλι. Στόχος της και αυτή τη φορά η ελληνική εκπαίδευση, η μόρφωση της ελληνικής νεολαίας, η διαμόρφωση του μέλλοντος της νέας ελληνικής γενιάς και αυτή η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας στο χώρο των γραμμάτων.
Είναι γνωστό ότι η κυρία αυτή έκαμε την πρώτη της εμφάνιση τον  χώρο της ελληνικής Παιδείας, πριν κάποια χρόνια,  με τον περίφημο εκείνον “συνοστισμό” στη Σμύρνη, τον Σεπτέμβρη του 1922, τον οποίο και θέλησε να περάσει στα σχολικά βιβλία. 
Η Ρεπούση και πίσω της ....ο συνωστισμός
Ευτυχώς για την πατρίδα μας που κατάφερε να τον αποφύγει εκείνον..... τον συνοστισμό. Όμως η κυρία Ρεπούση δεν επαναπαύθηκε. Η νέα της εμφάνιση-επίθεση  είχε για στόχο το μάθημα των θρησκευτικών. Όπως ήταν επόμενο η Ελλάδα για μια ακόμη φορά ξεσηκώθηκε εναντίον της. Άνθρωποι των γραμμάτων, της εκκλησίας αλλά και άνθρωποι απλοί στήθηκαν απέναντί της για να της υπενθυμίσουν ότι για μια χώρα και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η θρησκεία είναι μια από τις βάσεις της ύπαρξής της. Και κάπως φάνηκε, παρ΄όλες τις ανόητες δικαιολογίες της, να παραμένει στην άκρη της. Όχι όμως για πολύ.
Πριν σβύσει ο απόηχος των θρησκευτικών νάτην πάλι. Και αυτή τη φορά πάλι στόχος της η ελληνική Παιδεία και συγκεκριμένα το μάθημα των αρχαίων ελληνικών. Ενοχλούν πάρα πολύ αυτήν την κυρία οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι, τους οποίους όλος ο κόσμος θαυμάζει και σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν σαν βασικό μάθημά τους τα αρχαία ελληνικά. Και πάλι όλος ο πνευματικός κόσμος της Ελλάδας ξεσηκώθηκε. Ξεσηκώθηκε σε μια πνευματική επανάσταση ενάντια σ΄αυτήν την ύποπτη κυρία.
Πιστεύω πως η Ελλάδα, η πατρίδα μας, η πατρίδα του Όμηρου, του Σωκράτη, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, του Πλάτωνα, έχει υποχρέωση να ερευνήσει αυτές τις ενοχλήσεις που υφίσταται η ελληνική Παιδεία από την κυρία αυτή. Δεν είναι δυνατόν η κ. Ρεπούση να ενεργεί από μόνη της. Δεν είναι δυνατόν να επιμένει τόσο πολύ όταν βλέπει τις αντιδράσεις όλης της Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν να κάνει έναν τέτοιο αγώνα όταν δεν είναι πίσω της κάποιοι άλλοι, στους οποίους να μπορεί να στηρίζεται. Θα πρέπει κάποτε οι υπεύθυνοι της πατρίδας μα ς να αποφασίσουν να τα ερευνήσουν όλα αυτά. Δύσκολοι οι καιροί που περνάει η χώρα μας. Βλέπουμε όλοι μας ότι πάνω στη φτωχή Ελλάδα μας έχουν πέσει όρνια αρπακτικά σε μια προσπάθεια να αρπάξουν ό,τι και όσα μπορούν. Και κανείς δεν αποκλείει ότι αυτοί οι κάποιοι θα πρέπει να έχουν κάποια στηρίγματα στα έσω προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Και βέβαια ένα καίριο πλήγμα είναι η νέα γενιά να προετοιμαστεί μέσα στο πνεύμα της αμφιβολίας. Να γίνει μια γενιά που θα αμφιβάλει για την ιστορία της, για την θρησκεία της, για την πνευματική της δύναμη. Μια γενιά που θα είναι έτοιμη να πέσει στα δύχτια των αρπακτικών. Ας προσέξουν οι υπεύθυνοι. Και πρώτος ο κ. Κουβέλης ας απαλλάξει το κόμμα του από την ντροπή της Ρεπούση.






2 σχόλια:

  1. Τι να πω!
    Όλοι εμείς οι Έλληνες που ζούμε και υπάρχουμε έξω από τα σύνορα αναγνωριζώμαστε και θαυμαζώμαστε από τον Αρχαίο δικό μας πολιτισμό, ακόμα και από τις ρίζες της δικιάς μας Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας η οποία έχει εισχορίσει σε όλες τις δυτικές γλώσσες.
    Και η κυρία αυτή θέλει να την καταργήσει, μήπως είναι ανθελην τυφλή;
    Χρειάζεται ένα νέο ΜΕΤΑΞΑ και μανιαδάκη να της δώσουν Ρετσινόλαδο ασφαλώς από την αντίθετη όψη.

    Μήπως ταυτιζώμαστε ως έλληνες στο εξωτερικό από την σύγχρονη Ελλάδα; από τα καμώμτατα των πολιτικών μας, μήπως αναγνωριζώμαστε από τα καμώματα και την μυσταδωγία των παπάδων μας;
    Όχι από όλους αυτούς έχουμε ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχεις, φίλε μου Γαβρίλη, σε όσα λες. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, δεν έχει κανείς την τόλμη να σταματήσει αυτή την κυρία, η οποία αλωνίζει ελεύθερη.
    Ας ελπίσουμε κάποιος να ενδιαφερθεί.
    Νάσαι καλά῍

    ΑπάντησηΔιαγραφή