Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πάμε μια βόλτα.



Πάμε μια βόλτα....

Πάμε μια βόλτα. Όχι βέβαια στο φεγγάρι, όπως είχε τραγουδήσει ο μεγάλος μας και αλησμόνητος Μάνος Χατζηδάκης.  Άλλωστε τι να κάνουμε εκεί πανω στο φεγγάρι; Θα ζαλιστούμε και θα πέσουμε. Η πατρίδα μας, η Ελλαδίτσα μας έστω και έτσι όπως την κατάντησαν προσφέρεται για πιο όμορφες βόλτες. Προσφέρει πάρα πολλά που μπορεί να απολαύσει κανείς. Από Λαφαζάνη μέχρι Ζωίτσα και Ραχήλ και από Καμμένο μέχρι Γιαννακόπουλο. Κι΄από την άλλη έχουμε και Νίκο Φίλη μέχρι και Κατρούγκαλο. Κι΄όλοι τους έτοιμοι να μας προσφέρουν άφθονο το γέλιο. Πάμε μια βόλτα λοιπόν.

Μπορεί να απέτυχε η κίνηση Λαφαζάνη για επιστροφή στην δραχμή δεν σταμάτησαν όμως οι προσπάθειες της κυβέρνησης Τσίπρα για την αναζήτηση ενός νέου νομίσματος πάνω στο οποίο θα μπορέσει να στηριχτεί η οικονομία της Ελλάδας, η οποία όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.
Η Ραχήλ Μακρή μπορεί και εκδίδει χρήμα.
Βέβαια, όπως όλοι θα θυμούνται η μεγάλη πολιτικός του κόμματος, η γνωστή Ραχήλ Μακρή - αχ Ραχήλ μου που είσαι; - είχε πει ότι μπορούμε να κόψουμε δικό μας χρήμα μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρωπουλάκια. Για άγνωστο λόγο αυτή η τόσο σπουδαία πρόταση, η πρόταση που θα έδινε μια σωτήρια λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, δεν έγινε δεκτή.
Μετά από πολλές έρευνες, διαβουλεύσεις και συνεδριάσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος επρότεινε σαν νέο εθνικό νόμισμα την ελληνική πενταροδεκάρα.
Το νέο σκληρό νόμισμα της Ελλάδας.
Λέγεται ότι πρόκειται περί ενός πολύ σκληρού νομίσματος το οποίο θα τονώσει κατά πολύ την εθνική οικονομία πρώτον διότι είναι τρύπιο και δεύτερον αφού με μια πεντάρα ή δεκάρα δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει ούτε ένα γλυφιτζούρι.
Δεν είναι κινούμενος λόφος. Ο Νίκος Φίλης είναι.
Πάντως ο Νίκος Φίλης πέρασε πλέον στην ιστορία της χώρας γνωστός σαν Πενταροδεκάρας ή Μακαρόνης.
Κύριε Νίκο Φίλη. Δώσε λίγες πενταροδεκάρες και σε μας.

Υπουργός με πυγμή...και κανείς σας να μη μιλάει.
Κάηκε η Βουλή προχτές από τις αποκαλύψεις του Καμμένου εναντίον του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας απειλεί την κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν οι εμπορικές απαιτήσεις του, οι οποίες απ΄ό,τι φαίνεται βασίζονται σε προεκλογικές υποσχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Απ΄ό,τι κυκλοφορεί στα πολιτικά πηγαδάκια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιός του μεγάλου φαρμακοβιομήχανου Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει στηρίξει πολιτικά τον Καμμένο και μάλλον ο Καμμένος υποσχέθηκε κάποιο υπουργείο αφού όλοι θυμώμαστε ότι τότε, προεκλογικά, μοίραζε υπουργεία σε Νικολόπουλο, Ξουλίδου, Χαϊκάλη και άλλους πολλούς. Ο γιός Γιαννακόπουλος λοιπόν ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με το τηλεοπτικό δίκτυο απαιτεί ειδική μεταχείρηση τώρα που ψηφίζεται το νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Όμως κάτι ενοχλεί τον Καμμένο, ο οποίος αρνείται και ο Γιαννακόπουλος απειλεί. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα σας έχω γκρεμίσει την κυβέρνηση. Και για να λέει κάτι τέτοιο ποιός ξέρει τι όπλο κρατά στα χέρια του. Δόξα τω Θεώ από πολιτικούς σκίζουμε.

Εκατόν τριάντα ευρώ την ημέρα ξοδεύει ο Άδωνης γυρίζοντας την Ελλάδα με το πούλμαν για να λέει στους Έλληνες να τον ψηφίσουν για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Συνολικά τριάντα χιλιάδες θα του στοιχίσει η όλη επιχείρηση.
Εγώ καλέ μου Άδωνη θα σου έλεγα να φυλάξεις τα ευρουλάκια σου, αν είναι δικά σου, αφού την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να την δεις. Πάντως αν κάποτε χρειαστεί θα είσαι ένας καλός οδηγός πούλμαν. Εξασφαλισμένο μεροκάματο.

Κι΄επειδή μιλάμε για την προεδρία της ΝουΔούλας να πούμε ότι προηγείται ο Τζιτζικώστας. Ο οποίος αν εκλεγεί δεν θα μπορεί να είναι στη Βουλή μέχρι το 2019. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνεται μέσα στη Βουλή από ένα κόμμα χωρίς αρχηγό.
Κι΄ας αφήσουμε λίγο τα δικά μας να δούμε και τους γειτόνους μας. Κατά μεριά Τουρκία. Όπου ο Μέγας Σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν Εσκή Σεχήρ Αμάν Σαρίφ Ατζέμ Πιλάφ, ετοιμάζει εκλογές. Κι΄επειδή βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά σκέφτηκε κάποιον έξυπνο τρόπο να φέρει ψήφους στο μπατιρημένο κόμμα του. Έβαλε λοιπόν τον Χατζηαβάτη του, τον Νταβούτογλου να υπόσχεται στους ψηφοφόρους νύφες. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική εκλογική αηδία να βλέπεις έναν πρωθυπουργό να υπόσχεται γυναίκες σε όσους τον ψηφίσουν. Ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερα από τα δικά μας.

Γελοιγραφία του ΚΥΡ.
Ο Κατρούγκαλος αποφάσισε. Στα 390 ευρώ η εθνική σύνταξη.Για όσους νομίζουν 'ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με αυτό το ποσό το Υπουργείο Εργασίας θα ιδρύσει ένα γραφείο  οδηγιών. Θα πηγαίνει ο συνταξιούχος και θα του δίνουν οδηγίες πως να διαχειρίζεται την σύνταξή του για να ζήσει. Κάτι σαν αυτό που είχαμε παληά, οδηγίες προς τους ναυτιλομένους. Τώρα θα το λέμε οδηγίες προς τους συνταξιούχους.
Αυτά για τώρα. Την άλλη εβδομάδα πάλι εδώ για καλύτερα και περισσότερα.



3 σχόλια:

  1. Ανακατεύομαι και μόνο που βλέπω φάτσες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να συμπληρώσω το σχόλιο της Αριστέας, εγώ ανακατεύομαι πλέον και μόνο που διαβάζω ονόματα... Δεν είναι ανάγκη να δω και φάτσες!
    (Ας μείνω στο όμορφα που είδα πριν λίγο στο άλλο blog σου: Πόσο όμορφα όλα τα αρχαία μνημεία που μας έδειξες πάλι! Και τα κυκλώπεια τείχη και η είσοδος του Κάστρου και όλα! Ευχαριστούμε για τη βόλτα και για όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνεις κάθε φορά!)
    Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή