Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012


Ελλάς, η χώρα της ασυδοσίας.
Οι διορισμοί και οι δωρεάν διακοπές του κ.Τραγάκη.

 
Λυπάμαι ειλικρινά που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να δώσω αυτόν τον χαρακτηρισμό στην πατρίδα μου. Όμως τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς μπροστά στη σωρό των σκανδάλων που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στα οποία κύριοι πρωταγωνιστές είναι πρόσωπα πολιτικά.
Πρόσφατο το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Α! Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννη Τραγάκη. Ο οποίος διόρισε μια ομάδα συγγενών του στις υπηρεσίες της Βουλής.
Δυστυχώς η αντίδραση της Πολιτείας ήταν ανύπαρκτη. Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς το μόνο που βρήκε να κάμει ήταν να απαγορεύσει στο μέλλον τέτοιου είδους διορισμούς.
Όμως έτσι τέλος δεν πρόκειται να υπάρξει. Η παραδειγματική τιμωρία του κ. Τραγάκη ήταν επιβεβλημένη. Το λιγώτερο θα έπρεπε να απομακρυνθεί από την θέση του αντιπροέδρου αλλά ακόμη να απωλέσει και την βουλευτική του ιδιότητα. Τουλάχιστον έτσι γίνεται σε χώρες που σέβονται την ύπαρξή τους. Έτσι γίνεται και εδώ, στις ΗΠΑ όπου ζω για πάνω από σαράντα χρόνια. Όταν ένας πολιτικός βρεθεί ένοχος ενός σκανδάλου, αν ο ίδιος μόνος του δεν αποχωρήσει η Πολιτεία τον απομακρύνει. Αυτή η ευαισθησία στην πατρίδα μας ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί. 

Αντ΄αυτού, ο κ. Τραγάκης μετά από αυτό βρέθηκε, με την σύζυγό του να απολαμβάνουν δωρεάν διακοπές στην Μύκονο, σε ξενοδοχείο πολυτελείας.
Και πάλι ο κ. Σαμαράς δεν είδε τίποτα.  
Όπως εδήλωσε στα ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του πολυτελέστατου ξενοδοχείου ΣΕΜΕΛΗ στο οποίο κατέλυσε το ζεύγος Τραγάκη, ο κύριος αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για την σουϊτα των 420 ευρώ την βραδυά και την διατροφή του.

Και επειδή είναι γνωστό ότι ο κάθε επιχειρηματίας, κάθε εμπορευόμενος δεν δίνει τίποτα χωρίς κάποιο αντάλλαγμα θα περιμένουμε να δούμε με ποιό τίμημα ο ελληνικός λαός πλήρωσει τις διακοπές του κ. Αντιπροέδρου της Βουλής.
Θα πρέπει κάποτε ο κ.Σαμαράς να καταλάβει ότι αν θέλει να φτιάξει τη πατρίδα μας θα πρέπει, με οποιοδήποτε κόστος, να πάρει στα χέρια του μια σκούπα μεγάλη, φτιαγμένη από αγριόχορτα με αγκάθια και να πετάει στα άχρηστα τον κάθε Τραγάκη. Μόνο έτσι θα ανασάνει ο ελληνικός λαός. Μόνο έτσι θα δει άσπρη μέρα η πατρίδα μας. Ελπίζω πως κάποια μέρα θα το αποφασίσει. Αλλοιώς.....

2 σχόλια:

  1. Ελλάδα αθάνατη!!!!!
    Οσο υπάρχουν οι ίδιοι και οι ίδιοι στα ''βασιλικά''καθίσματα,τίποτα δεν θα αλλάξει
    καλό φθινόπωρο-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πιστεύει κανείς ότι ο κ, Σαμαράς είναι καλύτερος από τον κ. Τραγάκη; Πως να βάλει σκούπα αφού στους Τραγάκηδες στηρίζεται, το ελλην. κοινοβούλιο έχει πολλούς από αυτούς που θα σκορπιστούν σαν τους ιεροκύρηκες όταν ξαναγίνουν εκλογές να γίνει ο κ. Σαμαράς παλι πρόεδρος "Σωτήρας" της Ελλάδας, Θυμάμαι τον Βάρναλη στο βιβλίο του "Η Αληθινή απολογία του Σωκράτη" που έγραφε ότι. "...οι άνθρωποιέχουν ένα λύκο που τους τρώει, ουέ κι αλλοίμονο αν αυτός ο λύκος πάθει κάτι και το χάσουν, τότε θα τρέξουν να βρούν έναν άλλο να τον αντικαταστήσουν, γιατί χωρίς λύκο δεν μπορούν ναζήσουν..." Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή