Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κατά συνείδηση....



«Όποιος σκέφτεται να ψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας να κατέβει τώρα από το καράβι.»
Το καράβι του Καμένου.
Με αυτά τα λόγια και με ύφος δικτάτορα ο Πάνος Καμένος, πρόεδρος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματός του. Βέβαια λίγες μέρες πριν είχε απειλήσει με αποκεφαλισμό όποιον ψήφιζε. Φαίνεται όμως ότι οι Τζιχαντιστές δεν του το επιτρέπουν.
Ο καπετάν Πάνος Καμένος.
Δεν γνωρίζω αν το κόμμα του Πάνου Καμένου είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, σε μια χώρα δημοκρατική όπως λέγεται ότι είναι η Ελλάδα και δεν γνωρίζω αν οι βουλευτές αυτού του κόμματος είναι Έλληνες δημοκράτες τους οποίους ψήφισε ο ελληνικός λαός ή είναι ιδιοκτησία και περιουσία του προέδρου του κόμματος και τους έφερε από το χωριό του. Εκείνο που νοιώθω και μου προξενεί αηδία είναι να βλέπω τον βουλευτή τον οποίο ψήφισα δίνοντάς του την εντολή να με αντιπροσωπεύει στην πορεία της πατρίδας μου και στα προβλήματά της, αυτός ο βουλευτής να γίνεται ένα όργανο του κάθε προέδρου, του κάθε κόμματος. Να μοιάζει να δέχεται διαταγές από τον Επιλοχία και η μόνη του αντίδραση να είναι το σκύψιμο του κεφαλιού του. Γιατί αυτό που είδαμε να συμβαίνει στο κόμμα του Καμένου δυστυχώς συμβαίνει σε όλα τα κόμματα της πατρίδας μας. Ακόμα και στο ΚΚΕ εκεί που υποτίθεται ότι υπάρχει η κυριαρχία του λαού δυστυχώς και εκεί οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να σκύβουν το κεφάλι μπρος στην θέληση και την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, όποια και αν είναι. 

Είναι εγκληματικό στον πολιτικό χώρο της πατρίδας μας και μάλιστα σε μέρες τόσο πολύ άσχημες για την τύχη της ο εκλεγμένος βουλευτής να μην έχει το δικαίωμα της συνείδησης. 
Είναι εγκληματικό να γίνεται ένα άβουλο όργανο στα χέρια του κάθε προέδρου ο οποίος να τον κατευθύνει και να τον κινεί σαν μαριονέτα. Να του απαγορεύει να σκέφτεται συνειδητά. Να τον εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον και για το συμφέρον του κόμματος θυσιάζοντας το καλό και το συμφέρον της πατρίδας. 
Αυτό το τόσο αισχρό και εγκληματικό παιγνίδι έχει γίνει ιδιαίτερα τρομερά επικίνδυνο αυτό τον καιρό με την επικείμενη εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Τόσο τα κόμματα του Πάνου Καμένου, του Αλέξη Τσίπρα, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επιθυμούν να εκλέξει πρόεδρο η παρούσα βουλή αλλά προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Φυσικά γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει για την Ελλάδα να γίνουν εκλογές αυτό τον καιρό που πάνω της σαν αρπακτικό όρνιο έχει σκύψει η Τρόικα. Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι εκλογές όταν το ΔΝΤ μας έχει περάσει τη θηλιά στο λαιμό. Ξέρουν όλοι τους ποιο θα είναι το οικονομικό αλλά και το πολιτικό κόστος αυτών των εκλογών. Καταλαβαίνουν ότι αν το κόμμα τους κερδίσει δυο έδρες πάρα πάνω από αυτές που διαθέτει, η πατρίδα τους και ο λαός της θα χάσουν  όσα έχουν καταφέρει να κερδίσουν με πόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Όμως είναι τόσο άσχετοι με την βαθιά έννοια της πολιτικής, είναι τόσο αδιάφοροι με την κατάντια της Ελλάδας που δεν έχουν την ικανότητα να δουν τι κακό θα της προξενήσουν. Είναι τόσο άσχετοι που δεν δίνουν καμιά σημασία σε όλα αυτά που μπορεί να συμβούν και θα συμβούν. Και για να πετύχουν όλα αυτά φτάνουν στο σημείο να κατασκευάζουν βουλευτές χωρίς πολιτική συνείδηση. Φτάνουν στο σημείο να τους απειλούν αν κάποιος νοιώσει κάποια στιγμή να αγγίζει την καρδιά του η πατρίδα Ελλάδα τον κατεβάζουν από το καράβι και τον αποκεφαλίζουν. Λες και το καράβι είναι ιδιοκτησία τους, είναι ιδιοκτησία του πατέρα τους και όχι περιουσία του ελληνικού λαού. Με τέτοιους πολιτικούς σαν τον Καμένο και τον Τσίπρα προσπαθεί η Ελλάδα να κρατηθεί στη ζωή. Αμφιβάλω αν θα τα καταφέρει.

Φίλες και φίλοι μου.
Παρακαλώ περάστε από τοhttp://eftanhsa.blogspot.com 
Ένας πανέμορφος περίπατος στα χωριά της Ζακύνθου
σας περιμένει.
Ευχαριστώ. 

2 σχόλια:

  1. Aλλο καλόπαιδο αυτό που είχε μπουχτήσει από τα λεφτά του μπαμπά του και αποφάσισε να το παίξει "σωτήρας" της Ελλάδας!
    Βρε ουστ που έλεγε και ο Μαυρογιαλούρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλενα καλή μου φίλη.
    Ούτε ένας δεν υπάρχει που να αξίζει να τον κοιτάξεις.
    Νάσαι καλά και καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή