Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εικόνες από τη σημερινή Ελλάδα

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία στη χώρα μας για το “κούρεμα”του οικονομικού χρέους μας έτσι που να μπορέσουμε ίσως κάποια στιγμή να ανασάνουμε από αυτόν τον βραχνά, πράγμα απίθανο βέβαια। Και φυσικά αφού η σκέψη αυτή είναι της ΕΕ, ήταν επόμενο, για το σχέδιο αυτό να χρησιμοποιηθεί η λέξη της γλώσσας που μιλάνε στις Βρυξέλλες, όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα που καθορίζει τις τύχες της Ευρώπη. Η γλώσσα η αγγλικ. Hair cut, λοιπόν το ονόμασαν, όπου ερμηνεύομενο στην πιό πλούσια και πιό όμορφη γλώσσα του κόσμου, την ελληνική αυτό το hair cut, σημαίνει απλά κούρεμα.



Τι ήταν όμως να το ακούσουν τα σαϊνια της ελληνικής δημοσιογραφίας. Το άρπαξαν και του άλλαξαν τα φώτα. Έτσι σε όλες τις φάσεις των συζητήσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ακούμε τους φωστήρες μας και φανατικούς οπαδούς της δολοφονίας της ελληνικής γλώσσας μας να μιλάνε από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και εφημερίδων για το hair cut και όχι για το κούρεμα, που θα κάνει η ΕΕ στο ελληνικό χρέος. Να μην δείξουν ότι γνωρίζουν και ξένες γλώσσες; Μετά από όλα αυτά θα βλέπουμε τον κάθε Έλληνα να μπαίνει στο κουρείο της γειτονιά του και να λέει στον κουρέα του.
-Κυρ’ Αναστάση. Τράβα μου ένα hair cut.

Εγκληματικά παρεξηγημένη η λέξη “συνδικαλισμός” στην Ελλάδα. Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στις μεγάλες του δόξες, επί πρωθυπουργίας του Μεγάλου Ανδρέα, τότε που η νεολαία της Ελλάδας ήταν όλη ένας “πρασινοφρουρός” τότε αποφασίστηκε και η συνδικαλιστική διάρθρωση της εργατικής τάξης, προκειμένου να διασφαλισθούν οι ψήφοι για την κυριαρχία του κόμματος στην εξουσία.
Στον πολιτικό χώρο κανείς δεν σκέφτηκε ότι καλά και άγια όλα αυτά αλλά ας γίνουν με κάποιο μέτρο και με κάποια όρια. Ήταν τότε η εποχή όπου στο ελληνικό στερέωμα κυριαρχολύσε η ιστορική εντολή του μεγάλου αρχηγού “ Τσοβόλα δος τα όλα”
Και τα δίνουν όλα σε όλους προκειμένου αυτοί να κάθονται ανενόχλητοι στις καρέκλες τους και να ροκανίζουν τα πάντα. Αποτέλεσμα να παραδώσουν στους απογόνους τους ένα διαλυμένο, ένα χρεωκοπημένο κράτος, ένα κράτος ερείπιο που όμως έχει συνδικαλισμό.
Με αυτές τις συνθήκες ανδρώθηκε ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα και πέρασε στα χέρια του Φωτόπουλου και του κάθε Φωτόπουλου που νοιώθει τέτοια δύναμη ώστε να έχει το θράσος να φωνάζει
-Θα κατεβάσω τους διακόπτες.
Μάλιστα φίλοι μου. Μας απαιλεί ότι θα κατεβάσει τους διακόπτες βυθίζοντας όλη την Ελλέδα στα σκοτάδια. Περιουσία του κάθε συνδικαλιστή Φωτόπουλου οι διακόπτες της ΔΕΗ.
Κι’ ο Λυμπερόπουλος. Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί. Συνδικαλιστής και αυτός αλλά από τα “φρούτα” της Νέας Δημοκρατίας. Τούτος έχει συνδέσει τον συνδικαλισμό με τον θάνατο.
-Θα πεθάνουμε αλλά όχι μόνοι μας. Θα πεθάνουμε όλοι μαζί.
Ο κ. Λυμπερόπουλος σαν μια νέα Τζαβέλαινα μας καλεί να χορέψουμε όλοι μαζί το χορό του Ζαλόγγου για να μπορέσει με την ....θυσία μας αυτή να γίνει ακόμα πλουσιώτερος. Κι’ αυτό το αποκαλεί συνδικαλισμό. Eίναι αυτός που το καλοκαίρι με τις απεργίες του κατάφερε να σκοτώσει τον τουρισμό και να κάνει τους τουρίστες αγανακτισμένοι να δηλώνουν

-Δεν ξαναερχόμαστε ποτέ στην Ελλάδα.

Τελικά είναι έξω από κάθε λογική το ότι οι της Ελλάδας Έλληνες δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν ότι έχουν φέρει την πατρίδα μας στην ολική καταστροφή. Είναι κρίμα που αυτό το ονομάζουν συνδικαλισμό.
.

5 σχόλια:

  1. Ντένη μου σ όσα σωστά παραθέτεις εκτενώς στην ανάρτησή σου εγω θα πω μόνο τούτο: γι αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στα συνδικάτα.Τα συνδικάτα που δημιουργήθηκα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενέστερων έγιναν εφαλτήριο για τις πολιτικές βλέψεις των εργατοπατέρων.
    Σ αυτή την κατάντια της Ελλάδας όλοι οι εντός των τειχών είμαστε συνυπεύθυνοι,βολευόμασταν και ας βλέπαμε το πλοίο να βουλιάζει, θεωρούσαμε οτι θα τη γλυτώναμε και μόνο τα ποντίκια θα πνιγόντουσαν...
    (τελικά δεν έγραψα μόνο "τούτο", παρασύρθηκα συγγνώμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δίκιο έχεις Ντένη μου για όσα γράφεις,χιλιάδες στόματα τώρα τα βλέπουν και τα λένε,αλλά σε κλειστά αυτιά ..... και ο Τσοβόλας σήμερα καλεσμένος σε εκπομπή μιλούσε σαν να ήταν ο σπουδαιότερος οικονομολόγος, με τέτοιο θράσσος που μόνο φτύσιμο του άξιζε....αυτά και τα υπόλοιπα τα βλέπεις ....ίχνος ανθρωπιάς, ντροπής και φιλότιμου από κανένα... και τα σκουπίδια μας έπνιξαν .Η Αθήνα είναι μία απέραντη χωματερή ,γιατί οι συνδικαλιστές έτσι φρονούν ..καλημέρα Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μου Χαρά.
    Το πιό σωστό που λες ότι είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι οι εντός των τειχών. Ναι διότι δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι το πλοίο θα βουλιάξει.
    Τώρα είναι αργά. Και απορώ πως και γιατί προσπαθούν να μας διασώσουν όταν είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πεθάνει.
    Έχω βαρεθεί να λέω ο Θεός να μας βοηθήσει διότι ο Θεός μας βαρέθηκε.
    Την αγάπη μου καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτε μου καλή μου
    Έχουν τάξει πολλά στους συνδικαληστές και τους έδωσαν ακόμα ακόμη πιό πολλά ώστε ήταν επόμενο να γίνουν αφεντάδες και να ζητάνε ακόμη περισσότερα.
    Από τότε που ο πολιτικός έγινε τρόπος πλουτισμού η Ελλάδα υπέγραψε την καταδίκη της και την πληρώνει τώρα.
    Κουράγιο να δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες μέρες
    Νάσαι καλά Κάτε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοε μου Ντένη,
    Τι άλλο να προσθέσω, τι να πω;


    Σκέπτομαι τα χάλια, τα χάλια της σημερινής Ελλάδας,
    μήπως είναι όλα υποκινούμενα προβοκάτσια από ξένες δυνάμεις με θύμα την Ελλάδα ως πιο επιρεπεί στην διαφθορά, ώστε να καταστρέψουν το ΕΥΡΩ και να βασιλέψει το πράσινο χρήμα;;;


    Τι άλλο να πω αφού τα παθήματα στα ππετρινα χρόνια δεν έγιναν μαθήματα


    Χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή