Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μετά από την συντέλεια του κόσμου.


Μια συντέλεια που δεν έγινε.

Δείγμα της αρχιτεκτονικής των Μάγια.
Κρίμα. Η αναμενόμενη συντέλεια του κόσμου της 21ης Δεκεμβρίου του 2012 δεν έγινε. Το πρωινό της 22ας όλα ήσαν όπως πρώτα. Ο κόσμος προχωράει φορτωμένος στα προβλήματά του. Οι προβλέψεις των Μάγια, έτσι όπως κάποιοι τις ερμήνευαν, δεν πραγματοποιήθηκαν. Βέβαια άλλα οι Μάγια έλεγαν, άλλα εμείς καταλάβαμε και άλλα κάποιοι άλλοι σερβίριζαν προκειμένου να καρπωθούν κάποια χρήματα.
Οι Μάγια, των οποίων ο πολιτισμός είναι μεγάλος, σεβαστός και ιστορικός, απλά για την 21η Δεκεμβρίου του 2012, χειμερινό ηλιοστάσιο,  προέβλεπαν ότι τελειώνει μια περίοδος του πλανήτη της Γης και θα ξεκινήσει κάποια άλλη που δεν είναι εξακριβωμένες οι συνθήκες που θα διαγράφουν το μέλλον της. Πρόκειται για το τέλος μιάς ιστορικής περιόδου, έλεγαν οι σημερινοί απόγονοί τους..

Η καμπάνα των Μάγια.
Ο πολιτισμός των Μάγια θεωρείται ένας από τους πλέον εξελιγμένους προ-κολομβιανούς πολιτισμούς και αναμφισβήτητα είναι ο πιό λαμπρός όλων των εποχών. Απλώθηκε από το Γιουκατάν μέχρι την Ονδούρα. Άνθισε για έξη αιώνες και έφτασε στο απόγειό του μεταξύ 300 – 900 μΧ. Είχε μια πλήρη ανάπτυξη στις τέχνες, στα μαθηματικά, στην αστρονομία, στο ημερολόγιο και την κουλτούρα.
Να πούμε ακόμη ότι οι Μάγια εξαφανίστηκαν εξ΄αιτίας μιάς καταστροφικής ανομβρίας που έπληξε την περιοχή και εξασφάνισε τα αποθέματα νερού.

Λεπτομέρεια από την καμπάνα.
Βέβαια όλα αυτά κάποιοι επιτήδειοι, που ποτέ δεν λείπουν από τέτοιες καταστάσεις και ευκαιρίες, προσπάθησαν και έδωσαν κάποιες άλλες ερμηνείες προκειμένου να έχουν κάποια οφέλη. Ακόμη και κάποια χωριά προέβλεψαν ότι θα σωθούν από αυτή τη βιβλική καταστροφή. Και κάποιοι έτρεξαν να πληρώσουν 1500 ευρώ για ένα κρεββάτι και μια βραδυά σ΄ αυτό το χωριό των Πυρηναίων για να γλυτώσουν από την συντέλεια του κόσμου χωρίς να έχουν την ικανότητα να σκεφτούν. Την άλλη μέρα τι θα γίνει;
Οι άνθρωποι των διαφόρων θρησκειών κάλεσαν τους λαούς να ζητήσουν την λύτρωση κάτω από την προστασία των Θεών τους. Και το κέρδος έφτασε. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τον κόσμο και εν μέρει το πετύχαιναν. Κι΄οι πιό πολλοί προγραμμάτιζαν τι θα κάμουν την επομένη ημέρα. Κι΄ήσαν οι πιό κερδισμένοι.

Ένα ακόμη δείγμα του πολιτισμού των. 
Για μια ακόμη φορά η συντέλεια του κόσμου δεν έγινε παρ΄όλες τις καλόπιστες προσπάθειες των... ειδικών σε τέτοια θέματα. Πάρα πολλές φορές οι σοφοί άσοφοι τούτου του κόσμου μας προειδοποιούσαν για το τέλος του και πάντα η Γη μας φρόντιζε να τους διαψεύδει.
Πέρασε λοιπόν και αυτή η συντέλεια και πάμε για την επόμενη η οποία κάποιοι επιστήμονες του εύκολου κέρδους θα αποφασίσουν και θα μας ειδοποιήσουν εγκαίρως πότε θα είναι. Μέχρι τότε απολαύστε τη ζωή, η οποία και με τα χίλια βάσανα πάλι  γλυκιά είναι.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα από το ΒΡΟΝΧ αγαπητέ μου φίλε Ντένη.
    Υπάρχει μια εκδοχή ότι οι Μαγια εξαφανίστηκαν από τις ωμότητες που έκαναν αναμεταξύ τους, προπαντός τις Ανθρωποθυσίες, για να εξευμενίσουν τους Θεούς τους, που ήταν ο ήλιος το φεγγάρι κλπ
    Όταν έπαιζαν παιχνίδι μπάλας, μόνο με το στήθος τους αυτοί που έχαναν τους θυσίαζαν στου θεούς τους.
    Μετά είχαν φτιάξει ένα δοχείο σε σχήμα καρδιάς, (ΧΙΚΑΡΑ) εκεί έβαναν την καρδιά από τα θύματά τους,λένε ότι την έβαναν στην θράκα και την έτρωγαν οι αρχιερείς τους.
    Οι Μάγια απαρτίζονται από πολλά γκρουπ, το κάθε ένα μιλά και την δική του γλώσσα (Στην Γουατεμάλα ομιλούν 23 Διαφορετικά Ιδιώματα) "Vernacular" γλώσσες μόνο ομιλιτές δεν γράφονται, Σήμερα υπάρχουν απόγονοι των Μαγια, σχεδόν 42% του πληθυσμού της Γουατεμάλας, ζουν σε κατάσταση φτώχειας, μιλούν τα Ισπανικά με προφορά ανακατεμένα με δικούς τους ιδιωματισμούς. Όπως και στις θρησκευτικές τλετές τους οι αποίες είναι ένα κράμα Καθολικισμού και δικών τους παραδόσεων και θεοτήτων.

    Χαιρετισμούς

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή