Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το χέρι το δεξί.


Βέβαια στη φωτογραφία σηκώνει το αριστερό αλλά δεν πειράζει.
Πήρε την άδεια από τον Τσίπρα.
Για πολλά χρόνια, λόγω επαγγέλματος, παρακολουθούσα ανελλιπώς κάθε προεκλογικό αγώνα. Μελετούσα το κάθε τι που έλεγαν και έκαναν οι υποψήφιοι αλλά και τα κόμματα γενικά. Προσπαθούσα να έχω σε ανάλυση τα προεκλογικά μηνύματά τους τα οποία τώρα λέγονται spot. Μετρούσα ποιο θα είναι η επιρροή τους πάνω στους ψηφοφόρους. Κι΄ακόμη προσπαθούσα να δω το πνεύμα τους. Συνάντησα πάρα πολλά που στ΄αλήθεια άξιζαν συγχαρητηρίων παρ΄όλο που μέσα τους έκλειναν το ψέμα σε όλο του το μεγαλείο. . Κι΄αλλα που όχι μόνο ήσαν κενά περιεχομένου αλλά αυτά που προσπαθούσαν να πουν ήσαν τελείως άχρηστα και αδύνατο να φτάσουν και να αγγίξουν τον ψηφοφόρο. Όμως κάτι σαν αυτό που έφτιαξε ο Καμμένος με τον μικρό Αλέξη και με το δεξί το χέρι δεν είχα δει ποτέ μου. Ένα spot που απευθύνεται σε πνευματικά υπανάπτυκτους. Πάνο μου τέτοια μηνύματα μόνο εσύ μπορείς να τα κατανοήσεις.

Μοιάζει έτοιμος να τον φάει τον μικρό Αλέξη.
Πάντως, σ΄αυτό το τηλεοπτικό spot, ο μεγάλος αρχηγός άφησε να ξετυλιχτεί το σπάνιο υποκριτικό ταλέντο που διαθέτει. Τι ερμηνεία ήταν αυτή. Υπήρξαν στιγμές που θύμιζε ηθοποιούς μεγάλης αξίας. Κάρολο Κουν, Αιμίλιο Βεάκη, Δημήτρη Χορν. Ιδιαίτερα στο φινάλε, όταν άρπαξε το χέρι του μικρού Αλέξη λέγοντάς του\
-Μη φοβάσαι. Θα σε μάθω να γράφεις με το δεξί
ήταν σαν σκηνή από αρχαία ελληνική τραγωδία. Η ηθοποιία σε όλο της το μεγαλείο.
Πάντως ο μεγάλος αρχηγός έχει έμφυτη την υποκρισία.


Βέβαια έχει προηγηθεί το spot του Ιανουαρίου με το τραινάκι του μικρού Αλέξη, το οποίο, παρ΄όλη την μεγάλη εμπειρία του μεγάλου αρχηγού σε κάποιο σημείο εκτροχιάστηκε, βρέθηκε έξω από τις ράγες και ποτέ δεν μάθαμε γιατί αφού ο μεγάλος αρχηγός βρέθηκε να συγκυβερνά με τον Αλέξη που τότε δεν είχε σπάσει τα αριστερό του χεράκι. Μη ζητάτε πολλά. Στην ελληνική πολιτική σκηνή συμβαίνουν τα πάντα. Και πάμε να γελάσουμε λίγο. 

Και λίγα για γέλια.

Ένας αγρότης γυρίζει από τα χωράφια του για το χωριό. Κοντά να φτάσει βλέπει να ξεπροβάλλουν από την είσοδο όλα τα παιδιά του χωριού και να τρέχουν προς την κατηφόρα. Στέκει μπροστά τους και τα σταματάει.
-Που πάτε ορέ ζαγάρια; τα ρωτάει.
-Πάμε στη χώρα, του απαντάει το μεγαλύτερο.
-Και τι θα κάμετε στη χώρα ορέ; τα ξαναρωτάει.
Και τότε όλα μαζί του απαντάνε.
-Πάμε να βρούμε τον Καμμένο να μας μάθει να γράφουμε με το δεξί χέρι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος, αν στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη ο λαός τον στείλει στο σπίτι του – κάτι που είναι θετικό - ετοιμάζεται να ανοίξει σχολή όπου θα διδάσκει πως να μάθετε να γράφετε με το δεξί το χέρι.

ΕΘΝΙΚΉ ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΕΛΛΆΔΑΣ
Πρύτανης Πάνος Καμμένος.
Επιθεωρητής. Παύλος Χαϊκάλης.
Κύριο μάθημα.
Μάθετε να γράφετε με το δεξί χέρι.

Ανησυχώ για την υγεία του μικρού Αλέξη. Μήπως γνωρίζει κανείς να με πληροφορήσει πως πάει το αριστερό χεράκι του μικρού παιδιού.
Για το δεξί δεν ανησυχώ. Βρίσκεται σε καλά χέρια και γρήγορα θα μάθει να γράφει και θα μάθει να μουτζώνει το γιατρό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου