Τρίτη 20 Μαΐου 2014



Γίνε κι΄εσύ υποψήφιος. Μπορείς.

Οι....εκλεγμένοι εν ώρα σκληρής εργασίας
Να ασχοληθούμε για λίγο ακόμη με τα εκλογικά της ταλαίπωρης Ελλάδας που ευτυχώς για την πατρίδα μας, την Κυριακή τελειώνουν. Κάποιοι από του σωτήρες της θα έχουν υπερισχύσει κάποιων άλλων που είναι πιο άχρηστοι και θα ανασηκώνουν τα μανίκια τους προκειμένου να αναλάβουν το έργο για το οποίο εκλέχτηκαν και φυσικά για τον μισθό που τους αναλογεί.
Ο Μητσάρας έχει δίκιο
Σε κάποιες καλές εποχές για την Ελλάδα μας όλες τις φαιδρές και γελοίες καταστάσεις τις ονομάζαμε οπερέτες. Τους είχαμε δώσει το όνομα του θεατρικού αυτού είδους το οποίο έκλεινε στην υπόθεσή του όλα. Πεζό λόγο, έμμετρο λόγο, τραγούδι, διάλογο, δράμα, κωμωδία και πολλά άλλα. Οπερέτα λοιπόν και τούτες οι εκλογές και να είστε σίγουροι ότι αν ζούσε ο αείμνηστος Θεόφραστος Σακελλαρίδης, ο πατέρας της ελληνικής οπερέτας οπωσδήποτε θα έγραφε μία με τον τίτλο
Διαλέξτε υποψήφιο
Οι ελληνικές εκλογές. Τριακόσιες δεκαεννέα χιλιάδες οι υποψήφιοι για τις διάφορες θέσεις. Ναι ! Καλά διαβάσατε. Να σας το δώσω και αριθμητικώς. 319,000 υποψήφιοι. Δηλαδή ένας στους τριάντα Έλληνες είναι υποψήφιος διεκδικόντας την ψήφο των άλλων είκοσι εννέα οι οποίοι ποιόν να ψηφίσουν και σε ποιόν να πρωτοδώσουν την ψήφο τους. Αδέλφια, ξαδέλφια, ανηψίοι, κουμπάροι, μπατζανάκηδες, κουνιάδοι, γαμπροί, συμπεθέροι, ξεματιάστρες, τραγουδιστές, μαμές, χαρτορίχτρες, ποδοσφαιριστές, και γενικά κάθε είδους αθλητής έχουν βάλει υποψηφιότητα για έναν μισθό. Μάλιστα φίλοι μου. Έχουν βάλει υποψηφιότητα για ένα μισθό, ο οποίος  δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος αφού ξεκινάει από τις 4.000 ευρώ τον μήνα και ανάλογα με την θέση φτάνουν και τι 18.000 ευρώ. Λίγο τρελά δεν ακούγονται; Άσε που σε μια τετραετία διεκδικείς και μια σύνταξη και μετά θα κάαααααααααααθεσαι!!!!! που έλεγε και ο αξέχαστος Μίμης Φωτόπουλος.
Και φυσικά μέσα στα καθήκοντά τους η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων
Και να είστε σίγουροι ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε γίνουν, οι υποψήφιοι θα ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε να είναι η μισή Ελλάδα υποψήφια και να περιμένει να την ψηφίσει η άλλη μισή.
Βέβαια τα αποτελέσματα της πρώτης αναμέτρησης ήταν τα αναμενόμενα με μικρές αλλά σημαντικές εκπλήξεις. Ανησυχητικό το φαινόμενο της αύξησης των ποσοστών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Με τον δεύτερο γύρο της 25ης του Μάη θα δούμε αν κάποια από αυτά τα ελεεινά υποκείμενα θα πάρει κάποια καρέκλα σε κάποια Περιφέρεια, σε κάποιο Δήμο, σε κάποια Κοινότητα. Με τον τρόπο που κρίνουν και ψηφίζουν οι Έλληνες τίποτα δεν αποκλείεται.
Δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκε να είναι χρυσαυγίτης
Και φυσικά επειδή το θέμα αυτό παίρνει πλέον διαστάσεις πολύ επικίνδυνες και ακόμη διότι οι αρμόδιοι και – υποτίθεται – υπεύθυνοι στην πατρίδα μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τα δουν, θα τα συζητήσουμε και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα και μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου