Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πρόταση διεξόδου από το αδιέξοδο



                                                                             Του Γαβρίλη  Πανάγου.

Λόγω της κρισιμότατης κατάστασης της Ελλάδος και λόγω αδιεξόδου για μεταβατική κυβέρνηση και επιπλέον λόγω των καταστροφικών όρων όποιας δανειακής σύμβασης, προτείνω τα εξής:
Πριν απ’ όλα κρατικοποιούνται όλος ο ορυκτός πλούτος της χώρας της ξηράς και ο υποθαλάσσιος, από πέτρες και οτιδήποτε άλλο από την επιφάνεια και σε οποιοδήποτε βάθος, επίσης ηλιακή και αιολική ενέργεια και γεωθερμία. Να μην μπορούν να πουληθούν, να μένουν πάντα στο ελληνικό κράτος.
  1. Κούρεμα 60% όλων των δαπανών για τη βουλή, τους βουλευτές, υπουργούς, υπαλλήλους της βουλής ακόμη και πρόεδρον της Δημοκρατίας (μισθούς, επιδόματα και οτιδήποτε). Έτσι θα δημιουργηθεί εμπιστοσύνη.
  2. Διακοπή επιχορηγήσεων σε κόμματα, ΜΚΟ και μηδενισμό μυστικών κονδυλίων. Τα κόμματα την προεκλογική περίοδο θα έχουν δωρεάν χρόνους σε κρατικά κανάλια τηλεόρασης και ραδιόφωνα. Δωρεάν θα έχουν πνευματικά κέντρα και γήπεδα των δήμων της περιοχής τους για ομιλίες. Επιτροπή υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα κατανέμει τους χρόνους και ας χρησιμοποιήσει και κλήρωση για την προτεραιότητα ή άλλες επιλογές.
  3. Παγώνουμε μονομερώς οποιαδήποτε πληρωμή δόσεων δανείων και τόκων του Ελληνικού κράτους προς το εξωτερικό για δέκα έτη. Διαφορετικά, αν δεν γίνει δεκτό, δεν αναγνωρίζουμε όλο το χρέος προς το εξωτερικό. Ακυρώνουμε τις δανειακές συμβάσεις ως αντισυνταγματικές. Δεν παίρνουμε κανένα νέο δάνειο ή δόση.
  4. Τυπώνουμε Νέα Δραχμή ισότιμη προς Ευρώ και το κράτος πληρώνει για όσα Ευρώ δεν έχει με τις Νέες Δραχμές. Κυκλοφορεί η Νέα Δραχμή αλλά επιτρέπεται και το Ευρώ. Η Νέα Δραχμή κατοχυρώνεται από τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
  5. Οι καταθέσεις σε Ευρώ ή και σε άλλο νόμισμα μένουν στο νόμισμα που έχουν κατατεθεί άτοκα όμως, εκτός αν ο καταθέτης ζητήσει εγγράφως να μετατραπούν σε Νέες Δραχμές (όσο περίεργο κι αν φαίνεται, μπορεί κι αυτό να συμβεί). Οι καταθέσεις σε δραχμές έχουν τόκο.
  6. Επανέρχεται ο έλεγχος εξαγωγής συναλλάγματος και Νέων Δραχμών. Αυτό θα πρέπει να έχει ξεκινήσει από πριν. Οτιδήποτε χρήματα στέλνονται στο εξωτερικό για εισαγωγές, φοιτητικό συνάλλαγμα, ταξείδια κλπ. επιβαρύνονται για λίγα χρόνια  μ’ ένα τέλος αλληλεγγύης προς την Ελληνική οικονομία 25%. Εξαιρούνται πρώτες ύλες βιομηχανίας, βιοτεχνίας με προστιθέμενη αξία πάνω από 50% ή για εξαγόμενα είδη,  επίσης εξαιρούνται καύσιμα, τα οποία φορολογούνται στην κατανάλωση. 
  7. Σε διεθνή δικαστήρια ή οπουδήποτε αλλού διεκδικούνται από το ελληνικό κράτος το κατοχικό δάνειο και  ο χρυσός που πήρε η Γερμανία και δεν πλήρωσε πλέον τόκους. Διεκδικούνται επίσης και πολεμικές αποζημιώσεις. Η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή το 2011 έβγαλε απόφαση να αποζημιώνει για αδικίες του εθνικοσοσιαλισμού (Ναζισμού).
  8. Γίνεται έλεγχος του χρέους και εγείρονται απαιτήσεις δικαστικά για όσα ποσά υπετιμολογήθηκαν.
  9. Γίνεται έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δημοσίων λειτουργών των ιδίων και συγγενών τους και δημεύονται όσα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα νόμιμα εισοδήματα.
  10. Ελέγχονται ξένες εταιρείες που δεν παρουσιάζουν κέρδη, μήπως μεταφέρουν τα κέρδη στο εξωτερικό. Όταν αυτό διαπιστώνεται, φορολογούνται στον τζίρο.

Ειδικοί αξιολογούν και δρομολογούν όλα αυτά. Το Ευρώ έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει, ας θωρακίσουμε μια Νέα Δραχμή με μεθοδευμένη ανάπτυξη και κατάργηση των υπερβολικών και άδικων φόρων, π.χ. φόρος στην ιδιοκατοίκηση. Αν εδραιωθεί η εμπιστοσύνη προς το Ελληνικό κράτος, μπορεί να επανέλθουν τόσα ποσά που έφυγαν κι ακόμη φεύγουν από την Ελλάδα. Απαιτείται οπωσδήποτε τόλμη και αγάπη προς αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα και χρειάζεται οι υπουργοί κλπ. να εργαστούν, να κοπιάσουν για την Ελλάδα και όχι για τους δανειστές.  Αν πατάξουν π.χ. το παραεμπόριο, λαθρεμπόριο καυσίμων κλπ. το κράτος θα έχει τόσα έσοδα που δεν θα χρειάζονται μέτρα λιτότητας. Να μην είναι η Ελλάδα τόπος εξαθλίωσης, εκφοβισμού ή και πειραματισμού επικίνδυνων παιχνιδιών.

Χαλάνδρι 9 Φεβρουαρίου 2012

Γαβριήλ Πανάγος
Τηλ. 210 – 68.27.083

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω θα προτείνω και κάτι ακόμα
    1.Οι βουλευτές να γίνουν 200
    2. να παίρνουν σύνταξη από τα
    ταμεία τους και όχι την
    βουλευτική
    3. Να μην πληρώνονται για τις
    επιτροπές .Αλλωστε
    συμμετέχουν αυτοι που δεν
    κάνουν τίποτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητό μου Χάρτινο Φεγγαράκι.
    Συμφωνώ μαζύ σου. Όμως αυτοί οι κύριοι που διαφεντεύουν τις τύχες μας και τις ζωές μας δεν κοιτάζουν τίποτε άλλο από την τσέπη τους.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή