Δευτέρα 15 Απριλίου 2013


Περίπατοι στην Ελλάδα

Στ΄αλήθεια, πολλές φορές είναι τόσα τα γεγονότα που καλύπτουν τον πολιτικό χώρο της Ελλάδας, που κανείς από εμάς δεν ξέρει ποιό πρώτο να πιάσει και ποιό να αφήσει. 
Ας είναι καλά οι λεχρίτες πολιτικοί της πατρίδας μας που φροντίζουν να μας τροφοδοτούν ανελλειπώς.
Φαίνεται ότι η επιτυχία που σημείωσε το πείραμα στην Κύπρο έχει ενθουσιάσει τους δολοφόνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν και στην Ελλάδα για να ξεμπερδεύουν πλέον με αυτήν. Πρόθυμο πειραματόζωο έχει αποδειχτεί η πατρίδα μας. 
Σειρά έχει η Eurobank να οδηγηθεί σε χρεοκοπία μετά την απαιτητική, από την Τρόϊκα, διάλυση του γάμου της με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Βλέπετε οι δανειστές μας έχουν διαπιστώσει πως πολύ εύκολα τρώγεται ένας όταν είναι μόνος του παρά όταν έχει συντροφιά. Περιμένετε λοιπόν να δείτε πόσο όμορφα, γρήγορα και Eurobank θα βρεθεί σε ξένα – κατά προτίμηση γερμανικά – αιματοβαμένα χέρια.
Κι΄ενώ ο ΟΠΑΠ είναι ένας οργανισμός που αποφέρει πολλά κέρδη στο δημόσιο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να συντρέχει λόγος να πουληθεί. Και μάλιστα με κάποιες διαδικασίες που δεν διεκδικούν την τακτική της τιμιότητας, Τώρα θα μου πείτε έχει απομείνει τίποτα τίμιο στην Ελλάδα; Ας μην το συζητάμε. Για τον ΟΠΑΠ λοιπόν έχουν γίνει κάποιες προσφορές οι οποίες παραμένουν στάσιμες επειδή οι αρμόδιοι φροντίζουν να ψηφιστούν κάποιες διατάξεις οι οποίες θα ευνοήσουν τον Σωκράτη Κόκαλη να γίνει κύριος του 30% προκειμένου να αποκτήσει το “πάνω χέρι” σ΄αυτόν τον οργανισμό. Τόσα και τόσα έχει φάει να μην φάει και από τον ΟΠΑΠ;
Βεβαίως οι πολιτοί μας και τα κόμματά τους μπορεί να έχουν ιδεολογία όμως πάνω από όλα έχουν τον συμφέρον τους. Κάπως έτσι εννοούν την πολιτική οι φωστήρες μας. Συμβαίνει μ΄αυτό να γεμίζουν οι τσέπες τους.
Κάπως έτσι σκέφτεται ο Καμμένος και αποφάσισε η Ξύλινη Παράγκα του (Ανεξάρτητοι Έλληνες) να συμμαχίσει και να συνεργαστεί με το Τσαρδάκι (Συνασπισμός ) του Τσίπρα. Γιατί πολύ σωστά το βλέπει ότι αν...ο μοι γέννητω, έχουμε εκλογές διόλου απίθανο, με την απερισκεψία που διακρίνει τους νεοέλληνες, να δεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό.
 Λίγο γελοίο θα μου πείτε , όμως στην Ελλάδα όλα γίνονται. Τώρα τι μπορεί να βγει από το πάντρεμα του καμμενοφασισμού με τον τσιπροσοσιαλισμό όποιος το βρει κάτι θα κερδίσει.
Τι λέτε; Πάμε μια βόλτα στην Επιτροπή Διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ; Όμως παρακαλώ ησυχία. Η επιτροπή αυτή έχει πάψει να συνδέεται με το χρόνο. 
Κανείς δεν γνωρίζει αν θα τελειώσουν, πότε θα τελειώσουν, αν θα βρουν τίποτα και αν βρουν τι θα κάνουν.Μια υπόθεση που για κάθε άλλο κράτος που σέβεται τον εαυτό του, θα ήταν θέμα το πολύ ενός μηνός, εμείς το έχουμε κάμει παραμύθι σε χίλιες και μία νύχτες. Η κ. Κωνταντοπούλου δικηγορεί. Ο κ. Κασσιδιάρης τα σπάει σαν να είναι σε σκυλάδικο. Ο κ. Βενιζέλος επιδυκνείει τις υβριστικές του ικανότητες. Ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να διαφημίσει τα βιβλία του. Ο κ. Παπανδρέου στέλνει υπόμνημα. Για ποιό λόγο να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως; Μήπως θα καταλάβουν τι θα τους πει; Και οι περισσότεροι ακουμπούν τα κεφάλια τους στα χέρια τους για να ξεκουραστούν από τον κάματο της ημέρας. Και ο λαός περιμένει το αποτέλεσμα.
Υπάρχουν και άλλα. Πολλά, πολλά, πολλά. Αστείρευτος ο πολιτικός χώρος της ταλαίπωρης Ελλάδας. Όμως για σήμερα ας σταματήσουμε εδώ. Εσείς διαβάστε αυτά, βρίστε, μουτζώστε, βλαστημήστε, φτύστε. Όλα επιτρέπονται και επιβάλλονται. Και πάλι εδώ είμαστε.

1 σχόλιο:

  1. Με τα ευτράπελα των πολιτικών δεν ασχολείται εδώ κανένας μας σχεδόν. Και ο λόγος είναι απλός :Από την ανέχεια και την απελπισία δεν έμεινε ούτε σάλιο για φτύσιμο !

    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή