Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ - Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ (Μέρος ΙΙ)


Σπύρος Γκάρος
Νυρεμβέργη
Επικηρυχθέντες εγκληματίες πολέμου βρήκαν άσυλο στις ΗΠA και έγιναν συνεργάτες, προσφέροντας τις γνώσεις τους τον τρόπο και την μέθοδο που χρησιμοποιούσαν στα εγκλήματα τους। Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιάπωνας καθηγητής μικροβιολόγος δρ। Σίρο Ισίι. Ο δρ. Ισίι πέρασε στην ιστορία σαν ένας από τους μεγαλύτερους και ψυχρότερους εγκληματίες στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στα εργαστήρια του, ζωντανά πειραματόζωα στην έρευνα βιολογικών όπλων.
Το 1927 ο Ισίι πήρε το δίπλωμα του, δόκτωρας της μικροβιολογίας, στην συνεχεία εξειδικεύτηκε στο Τόκιο στρατιωτικός γιατρός με την εντολή ν΄ ασχοληθεί με τα βιολογικά όπλα. Επιθυμία του ήταν τις έρευνες και τα πειράματα να τα ενεργεί σε ζωντανούς οργανισμούς.
Ανέπτυξε δε την θεωρία, σε ότι αφορά τα βακτηριολογικά όπλα, των δύο διαφορετικών ερευνών, τον τύπο της επιθετικής έρευνας Α, και τον τύπο της αμυντικής έρευνας Β. Η αμυντική έρευνα Β, ήταν η έρευνα των εμβολίων, αυτή ήταν εύκολο να ενεργηθεί στην Ιαπωνία.
Ο τύπος Α, η επιθετική έρευνα, θα έπρεπε να γίνει στο εξωτερικό, κάπου αλλού. Φοβόταν μη τυχόν διαφύγουν από τα εργαστήρια μικρόβια προς τα έξω στην ατμόσφαιρα και επέλθει μεγάλη καταστροφή στην πατρίδα του.
Η ευκαιρία, του δόθηκε να οργανώσει εργαστήρια για την έρευνα Α στη Μαντζουρία, την βορειοανατολική επαρχία της Κίνας, η οποία μετά τον πόλεμο Ιαπωνίας/Ρωσσίας (1904/05) έμεινε υπό την κατοχή της Ιαπωνίας. Στην Μαντζουρία εκείνα τα χρόνια επικρατούσε μεγάλη φτώχεια και πείνα.
Αρρώστιες όπως, η πανούκλα και η χολέρα θέριζαν μαζικά τους κατοίκους της. Ακριβώς αυτή η επαρχία ήταν ιδανική για τον δρ. Ισίι να ξεκινήσει τα πειράματά του. Οικοδόμησε ένα τεράστιο κέντρο ερευνών που περιελάμβανε 150 κτίρια και μυστικές εγκαταστάσεις εργαστηρίων. Σ΄ αυτό το κέντρο, το οποίο αργότερα ονόμασε "Mονάδα 731" εργάζονταν τρεις χιλιάδες Ιάπωνες επιστήμονες και τεχνικοί.
Ο δρ. Ισίι είχε τον βαθμό του ταγματάρχη, και ήταν καθηγητής της ανοσολογίας. Η Μαντζουρία διέθετε άφθονο ανθρώπινο υλικό για τα πειράματά του. Π.χ. στην πόλη Χαρμπίν και στο χωριό Βεϊγινχέ υπήρχαν φυλακές με εκατοντάδες κομμουνιστές και Κινέζους αντάρτες, φυλακισμένους. Ποιος φρικτός θάνατος περίμενε αυτούς τους ανθρώπους, κανένας δεν τόχε προβλέψει.
Οι φυλακισμένοι και οι αιχμάλωτοι ήταν τα πειραματόζωα των Γιαπωνέζων επιστημόνων. Στην πόλη 'Αντα ο δρ. Ισίι και οι συνεργάτες του, σε ανοιχτό γήπεδο έδεναν σε πασσάλους Κινέζους, γέμιζαν τουφέκια "Shrapnel" με βακτηρίδια σήψης και απ΄ απόσταση δεκαπέντε μέτρων τους πυροβολούσαν. Τα βακτηρίδια αυτά απονεκρώνουν τους ιστούς του σώματος.
Για να μην επέλθει αμέσως μετά την έκρηξη ο θάνατος κάλυπταν το κεφάλι και το στήθος των φυλακισμένων με μεταλλική ασπίδα και άφηναν ελεύθερα τα πόδια και τους γοφούς. Μέσα σε μία εβδομάδα οι Κινέζοι-πειραματόζωα πέθαιναν από μόλυνση. 'Αλλες φορές ενεργούσε το ίδιο τεστ με βόμβες που έριχνε από αεροπλάνο στα κινέζικα χωριά. Η μεταχείριση των ανθρώπων σ΄ αυτή την επαρχία ήταν φρικιαστική. Χρειαζόταν ο δρ. Ισίι έναν ανθρώπινο εγκέφαλο; Διέταζε τους βοηθούς του να θρυμματίσουν το κρανίο ενός φυλακισμένου. Το τι ακριβώς συνέβαινε στην "Μονάδα 731" μας το αναφέρει στην μαρτυρία του ένας Ιάπωνας γιατρός, το 1995 μέσω της εφημερίδας New York Times:
"Εγνώριζε, ότι φτάνει το τέλος του". Έτσι άρχισε την αφήγηση του, για το πως ενεργούσαν μία αυτοψία επί ζωντανού φυλακισμένου.
Όταν τον οδηγήσαμε στο εργαστήριο και τον δέσαμε δεν έφερε καμία αντίσταση. Σαν είδε όμως να βγάζω από το ζωνάρι μου ένα σκαρπέλο τότε άρχισε να φωνάζει. Του άνοιξα το στήθος και την κοιλιά μέχρι τα γεννητικά του όργανα. Ούρλιαζε τρομερά. Το πρόσωπο του στράβωσε, απ΄ αυτή τη στιγμή ξεκίνησε ο αγώνας του με τον θάνατο.
Ο φυλακισμένος μολύνθηκε με το μικρόβιο της πανούκλας. Οι γιατροί ήθελαν να διαπιστώσουν ποια όργανα προσβάλλει η ασθένεια και πως αυτά αντιδρούν. Στην ερώτηση, γιατί την αυτοψία την ενεργούσαν χωρίς νάρκωση; Ο κάποτε γιατρός της "Μονάδας 731" δήλωσε:
Δεν χρησιμοποιούσαμε αναισθητικό γιατί θα επηρέαζε πολλά από τα όργανα που θέλαμε να ερευνήσουμε. Το 1939, στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαν αποκτήσει οι Ιάπωνες τα πρώτα βιολογικά τους όπλα.
Στο πόλεμο ενάντια στην Σοβιετική Ένωση έστειλε ο δρ. Ισίι μία ομάδα από 24 σαμποτέρ στο αντίπαλο στρατόπεδο. Αυτοί άδειασαν στον ποταμό Χάλχα μικρόβια σαλμονέλας και τύφου. Τα αποτελέσματα αυτής της επιχείρησης έμειναν άγνωστα.
H "Μονάδα 731" καλλιεργούσε ψύλλους για βιολογικό όπλο, τα παράσιτα αυτά τα εξόπλιζε με το βακτηρίδιο της πανούκλας και τα εξαπέλυε να μολύνουν τους αρουραίους τους οποίους στη συνεχεία τους απελευθέρωνε στα κινέζικα χωριά.
Το Αύγουστο 1942 ένα γιαπωνέζικο αεροπλάνο πετώντας πάνω από ένα χωριό στην Ανατολική Κίνα , άφησε πίσω του ένα είδος καπνού. Στην αρχήν ψόφησαν κατά μάζες οι αρουραίοι. Μετά ασθένησαν οι χωριάτες, και από τους 1200 κατοίκους πέθαναν οι 395 από πανούκλα, δηλαδή 20 ημερησίως. "Έθαβε κάποιος τον νεκρό του, ταυτόχρονα γνώριζε, ότι ο επόμενος θα είναι ο ίδιος."
Στα χρόνια 1942 και 1945 εξαπέλυσε η "Μονάδα 731" πάνω από τα χωριά και τις πόλεις της Κίνας δεκαπέντε εκατομμύρια ψύλλους δηλητηριάζοντας τρόφιμα και πόσιμο νερό με το μικρόβιο του άνθρακα, της χολέρας, σαλμονέλας και της πανούκλας.
Η "Μονάδα 731" παρήγαγε μηνιαίως 300 κιλά από το βακτηρίδιο της πανούκλας και μεγάλη ποσότητα από άλλα θανατηφόρα βακτηρίδια. Το 1940 ο δρ. Ισίι είχε εξοπλίσει 1600 βόμβες με διάφορα μικρόβια. Και το 1945 είχε στην διάθεση του 400 κιλά από το βακτηρίδιο του άνθρακα.
Οι Ιάπωνες σχεδίαζαν αυτόν τον τεράστιο βιολογικό οπλισμό να τον χρησιμοποιήσουν ενάντια στους συμμάχους. Το 1944 ένα υποβρύχιο έφυγε με κατεύθυνση το νησί Σάϊπαν, μία γιαπωνέζικη σημαντική στρατιωτική βάση στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Αυτό μετέφερε κανάτες πορσελάνης με δισεκατομμύρια μολυσμένους ψύλλους με πανούκλα. Σε περίπτωση που οι Αμερικανοί επιχειρούσαν απόβαση στο νησί θα τους απελευθέρωναν στις ακτές του νησιού. Αυτό όμως δεν συνέβη, επειδή πρόλαβαν οι σύμμαχοι και βύθισαν το υποβρύχιο πριν φτάσει στον προορισμό του. Ορισμένους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο1945, η Ιαπωνία με τον απόρρητο κωδικό, "λουλούδια κερασιάς στη νύχτα", σχεδίαζε μια επιχείρηση στην οποία πιλότοι καμικάζι θα έπεφταν στην Νότια Καλιφόρνια με το μικρόβιο της πανούκλας. Το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε, γιατί έναν μήνα προ την ημερομηνία αυτή η Ιαπωνία συνθηκολόγησε.
Ένας αξιωματούχος της "Μονάδας 731" κατά την δίκη του από ένα σοβιετικό στρατοδικείο κατάθεσε επί του πρωτοκόλλου, ότι από τα πειράματα πέθαιναν κάθε χρόνο τουλάχιστον 600 φυλακισμένοι. Σύμφωνα με δηλώσεις των Κινέζων της περιοχής, 270 000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν φρικιαστικά στα εργαστήρια του δρ. Σίρο Ισίι.
Όταν το 1945 οι Ρώσοι προέλασαν στην Μαντζουρία, ο δρ. Ισίι κατέστρεψε τα εργαστήρια του θανάτου και εξαφάνισε κάθε αποδεικτικό στοιχείο από τα εγκλήματα του.
Τους 150 φυλακισμένους που είχαν απομείνει, τους δολοφόνησε με καυσαέρια και έκαψε τα πτώματα τους. Μία γιαπωνέζικη εφημερίδα δημοσίευσε, ότι ο δρ. Ισίι αυτοκτόνησε. Στην πατρίδα του βρέθηκε μάλιστα ένας τάφος ο οποίος έφερε τ΄ ονομά του.
Καθαρή απάτη. Ο δρ. Ισίι συνελήφθηκε από Αμερικανούς κομάντος και μεταφέρθηκε στην Αμερική, δεν φυλακίστηκε. Ο εγκληματίας πολέμου δρ. Σίρο Ισίι γλίτωσε την κεφαλή του, αφού κατέθεσε στις ΗΠΑ έναν μεγάλο αριθμό πληροφοριών για τα γιαπωνέζικα προγράμματα και για τις έρευνες του επί των βιολογικών όπλων. Τα υπόλοιπα του χρόνια τα έζησε σαν ελεύθερος Αμερικανός πολίτης και πέθανε το 1959 από καρκίνο του λάρυγγα.
Οι ΗΠΑ στο Camp Detrick, περίπου 130χλμ μακριά από το Salt Lake City, κοντά στην έρημο, που μόνο κάκτοι σκορπισμένοι εδώ και κει την στολίζουν, έχουν το κέντρο ερευνών και παραγωγής βιολογικών όπλων, ένα τεράστιο συγκρότημα από 600 μεγάλα εξοπλισμένα κτίρια. Σ΄ αυτό το κέντρο έκανε τις ερευνές του ο δρ. Ισίι και βέβαια τα τελευταία χρόνια πολλοί Ρώσοι επιστήμονες, οι οποίοι μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλόκ, έμειναν άνεργοι.
Aμέρικα!.. Αμέρικα!.. η χώρα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας... χώρα των Νονών ...και των μεγάλων Αντιθέσεων!!!
Στοιχεία:Bioterror , (Kurt Langbein, Christian Skalnik, Inge Smolek).Biowaffen, (Wendy Barnaby).Bioterror - Tod aus dem Labor (Ken Alibek, Stephen Handelman)Der unsichtbare Tod, (Tim Trevan)Virus Die lautlose Bedrohung, (Judith Miller - Stephen Engelberg - William Broad)
Σπύρος Γκάρος
Spiros Garos, (Journalist-Mitglied der JU München),Herrnstr.2 90763 Fürth, GermanyTel.0049 911 7419461

3 σχόλια:

 1. Φρίκη αλλά με την πλήρη σημασία της λέξης είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ. Παράλληλα σκέφτομαι ότι η Ελληνική γλώσσα είναι φτωχή σε χειρότερες λέξεις γιά να χαρακτηρίσει κανείς την παραπάνω περιγραφή. Ισως γιατί δεν είμασταν (ευτυχώς) ποτέ (ελπίζω) ικανοί γιά τέτοιες πράξεις.

  Καλώς ή κακώς η εικόνα μου γιά τους Γιαπωνέζους κυλιδώθηκε εντελώς και δεν αναρωτιέμαι πιά τι φταίξαν αυτοί οι άνθρωποι γιά να αξίζουν την πρόσφατη καταστροφή που έπληξε τη χώρα τους.

  Υπερβολική? Μπορεί! Είναι δύσκολο να γυρίζεις το άλλο μάγουλο και να λες χτύπα κι από δώ. Αναρωτιέμαι μόνο, πόσες παρόμοιες περιπτώσεις υπήρξαν και ίσως υπάρχουν σήμερα και θα υπάρχουν στο μέλλον.

  Καλή σου μέρα Ντένη μου κι ευχαριστώ γιά την αναμετάδωση του άρθρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. συμπληρώνω... δεν ανέφερα καθόλου την Αμερική γιατί από εκεί πλέον περιμένω τα πάντα και δεν με εντυπωσιάζει τίποτα. Αλλωστε δεν έτρεφα ποτέ την τεράστια εκτίμηση που έτρεφα γιά την Ιαπωνία. Καλή σου μέρα και πάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Ντένη αυτά δεν τα τρομερά πράγματα δεν τα γνώριζα ,μόνο για τους Ναζί ήξερα ότι ασχολούντο με τέτοιου είδους πειράματα.Απάνθρωπα και Φρικτά,δεν υπάρχουν λέξεις να περιγραφεί αυτή η ιστορία ... μήπως και σήμερα οι συνεχιστές τους Αμερικανοί έχουν αφήσει όλους αυτούς τους ιούς που ταλανίζουν την ανθρωπότητα Έιτζ , ασθένεια πουλερικών,τρελές αγελάδες, χοίροι κλπ.Εδώ κάθε λίγο μας ψεκάζουν .Το αεροπλάνο φάτσα φορά περνά πάνω από την Αθήνα αφήνοντας ενα άσπρο σύννεφο , μέχρι και την Κεφαλονιά φθάσανε και ο Θεός μαζί μας Χαιρετώ ΚΑΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή