Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κύριοι. Δυστυχώς αποτύχατε.



Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δείχνουν την ανικανότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι έχει κάποιο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας και ότι είναι σε θέση να την κυβερνήσει σωστά. Απουσιάζει η συνολική συμμετοχή στην διακυβέρνηση. Όλα δείχνουν ότι ο κάθε υπουργός ενεργεί αυτόβουλα και ίσως τις περισσότερες φορές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μην γνωρίζει τι γίνεται στα υπουργεία της κυβέρνησής του.
Τα τελευταία γεγονότα με την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών μπορεί να πει κανείς ότι είναι το επιστέγασμα στην αποτυχία της κυβέρνησης. Ο υπουργός Συντονονισμού Νίκος Παπάς με την διοργάνωση αυτής της δημοπρασίας των αδειών έστησε μια μεγάλη απάτη σε βάρος των ενδιαφερομένων για τα τηλεοπτικά κανάλια και κατ΄ επέκταση σε βάρος του ελληνικού λαού.
Όταν μια κυβέρνηση δείχνει και φωνάζει πως ...θα στήσουμε δικά μας οχυρά στο χώρο των ΜΜΕ, αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και κατά επέκταση έχει αποτύχει και ζητάει να οικειοποιηθεί τα ΜΜΕ προκειμένου να ελέγχει την ενημέρωση και να νοιώθει ασφαλής. Και γι΄αυτό ζητάει την αποκλειστικότητα της ενημέρωσης. Ο υπουργός Επικρατείας πίστεψε πως με μια καλοστημένη “φιέστα” θα κατάφερνε να να σταματήσει τις ενοχλητικές φωνές κάποιων καναλιών που σέβονταν τον εαυτό τους και αυτούς στους οποίους απευθύνονται. Και αποφάσισε να χτυπήσει την πολυφωνία των ΜΜΕ δείχνοντας έτσι ότι το κόμμα που κυβερνά την Ελλάδα κάθε άλλο από σοσιαλιστικό μπορεί να είναι.
Ήταν επόμενο να επακολουθήσουν όλα όσα επακολούθησαν. Μηνύσεις, προσφυγές σε θεσμούς, νομικοί έλεγχοι σε όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού. Βέβαια η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει εμπόδια σε όλα αυτά προκειμένου να διασφαλίσει το αποτέλεσμα.Όμως οι ενδιαφερόμενοι είναι ανένδοτοι με πρώτο το κανάλι ALPHA που όπως όλα δείχνουν όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη αλλά θα καταβάλει και κάθε νόμιμη προσπάθεια να την κερδίσει και όλα δείχνουν ότι μάλλον θα τα καταφέρει.
Όλα όσα φορτώθηκε η κυβέρνηση με αυτόν το πλειστηριασμό-παρωδία ήταν επόμενο να δώσουν μια νευρική φόρτωση στον πρωθυπουργό ο οποίος ήταν αδύνατον αυτή την φόρτωση να μην την μεταφέρει και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου είθισται η εκάστοτε κυβέρνηση να πραγματοποιεί έναν απολογισμό των πεπραγμένων της αλλά και να εξαγγείλει τις νέες της δράσεις.
Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όλοι μας, με κάποια προσοχή, μπορέσαμε να διακρίνουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ήταν φανερά εκνευρισμένος. Παρ΄όλες του τις προσπάθειες δεν κατάφερε να αποφύγει τα ψέμματα αλλά και να δείξει ότι πολλά από αυτά που έχουν γίνει δεν τα γνωρίζει ή θέλει να αποφύγει και να μην τα αναφέρει. Ενήμερος ότι έξω από το Βελλίδειο πάνω από δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι είχαν στήσει γιορτή διαμαρτυρίας ζητώντας κάποιο δίκιο. Και το κορύφωμα του εκνευρισμού του ήταν η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου όπου η δημοσιογράφος του ALPHA Ευαγγελία Τσικρίκα του απύφθηνε την ερώτηση που πέρασε στην ιστορία.
Σας κοιτάζω στα μάτια και βλέπω ότι εσείς με απολύεται και όχι ο εργοδότης μου. Ήταν τότε που είδαμε έναν Τσίπρα να υψώνει την φωνή του, να κουνάει απειλητικά το χέρι του ζητώντας της να μην τον διακόπτει. Και δυστυχώς γι΄αυτόν η πράξη του αυτή πέρασε στην ιστορία.
Ποτέ στην ογδοντάχρονη ιστορία της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είχε δει τέτοια προσέλευση κόσμου να διαμαρτύρονται κατά της Κυβέρνησης. Της οποιασδήποτε κυβέρνησης.. Πάνω από δέκα χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες διαφόρων Σωματείων είχαν περικυκλώσει το Βελλίδειο Ϊδρυμα. Και παρ΄όλα τα δρακόντεια μέσα ασφαλείας κάποιοι πολίτες κατάφεραν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό και να του φωνάξουν. Πεινάμε. Δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε φάρμακα. Πεθαίνουμε. Και φυσικά ο πρωθυπουργός δεν απάντησε. Απλά χαμογέλασε μ΄εκείνο το δηλητηριασμένο χαμόγελο που διαθέτει. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κρατούν τα πρωτεία της διαμαρτυρίας του λαού της χώρας για το χάος στο οποίο την έχουν οδηγήσει αλλά και για τα αμέτρητα ψέματα πάνω στα οποία στήριξαν την εκλογή τους.
Όλα δείχνουν την αποτυχία της κυβέρνησης η οποία επί ενάμιση χρόνο δεν έχει προσφέρει τίποτε άλλο από φτώχεια, πείνα και δυστυχία στον λαό της χώρας.,
Το συμπέρασμα βγαίνει από μόνο του. Κύριοι. Δυστυχώς αποτύχατε.

Φίλες μου και φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι. θα χαρώ να σας δω και στην άλλη σελίδα μου. Στα http://eftanhsa.blogspot.com Κάτι όμορφο και ενδιαφέρον σας περιμένει.

                                                                                                                         




5 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ελπίδα πια για αυτή τη χώρα!
    Καλημέρα Ντένη.
    Καλό Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου καλημέρα σου και καλή εβδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι ελπίδα υπάρχει αρκεί να καταφέρει ο λαός να την ανακαλύψει.
      Καλή σου εβδομάδα.

      Διαγραφή
  2. Θέλω να ελπίζω πως υπάρχει ελπίδα.
    Δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση να στέλνουν τους αντίθετους εξορία.
    Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.
    Απαντώ και για την προηγούμενη ανάρτηση, φίλε Ντέννη.
    Να είσαι καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μου Ρένα.
    Δεν μίλησα ποτέ για εξορίες τις οποίες η οικογένειά μου έχει γευτεί. Μίλησα για τιμωρίες. ΤΙΜΩΡΙΕΣ τις οποίες η χώρα μας τις έχει καταργήσει και γι΄αυτό υποφέρει.
    Νάσαι πάντα καλά και να ξέρεις. Πάντα έχεις την αγάπη μου, κι΄εσύ και όλοι στην πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Ρένα.
    Δεν μίλησα ποτέ για εξορίες τις οποίες η οικογένειά μου έχει γευτεί. Μίλησα για τιμωρίες. ΤΙΜΩΡΙΕΣ τις οποίες η χώρα μας τις έχει καταργήσει και γι΄αυτό υποφέρει.
    Νάσαι πάντα καλά και να ξέρεις. Πάντα έχεις την αγάπη μου, κι΄εσύ και όλοι στην πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή