Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

H Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε.......

Καταργεί το έθιμο της 1ης Απριλίου σαν ημέρα του ψέμματος.


Mετά από θυελλώδη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής και μέσα σε μιά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και αφού αρκετά επισόδεια σημειώθηκαν μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων αλλά και βουλευτών, η Βουλή προχώρησε στην ψήφιση της πρότασης του προεδρείου χωρίς καμμιά αλλαγή και την προώθησε προς την αρμόδια Επιτροπή για να γίνει νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα πρόταση η Βουλή αποφασίζει όπως η 1η Απριλίου εκάστου έτους χαρακτηρισθεί από όλους τους πολιτικούς της Ελλάδας σαν ημέρα της αλήθειας. Υποχρέωσή τους την ημέρα αυτή και μόνο αυτή να λένε στον λαό μόνο την αλήθεια.
 Όπως ήταν επόμενο όλη η Βουλή σχεδόν στο σύνολό της εναντιώθηκε στην πρόταση αυτή. Πρώτος έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος ο οποίος την χαρακτήρισε σαν μη εφαρμόσημη.
-Οδεύομεν προς εκλογάς, κύριοι συνάδελφοι , είπε. Καταλαβαίνετε ότι είναι η μόνη μέρα που κάθε άλλο παρά αλήθειες  μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό. Πως θα συγκεντρώσουμε ψήφους; Όχι με την αλήθεια φυσικά.
-Θα συμφωνήσω με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. κ. Σαμαράς. Είναι η μόνη μέρα κύριοι συνάδελφοι που δεν επιτρέπονται οι αλήθειες.
Στο σημείο αυτό επενέβει η Γ.Γ. του ΚΚΕ η γνωστή Αλέκα.
-Το κόμμα μας αγωνίζεται για την εργατιά και το λαό που τους έχετε καταδικάσει στην εξαθλιώση.Τους παρηγορούμε με τα ψέματα. Πως λοιπόν να βγούμε και να τους πούμε αλήθειες;
-Όποιος τολμήσει να βγει και να πει στο λαό αλήθεια και μάλιστα επικειμένων των εκλογών, είπε επεμβαίνοντας ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, καταλαβαίνετε ότι αντί για ψήφο θα μας ρίξουν μούτζες, γιαούρτια και αυγά. Θα το θέλατε;
-Aρχηγέ μου, ακούστηκε η στριγκλή φωνή του Άδωνη Γεωργιάδη. Μούτζες θα φάμε αλλά αυγά και γιαούρτια δεν το βλέπω. Φράγκο δεν τους έχουμε αφήσει.
-Σωστά, σωστά, φώναξε ο κ. Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Για να γλυτώσουμε από όλα αυτά όχι αλήθειες. Ο λαός μας έχει μάθει στο ψέμμα και δεν θα μας πιστέψει.
Άδικα ο  πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος προσπαθούσε να δώσει στους βουλευτές να καταλάβουν τό πόσο σημαντική θα είναι μια διαφοροποίηση της Βουλής αυτή την ημέρα.
-Τριακόσιες εξηντατέσσερεις ημέρες είναι αρκετές για να λέμε ψέμματα στο λαό. Ας του πούμε και μια μέρα αλήθειες.κύριοι συνάδελφοι.
-Εγώ κύριε πρόεδρε θα το τηρήσω, είπε ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος. Ακόμη και για τον διορισμό της συζύγου μου στο δημόσιο θα τους πω την αλήθεια.
-Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, ακούστηκε η φωνή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρας Μπακογιάννη.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να καταργήσουμε την παραδοσιακή ημέρα του λαού μας. Πως θα του χαλάσουμε τα έθιμα; Με ποιό δικαίωμα θα του αλλάξουμε την παράδοση τόσων αιώνων; Άλλωστε ο λαός μας δεν μπορεί να ζήσει ούτε μια μέρα χωρίς τα ψέμματα που του σερβίρουμε. Θα είναι μια αποτυχία για όλους μας.
Τελικά με την επέμβαση κάποιων ψύχραιμων – πιθανόν να υπάρχουν και τέτοιοι στη βουλή των Ελλήνων – η πρόταση ψηφίστηκε και οι πολιτικοί μας ανέλαβαν την υποχρέωση την πρώτη του Απρίλη να μας πουν μόνο αλήθειες. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και να ακούσουμε τι θα μας πουν.



2 σχόλια:

  1. Τι θα καταργήσουν αυτοί αφού κάθε μέρα είναι Πρωταπρλιά, όλο ψέμματα λένε!


    Ωραίο

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι αδιανόητο !!!! και να γίνει το θαύμα να πούν αλήθειες κανείς δεν θα τους πιστέψει...φαντάζεσαι ν' αρχίσουν να λένε αλήθειες !!!!!!!!!!!!!!την καλημέρα μου Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή