Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων.



Αυτοί που θα φτιάξουν την Ελλάδα
Θα αφήσω για λίγο τα παλληκάρια της Ελληνικής Βουλής να απολαμβάνουν τη φαγωμάρα τους για την καρέκλα τους, για τους ψήφους τους, για το κόμμα τους και θα ασχοληθώ με κάτι που θα μας χαλάσει τον ύπνο, αν μπορούμε να κοιμηθούμε, θα μας ταράξει την ησυχία, αν έχουμε ησυχία και θα μας κάνει να επαναστατήσουμε και να θυμηθούμε τα χρόνια τα παλιά.
Τότε που πιστεύαμε πως μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο
Τότε που σκαρφαλώναμε  στις πλαγιές των βουνών και φωνάζαμε «στ΄άρματα, στ΄άρματα» πιστεύοντας ότι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο. Τι καταφέραμε να φτιάξουμε; Απολαύστε το.
Η γενιά των 700 ευρώ πρωταγωνιστούσε στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Νέα παιδιά με κάποιες σπουδές, με κάποια διπλώματα, με ικανότητες, που πάσχιζαν χρόνια να βρουν μια δουλιά, να απασχοληθούν κάπου και που όμως όταν τα κατάφερναν δεν μπορούσαν να σπάσουν το φράγμα των 700 ευρώ το μήνα.
Στην ουρά με την ελπίδα ενός μεροκάματου
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλες γενιές με ακόμη μικρότερα εισοδήματα. Η γενιά των 500 των 400, η γενιά
stage η γενιά που εργάζεται με μπλοκάκι  Είναι αυτές οι στρατιές των αγωνιστών της ζωής που κατάφεραν στον 21ο αιώνα να ξαναζωντανέψουν το αλήστου μνήμης τεφτέρι του μπακάλη για να μπορέσουν να επιζήσουν. Άνθρωποι, που το διαιτολόγιό τους περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα και τα πιο φτηνά.
Ψάχνοντας για τα πιο φτηνά
Άνθρωποι που οι προμήθειές τους πραγματοποιούνται στις λαϊκές. Άνθρωποι που από τη ζωή τους έχουν σβύσει την λέξη διασκέδαση. Κι΄όμως συνεχίζουν να αγωνίζονται ελπίζοντας. Πιστεύουν σ΄αυτούς που τους λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ενώ αυτή έχει πεθάνει από χρόνια.. 
Πριν λίγες μέρες όμως έκαμε την εμφάνισή της και μια άλλη γενιά. Όχι πως δεν την ξέραμε. ‘Όχι πως δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή της και τον τρόπο ζωής της. Απλούστατα οι περισσότεροι από εμάς ίσως να μην γνωρίζαμε πρόσωπα και νούμερα. Ιδού όμως που μας αποκαλύπτονται. Λέτε να είναι αλήθεια πως ήρθε η ώρα η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα; Συγνώμη αλλά όχι. Δεν είμαι μ΄αυτούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο. Λόγω τιμής. Όμως πιστεύω πως μέσα στους τριακόσιους της Βουλής υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να φτιάξουν κάτι. Αν τους αφήσουν. Έτσι αυτοί άφησαν να διαρρεύσουν επίσημα προς τα έξω κάποια ονόματα και κάποια νούμερα.
Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας
Και από αυτούς  μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, εκτός από τον ετήσιο μισθό του που είναι 607.835 ευρώ τον χρόνο εισπράττει και 960.000 ευρώ σε bonus και stock options. Σύνολον 1.567.835 ευρώ. Ένας 700ρης θα πρέπει να ζήσει και να δουλέψει (προσοχή. Όχι να εργαστεί. Να δουλέψει !!!!!) 180 χρόνια για να εισπράξει το ίδιο ποσόν. Λέτε να τα καταφέρει; Ο πρόεδρος της ΔΕΗ εκτός από τις ετήσιες αποδοχές του των 300.000 ευρώ εισπράττει και 100.000 ως bonus  Σύνολον 400.000. Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τους 700ρηδες. Με πενήντα χρόνια δουλιά θα πάρουν όσα παίρνει ο κ. Διευθυντής σ΄ένα χρόνο. Κάτι είναι κι΄αυτό. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη θέση. 580.000 ευρώ το χρόνο οι αποδοχές του. Ο 700ρης θα πρέπει να αγγίξει τα 90 εργάσιμα χρόνια για ένα τέτοιο ποσόν. Ο πρόεδρος της πάλαι ποτέ ΕΡΤ ανήκε στους .......χαμηλόμισθους. Μόνο 347.000 ευρώ το χρόνο εισέπραττε. Ο 700ρης θα πρέπει να εργαστεί .....μόνο 40 χρόνια για να εισπράξει αυτό το ποσό.
Συμφωνώ ότι οι θέσεις αυτές είναι θέσεις με πολλές και μεγάλες ευθύνες. Είναι θέσεις με υψηλές υποχρεώσεις. Όχι όμως να χρειάζονται οι άλλοι 150 χρόνια δουλιά για να βγάλουν όσα εισπράττουν αυτοί σ΄ένα χρόνο!!!
Ο κατάλογος αυτών των προσώπων, πιστέψτε με, είναι ατέλειωτος. Ενδεικτικά ανέφερα ορισμένους. Άλλωστε τι ωφελεί κι΄αν πούμε όλα τα ονόματα;

Χρόνια τώρα οι τριακόσιοι άθλιοι της Ελληνικής Βουλής μας υπόσχονται να διορθώσουν πολλά. Κι΄εμείς περιμένουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου