Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μαρκαδόροι της ντροπής....



Ξεπερνάω με πόνο την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής - και το αφήνω για πάρα κάτω - για να σταθώ για λίγες στιγμές σε ένα άλλο δράμα. Ένα δράμα που συνέβει σε πολυκατάστημα του Βόλου αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε πολλά από αυτά τα καταστήματα που έχουν φυτρώσει σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Της Ελλάδας που μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Της Ελλάδας του 27% της ανεργίας. Της  Ελλάδας των οικογενειών που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους. Της Ελλάδας που κάθε μέρα ματὠνει και πιο πολύ.
Στο Βόλο λοιπόν και σε κάποιο πολυκατάστημα ένας πατέρας έκλεψε ένα κουτάκι μαρκαδόρους για να μπορέσει να το δώσει στο παιδί του να πάει σχολείο του. Ένας πατέρας και μία μάνα μπορούν να κλέψουν ακόμη και ένα κουτί με μαρκαδόρους όταν το παιδάκι τους στέκει μπροστά τους άφωνο και τους κοιτάζει στα μάτια μη μπορώντας να ψυθιρίσει ούτε ένα “γιατί;” Βέβαια δεν ήταν επαγγελματίας λωποδύτης ο άνεργος και αδέκαρος πατέρας γι΄αυτό και έγινε αμέσως αντιληπτός από τους υπαλλήλους και συνελήφθει.
Προς τιμή της η ελληνική Δικαιοσύνη σαν άκουσε το δράμα του αμέσως τον απάλλαξε και τον άφησε να φύγει. Τον άφησε να φύγει χωρίς τους μαρκαδόρους. Γιατί κανείς δεν σκέφτηκε το παιδάκι που έπρεπε να πάει σχολείο του με μαρκαδόρους. Ούτε το πολυκατάστημα, που αν είχε πάνω του λίγη ανθρωπιά θα μπορούσε να προσφέρει στο παιδάκι τη χαρά των μαρκαδόρων.
Ούτε οι άνθρωποι των δικαστηρίων. Ούτε όλοι όσοι έζησαν αυτή την τραγική ιστορία.  Κανείς δεν σκέφτηκε πως ένα κάποιο παιδάκι, σε μια κάποια γωνιά της Ελλάδας, σε κάποιο φτωχόσπιτο, περίμενε με λαχτάρα να σφίξει στα χέρια του ένα κουτάκι με μαρκαδόρους. Ένα κουτάκι με μαρκαδόρους που μέσα τους έκλειναν όλη την λαχτάρα αυτού του μικρού παιδιού. Ποιός θα μπορέσει ποτέ να κοιτάξει στα μάτια αυτό το παιδάκι και να απαντήσει στο γεμάτο παράπονο γιατί; που κρέμεται από τα χειλάκια του.

...και το μαχαίρι της ντροπής.

Παύλος Φύσσας. Το γελαστό παιδί
Τον κόσμο όλον έχει αναστατώσει το στυγερό έγκλημα στο Κερατσίνι. Όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως και πρωτοσέλιδα δείχνουν την ΄πολιτική κατάντια της Ελλάδας. Ο θάνατος του νεαρού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον δολοφόνο χρυσαυγίτη δεν είναι μια απλή δολοφονία. Είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ενώ ακόμη είναι νωπές οι μνήμες μας από τους Γερμανούς του Β! Παγκοσμίου πολέμου κι΄ενώ αγωνιζόμαστε μήπως και τα ξεπεράσουμε όλοι εμείς που τα ζήσαμε, μπροστά μας υψώνεται το απαίσιο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, μιας οργάνωσης καθαρά εγκληματικής, που όπως περιμέναμε όλοι όσοι μπορούμε να δούμε λίγο πιο μακρυά, έφτασε και στο έγκλημα.
Δυστυχώς η εγκληματική αδιαφορία των πολιτικών υπευθύνων δεν μπόρεσαν να δουν τους στόχους αυτής της συμμορίας και τους άφησαν ανεξέλεγκτους να αλωνίζουν και να πορεύονται για την είσοδό τους στη Βουλή. Κάτι που δυστυχώς το κατάφεραν και να δούμε τώρα πως θα απαλλαγεί η χώρα μας από αυτούς τους εγκληματίες.
Είναι πλέον φανερό ότι από εδώ κι΄εμπρός η εγκληματική αυτή οργάνωση θα συνεχίσει να σκοτώνει όποιον τους αμφισβητεί, τους ενοχλεί, τους εμποδίζει.

Οι δολοφόνοι της Εγκληματικής Αυγής. 
Φτιαγμένη στα πρώτυπα της Βαϊμάρης βαδίζει στα χιτλερικά αχνάρια. Τα τάγματα εφόδου από καιρό είναι έτοιμα και ήδη έκαμαν την παρουσία τους με ένα φόνο. Ο Παύλος Φύσσας, το γελαστό παλληκάρι του Κερατσινίου  σφάχτηκε από τους δολοφόνους του Μιχαλολιάκου γιατί με τα τραγούδια του είχε το θάρρος να τους αμφισβητεί. Κι΄αυτό το δολοφονικό μαχαίρι του χρυσαυγίτη θα περιμένει σε κάποια γωνιά όποιον από εμάς τολμήσει να σταθεί εμπόδιο μπροστά τους.
Η οργή του λαού θα τους κάψει
Ήλθε η ώρα η κυβέρνηση της Ελλάδας, οι πολιτικοί της, η αστυνομία της, ο στρατός της, η εκκλησία, οι πνευματικοί της άνθρωποι αλλά και όλος ο λαός της να σταθούν με θάρρος μπροστά σ΄αυτά τα λυσσασμένα σκυλιά και να τους φωνάξουν. Φτάνει πια. Δεν έχετε καμιά θέση στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.
Θα το τολμήσουν ή θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα; 

4 σχόλια:

  1. Είσαι σίγουρος Ντένη ότι οι πολιτικοί υπευθυνοι αδιαφόρησαν ή δεν μπόρεσαν να δούν; Αντίθετα είναι αυτοί που τους τρέφουν και τους συντηρούν, είναι το μακρύ τους χέρει για να συντρίψουν το λαικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβάμαι οτι απέχουμε πολύ απο τα συνθήματα να γίνουν οργή που θα τους πνίξει.Το διαπιστώνω μετά λύπης μου, όλα εκτονώνονται σ ένα πανώ.
    Συγγνώμη για την παρέμβαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώρα μου καλή σου μέρα.
    Είναι αλήθεια αυτά που λες αλλά με τα όσα γράφουμε όλοι εμείς προσπαθούμε μήπως και καταφέρουμε να τους κάνουμε να δουν ότι πάνω από οποιαδήποτε συμφέροντα υπάρχει η πατρίδα.Να πω ότι κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν;Αμφιβάλω.
    Νάσαι καλά Δώρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως να έχεις κάπιο δίκιο Χαρά μου αλλά δεν πρέπει να σταματάμε τον αγώνα. Στο τέλος κάτι θα μείνει.
    Και που είσαι. Εδώ συγγνώμες δεν χρειάζονται. Αλλού......

    ΑπάντησηΔιαγραφή