Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ες αύριον τα σπουδαία ! ! !



Το πόσο σπουδαίο μπορεί να είναι το αύριο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αυτό είναι κάτι που μόνο τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου μπορούν να το δείξουν. Και φυσικά τον ποιόν θα αναδείξουν οι κάλπες για να αναλάβει την προεδρία του κόμματος. Βέβαια είναι γνωστό ότι δύο είναι οι διεκδικητές. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και  ο μεν πρώτος εκφράζει το παλαιό κατεστημένο του κόμματος το οποίο αδιαφορεί για την εξελικτική πορεία της παγκόσμιας πολιτικής και παραμένει πιστό στις αρχές που έθεσε ο ιδρυτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Καραμανλής, χάνοντας έτσι μέρος όχι μόνο των πιστών οπαδών του αλλά και των συμφερόντων του πολιτικού χώρου της πατρίδας μας. Κι΄είναι αλήθεια ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο κι΄αν χαρακτηρίζεται σαν ένας σώφρων πολιτικός κατάφερε να κρατήσει το κόμμα έξω από τις κατακτήσεις που έπρεπε να επιτύχει ιδιαίτερα στις τελευταίες εκλογές, όταν ήταν μεταβατικός πρόεδρος. Κι΄αυτή ήταν μια μεγάλη ζημιά.
Ο δεύτερος των διεκδικητών Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την νέα τάση των πολιτικών πραγμάτων που ακολουθούν όλα τα προοδευτικά ονομαζόμενα κόμματα παγκοσμίως. Είναι τα κόμματα που προσπαθούν να εφαρμόζουν τις μοντέρνες και σύγχρονες πολιτικές προοπτικές. “Να γυρίσουμε σελίδα” το σύνθημά τους. Κύριος σκοπός τους να φέρουν στους κόλπους του κόμματος τους νέους που θέλουν να βλέπουν τον κόσμο με το βλέμμα της σύγχρονης πολιτικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  να πούμε εδώ ότι κατάφερε να κάμει κάποια βήματα προόδου και να σχηματίσει κάποιες πολιτικές επιτυχίες. Όμως ανεξήγητα προχώρησε και σε κάποιες συμμαχίες οι οποίες είναι γεγονός θα του επιφέρουν κάποιες ζημιές όχι μόνο στη συνοχή του κόμματος αλλά ακόμη και στην ποσοτική δύναμη αφού είναι πολλοί οι οπαδοί οι οποίοι αυτές τις συμμαχίες όχι μόνο δεν τις βλέπουν με καλό μάτι αλλά και δεν τις θέλουν στο κόμμα τους.
Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι δυο μεγάλα ονόματα για την Νέα Δημοκρατία αλλά και δυο ανεπιθύμητοι για πολλούς από τους οπαδούς. Η ιστορία της πολιτικής τους πορείας δεν τους βοηθά καθόλου στο να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι στις απαιτήσεις του κόμματος αφού είναι γνωστή η πολιτική τους διαδρομή η οποία ξεκινάει από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, περνάει από το φασιστικό ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη για να τερματίσει στην Νέα Δημοκρατία στους κόλπους της οποίας προσπαθούν να ξεπλύνουν τα ανομήματα τους. Επόμενο είναι ότι για πολλούς όχι μόνο οπαδούς αλλά περισσότερο μέλη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι δυο αυτοί πολιτικοί να αποτελούν κάποια ζημιά για το κόμμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και κάτι πολύ σημαντικό αφού διαθέτουν και ένα ικανοποιητικό αριθμό οπαδών οι οποίοι μάλλον θα βοηθήσουν στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι δεν μπορεί να πει κανείς ότι στην δεδομένη στιγμή του δεύτερου γύρου και με τον Μεϊμαράκη απέναντί του ο Μητσοτάκης δεν θα έχει ένα πλεονέκτημα με το 12% που συγκέντρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Και φυσικά ο Μάκης Βορίδης διαθέτει και αυτός ένα ικανοποιητικό αριθμό οπαδών οι οποίοι αν υπακούσουν και ψηφίσουν θα ενισχύσουν σημαντικά στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βέβαια απομένει αβέβαιο το ποσοστό του 20% που έλαβε στον πρώτο γύρο ο Τζιτζικώστας. Κανείς δεν ξέρεις ποιόν από τους δυο μονομάχους του δεύτερου γύρου θα βοηθήσει αν οι οπαδοί του τον υπακούσουν. Βέβαια ο ίδιος δήλωσε το "κατά συνείδηση" αλλά άγνωστο αν κανείς θα το σεβαστεί.
Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό αφού τα πάντα θα παιχτούν την Κυριακή και μάλιστα μπροστά στις κάλπες με σύμμαχο την απόφαση της τελευταίας στιγμής.
Την Δευτέρα 11η του μηνός Ιανουαρίου του 2016 η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα κόμμα που θα παίξει έναν κυρίαρχο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Αν εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ακολουθήσει οπωσδήποτε την γραμμή της ήπιας πολιτικής. Καθόλου απίθανο να δούμε και την σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και ακόμη μια Οικουμενική κυβέρνηση όπως την οραματίζεται ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων. Τι θα αποφέρει στην χώρα αλλά και στην ζωή των Ελλήνων μια τέτοια εξέλιξη κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα με βεβαιότητα αφού πάνω από την Ελλάδα είναι οι "Θεσμοί” και οι “Δανειστές” με τα μαχαίρια στα χέρια τους.
Εάν εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τις υποσχέσεις του και να...γυρίσει σελίδα. Κι΄αν το καταφέρει ποια θα είναι η επόμενη σελίδα; Θα έχει τη δύναμη να παραμερίσει τους Δανειστές; Αποκλείεται. Θα τον αφήσουν οι “Θεσμοί” να χαράξει μια άλλη πορεία στη χώρα; Αποκλείεται. Θα καταφέρει να ρίξει τον Τσίπρα όπως οραματίζεται; Κι΄αν τον ρίξει τι θα γίνει; Ποιος θα πληρώσει τις εκλογές που θα πρέπει να ακολουθήσουν; Μάλλον θα αφήσει το όχημα της Ελλάδας να κυλάει στον κατήφορο της καταστροφής με τους ξένους να βλέπουν τον ελληνικό λαό να υποφέρει και να πεινά.
Ες αύριο τα σπουδαία λοιπόν αλλά δεν θα είναι σπουδαία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου