Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

...Σαν γρηά μ΄αχτένιστα μαλλιά.

Θα θυμάστε ασφαλώς την αθηναϊκή καντάδα του παληού καιρού που μιλούσε για την όμορφη Αθήνα πως την κατάντησαν οι κάτοικοί της.
Η ιστορία εξακολουθεί και σήμερα να είναι η ίδια και χειρότερη.
Από τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης είχα την τύχη να ζήσω τα όσα συνέβησαν τις προηγουμενες μέρες στην πατρίδα μας. Ξεσηκωμένη όλη η Ελάδα σ΄έναν παναπεργιακό αγώνα ενάντια στα πολύ σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Σέβομαι το δικαίωμα του εργάτη να χρησιμοποιεί το μόνο όπλο που έχει – και το έχει αποκτήσει με αγώνες – όταν κρίνει ότι αδικείται. Την απεργία. Και κατά συνέπεια και τη διαδήλωση. Ψάχνω όμως να βρω ποιά σχέση μπορεί να έχει μια εργατική απεργία-διαδήλωση με όλα όσα έζησε τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα και μαζύ της και όλος ο κόσμος.. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το δίκιο μιας τάξης εργατών μπορεί να συνδεθεί με τις καταστροφές που γνώρισε πριν λίγες μέρες το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλες πόλεις.. Δεν είναι δυνατόν η οποιαδήποτε εργατική απεργία να εξελίσεται σε λεηλασία καταστημάτων. Και είναι θλιβερό γεγονός μια εργατική απεργία να αφήνει έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.
Όταν μια απεργία δεν σέβεται τους υπόλοιπους ανθρώπους έχει αποτύχει. Ας το δουν κάπως σοβαρά οι Έλληνες εργάτες κι΄ας προστατέψουν τις κινητοποιήσεις τους από τους παρείσακτους, που μόνο ζημιά κάνουν στον αγώνα τους.
Οι κουκουλοφόροι, που πρωταγωνίστησαν στα επισόδεια δεν είναι άγνωστοι ούτε και τόσοι πολλοί που να μην μπορεί να εξουδετερωθούν. Η συνεχιζόμενη ύπαρξή τους αποδυκνύει ότι κάπου ανήκουν, κάποιος τους εξουσιάζει, κάποιοι τους χρησιμοποιούν και από κάπου πληρώνοντε. Και οι αφεντάδες τους είναι αυτοί που έχουν κάποια συμφέροντα οι εργατικές κινητοποιήσεις να εξελίσονται σε τραγωδία με νεκρούς, τραυματίες, καταστροφές και λεηλασίες. Θα πρέπει κάποιος να τολμήσει την εξαφάνησή τους με οποιοδήποτε κόστος..





Εν τω μεταξύ στο χώρο της αντιπολίτευσης συνεχίζεται ασταμάτητα ο χορός των εκλογών. Τι μπορεί να περιμένουν από αυτές τις εκλογές, αν γίνουν και λέμε ΑΝ διότι οι αφεντάδες της Τρόϊκας δεν τις θέλουν, ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν. Φωνάζει ο Τσίπρας εκλογές διότι δεν είναι σε θέση να πει τίποτε άλλο. Η Αλέκα τις θέλει με την ελπίδα ότι η απελπισία του λαού θα δώσει στο κόμμα της κάποιους ψήφους πάρα πάνω. Και τι έγινε; Για τον ίδιο λόγο ζητάει τις εκλογές και ο Καρατζαφέρης. Δηλαδή να βουλιάξει πιό πολύ οικονομικά η Ελλάδα αρκεί αυτοί να πλουτίσουν σε ψήφους. Διαφέρει ο Σαμαράς ο οποίος στις εκλογές βλέπει την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Αναρωτήθηκε όμως τι θα παραλάβει και τι θα κυβερνήσει; Έχει καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι η Ελλάδα είναι ένα πτώμα πάνω στο οποίο οι ξένοι “φίλοι μας “ πειραματίζονται;
Δυστυχώς η μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδα από τους δανειστές μας πολύ σύντομα θα είναι ένα γεγονός. Θα μας γυρίσουν πίσω στην εποχή του Όθωνα που την Ελλάδα κυβερνούσε η αντιβασιλεία τοιυ Άρμανσμπεργκ, του Μάουερ και του Άμπελ.
Διαφημίζει ο Σαμαράς ότι έχει τις λύσεις για όλα. Ότι μπορεί να ξαναζωντανέψει την Ελλάδα.
Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αν πράγματι ο Σαμαράς έχει κάποιες λύσεις και δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση, τότε το μόνο που μπορεί να πει κανείς γι΄αυτόν, είναι ότι πρόκειται για έναν πολιτικό εχθρό του λαού και της χώρας. Αν δεν έχει τίποτα και απλά αρέσκεται να εντυπωσιάζει – και αυτό είναι το πιό πιθανό – τότε καλά θα κάνει να μην μιλάει και το κυριώτερο να μην εκβιάζει τόσο πρόστυχα την κυβέρνηση.
Τελικά ένας λαός που έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης περιμένει να δει αν κάποιος από όλους αυτούς θα έχει την δύναμη να του δείξει ότι μπορεί να ελπίζει, αλλοιώς ας ετοιμασθούν για πολύ μεγαλύτερα από τα προχτεσινά της πλατείας Συντάγματος.

3 σχόλια:

  1. Φίλε Ντένη,
    γράφεις:
    (...περιμένει να δει αν κάποιος από όλους αυτούς θα έχει την δύναμη να του δείξει ότι μπορεί να ελπίζει, αλλοιώς ας ετοιμασθούν για πολύ μεγαλύτερα από τα προχτεσινά της πλατείας Συντάγματος.)

    Συμφωνώ με ότι γράφεις είναι σαν το ευαγγέλιο και προσθέτω
    Στην Ελλάδα δεν θέλουμε εκλογές αλλά έναν Χαρισματηκό ηγέτη, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, μα τι διάβολο τόσα Ελληνικά μυαλά, τα τρώει η μαρμάγκα του κατεστημένου, όχι άλλα δάνεια, αλλά να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης να σταματήσει την πληρωμή των επιτοκίων στους ξένους, πρώτα ο Ελληνισμός ο λαός το κράτος και μετά θα πάρουν και οι ξένοι τα λεφτά τους, με την σειρά, όμως θα περάσουν εκατοντάδες χρόνια για να ξεχρεώσει η Ελλάδα κι αυτοί που τα έκλεψαν κι έφεραν την χώρα σε τέτοια δυστυχία, τουν ανήκει ένα καινούργιο ΓΟΥΔΙ

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικός ο τίτλος σου,ακριβώς έτσι είναι η Αθήνα ,η κυβέρνηση,αν υπάρχει !!!!και οι πολίτες ...άραγε θα βρεθεί ποτέ κάποιος ικανός να χτενίσει και να καλοπίσει τούτο το δίσμοιρο κράτος;;;χαιρετώ. Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω γιατί οταν ανεβαίνει κάποιος στην εξουσία δε κάνει αυτό που πολύ απλά θάκανε στο σπίτι του ως νοικοκύρης...ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ;
    Εγιναν πράγματα εξωπραγματικά, πράγματα που κανένας δε θα τα έκανε στην οικογένειά του.
    Το Κράτος(δηλ. όλους εμάς) γιατί κανείς δε το λυπήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή