Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το παλάτι.........Άστα!!!

Για μέρες τώρα η κοινή γνώμη με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί την τραγωδία που έπληξε την Ιαπωνία με το διπλό χτύπημα. Του καταστρεπτικού σεισμού των εννέα Ρίχτερ και του ισοπεδοτικού θαλάσσιου τσουνάμι, που κατάπιε ολόκληρες πόλεις. Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμένα στη χώρα του Ανατέλοντος Ήλιου, όπως παλαιότερα ονομαζόταν, που οι επιστήμονες αγωνίζονται απεγνωσμένα, τουλάχιστον να καταφέρουν να μειώσουν την ένταση της καταστροφής, αφού η ολική της απώθηση δεν φαίνεται να είναι κατορθωτή. Οι πολίτες της χώρας αγωνίζονται να γιατρέψυν τις πληγές τους και να επουλώσουν τα τραύματά τους ενώ παράλληλα θρηνούν τις χιλιάδες των χαμένων συγγενών και συνανθρώπων τους. Μιά τραγωδία που θα πρέπει να περάσουν χρόνια για να εκτιμηθεί επακριβώς το μέγεθός της και τα όσα κακά θα επιοφέρει στον πλανήτη..
Στη Λιβύη ένας εμφύλιοες έχει πάρει διαστάσεις τρομακτικές. Το αίμα τρέχει ασταμάτητα. Εκατοντάδες οι νεκροί και αμέτρητοι οι τραυματίες. Η σύγκρουση λένε πως γίνεται για την απαλλαγή της χώρας από τον αδίστακτο και αιμοσταγή δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι. Όμως τα αεροπλάνα των δυτικών δυνάμεων που βομβαρδίζουν ασταμάτητα κάποιο άλλο σκοπό εξυπηρετούν. Και οι πολεμικοί στόλοι που αρμενίζουν στις θάλασσες της χώρας δείχνουν καθαρά πως η παρουσία τους εκεί κάτω δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διανομή των λαφύρων. Των πηγών του πετρελαίου.
Κι’ όλα αυτά με συντροφιά μιά παγκόσμια οικονομική κρίση. Μια οικονομική κρίση τεχνιτή. Μια κρίση που την σχεδίασαν, την έχτισαν και την συντηρούν αυτοί, που σαν σκοπό τους έχουν να κρατάνε τους λαούς υπόδουλους. Γιατί δεν είναι δυνατόν όλο το χρήμα της γης να έχει εξαφανιστεί. Δεν είναι δυνατόν όλο το χρυσάφι της γης να μετακόμισε σε άλλον πλανήτη.Κάποιοι τα έχουν πάρει. Κάποιοι τα έχουν τσεπώσει και απολαμβάνουν τη ζωή τους κοιτάζοντας με ηδονή τους λαούς να υποφέρουν.
Κι’ ενώ αυτός ο τραγικός χορός αγκαλιάζει όλον τον κόσμο, στο παλάτι της Αγγλίας, στο γνωστό Μπάγκιγχαμ, μάλλον δείχνουν ότι βρίσκονται σε άλλον πλανήτη. Ο επικείμενος γάμος του διαδόχου – αλήθεια πόσοι διάδοχοι είναι - με την εκλεκτή της καρδιάς του έχουν επιφέρει τέτοια αναστάτωση, που οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει από κάθε λογική και έχουν γίνει περίγελος του κόσμου. Τα προβλήματα που τους απασχολούν είναι τόσα πολλά και τόσο μεγάλα που μπροστά τους τύφλα να έχει η τραγωδία της Ιαπωνίας. Τι χρώμα καπέλο θα φοράει η βασιλομαμά είναι το κυριώτερο και έχει ενεργοποιήσει και τους στοιχηματοποιούς της χώρας τους. Τα μεγαλύτερα ποσά ποντάρονται στο κίτρινο αν και πολλοί ποντάρουν στο μπλέ. Άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι το χρώμα του φορέματος της άλλης μαμάς. Κι’ εδώ τα στοιχήματα μοιράζονται ανάμεσα σε κόκινα, κίτρινα, πράσινα, μπλέ. Τι χρώμα θα έχει το σώβρακο του Κάρολου δεν τους απασχολεί.
Εξ’ ίσου σοβαρό είναι και το πρόβλημα της γεύσης που θα έχει η γαμήλια τούρτα. Πολλοί υποστηρίζουν πως θα επικρατήσει η σοκολάτα. Άλλοι είναι σίγουροι πως η βανίλια θα υπερνικήσει τη σοκολάτα. Τελικά σκέφτονται να φτιάξουν δυό τούρτες. Αυτοί θα τις πληρώσουν; Ας είναι καλά το θύμα, ο λαός.
Έχω άδικο λοιπόν που σαν τίτλο του άρθρου μου επέλεξα αυτό που λέει ο λαός μας «Όλος ο κόσμος καίγεται και το.... (δεν το λέω) το παλάτι χτενίζεται;

5 σχόλια:

  1. Φίλε Ντένη, μου άρεσε ο Τίτλος σου, αλλά αυτό που θαυμάζω είναι τα καπέλα της βασιλικής οικογενείας (αλήθεια τι δόξα ε!) το χρώμα και το είδος παλαιότερα είχαν και βέλο τα καπέλα, μια πρόεδρος της φιλοπτώχου εδώ στην Νέα Υόρκη που φορούσε τέτοια καπελαδούρα της πρόσφερα λουκούμι, Το έβαλε η ευλογημένη στο στόμα της ξεχνόντας ότι το βέλο ήταν μπροστά της,
    Τι να πω δεν έχει με τι άλλο ν ασχοληθεί ο κόσμος η κοινωνία μόνο με αυτά τα κοινά που δεν μας αφορούν, Βρε εδώ καράβια πνίγουντε και ....όπως το λες κι εσύ φίλε.
    Νάσαι καλά
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ντένη,
    καλώς ώρισες και σιδερένιος.
    Πολύ καυτό και επίκαιρο το θέμα σου.
    Τό τρομερότερο απ όλα το τσουνάμι,
    και ακόμη δεν ήλθαν τα χειρότερα.
    Παντού τα πυρηνικά τα έχουμε δίπλα
    στην πόρτα μας. Πρίν λίγο καιρό
    η χαζοχαρούμενη κ. Μέρκελ έλεγε πώς
    όλα είναι τόσο σίγουρα. Ξαφνικά
    άλλαξε τροπάριο και μας μιλάει για
    αυστηρό έλεγχο.
    Όσο για τον πόλεμο και η Ελλάδα σαν
    καλή φίλη των συμμάχων μας εξυπηρετεί με 5,5 εκατ. μηνιαίως.
    Άραγε λεπτά υπάρχουν, αλλά για
    αιματοκύλισμα.Να μην ξεχάσουν όλοι τους να βγάλουν και αναμνηστικές
    φωτογραφίες δίπλα στα πτώματα
    των αμάχων. Μερικές σου έστειλα
    περ Ε-μαιλ, υπάρχουν μέσα στο
    Ιντερνετ.
    Όσο για τον παροξυσμό για τον
    πριγκηπικό γάμο στην Αγγλία,
    συμπληρώνω πώς θα υπάρχει και CD
    που θα περιλαμβάνει την τελετή,
    αλλά και τους ύμνους και όρκους
    που θα ανταλλάξει το ζεύγος.
    Επίσης μη θέλοντας να κάνουν
    σκόντο στίς αγαπημένες τους
    γεύσεις, θα έχουν δύο τούρτες
    και όχι μία. Όσο για τα χρώματα
    και τις δαντέλλες στα εσώρουχα,
    ακόμη είναι "ινκόγκνιτο",
    θα μας πληροφορήσουν εγκαίρως μην
    ανησυχείς.
    Να είσαι πάντα καλά
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Ντένη, όταν ξεφυλλίσεις λίγο πίσω την ιστορία, στις 6. Απριλίου 1994 δηλαδή πριν από 7 περίπου χρόνια ενεργήθηκε στη Ruanda μία μεγάλη γενοκτονία.Η φυλή Hutu κυριολεκτικά έσφαξαν
    ένα εκατ. από την μειονότητα των Tutsi στη Αφρική.
    Κανένας, από τα ΟΗΕ, ΗΠΑ, Μ. Βρεταννία, Βέλγιο και Γαλλία επενέβησαν να σταματήσουν αυτό το μεγάλο έγκλημα. Στο δεθνή τύπο πέρασε αυτό το γεγονός στα ψιλά γράμματα, τα δελτία ειδήσεων λίγο ασχολήθηκαν με την Ruanda και τη γενοκτονία των Tutsi.Τρία χρόνια αργότερα,31. Αυγούστου 1997 η πριγήπισα Ντιάνα έπεσε θύμα αυτοκινητικού ατυχήματος σε ένα τουνέλ κοντά στον πύργο Eiffel. Τα ΜΜΕ δεν έκαναν καθημερινώς τίποτε άλλο,παρά να αναφέρονται σ' αυτό το ατύχημα. Ένα εκατομμύριο ανθρωποί στη Rouanda δεν άξιζαν να ασχοληθούν όσο μία πριγκήπισα της Αγγλίας... Κάτι το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Καταστροφές, πολέμοι, οικονομική κρίση, πείνα και τόσα άλλα που μαστίζουν τις κοινωνίες μας περνάνε στη δεύτερη και τρίτη σελίδα και την πρώτη τη γεμίζει το θέμα του γάμου του Άγγλου πρίγκηπα. Αναρωτιέμαι αν έχουμε σαν άνθρωποι ωριμάσει... Όπως κι εσύ με τα γραφομενά σου καταλαβαίνεις ότι ο φεουδαρχισμός και βέβαια ο καπιταλισμός κινεί τα νήματα του κόσμου.Οι άνθρωποι, όπως έγραφε ο Βάρναλης: Χρειάζονται έναν λύκο να τους τρώει... Ουέ κι αλλοίμονο αν πάθει αυτός λύκος κάτι και τον χάσουν θα τρέξουν να βρούν κάποιον άλλο να τον αντικαταστήσουν γιατί χωρίς λύκο δεν μπορούν να ζήσουν. Αλήθεια, τα βλέπει αυτά ο Θεός από ψηλά; Αυτός που εμείς πιστεύουμε;
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Κονταρίνη καλώς σας βρήκα. Βρέθηκα σε εσάς από το ιστολόγιο της Χαράς και πολύ χαίρομαι που διαβάζω κείμενα ενός ελεύθερα σκεπτόμενου Έλληνα που τεκμηριώνει τα γραφόμενά του. Μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα Επτάνησα (παρόλο που δεν είμαι Επτανήσια). Καλή Ανάσταση εύχομαι με υγεία και λίγες αχτίδες ελπίδας για τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή