Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Θέατρο,πασσαρέλα και γήπεδα στη Βουλή !

Γιά μιά ακόμη φορά η Βουλή των Ελλήνων εν όψη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ανοίγει τις πόρτες της σ΄ ένα πλήθος υποψηφίων, που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την πολιτική. Κι΄ίσως και οι ίδιοι να μην το είχαν ποτέ τους φανταστεί ότι τα βήματά τους κάποια μέρα θα τους οδηγούσαν στην αίθουσα της Βουλής. Τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, μοντέλα, μουσικοί, χορευτές, τηλεπαρουσιαστές, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, αρσιβαρήστες, προπονητές, μάνατζερς και πολλές ακόμη επαγγελματικές ειδικότητες έχουν επιστρατευθεί γιά να στελεχώσουν τη Βουλή των Ελλήνων, που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου του 2009.
Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς, αλλά δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να τους αναγνωρίσει την ικανότητα ότι μπορούν μέσα από την Βουλή να προσφέρουν σε μένα, στα παιδιά μου, στην Ελλάδα.
Μέχρις εδώ όλα όμορφα και καλά. Αναφαίρετο και σεβαστό το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και προστατεύομενο από το Σύνταγμα της χώρας. Το Σύνταγμα, το οποίο ενώ προβλέπει ηλικία, θρήσκευμα, υπηκοότητα δεν προβλέπει και κάποιες γνώσεις και κάποιες σχέσεις των υποψηφίων με την πολιτική. Όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν και που απασχολούν τον ταλάιπωρο τον μέσο Έλληνα, είναι πάρα πολλά.
Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σ΄ένα από τα πιό δύσκολα σκαλοπάτια της ιστορίας της. Από τη μιά μεριά η παγκόσμια οικονομική κρίση, κι΄από την άλλη η εσωτερική πολιτική εξαθλίωση, η εξαθλίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών, την έχουν οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο. Δεν επιρρίπτω ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία. Δεν ανατρέχω στο κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Δεν μ΄ενδιαφέρουν η Αλέκα, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης. Οι ευθύνες βαρύνουν όλους και πιό πολύ τα δυό μεγάλα κόμματα εξουσίας. Αυτά τα δύο κόμματα είναι η αιτία, που η Ελλάδα έφτασε στο σημείο να ζητά μιά κοινοβουλευτική λύση μέσα στον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο. Όχι πως οι άνθρωποι αυτοί είναι μιάς κατώτερης στάθμης. Προς Θεού! Όμως δεν είναι αυτοί που από μιά πολιτική θέση θα μπορέσουν να προσφέρουν κάτι στην πατρίδα τους. Και μάλιστα αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνο τα γκλαμουράτα ονόματα, που βρίσκουν κατ΄ευθείαν θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων με την προσδοκία των ψήφων που μπορεί να ακολουθούν το όνομά τους.
Έτσι λοιπόν την 5η Οκτωβρίου αν κάποιο από τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξοουσία κερδίσει την αυτοδυναμία θα έχουμε μιά κυβέρνηση που μέσα της θα περιέχει τα πάντα. Από ηθοποιούς και μοντέλα μέχρι ποδοσφαιριστές και πυγμάχους. Κι΄αυτοί οι τελευταίοι ίσως χρειάζονται στη Βουλή.
Βέβαια κατά τα ελληνικά δεδομένα και το Σύνταγμα, μιά κυβέρνηση χρειάζεται τους ψήφους γιά να εκλεγεί. Από κει και πέρα έχει και κάποιους με κάποια πείρα και με κάποιο......παρελθόν, γιά να πλαισιώσει τις υπουργικές θέσεις. Οι υπόλοιποι θα καταλαμβάνουν τα έδρανα της Βουλής γιά να τονίζουν με την παρουσία τους τη νίκη του κόμματος και να εισπράτουν την όχι και τόσο ευκαταφρόνητη αμοιβή τους. Μιά αμοιβή η οποία βγαίνει από τις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου. Τώρα το τι μπορεί να πουν αυτοί και ποιά γνώμη μπορεί να έχουν σε θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ λίγο τους ενδιαφέρει. Αρκεί που όλοι αυτοί θα κάθονται στα έδρανα του κόμματος και θα χειροκροτούν.
Ευτυχώς που η άρνηση του κ. Ψηνάκη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του εθνοσωτήρα κ. Καρατζαφέρη, απέτρεψε από του να ακουστεί κάποια στιγμή από κάποια γωνιά της Βουλής κι΄ενώ θα μιλούσε κάποιος Υπουργός ή και ο Πρωθυπουργός, η φωνή του να λέει. Σκάσε μωρή !!

10 σχόλια:

  1. Καλορίζικο το νέο ιστολόγιο σιορ Κονταρίνη. Καλά συναπαντήματα και επιτυχημένα μπουρ - μπουρ. Όσο για το θέμα σου, η λύση θα ήταν η δυναμική και ακαπέλωτη συμμετοχή στα κοινά των Ελλήνων πολιτών. Αλλά ο Έλληνας θέλει να του λύνουν τα προβλήματα οι άλλοι και ο ίδιος μόνο να ασκεί κριτική ή να παραμένει εντελώς απαθής. Έτσι φτάσαμε στο σταρ συστεμ της ελληνικής βουλής, που ισοδυναμεί με σαπουνόφουσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή!Καλό ξεκίνημα!
    Όσο για το όνομα του blog...και το πρώτο!!!!
    Μου δίνει την αίσθηση πως θα έχουμε καλή παρέα με ζεστές και έντονες συζητήσεις.
    Ε!όσο να πεις καφενείο ειν΄αυτό.Και μάλιστα η Ελλάς!
    Σφίγγω το χέρι σε θερμό από καρδιάς καλωσόρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαίνω με το δεξί! Σερβιρίστηκα το καφεδάκι μου και απόλαυσα το κείμενό σας. Μου άρεσε και ταυτίστηκα τόσο πολύ που ζητώ την άδειά σας να το αναδημοσιεύσω στο δικό μου ιστολόγιο, με το όνομά σας φυσικά! Την έχω;
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλορίζικο το καφενεδάκι σου, φίλε Ντενη.
    Πολιτικός είναι αυτός που μπορεί να προβλέπει 10 χρόνια μπροστά, όλοι οι υπόλοιποι καυγαδίζουν για την τσέπη τους.
    Αν ΕΜΕΙΣ τους αγνοούσαμε, αν δεν υπήρχε τόσο κομματικός φανατισμός ίσως να παρουσιαζόταν κανένας Έλληνας πολιτικός για το καλό του τόπου, κάτι σαν τον Νικόλαο Πλαστήρα.

    Εμείς με τα όπα, όπα τους δίνουμε αξία που δεν αξίζουν και τι πιο παράξενο είναι ότι 5 και χρόνια στην κυβέρνηση η ΄Ν.Δ.πουνε τα έργα της και θέλει να ξαναβγεί;
    Τις περισσότερες φορές αρνούμαι να σχολιάσω πολιτικά, όλους αυτούς τους θεωρώ τσαρλατάνους, αν κάποτε βρεθεί έλληνας θα του βγάλω το καπέλο μου με σεβασμό, έως τότε πατακολουθώ...
    Νάσαι καλά φίλε
    \Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα φίλε Φαίδων
    Σ΄λ ευχαριστώ γιά τα καλορίζικα και τις ευχές σου.
    Έχεις δίκιο. Άντε όμως να διορθώσεις τους Έλληνες. Θα πέσουν πάνω σου να σε φάνε.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή μου Μαριάνθη. Από που ν΄αρχίσω την απάντηση. Είναι τόσες οι ευχές σου και που να βρω τόσα ευχαριστώ.
    Υπόσχομαι καλή παρέα με πολλά ενδιαφέροντα. Άλλωστε οι πολιτικοί μας μπορεί να μην παράγουν έργο αλλά από ειδήσεις μας προσφέρουν εν αφθονεία.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη
    Ντένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία Τζιρίτα στο Καφενείο η Ελλάς. Και μάλιστα είσοδος με το δεξί. Τι πιό ωραίο, τι πιό όμορφο τι πιό εντυπωσιακό.
    Καλώς όρισες καλή μου φίλη. Καλοδεχούμενη πάντα. Το κείμενο δικό σου γιά το ιστολόγιό σου και όσα κρίνεις σαν ενδιαφέροντα μπορείς να τα αναδημοσιεύεις. Άδεια δεν χρειάζεται.
    Την αγάπη μου πάντα
    Ντένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Ντένη και αξιότιμη συντροφιά
    Όπως ξανάγραψα , φτωχύναμε στο νου.
    Και ιδού το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Γαβρίλη.
    Ευχαριστώ γιά τις ευχές και την επίσκεψη.
    Απαντώ σε κάθε σου παράγραφο.
    Νομίζεις ότι σ΄αυτούς τους 300 που έχουμε μπορείς να βρεις κάποιον που να έχει τη ικανότητα να βλέπει 10 χρόνια μπροστά; Αυτοί μόνο το χτες βλέπουνε.
    Όσο κι΄αν τους αγνοήσουμε θα περάσουν πολλά χρόνια γιά να φανεί ένας Πλαστήρας.
    Το παιγνίδι που παίζει η ΝΔ σήμερα το έπαιζε χτες το ΠΑΣΟΚ και θα το ξαναπαίξει αύριο η ΝΔ πάλι.
    Άστα φίλε Η Ελλάδα δεν γλυτώνει από δαύτους.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα φίλε μου
    Στο έχω πει και άλλη φορά. Έχεις δίκιο.
    Στην Ελλάδα όλοι τους κάνουν ό,τι μπορούν γιά να καταστρέψουν τη χώρα.
    Νάσαι καλά
    Ντένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή