Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα


Φορολογούνται τά πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησης  και με εξακριβωμένα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας η Βουλή, μετά από πίεση της Τρόϊκας και ιδιαίτερα του κ. Πόουλ Τόμσεν, εψήφησε το νέο νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ακινήτων όλης της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας εκτός των υπαιθρίων χώρων, βεράντες, μπαλκόνια, ταράτσες, παρτέρια, γλάστρες και άλλα παρόμοια φορολογούνται επί πλέον και όλα όσα συμπεριλαμβάνει μια οικοδομή. Έτσι λοιπόν φορολογούνται οι εξώπορτες. Μάλιστα όσες από αυτές είναι σιδερένιες έχουν μια σχετική επιβάρυνση καθ΄ότι, όπως μας είπε ο αρμόδιος υπουργός, μολύνουν το περιβάλον. Ακόμη στις εξώπορτες φορολογούνται οι κλειδαριές και τα πόμολα, Ιδιαίτερα αν αυτά έχουν κάποια εξωραϊστικά σκαλίσματα. Ειδικός φόρος έχει αποφασιστεί και για τα παράθυρα. Και μη διανοηθεί κανείς να τα χτίσει διότι αυτομάτως εμπίπτει στη φορολογία της οικοδόμησης. Επί πλέον φόρος σε όσα παράθυρα έχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα. Διότι δεν μπορείς εσύ κύριε να εμποδίζεις τους κλέφτες, σε περίοδο κρίσης  να βγάλουν ένα μεροκάματο. Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Στο εσωτερικό των σπιτιών φορολογούνται τα πατώματα και τα ταβάνια. Στο πάτωμα ο φόρος θα είναι ανάλογος των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκεύη τους. Η μεγαλύτερη φορολογία θα είναι στο γυαλισμένο παρκέ ενώ πιό ελαφρυά για το απλό πάτωμα. Αν υπάρχει χαλί φορολογείται με 7%  επί πλέον. Δεν φορολογείται το χωμάτινο δάπεδο.
Στα ταβάνια η φορολογία θα είναι υψηλή αν αυτά έχουν διασκοσμήσεις γύψινες ή ακόμη και εικόνες, φωτογραφίες, στολίδια κλπ. 
Φορολογούνται οι πολυέλαιοι από δύο λάμπες και άνω. Στο 5% έχει ορισθεί ο φόρος για κάθε επιπλέον λάμπα πέραν των δύο.
Στην κουζίνα ο φόρος είναι στο 5% για την ηλεκτρική συσκεύη ή συσκεύη υγραερίου ενώ το πλυντήριο πιάτων θα έχει φόρο 10%.
Δεν φορολογούνται τα μαχαιροπήρουνα και οι κατσαρόλες καθ΄ότι λόγω κρίσης και τρομερής φτώχιας σπανίως χρησιμοποιούνται. Λιτοδίαιτος πλέον ο σύγχρονος Έλληνας διαβιεί μόνο με ξηρά τροφή. Ψωμάκι και καμμιά φορά λίγο τυράκι όταν και αν το επιτρέπουν τα κρατικά επιδόματα. Στο μπάνιο φορολογούνται οι βρύσες, οι σαπουνοθήκες, οι καθρέπτες και κάθε αντικείμενο που δηλεί πλούτον. Επίσης φορολογείται το χαρτί υγείας ανάλογα με την ποιότητά του. Δεν φορολογείται η χρήση εφημερίδων. Παληά αλησμόνητη εποχή. Διαβάζαμε και σκουπιζόμαστε.  Κι΄ αν η εφημερίδα δεν μας άρεσε το πόσο το ευχαριστιόμαστε  δεν λέγεται.
Ετοιμαστείται λοιπόν Έλληνες και κοιτάξτε τι μπορείτε να γλυτώσετε, διότι όλο και κάποια ακόμα φορολογικά μέτρα θα ξεφυτρώσουν. Για να έχουμε και κάτι να κάνουμε.

3 σχόλια:

  1. Ας μου επιτραπεί κι εμένα να εκφέρω μια γνώμη η οποία αντανακλά μια πραγματικότητα σχετικά με την φορολογία, αλλά όχι στην Ελλάδα την χώρα που γεννήθηκα αλλά στις ΗΠΑ όπου ζω σήμερα.

    Εδώ οι φόροι αρχίζουν από την πρώτη κατοικία σου και είναι πολοί, όλοι το ξέρουν αυτό, αν δεν πληρώσεις ένα-δυο τρία χρόνια σου βγάζουν το σπίτι σε πλειστιριασμό.
    ¨αρα δεν είναι τίποτα δικό σου.
    Το άλλο, όσο πιο καλή γειτονιά, όσο πιο όμορφο το σπίτι σου τόσο αυξάνουν οι φόροι, μιλάμε για πρώτη κατοικία πάντα,
    Αν κάνεις το λάθος και φύγεις από την πόλη και πας έξω στα προάστεια τετραπλασιάζοντε οι φόροι, αναλόγως το χωριό που θα μεταφερθείς.
    ο φόρος της αποχετευσης 150% επί της αξίας του νερού, ο φόρος στο ρεύμα, στο φωταέριο, Πόσα θα προλάβεις να πληρώσεις με μια σύνταξη;
    Ναι καλά όταν είσαι νέος δουλεύεις τα πληρώνεις όλα αλλά όταν συνταξιοδοτηθείς τι γίνεται;
    και η μαύρη σύνταξη δεν φτάνει, όλη η γη όλη η ακίνητος περιουία ανήκει στο κράτος, εσύ απλούστατα αγοράζεις το σπίτι σου και το θεωρείς δικό σου μέχρι ώς ότου καταφέρνεις και πληρώνεις τους φόρους. μετά δεν υπάρχει μετά...

    Ωμό, αλλά έτσι είναι η ζωή

    χαιρετώ σας

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To κεφαλονίτικο χιούμορ σε όλο του το μεγαλείο .....με τ' αστεία έρχονται και τα σοβαρά ..Ετοιμάζεται φορολογία και για τα αγροτεμάχια κι άς είναι σκέτη λόγγοι .Κύριοι έχεται τόσα στρέμματα δεν με ενδιαφέρει αν έχετε εισόδημα, έχετε γή ,πρέπει να πληρώσετε .....τα χάλια μας .Θα βρυκολακιάσουν οι παππούδες μας από τη φρίκη ,την καλημέρα μου Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή