Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τα συντρόφια του ΚΚΕ

Η αλήθεια είναι πως από καιρό τώρα ήθελα να τα πω λιγάκι με τα συντρόφια στον Περισσό και με την μεγάλη μας συντρόφισσα τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ της Ελλάδας, την Αλέκα μας. Αυτή την μεγάλη αγωνίστρια Αυτήν που παρέλαβε το κόμμα με εκλογικό ποσοστό 20% και κατάφερε να το φτάσει στο 6%. Από καιρό ψάχνω να βρω την αφορμή γιά να μιλήσω λιγάκι μαζύ τους. Εγώ, ο αγωνιστής μιάς άλλης εποχής με τα συντρόφια του σήμερα. Και νάμαι έτοιμος τώρα με την αφορμή να έρχεται από μερά Αιγαίο. Από την ΑΛΗΘΕΙΑ της Χίου και αυτή τη φορά το εύρημα. Και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πούμε δυό λέξεις. Να έχουμε μιά γνώμη. Να έχουμε μιά δική μας άποψη.Ένα δικό μας λόγο
Πρόκειται για μιά ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ που η ημερήσια ΑΛΗΘΕΙΑ δημοσιεύει στην 16η σελίδα της, την Πέμπτη Μαϊου 27 2010 Αυτό είναι το έναυσμα, το άναμα, το φυτιλάκι για να τα πούμε.
Τα συντρόφια της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ ούτε λίγο ούτε πολύ με μιά ανακοίνωσή τους ανοίγουν έναν πόλεμο με τα τοπικά ΜΜΕ του νησιού γιά τις “...αντιεργατικές μεθοδεύσεις που επικρατούν στα τοπικά ΜΜΕ...” Γιά μιά ακόμη φορά το κόμμα στο πλευρό του εργάτη. Κι’ αναλαμβάνουν θέση συνηγόρου τα συντρόφια της ΝΕ του νησιού. Αναλαμβάνουν να σταθούν στο πλευρό τους, να τους συμπαρασταθούν.
Ο λόγος γιά όλα τα τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία προσπαθούν με κάποιες κινήσεις να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και να καταφέρουν να σταθούν όρθια, να επιζήσουν αλλά μαζύ τους να επιζήσουν και οι εργαζόμενοι σε αυτά. Και αυτό που ζητούν οι εργοδότες είναι κάποιες εργασιακές ελαφρύνσεις, κάποια μείωση ωρών εργασίας κάποια κατανόηση και βοήθεια τέλος πάντων γιά να μην χαθούν τα πάντα.
Όμως όλα αυτά η ΝΕ του ΚΚΕ Χίου τα βρίσκει απαράδεκτα. Σύμφωνα με τα μεγάλα πνεύματα που σήμερα διοικούν το ιστορικό αυτό κόμμα, όλα αυτά “είναι αποτέλεσμα της ολέθριας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.” Γι’ αυτούς η παγκόσμοια πολιτική κρίση δεν έχει κάμει ακόμη την εμφάνησή της Το ΠΑΣΟΚ τα φταίει όλα. Θαυμάστε τους!! Πάντως ειλικρινά είμαι περίεργος να έβλεπα τα αποτελέσματα αν την διακυβέρνηση της χώρας είχε στα χέρια της η συντρόφισσα Αλέκα..
Και η ανακοινωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ προχωράει σε μιά σειρά απαιτήσεων.
*Να μην προχωρήσει καμμιά απόλυση
* Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
* Να καταβληθούν οι αποζημιώσεις
* Να μη θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις.
Δεν θέλω να πω ότι δεν συμφωνώ με τα όσα η ανακοίνωση πρεσβεύει। Προς Θεού। Μιά ολόκληρη ζωή εργάτης κι’ εγώ υπήρξα। Και στη χώρα μου και στην ξενητιά εργάτης ήμουν. Και αγωνιζόμουν γιά το δίκιο μου και τα εργατικά δικαιώματά μου. Που είναι η διαφορά μου με τα συντρόφια; Θα τη δούμε πάρα κάτω. Η ανακοίνωση συνεχίζει.
“Το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό τους και σ’ αυτή την κατεύθιυνση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν γιά να μην περάσουνν τα εργοδοτικά τερτίπια όλων αυτών που δεν χάνουν ευκαιρία να παρουσιάζονται από υα Μέσα τους και ως εισαγγελείς της δημόσιας ζωής του τόπου.”
Αλληλέγγυος είναι όλος ο κόσμος, αυτός που έξω από μικροκομματικά συμφέρονυα μπορεί να διακρίνει το δράμα κάθε εργαζομένου στην Ελλάδα της σημερινής κατάστασης. Τώρα το τι θα πράξουν οι κομματικοί υπεύθυνοι λυπάμαι αλλά θα το πω. Με τις ακραίες και εξωπραγματικές ενέργειές τους θα δημιουργήσουν κάποιους ακόμη άνεργους. Τώρα αν τα ΜΜΕ του νησιού σας ενεργούν με τον ρόλο εισαγγελέα του δημόσιου βίου ψάξτε να βρήτε μήπως ο δημόσιος βίος του νησιού σας έχει φτάσει στο σημείο να χρειάζεται κάποιον εισαγγελέα. Αν έτσι είναι ζητείστε κάπου αλλού τους ενόχους.
Και νάρθω τώρα και στη διαφορά μου με εσάς συντρόφια. Με το να εξωθείς τον εργάτη να βρίσκεται σε πόλεμο με τον εργοδότη του δεν βοηθάς το εργατικό κίνημα. Την ανεργία βοηθάς. Και τα παραδείγματα είναι πολλά. Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν μετά από τις συνεχείς απεργίες των εργατών που το ΚΚΕ τους εξωθούσε στις κινήσεις αυτές. Και δεν είδα ποτέ να τους συμπαρασταθείτε στην ανεργία τους. Και τώρα από τα ΜΜΕ του τόπου σας τι ζητάτε; Να κλείσουν και να βρεθούν στους δρόμους 50-100 οικογένειες; Τις οικογένειες αυτές μήπως αναλάβει ο Περισσός να τις συντηρήσει και να τους δώσει κάποια επιδόματα;
Εκείνα τα πέτρινα χρόνια, όπως θέλετε να τα λέτε συντρόφια, εμείς δεν δίναμε τους αγώνες μας μέσα από τα άνετα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών। Ούτε από την πολυτέλεια των γραφείων του Περισσού। Από τα μπουντρούμια των κελιών της φυλακής πολεμούσαμε συντρόφια κι’από τα ξερονήσια της εξορίας. Και φτιάξαμε ένα κόμμα αξιοζήλευτο που εσείς το ξεφτιλήσατε. Εκεί είναι η διαφορά μας συντρόφια. Στο δικό μας ηρωικό αγώνα και στην δική σας πολυτέλεια. Η μεγάλη διαφορά μας.
Και οι δυό λέξεις από την απάντηση του Γιάννη Τζούμα είναι όλα όσα μπορεί να σας πει κανείς “Καλούμε λοιπόν τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ να απευθύνουν αλλού τις καταγγελίες τους” Ναι συντρόφια του γλυκού νερού। Αλλού τις καταγγελίες σας

9 σχόλια:

  1. Όταν τα καλοκαίρια πάω στην Κεφαλονιά, και περνώ από τον δημόσιο δρόμο στη θέση Αγκώνα, Θηναίας από κάτω απο το δρόμο είναι ένα σπίτη της αρωγης δακτυλοδεικτούμενο είναι το σπίτι της Α. Παπαρήγα, για φαντάσου από την Κεφαλονιά ξεκίνησε κι αυτή, αλλά φίλε μου αφού πέθανε η Σοβιετική ένωση, έγινε και η κηδεία της, άρα μήπως πιστεύουν στην ανάσταση των νεκρών για να ΄λένε τόσο παράλογες κουβέντες, άμα πιστεύουν στην μεταμψύχωση θα είναι καλοί Χριστιανοί.
    Παράλογες αξιώσεις τουλάχιστον για την σημερινή εποχή, που όλοι πνίγονται κι αυτοί το χαβά τους, μέσα όμως από πολυθρόνες γραφείων, όχι από νησια εξορίας...
    Τι να πω...
    Γεια χαρα Ντένη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λυπηρό φίλε Γαβρίλη που το ΚΚΕ σήμερα δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις. Και τούτο διότι η ηγεσία του δεν μπορεί να γνωρίσει την πραγματικότητα αλλά επιμένει να πιστεύει ότι θα έλθει και πάλι η εποχή των επαναστάσεων.
    Βέβαια μετά τόσους πολιτικούς ....φωστήρες που έχει βγάλει η Κεφαλονιά γιατί να μην είναι από το νησί μας και η Αλέκα;
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρίως πέρασα για ένα χαιρετισμό να βρεις κι από μένα κ. Ντένη, από τον ιστοχώρο σου τούτο, μεσημέρι πια εδώ καλοκαιριού.
    Διάβασα όσα πολύ εύστοχα γράφεις και θέλω να πω με την ευκαιρία πως είναι εύκολο πράγμα να είσαι καλοβολεμένος στη γωνιά και να φωνάζεις εκ του ασφαλούς. Αυτό συμβαίνει με όλες τις αριστερές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια σε τούτη την χώρα. Μόνο λόγια. Στην πράξη τίποτα και ποτέ. Κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία να παράγουν έργο φαίνεται και η γύμνια τους. Και βέβαια φωνάζουν γιατί μόνο αυτό ξέρουν. Και ξέρουν επίσης πως με το ποσοστό που κατάντησαν να έχουν ποτέ δε θα κυβερνήσουν. Να δείξουν δηλαδή τι μπορούν να εφαρμόσουν και στην πράξη από όσα λένε. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ικανοί κυβερνήτες για τούτη τη χώρα. ίσως εμείς τους μάθαμε όλους να μας εκμεταλλεύονται και να ανέρχονται εις βάρος μας. Οπότε ...
    Ώρες καλές εύχομαι με χαμόγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Μαριάνθη
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιά την επίσκεψη.
    Πολύ σωστά τα όσα γράφεις. Οι αριστερές δυνάμεις στην Ελλάδα, αυτές που έχουν απομείνει δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με κείνο το κόμμα που εμείς εχτίσαμε
    Απλά υπάρχουν γιατί δεν μπορούν με κανένα άλλο τρόπο νε έχουν ένα κομμάτι ψωμί να τρώνε και να γαυγίζουν
    Καλή σου μέρα
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε κ. Διονύση

    Οι οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας σηματοδοτούν τεράστιας δυνατότητας ευκαιρία για ένα ‘’βασιλικό’’ ( βασι - λέας = βάσις + λαός ) κόμμα σαν το Κ.Κ.Ε. να αναδειχθεί και να μπει μπροστάρης στους αγώνες του λαού μας .
    Για το Κ.Κ.Ε. οι σημερινές πολιτικοκοινωνικές συνθήκες της χώρας μας συνιστούν μοναδική ιστορική ευκαιρία προκειμένου να πείσει τον πολυβασανισμένο και προδομένο λαό μας για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του .
    Επιτέλους , είναι ή δεν είναι κοινωνιοκεντρικό το νόημα και φιλολαϊκός ο σκοπός ύπαρξής του ; Γιατί λοιπόν επιμένει να περιφέρεται στους πρόποδες των αστικών ατομοκεντρικών κομματικών σχηματισμών , και να τους μιμείται από πάνω , και μάλιστα κακέκτυπα;
    Αλλά φαίνεται πως ισχύει και για την περίπτωση του ‘’κεκοιμημένου Περισσού’’ το γνωστό αρχαιοελληνικό : ‘’Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος …’’.

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε Ντένη η συντρόφισσα και συμπατριώτισσα Αλέκα ,είναι άλλος ένας πολιτικός αστέρας της Κεφαλονιάς πού η ρητορική της δεινότητα μόνο χασμουρητό σου προκαλεί.Τόσο ξέπεσε αυτό το κόμμα που δεν έχει έναν ἀνθρωπο της προκοπής να ηγηθεί;; Ξέρω κι άλλους φίλους κομμουνιστές που έχουν αποχωρίσει από το κόμμα λόγω της κυρίας Αλέκας και της πολιτικής της .Αυτή δεν κάνει λαϊκή πολιτική ,καταστροφική πολιτική επεξεργάζεται .Χαιρετώ Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μου γιατρέ
    Το ΚΚΕ κάτω από την ηγεσία της Αλέκας έχει ξεφύγει όχι μόνο από τον βασικό σκοπό της ύπαρξής του αλλά και από κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δυστυχώς δεν υπάρχει και κανένας ανάμεσά τους να της πει να πάει στο σπίτι της.
    Έτσι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι μιά μεγάλη ζημιά στο εργατικό κίνημα
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Κατερίνα
    Τα ίδια πιστεύω κι' εγώ γιά την συντρόφισσα Αλέκα και τα ίδια απαντώ σε όλους τους επισκέπτες της σελίδας μου
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή