Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Για γέλια και για κλάματα



Μετά από μια μικρή διακοπή λόγω προβλημάτων που, δυστυχώς, πάντα υπάρχουν και πάλι εδώ με λίγη επικαιρότητα. Κι΄όπως λέει ο τίτλος για να γελάσουμε αλλά και για να κλάψουμε.

Ξεκινάμε με την μεγάλη και τραγική επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεκαεφτά Νοέμβρη του 1973. Πριν 42 χρόνια η εξέγερση των φοιτητών αλλά και του λαού της Ελλάδας βρίσκεται στην τελευταία μέρα της.
Τέσσερις μέρες άντεξαν. Κείνο το βράδυ το τανκ της Χούντας θα γκρεμίσει την πόρτα του Πολυτεχνείου παρασέρνοντας κάτω από τις αλυσίδες του την ιστορία και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.
Οι θυσίες των φοιτητών και του λαού δεν θα πάνε χαμένες. Σε λίγες μέρες το αισχρό φάντασμα της χούντας θα είναι ένα παρελθόν.

Ένας είναι ο μεγάλος και μοναδικός νέος πρόεδρος της ΝουΔούλας. Ο Άδωνις. Μόνο με αυτόν το κόμμα θα πάει μπροστά και ίσως κάποια μέρα και η Ελλάδα να δει έναν μεγάλο και ένδοξο πρωθυπουργό. Και φυσικά μόνο ο Άδωνις θα μπορούσε να πει αυτό το ανεπανάληπτο ότι, Για το μεταναστευτικό όλη την ευθύνη την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ” Το φαντάζεσθε; Είναι ο μόνος πολιτικός και ο μόνος άνθρωπος σε όλον τον κόσμο που κατάφερε να βρει την αιτία αυτού του παγκόσμιου προβλήματος.
Ευγενία μου να τον χαίρεσαι.

Τέτοια παλαβά μόνο στην Ελλάδα του Τσίπρα μπορεί να συμβαίνουν. Η κυβέρνηση παρότρυνε όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στην απεργία που οργάνωσε η κυβέρνηση διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Καταλάβατε; Εγώ δεν κατάλαβα. Και μετά λέμε γιατί δεν πάει μπροστά η δόλια η χώρα.

Συγκλονισμένος παραμένει όλος ο κόσμος από το εγκληματικό χτύπημα στο Παρίσι από τους Τζιχαντιστές. Βέβαια αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να το περιμένουμε. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς αυτή η μαζική μετακίνηση των Ισλαμιστών προς την Ευρώπη παρά μόνο ότι θέλουν και θα καταφέρουν να έχουν τον έλεγχό της. Συμβαίνει λόγω θρησκειών να είμαστε εχθροί τους. Κι΄αυτοί προκειμένου για τον Αλλάχ διαθέτουν μαχαίρες. Κι΄είναι αδίστακτοι. Πολύ φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα.

Σοκ προκαλεί μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και που δείχνει την κατάσταση που επικρατούσε αμ΄λεσως μετά το δολοφονικό χτύπημα των Τζιχαντιστών στο εστιατόριο La Belle Equipe και που στοίχισε τη ζωή σε έντεκα ανθρώπους. Εν τω μεταξύ σε χιλιάδες ανέρχοναν όλοι αυτοί που περνάνε από το εν λόγω εστιατόριο για ν΄αφήσουν ένα λουλούδι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε. “Το να σκοτώνεις ανθρώπους στο όνομα του Θεού σου είναι αμαρτία” Εγώ θα συμπληρώσω ότι είναι απάνθρωπο, κτηνώδες και εγκληματικό.









Τα πλέον απίθανα που μπορούν να συμβούν στον κόσμο αν είναι να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και και να γίνει κάποια μέρα πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Θεός να μας φυλάει.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κερατσινίου για την όμορφη πρωτοβουλία τους να δώσουν σε έναν δρόμο το όνομα του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τον εγκληματία της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.
Έτσι πριν λίγες μέρες η οδός Π.Τσαλδάρη πήρε το όνομα οδός Παύλου Φύσσα. Μπράβο σας.

Δημοσιογραφική γκάφα της Αυγής η οποία έγραψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Πρόκειται περί μεγάλου λάθους αφού η εφημερίδα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι σαν πρωθυπουργός την 17η Νοέμβρη του 1981. Φυσικά μετά ακολούθησαν Κώστας Σιμίτης, Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι.

Αυτά για σήμερα και την ερχόμενη εβδομάδα εδώ είμαστε και πάλι. Οι πολιτκοί μας φροντίζουν να μας τροφοδοτούν με υλικό. Ας είναι καλά οι άνθρωποι.







3 σχόλια:

  1. Τα εγκλήματα, παραμένουν εγκλήματα από όποια πλευρά κι αν προέρχονται... Το τραγικό είναι πως την πληρώνουν αθώες ψυχές και οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα...
    Αλλά έτσι είναι... όπως σωστά έγραψες κι εσύ: Για γέλια και για κλάματα!
    ;-)
    Καλή συνέχεια και τις ευχές μου στη σύζυγο! Όλα περαστικά να είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο βραδυ ...ελπιζω την ερχόμενη εβδομαδα να μη
    έχουμε άλλα κακά γεγονότα ,,,
    καλό Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέμου φίλε Ντένη, πραγματικά όπως το έγραψες "για γέλια και για κλάματα". Όλοι αυτοί η αδικοθυσιασμένοι άνθρωποι τελικά πήγαν χαμένοι. Ειδικά αν αναλογιστούμε την εξέλιξη και την πορεία που πήρε τόσο ο Ελληνικός λαός όσο και η πολιτική σκηνή και μαζί μ'αυτούς η χώρα. Στις 17 Νοέμβρη του '73 ήρθε μια ψεύτικη παιδεία παρέα με μια ψεύτικη ελευθερία κι ένα ξεροκόμματο ή μάλλον τα ψίχουλα του ξεροκόμματου, ενός ψωμιού που καλοφάγανε αυτοί που έμειναν πίσω και ασχολήθηκαν με την πολιτική. Τι κι αν ήταν κι εκείνοι μαζί με αυτούς που φώναζαν "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία'. Μαζί με αυτούς που πραγματίκα πίστευαν σ'ένα καλύτερο, ελεύθερο αύριο.
    Κι έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση που παροτρύνει το λαό ενάντια στα μέτρα που η ίδια ψήφισε. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να μας ρίξει στάχτυ στα μάτια. Ωστε να πει ο λαός "ορίστε, είναι υπέρ μας, άρα είναι αριστεροί.." Λες και δεν τους έχουμε καταλάβει τόσα χρόνια!
    Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Γαλλία, ο καθένας κοιμάται αναλόγως του πως στρώνει. Τι δουλειά έχουν η Αμερική & η Γαλλία, αλλά και όλες οι χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο της Συρίας; Ή μήπως ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου παίδων στη Συρία από την Γαλλία, την κάνει άγγελο του Θεού; Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Με την εκδίκηση δεν πετυχαίνεις τίποτα καλό, ακριβώς το αντίθετο.
    Καλό Σ/Κ εύχομαι, τα φιλιά μου και την αγάπη μου πάντα σε σένα και την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή