Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το παιγνίδι της Ντόρας,

Γιά τον γνωστό σε όλους σας λόγο, έλλειψα για αρκετό καιρό όχι μόνο από τις δυό μου ιστοσελίδες – Εφτάνησα και Καφενείο η Ελλάς,- αλλά και από την οποιαδήποτε πολιτική επικαιρότητα, τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή. Πως ήταν δυνατόν μετά από το τραγικό συμβάν του θανάτου του μοναχογιού μας να έχω τη διάθεση να παρακολουθώ τηλεόραση και να διαβάζω εφημερίδες;
Τελικά κάποτε έπρεπε να γίνει μια καινούργια αρχή. Όχι μόνο γιατί η ζωή συνεχίζεται, αλλά γιατί η οικογένειά μου κι’ εγώ πρέπει να συνεχίσουμε την ζωή και να την αφιερώσουμε στα τρία μικρά ορφανά εγγονάκια μας.
Μαζύ σας λοιπόν ξεκινάω και πάλι τη συντροφιά μας. Και σαν πρώτο θέμα μου εδώ, στο Καφενείο, επέλεξα την ίδρυση της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, θέμα για το οποίο έχω κάποιες γνώσεις, μια και είναι πρόσφατο και διάβασα τους σκοπούς και στόχους που έχει θέσει η κ. Μπακογιάννη.
Παρουσία πέντε χιλιάδων ατόμων, λοιπόν στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο θέατρο Μπάντμιγκτον, η κ. Μπακογιάννη στην ιδρυτική της διακήρυξη ανάφερε πολλά। “Έχω κι’ εγώ αλλάξει διότι με άλλαξε η ζωή.” είπε.Τώρα το πόσο εμείς θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η Ντόρα άλλαξε είναι ένα άλλο θέμα. Για δεκάδες χρόνια τώρα όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους, δηλώνουν πως άλλαξαν αλλά κατά βάθος παραμένουν οι ίδιοι και χειρότεροι.
Η κ. Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι σε κρίση γιατί οι πολιτικοί δεν μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας. Στην πολιτική της διαδρομή η Ντόρα μας είχε φλομώσει στην αλήθεια. Έτσι;.
“ Ανεξάρτητο Συμετοχικό Δημοκρατικό Κίνημα” χαρακτήρισε το κόμμα της η κ.Μπακογιάννη. Όμως καμμιά από αυτές τις τέσσερεις λέξεις δεν μπορεί να μας πείσει ότι το νέο κόμμα ή κίνημα θα ανταποκριθεί στην έννοιά τους. Την πορεία ενός κόμματος, τουλάχιστον στην Ελλάδα, την ρυθμίζει και η πορεία των άλλων κομμάτων. Και οπωσδήποτε το ίδιο έργο θα ζήσουμε εάν το κόμμα της Ντόρας καταφέρει να μπει στην Βουλή. Όσα και αν προβάλει η κ. Μπακογιάννη το πολιτικό της παρελθόν δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα γίνει μια πολιτικός διαφορετική από τους άλλους.
“Δημιουργήσαμε σήμερα ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα” είπε η κ. Μπακογιάνη. Τώρα εγώ γιατί μπερδεύομαι και δεν μπορώ να βρω τη διαφορά ανάμεσα στο πολιτικό κίνημα και στο πολιτικό κόμμα;
Ο νέος πολιτικός φορέας δηλώνει ανοικτός στη συνεννόηση, στη συνεργασία και στη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις . Προσωπικά, όσα χρόνια θυμάπαι να ασχολούμαι επαγγελματικά με τον πολιτικό χώρο της Ελλάδας, δεν υπήρξε ούτε μια φορά κάποια πολιτική συνεννόηση των κομμάτων που οργώνουν τον πολιτικό χώρο.
“Μετά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι μιά γροθιά” βροντοφωνούσε η Ντόρα κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών και δήλωνε στρατιώτης του κόμματος. Το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων η Νέα Δημοκρατία είχε γίνει δυό κόμματα και όλοι είχαν τη δική τους γροθιά έτοιμη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έφτιαξε ένα νέο κόμμα με στόχο να διαλύσει τη ΝΔ. Και όποιος θέλει το πιστεύει. Ήδη οι διαρροές έχουν αρχίσει και θα συνεχιστούν με τον Αντώνη Σαμαρά να παριστάνει τον δραγάτη που προσπαθεί να συγκρατήσει τα κατσίκια. Τι θα γίνει; Θα το ρισκάρω και θα το πω. Αν η Ντόρα συγκεντρώσει τους βουλευτές που χρειάζονται ( 10 ) θα μπει στη Βουλή – που είναι και το πιό πιθανό - και θα κινείται ανάλογα με ό,τι βλάπτει την ΝΔ. Ακόμη μπορεί να συμμαχίσει και με την Αλέκα προκειμένου να βλάψει τον Σαμαρά. Άλλωστε.......συμμετοχικό είναι το κόμμα της. Αν δεν μπει στη βουλή θα παραμείνει σαν κίνημα και θα ασχολείται με δολιοφθορές στο εσωτερικό της ΝΔ, με σκοπό να απομακρύνει τον προσωπικό της εχθρο και να ενώσει τα δυό κόμματα. Τι θα γίνει η Ελλάδα; Εσείς λέτε να ενδιαφέρει τη Ντόρα τι θα γίνει η Ελλάδα; Το πιό άσχημο σημάδι για την Δημοκρατική Συμμαχία είναι ότι ο μπαμπάς Μητσοτάκης, ο γνωστός και ως Δράκουλας, δεν λέει τίποτα.
Να τελειώσω με τους στίχους του ποιητή
“Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου”

7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ντένη σε καλημερίζω.
    "Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια" η
    Ντόρα μας, αφού τώρα θυμήθηκε να μας πεί πώς οι πολιτικοί δεν μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας. Λες κι εμείς δεν το ξέραμε.Πολλά νέα κόμματα δημιουργούνται
    τώρα τελευταίως για να σώσουν δήθεν την Ελλάδα και δεν μας
    λένε πώς δεν υποφέρουν την ήττα.
    Ούτε και οί ιδιοι δεν το πιστεύουν.
    Παραμένουν όμως τα ίδια πρόσωπα,
    γενναιές δεκατέσσαρες.Μακροσκελής
    η ονομασία του κόμματός της, θα
    πάθη η γλώσσα μας βραχυκύκλωμα.
    Ας το κοντίνει λιγάκι, εννοώ μόνο
    τα αρχικά για να μπορούμε να το
    προφέρουμε. ΑΣΔΚ, πολλά τα σύμφωνα,
    δα μπερδευτούμε πάλι.
    Ήξερε τί έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης
    με το ποίημά του "Της Δικαιοσύνης
    ήλιε νοητέ...."
    Πολλούς χαιρετισμούς
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγγνώμη για το γενναιές αντί
    "γενεές", εκ παραδρομής!!!
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη, σε διαβάζω, σε βλέπω, σε καταλαβαίνω, μάλιστα σε θαυμάζω, αλλά,
    μετά πολιτικά δεν εκφέρω γνώμη έτσι ας πούμε δεν ξέρω, μάλλον δεν ασχολούμαι, στη ζωή μας προσπαθώ να αναλύω την ανθρώπινη συμπεριφορά, αξία, υπόσταση πάντοτε έχοντας ως βάση την αλήθεια και το σέβας προς τους συνανθρώπους μου, σέβομαι την χώρα και την γλώσσα που γεννηθηκα, για τους πολιτικούς της τι να πω;
    ότι και να πω χάνω τα λόγια μου...

    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Ρισσιάνα
    Σωστά όσα λες. Το άσχημο είναι ότι αυτοί οι αχρείοι έχου καταφέρει να μην μας δίνουν ευκαιρίες για άλλες επιλογές. Έτσι είμαστε καταδικασμένοι να τους έχουμε στην πλάτη μας για όλη μας τη ζψή
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δκτό με αγάπη το ορθογραφικό λαθάκι σου καλή μου φίλη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Γαβρίλη
    Αν σου πω ότι κάνεις καλά που δεν ασχολείσαι δεν θα είναισωστό.
    Πρέπει να ελέγχουμε αυτούς που θέλουν να μας κυβερνούν. Δεν είναι σωστό να τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους. Όσο μπορούμε και πάντοτε με βάση τη λογική θα πρέπει να τους υπενθυμίζουμε ότι αυτή η χώρα δεν είναι τσιφλίκι τους αλλά περιουσία δική μας.
    Αυτά και θα τα πούμε
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ! κάποια μέρα θα γράψω ένα δημοσίευμα για τα πολιτικά, για πιο λόγο δεν ανακατεύουμαι, κανένας από αυτούς τους πολιτικάντες δεν υπέφερε, κανένας από αυτούς δεν διώχθηκε, κανένας από αυτούς δεν ζητούσε μια μπουκιά ψωμί στα ξένα, γιατί του την στέρησαν στη Ελλάδα του τότε, κι όχι μόνο αλλά του αρνιώταν την θεώρηση ακόμα κι έκδωση διαβατηρίου, κανένας δεν έγινε έρμαιος των ξένων...
    Έχω καταλάβει ότι νικά ο πιο δολιοπλόκος καπάτσος, όχι ο έχων τα καλύτερα προσόντα.

    Χαιρετώ σε φίλε μου Ντένη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή