Τετάρτη 30 Απριλίου 2014


Ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

Αυτή η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να συμπαρουσιάσει το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά μαζί με τον Φώτη Κουβέλη ήταν επόμενο να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον αμαρτωλό πολιτικό χώρο της Ελλάδας. Έναν χώρο που η κάθε κίνηση μοιάζει να κρύβει υπόγειες κινήσεις και προδοσίες.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού, να συμμετάσχει στην εκδήλωση αυτή μαζί με τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου ήταν επόμενο να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εχαρακτήρισαν σαν μεγάλο πολιτικό λάθος την απόφαση αυτή του Παπανδρέου και δεν έχουν άδικο. Μάλιστα από πρωτοκλασσάτα στελέχη ζητήθηκε το κόμμα να διαχωρίσει τη θέση του από αυτόν.
Η δικαιολογία από μέρους του πρώην πρωθυπουργού ήταν ότι η Μαριλένα Κοππά υπήρξε για χρόνια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτις του. Βέβαια αυτή η δικαιολογία δεν ελαφρύνει ουδόλως το βάρος της πράξης του από τη στιγμή που η Μαριλένα Κοππά έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ και πολιτεύεται πλέον με την ΔΗΜΑΡ.
Που μπορεί να αποβλέπει η κίνηση αυτή του Γιωργάκη; Πολλά λέγονται και πολλά είναι τα πιθανά. Οι Παπανδρέου και οι τρεις παππούς, πατέρας και εγγονός ποτέ δεν έπεισαν τον ελληνικό λαό για την σωστή, τίμια και δίκαιη πολιτική τους. Πάντοτε οι κινήσεις και των τριών Παπανδρέου που πέρασαν από την πρωθυπουργία της Ελλάδας, δεν ήσαν ποτέ τίμιες, ξεκάθαρες και οφέλιμες για την πατρίδα. Ο παππούς Γεώργιος μπορούσε να αποτρέψει τα Δεκεμβριανά του 1944 αλλά δεν το έκαμε προτιμώντας να προστατέψει την πρωθυπουργική του θέση θυσιάζοντας το καλό της χώρας του. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά τον ματωμένο Δεκέμβρη να οδηγηθούμε και στον Εμφύλιο. Πολλά και τα χρεωμένα στον πατέρα Ανδρέα. Και φυσικά δεν θα υστερούσε ο εγγονός Γιωργάκης, ο οποίος εκτός των άλλων μας φόρτωσε και τα μνημόνια και άντε να τα βγάλουμε από πάνω μας.

Επόμενο λοιπόν μετά απ΄όλα αυτά είναι όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά και ο λαός της Ελλάδας να προσπαθεί να δώσει κάποιες εξηγήσεις σ΄αυτή την κίνηση αγάπης του Γιωργάκη προς τον Φώτη Κουβέλη. Οπωσδήποτε πρόκειται για μια κίνηση καθαρά πολιτική και καθόλου ανθρώπινη. Το πιθανό είναι ότι σημαίνει επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στην ενεργό πολιτική. Και φυσικά ενώ από μόνος του έχει αποκλείσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την Εληάμάλλον προσανατολίζονται και οι δύο στον σχηματισμό κάποια κεντροαριστεράς παράταξης. Ίσως και ενός νέου κόμματος. Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι σαρωτικές. Τόσο στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ όσο και ανάμεσα σ΄αυτούς τους όσους που διαθέτει ο Γιωργάκης θε ξεσπάσουν μάχες ομηρικές με αποτέλεσμα ίσως και να σταματήσει αυτός ο “έρωτας” στα πρώτα του βήματα. Πολύ σύντομα θα έχουμε και τα πρώτα μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου